2015

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3597

Puin illegaal gestort aan de Ravensweerdsweg

Aan de Ravensweerdsweg is illegaal een flinke hoeveelheid puin gestort. Jan Hissink maakte op 28 december jl. deze foto die hij naar Gorssel.nl stuurde. Enige tijd geleden lagen aan de Bruggeweerdsedijk richting het zandgat enkele ATB-fietsen en losse wielen en onderdelen. ... lees meer..

3570

Herdertjestocht 2015 bijzonder verrassend

De Herdertjestocht op 20 december, georganiseerd  door de Protestante Kerk Gorssel/Epse, was een druk bezocht evenement met mooie elementen. Dit jaar werd het kerstverhaal verbeeld met popsongs. ... lees meer..

4522

Circulus-Berkel beheert openbare ruimte gemeente Lochem

Inwoners van de gemeente Lochem kunnen met telefonische en digitale meldingen op het gebied van openbaar beheer terecht bij Circulus-Berkel BuitenRuimte. Voor spoedmeldingen is een speciaal meldnummer beschikbaar. ... lees meer..

4289

Afslanken met een programma van de Fitness Factory

Een combinatie van lekkere gezonde voeding en lichaamsbeweging helpen om de perfecte balans en een passend gewicht te krijgen. Fitness Factory Gorssel heeft een speciaal afslankprogramma van vijf weken om beter in je vel te zitten. ... lees meer..

5101

Reconstructie N348 Jodendijk/Scheuterdijk

Het ontwerp-inpassingsplan voor de reconstructie van de N348 ter hoogte van de Jodendijk/Scheuterdijk is klaar en ligt vanaf 7 januari ter inzage. Op 28 januari is er een inloopavond in het Hart in Eefde. ... lees meer..

13382

De Roskam krijgt nieuwe exploitant

De exploitatie van Hotel Restaurant De Roskam wordt overgenomen door de succesvolle horeca-onderneming Loetje. De Roskam zal van 1 februari tot maart gesloten zijn voor verbouwing. Het pand blijft eigendom van Hans Melchers en wordt aan Loetje verhuurd. De reacties uit het d... lees meer..

3172

Fijne feestdagen!

Het team van Gorssel wenst u fijne feestdagen. Ook in 2016 mag u weer op ons rekenen. Met leuke en interessante nieuwtjes uit ons mooie dorp, een complete agenda, leuke uitjes, mooie foto’s en nog veel meer. Van, voor & door Gorssel. Annemarie ter Borg, Emmy Mesritz, Fem... lees meer..

5020

Wanneer vuurwerk kopen en afsteken?

Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. De overheid heeft dit besloten om de overlast op oudejaarsdag zoveel mogelijk te beperken. Vuurwerk is te koop op 29, 30 en 31 december in winkels met een vergunning. In Gorssel is dat bij de W... lees meer..

4681

Buitenkerststal in Joppe

Tijdens de viering van Kerstmis in de RK kerk in Joppe is de traditionele buitenkerststal weer te bewonderen. Op kerstavond is er een familieviering, gevolgd door de nachtmis later op de avond. ... lees meer..

4855

Fysiotherapie Den Oldenhof behaalt kwaliteitscertificaat

Fysiotherapie Den Oldenhof heeft het HKZ-keurmerk ontvangen, waardoor patiënten verzekerd zijn van de beste zorg. “En daar zijn we trots op!” ... lees meer..


6704

Crowdfunding voor CD vocalgroup D-licious uit Epse

Vocalgroup D-licious Vocals, bestaande uit zangeressen Evelyn Kallansee, Pien Schneider, gitarist Herman Onnen en zangeres Mariske Hekkenberg uit Epse, duikt binnenkort de studio in om haar eerste CD op te nemen. Het project is gefinancierd via crowdfunding en de supporters ... lees meer..

5702

Volleybalmeiden MB1 van SC Gorssel kampioen!

Afgelopen zaterdag is het meidenteam B1 van volleybalvereniging Sportclub Gorssel kampioen geworden. Gefeliciteerd meiden!  ... lees meer..

