Januari 2015

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

6388

Bomenstichting luidt noodklok

De gemeente Lochem is bezig met de kap van 320  laanbomen (buiten de bebouwde kom) in het hele grondgebied van de gemeente. De bomen zijn in slechte conditie. De Bomenstichting Achterhoek ziet wel de noodzaak voor het kappen van deze zwakke bomen, maar luidt de noodklok... lees meer..

5542

Fantastische prestatie van Etta van der Aa op de Weissensee

Etta van der Aa uit Joppe heeft vandaag de alternatieve Elfstedentocht van 200 km geschaatst. Ze deed daar 10½ uur over. Een uitstekende prestatie, want het weer werkte bepaald niet mee; het sneeuwde bijna de hele dag.  Etta, 72 jaar, schaatste met het team van Ska... lees meer..

4626

Jeu de boules baan en speelplek in het Oldenhofpark

Waarschijnlijk zal er komend voorjaar een jeu de boules baan worden aangelegd in het Oldenhofpark met daarbij vier eenvoudige speeltoestellen voor kleine kinderen en zitgelegenheid. Het is een initiatief van de werkgroep Centrumvisie van de Dorpsraad Gorssel naar aanleiding ... lees meer..

9796

Drogisterij Trea in andere handen

Drogisterij-Parfumerie Trea in Gorssel krijgt een nieuwe eigenaar. Er zal het een en ander in assortiment en uitstraling veranderen, maar de zaak houdt twee vertrouwde gezichten: Trea en Els blijven als vaste medewerkers in dienst. ... lees meer..

6408

Charity dinner voor KiKa

Op 31 maart 2015 organiseren Het Bosrestaurant in Joppe en Restaurant Boas in Deventer een ‘charity dinner’ ten behoeve van  de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). ... lees meer..

5797

Ludieke sponsoractie Water Natuurlijk

Twee Gorsselnaren staan bij de komende waterschapsverkiezingen voor het Waterschap Rijn en IJssel op 18 maart 2015 op de kieslijst voor ‘Water Natuurlijk’. Ze organiseren een ludieke sponsoractie voor een bijdrage in de campagnekosten. ... lees meer..

3862

Midwintertocht van WTC Gorssel bekroond als ‘Klassieker’

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 8 februari voor de 21e keer de Midwinter-veldtoertocht voor ATB-ers. Dat doet de club zo goed dat deze tocht het predikaat ‘Klassieker’ heeft gekregen van de Fietsbond NTFU. De tocht van 35, 45 of 55 km gaat door het prachtige buitenge... lees meer..

7103

Een landschap schilderen in de kou

Landschapschilder Rudy Volbeda trekt er graag op uit om te schilderen. Slecht weer deert hem niet. Hij doet verslag van een koude, maar fijne schildermiddag aan de Ravensweerdsweg en laat het resultaat zien. ... lees meer..

4842

Te huur: eengezinswoning Lijsterweg, Gorssel

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekendgemaakt. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Lijster... lees meer..

5809

Het landschap van Gorssel besproken

Een ongekend grote opkomst: zeker 180 mensen woonden in De Roskam de bijeenkomst over het Landschap van Gorssel bij. Geïnteresseerde Gorsselnaren, zowel oorspronkelijke bewoners als import, waren benieuwd naar de uitslag van de opdracht van de deeltijdstudenten van de groeno... lees meer..

6245

Veel betrokkenheid en interactie bij 'Een avond om te delen'

De discussieavond die GorsselSamSam afgelopen woensdag had georganiseerd bracht veel betrokken Gorsselnaren bijeen. Er werd volop gediscussieerd over hoe je mensen met een beperking of met een moeilijke positie op de arbeidsmarkt kan helpen aan passend werk of op een andere ... lees meer..

4783

Lochem 3.0 krijgt groen licht

Lochem 3.0 kan van start gaan met zijn plan om de gemeente Lochem te promoten en een economische steun in de rug te geven. De gemeenteraad van Lochem besloot dit uiteindelijk met algemene stemmen op maandag 19 januari 2015. ... lees meer..

3903

Gorssel Huilt: Nog vier weken om u in te schrijven

Het wordt een geweldig feest: Het smartlappenfestival Gorssel Huilt op de vooravond van IJsseljazz. Het Nijverheidsplein wordt overkapt en zal plaats bieden aan honderden bezoekers. De organisatie heeft van veel mensen gehoord dat ze mee willen doen, maar inschrijven kan all... lees meer..

5806

Scouting: iets voor jou?

Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald uit Gorssel hebben ruimte voor nieuwe leden en daarom houden zij op zaterdag 31 januari a.s. een ‘vriendjes- en vriendinnetjes’ middag. Jongens en meisjes uit Gorssel, Epse, Harfsen en omgeving zijn van harte welkom om mee te... lees meer..