4902

Nieuwe ondernemers in Gorssel: De Bak Venter

Ondernemend Gorssel is weer een bedrijf rijker: De Bak Venter. Maarten Ebbers en Sharon Kromotaroeno brengen zelfgebakken koek en cake bij u thuis. Met een originele bakfiets. ... lees meer..

4327

Rechtbank vernietigt vergunning biomassacentrale

Het plan voor een biomassacentrale langs het Twentekanaal bij Zutphen past niet in het bestemmingsplan. Volgens de rechtbank had de gemeente Zutphen de omgevingsvergunning daarom niet mogen verlenen. De komst van de experimentele vergassingsinstallatie is onzeker.   ... lees meer..

4525

Brandweer ook op zondag paraat

Ook op zondag is de Gorsselse brandweer paraat. Een gevaarlijk overhangende tak werd met behulp van de Deventer brandweer onschadelijk gemaakt. ... lees meer..

7265

Everdinahof wordt weer in gebruik genomen

Op 15 december heeft de stichting JanBrand, eigenaar van de Everdinahof aan de Hoofdstraat, een huurovereenkomst getekend met stichting Zozijn. Zozijn gaat het pand in gebruik nemen als woonruimte voor mensen met een verstandelijke beperking en op de begane grond komt dagbes... lees meer..

4687

Gemeentebelastingen centraal geregeld via Tribuut

De gemeente Lochem gaat heffing en invordering van de gemeentebelastingen anders regelen. Per 1 januari 2016 neemt het centrale belastingcentrum Tribuut in Epe de belastingtaken van vijf gemeenten, waaronder Lochem, over. ... lees meer..

3228

IJsseldal Wonen loopt hard voor Serious Request

Op donderdag 17 december organiseert IJsseldal Wonen een sponsorloop voor 3FM Serious Request.Sponsors zijn welkom! ... lees meer..

4555

Brand in opslagruimtes van De Roskam

Bij Hotel Restaurant de Roskam was maandagavond brand. Volgens ooggetuigen was het een flinke uitslaande brand. Een woordvoerder van de Roskam laat vanochtend weten dat uitsluitend de vrijstaande opslagunits zijn getroffen en dat er geen hinder is voor de bedrijfsvoering van... lees meer..

3009

Fotoalbum kerstshopping

Het centrum van Gorssel stond het afgelopen weekend in het teken van winkelen in kerstsfeer. De winkels waren beide dagen geopend, er waren kramen op straat, livemuziek en diverse activiteiten. Janny Schiphorst maakte een fotoverslag dat u kunt bekijken op Gorssel.nl  ... lees meer..

5023

Gouden Lepelaar voor vogelbeschermer Gerard Boere

Gorsselnaar dr. Gerard Boere ontving gisteren de Gouden Lepelaar, een onderscheiding van Vogelbescherming Nederland. Gerard Boere zet zich al meer dan vijftig jaar in voor de bescherming van vogels. ... lees meer..

6083

Spetterend jubileumconcert van popkoor Swing Coöperation

Swing Coöperation gaf gisteren een prachtig jubileumconcert met veel thema’s uit de afgelopen acht kerstmusicals van Winterwonderland onder de naam ‘De Swingfabriek’. De Swingfabriek deed zijn naam eer aan. ... lees meer..

3705

Drie maanden gratis proefabonnement op de bieb

Een gratis proefabonnement van drie maanden op de Bibliotheek? Dat kan vanaf nu tot en met 6 januari 2016 onder het motto ‘Gezond de winter door met voldoende vitamine B(IEB)’. ... lees meer..

4148

Gemeente Lochem zoekt huisvesting voor statushouders

De gemeente Lochem zoekt mogelijkheden om statushouders sneller van huisvesting te voorzien. De gemeente heeft hierover gesproken met onder meer woningcorporaties en dorpsraden. ... lees meer..

4597

Bekende Gorsselse zangers bij Herdertjestocht

Tijdens de sfeervolle Herdertjestocht op 20 december zijn, zoals eerder aangekondigd, mooie popsongs te horen. Je kunt nog steeds stemmen op je favoriete top drie. ... lees meer..

4262

Aanstaand weekend is Gorssel geheel in kerstsfeer

Kerstmarkt, winkelen in kerstsfeer, livemuziek, vintage-modeshows, midwinterhoornbloazers, Dickenskoor, een ritje in een arrenslee, kinderactiviteiten, en natuurlijk hartverwarmende drankjes en hapjes. Het is er allemaal komend weekend in Gorssel. Het dorpscentrum is al prac... lees meer..

4790

Imkers gaan korven vlechten

Een aantal imkers van de afdeling Gorssel van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV, Gorssel, Epse, Joppe, Eefde en Almen) gaat het bijen houden ‘vernieuwen’ door weer korven in plaats van kasten te gebruiken. ... lees meer..

3435

Taalontwikkeling bij Graaf Jantje hoog in het vaandel

Taalontwikkeling staat bij Graaf Jantje Kinderopvang hoog in het vaandel. Bij dit proces maakt Graaf Jantje gebruik van de expertise van een logopediste. ... lees meer..

3715

Bij ons in de straat (3)

Dit is de derde aflevering van de nieuwe rubriek ‘Bij ons in de straat’. Inwoners vertellen over een gebeurtenis in hun buurt of straat. WerkgroepSamSam verzamelt de verhalen, de verteller blijft anoniem. ... lees meer..

3954

Zienswijzen schakelstation Gorssel afgewezen

Uit een bericht in de Zutphense Stentor van vandaag blijkt dat het Lochemse college de zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan ‘Schakelstation Groeneweg Gorssel’ afwijst. De indieners van de zienswijzen, waaronder de Dorpsraad Gorssel, waren hierover door de g... lees meer..

4191

Ontmoetingsplek veteranen in Joppeschool

Vanaf februari volgend jaar is er in de Joppeschool maandelijks gelegenheid voor veteranen elkaar te ontmoeten.De school stelt - buiten de lestijden - daarvoor een lokaal beschikbaar. ... lees meer..

4051

Te huur: Ruiterweg 7

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan.Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Ruiterweg 7 (via loting). ... lees meer..

4964

Swing Coöperation aan vooravond van groots jubileumconcert

Aankomende zaterdag is een spannende dag voor popkoor Swing Coöperation uit Gorssel. Na eind oktober een indrukwekkende 3e plek te hebben behaald op het BALK Topfestival in Rotterdam houden ze op zaterdag 12 december een groots jubileumconcert: de Swingfabriek in de Hanzehof... lees meer..

3580

Kerstdiner voor honderd Lochemers in hal gemeentehuis

Op tweede kerstdag organiseert een groep vrijwilligers een kerstdiner in de hal van het gemeentehuis in Lochem voor inwoners van de gemeente voor wie de kerstdagen niet als vanzelfsprekend feestelijk zijn. ... lees meer..

4311

Balkonscène Sint in ere hersteld

Sinterklaas komt graag in Gorssel. En dit jaar kan hij traditiegetrouw de kinderen weer begroeten vanaf het balkon van het oude gemeentehuis, dankzij Hans Melchers, die het balkon van zijn Museum MORE voor de gelegenheid graag ter beschikking wilde stellen. Maar komt Sinterk... lees meer..

3939

Bomenkap Hoofdstraat Gorssel

De gemeente heeft onderzoek laten doen naar de conditie van enkele markante boomgroepen aan de Hoofdstraat in Gorssel. De conditie van de meeste onderzochte bomen is matig en onderhoud is noodzakelijk. Voor vier bomen is kapvergunning aangevraagd. ... lees meer..

4416

Te huur: Haerkamp 46

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Haerkamp 46. Inwoners van Gorssel hebben voorrang bij toewijzing. ... lees meer..

7209

Museum MORE verwerft nieuw schilderij Carel Willink

Museum MORE is zeer blij met de verwerving van het schilderij ‘Landschap met zeven beelden’ waarin Carel Willink zijn uitzonderlijke artistieke kwaliteiten bewijst. Het meesterwerk  biedt zicht op twee rijen sculpturen in een verstild landschap met een glimp van een sta... lees meer..

5158

Nieuw bouwplan voor bouwplaats naast Bakkerij van Helvoort

Het al geruime tijd braakliggende terrein naast Bakkerij van Helvoort wordt bebouwd. Er ligt een plan voor twee woningen-onder-een-kap. De tekeningen liggen momenteel ter inzage.   ... lees meer..

3757

Sint weer op bordes van gemeentehuis

A.s. vrijdag zullen de kinderen van de Vullerschool samen met burgemeester Van ‘t Erve Sinterklaas en zijn pieten weer ophalen bij de IJssel. Ze gaan daarna in een lange optocht naar het plein voor Museum MORE, het oude gemeentehuis. Daar kunnen de pieten zich weer uitleven ... lees meer..

3813

Pas verschenen: boek over de Gorsselse Heide

Onlangs verscheen ‘Gorsselse Heide, geschiedenis - flora en fauna’ , een boek over de geschiedenis en de natuurwaarden van de Gorsselse Heide. Het bevat tal van anekdotes en prachtige natuurfoto’s. ... lees meer..

3938

Mindfulnesstraining in Gorssel

Bij voldoende belangstelling start Yvonne Nijdam op dinsdagmiddag 5 januari 2016 in Gorssel een mindfulnesstraining. In acht lessen leren op een vriendelijke manier met probleemsituaties om te gaan. ... lees meer..

3665

Gorsselnaar filmt de strijd tegen IS van dichtbij

Vrijdag 27 november a.s. vindt in De Brink de voorvertoning plaats van de documentaire ‘In de greep van IS’. Bud Wichers uit Gorssel heeft de strijd tegen IS vaan zeer dichtbij gefilmd en daar deze korte documentaire van gemaakt. Na afloop is er gelegenheid voor vragen en di... lees meer..

4654

Vacatures bij Vrijwilligerssteunpunt Lochem

Het Vrijwilligerssteunpunt Lochem zoekt vrijwillers. Bekijk de vacatures, er is voor 'elk wat wils'.   ... lees meer..

3943

Herdertjestocht Gorssel met de allermooiste popsongs!

Zondag 20 december  organiseert de Protestante Gemeente Gorssel/Epse weer de Herdertjestocht, dit keer gecombineerd met een selectie uit de hits van de Top 2000! De allermooiste popsongs tegen de achtergrond van de kerstgedachte.  ... lees meer..

4964

Binnenkijken bij De Kleine Haar

Op een prachtige locatie in Kring van Dorth bij Gorssel ligt Stayokay De Kleine Haar, een gezellig familiehostel. Het hostel is gehuisvest in een Rijksmonument: een oud Noors jachthuis (anno 1910). Het is ook nog een trouwlocatie!Lees meer over deze comfortabele, duurzame ... lees meer..

3490

Fruitbomen planten bij Permacultuur tuinderij De Veldhof

Op zaterdag 28 november organiseert Permacultuur tuinderij De Veldhof een fruitbomenplantdag.Wie het leuk vindt om te helpen of een kijkje te komen nemen is van harte welkom. ... lees meer..

4484

Energiecoöperaties ontwikkelen samen windturbines

Vier lokale energiecoöperaties in de regio willen samen windturbines ontwikkelen nabij De Mars en het Twentekanaal in Eefde. De Eefdese Werkgroep Tegenwind volgt de plannen kritisch. ... lees meer..

4892

‘Het Kunst-Zinnig brein’: expositie in ‘t Trefpunt

In de hal van ’t Trefpunt is vanaf eind november de tentoonstelling ‘Het Kunst-Zinnig brein te zien: schilderijen van kunstenaars met Niet Aangeboren Hersenletsel. De exposanten zijn cliënt van SIZA in Teuge. ... lees meer..

4358

Beleef Balans Dag bij Het Fithuys in Gorssel

Op zaterdag 28 november houdt Het Fithuys een Beleef Balans Dag. Er zijn specialisten die u kunnen voorlichten over o.a. yoga, reiki, voetreflexologie, holistic pulsing, ayurvedische massage en stoelmassage. ... lees meer..

3952

Sinterklaasbuffet In De Borkel

Ter gelegenheid van Sinterklaas wordt op 2 december bij de Borkel een stamppottenbuffet georganiseerd. Wie mee wil eten, kan tot 24 november reserveren. ... lees meer..

4239

Vul de Fietsmeter in!

De gemeente Lochem ziet graag dat meer inwoners gaan fietsen en wil daar ook de mogelijkheden voor creëren. Daarom heeft de gemeente de Fietsersbond gevraagd een online onderzoek te doen. ... lees meer..

4194

Talentvol strijkorkest geeft concert voor kansarme Wonderkids

Het Britten Jeugd Strijkorkest speelt zondag-middag 29 november in de synagoge in Deventer om jonge mensen van de Stichting Wonderkids, die zich door armoede of lastige sociale omstandigheden niet kunnen ontwikkelen, te helpen. De Lions Club Deventer Zuid, met veel leden uit... lees meer..

4984

Reconstructie kruispunt N348 met Quatre Brasweg in 2016

Wethouder Kottelenberg heeft de gemeenteraad laten weten dat het kruispunt van de Zutphenseweg met de Flierderweg en Quatre Brasweg in de tweede helft van 2016 op de schop zal gaan. Het kruispunt geldt als onveilig en met de nieuwe fietsroute over de Mars naar Zutphen steken... lees meer..

4818

Arno en Ruth Bruin nieuwe Prinsenpaar Gorsselnarren

Arno en Ruth Bruin zijn het Prinsenpaar voor het komend carnavalsjaar van Carnavalsvereniging de Gorsselnarren. Hun adjudant is Tinus Blom en Esther Oosterwegel is hofdame geworden. Tijdens de Prinswisseling, een feestavond jl. zaterdag in Residentie de Roskam is dat bekend ... lees meer..

4015

Verbeter de wereld, stimuleer het lezen

Henk en Evelien van Dort bezochten namens de Gorsselse Stichting Munira het eiland Curaçao. Het werkbezoek stond in het teken van motorische ontwikkeling, bedoeld om ‘beweging’ bij het onderwijs aan kinderen te betrekken. ... lees meer..

3313

Maarten Kien over zijn drijfveren

“Als je iets doet, moet je ernaar streven te doen waar het om draait.” Dat was het motto waarmee Maarten Kien zijn bestaan als manager vaarwel zei en ambachtelijk meubelmaker werd: Kien met Hout. Sinds april van dit jaar heeft Maarten zijn eigen ‘werf’ bij Quatre Bras.Tijd v... lees meer..

4230

Met de bus van Stichting Welzijn Lochem naar Intratuin

De bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL) rijdt in de kerstperiode een aantal keren naar de kerstshow bij Intratuin in Lochem. SWL biedt ophaal- en thuisbrengservice. ... lees meer..

4848

Te huur: Ruiterweg 7 en Ruiterweg 11

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft twee laagbouwwoningen: Ruiterweg 7 en Ruiterweg 11. Bij Ruiterweg 11 hebben inwoners van Gorssel voorrang bij toewijzing. ... lees meer..

4195

Te huur: Haerkamp 58

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Haerkamp 58. ... lees meer..

4837

‘Zo mos ’t waen’, verhalenbundel van Joop Hekkelman

Schrijver, verhalenverteller en Gorsselnaar Joop Hekkelman publiceert binnenkort ‘Zo mos ’t waen’, een verhalenbundel in de streektaal. Het boek is vanaf 16 november te koop. ... lees meer..

3174

Twee weekeinden livemuziek bij de Gorsselaer

Café de Gorsselaer heeft twee avonden met livemuziek op het programma staan. Aanstaande vrijdag zingt Chris Land, winnaar van het festival Gorssel Huilt, tongstrelende songs tijdens (en na) een wilddiner en zaterdag 21 november speelt de band King George. ... lees meer..

4855

Te huur: Meidoornstraat 16

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan.Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Meidoornstraat 16 (via loting). ... lees meer..

3666

Koopzondag Gorssel in het teken van ‘wild’

Tijdens de Gorsselse koopzondag op 15 november staat het centrum in het teken van ‘wild’. Het belooft een gezellige, ‘wilde’ zondag te worden in Gorssel, passend bij de tijd van het jaar. ... lees meer..

3644

Bewegen werkt!

Sinds werknemers van Stichting Welzijn Lochem (SWL) achter hun bureau via allerlei toestellen en materialen kunnen bewegen, voelen ze zich fitter. Wie ook eens wil ervaren hoe je tijdens je werk lichamelijk actief kunt zijn, kan een kijkje nemen bij SWL. ... lees meer..

3820

Iet Looise krijgt prijs voor maatschappelijke inzet

Gorsselse Iet Looise heeft uit handen van de Thaise ambassadeur een prijs gekregen voor haar inzet voor Boeddhistische gemeenschappen in Nederland en Thailand. Iet maakt regelmatig de heerlijkste Thaise maaltijden die bij haar thuis kunnen worden afgehaald en waarvan de opbr... lees meer..

3465

Nog enkele buitenkramen beschikbaar voor Kerstmarkt Trefpunt

Op zondag 6 december organiseert ’t Trefpunt weer haar jaarlijkse creatieve Kerstmarkt. Binnen en buiten staan ongeveer 50 kraampjes waarin deelnemers zelfgemaakte kerstartikelen aanbieden. Alle binnenkramen zijn al verhuurd; wel zijn nog enkele kramen buiten beschikbaar. ... lees meer..

3454

Bomen over bomen

Het college van B en W van Lochem presenteert begin 2016 haar gemeentelijke bomenplan in de gemeenteraad. Groen Links Lochem wil de mening van inwoners peilen en organiseert op 19 november een ‘Bomenavond’ in Eefde. ... lees meer..

3930

Hoe oud is de IJssel?

Wie wil weten hoe oud de rivier de IJssel is, kan een interessante lezing bijwonen van de Stichting IJsselhoeven. De lezing vindt plaats op 19 november in Drempt. ... lees meer..

3006

Sporten voor 55+’ers

Iedere donderdagmorgen is een groep 55+’ers enthousiast aan het sporten in ’t Trefpunt in Gorssel.Het sporten gaat ‘spelenderwijs’ en er is nog plaats voor meer leden. ... lees meer..

3756

Oldenhofplein geen parkeerplek meer

Op het plein voor Den Oldenhof is parkeren verboden, maar dat is voor bezoekers niet altijd duidelijk. Om auto’s te weren wordt het plein met paaltjes afgesloten voor autoverkeer. ... lees meer..

4543

Prachtig weer en goede organisatie plezieren bijna 1000 ATB-ers

Het prachtige herfstweer lokte afgelopen zondag maar liefst 970 mountainbikers en cyclocrossers naar de 29e door Wieler Tour Club Gorssel gehouden Heideveldtoertocht. De tocht is in de afgelopen jaren het best bezochte fietsevenement in de regio en dit jaar is geen uitzonder... lees meer..

4064

Veel bezwaren tegen schakelstation Liander

Tot 28 oktober 2015 konden zienswijzen ingediend worden op het ontwerp bestemmingsplan dat de komst van een schakelstation van Liander aan de Groeneweg in Gorssel mogelijk moet maken. Diverse inwoners uit Gorssel en ook de Dorpsraad Gorssel hebben van die mogelijkheid gebrui... lees meer..

4397

Goede prestaties voor Gorsselse koren op landelijk festival

De Gorsselse koren Swing Coöperation en No Romeo’s hebben hoge ogen gegooid op het BALK Topfestival 2015. Beide koren maakten hun debuut tijdens dit festival en wisten daarbij direct al veel waardering te krijgen van de jury. No Romeo’s en Swing Coöperation werden vierde en ... lees meer..

Resultaten 1 - 75 van 511