8446

Fototentoonstelling en lezing Charlotte Salomon

Tot 15 maart a.s. is in De Brink in Gorssel een fototentoonstelling te zien over het leven van Charlotte Salomon. Jaap Nijstad houdt op 4 februari a.s. in De Brink een lezing over werk en leven van deze Duits-Joodse schilderes.  ... lees meer..

6003

Goede Tijden gaat nieuwe samenwerkingen aan...

Het wordt voor de Gorsselse ondernemers een spannend jaar met de komst van het museum. Goede Tijden speelt graag in op deze nieuwe kansen en begint het nieuwe jaar met twee nieuwe samenwerkingen van producten uit de regio. ... lees meer..

3851

Raad krijgt rol bij evaluatie loket Gorssel

De Lochemse gemeenteraad heeft vanavond ingestemd met het collegevoorstel om het Gorsselse burgerzakenloket in ieder geval open houden tot en met 2018 en wil verdere besluitvorming in eigen hand houden. Het college moet dus in alle gevallen eerst ‘langs de raad’. ... lees meer..

4494

Waardig en emotioneel afscheid van Kunstmin

Muziekvereniging Kunstmin heeft zondag haar laatste uitvoering gegeven. Gorssel en omstreken stroomde massaal toe en een half uur voor aanvang waren alle stoelen in de grote zaal van De Roskam al bezet. Samen met Shantykoor 'Op Koers' en het gezamenlijke jeugdorkest van Kuns... lees meer..

7089

Geocachen in Gorssel

‘Geocachen’ is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden. Ook in Gorssel wordt geocachen beoefend en zijn routes uitgezet. Coördinator Jan Rött... lees meer..

440

Geheimzinnige holle boom in Joppe

In Joppe staat een geheimzinnige holle boom. Een holle boom met steeds wisselende exposities. Wie maakt die tafereeltjes? Kabouters misschien?    ... lees meer..

7523

No Romeo’s zoekt nieuw talent

No Romeo’s is dé nieuwe vocalgroup in Deventer/Zutphen en omstreken. De naam zegt het al: No Romeo’s, dus de groep bestaat geheel uit dames. Nét gestart, vol ambitie en met de wens om iedereen te laten genieten van harmonieus 5-stemmige zang. Zing om mee te zingen? ... lees meer..

1163

Kerk Gorssel wordt verbouwd tot multifunctionele ruimte

De kogel is door de kerk. Na langdurig intern overleg is besloten tot een ingrijpende verbouwing van het interieur van de kerk in Gorssel. Daarbij zullen de kerkbanken plaats maken voor een open ruimte en losse stoelen. De kerk wordt een flexibel in te richten ruimte die beh... lees meer..

8582

Stillevens van Roman Reisinger gaan de wereld over

Het gaat de Gorsselse schilder van stillevens Roman Reisinger voor de wind. Zijn werken verkopen goed en de door zijn vrouw Henriëtte beheerde galerie met kunst en brocante op 150 meter van Museum MORE heeft steeds meer uitstraling. Veel van de werken van Roman gaan naar lie... lees meer..

4413

Voorlezen uit Boer Boris

De Nationale Voorleesdagen voor Peuters en Kleuters (21-31 januari 2015) staan weer voor de deur.In de bieb in Gorssel wordt twee middagen voorgelezen uit ‘Boer Boris gaat naar zee’.   ... lees meer..

8967

Museum MORE verwerft Toorops 'Portret van Annetje Fernhout'

Deze week heeft Museum MORE ‘Portret van Annetje Fernhout’ (1925) aangekocht. Charley Toorop schilderde dit portret van haar dochter Annetje toen het meisje ongeveer 9 jaar oud was. Artistiek directeur Ype Koopmans: ”Dit is een van de mooiste kinderportretten die Toorop ooit... lees meer..

4705

Wekelijks koffiedrinken in De Brink

Even gezellig kennismaken of bijpraten met dorpsgenoten? Dat kan iedere woensdagmiddag in De Brink in Gorssel. Ook in 2015 kunt u hier weer terecht voor een kopje koffie of thee. ... lees meer..

5080

Meer energie en levenslust met een cursus van Fitness Factory

Fitness Factory Gorssel geeft een cursus van zes weken voor mensen die behoefte hebben aan meer energie en levenslust. De cursus bestaat uit een theoretisch en praktijkgericht deel en wordt gegeven door een ervaren coach. ... lees meer..

4262

GorsselSamSam organiseert ‘Een avond om te delen’

De werkgroep GorsselSamSam organiseert een thema-avond rondom de behoeften die er in Gorssel zijn om zowel werkzoekenden dichter bij de arbeidsmarkt te brengen als om mensen voor wie dit niet zonder meer haalbaar is toch een passende en zinvolle plaats te geven in de Gorssel... lees meer..

6833

Lekker bezig met je handen

Annie Dijkstra houdt van creatief bezig zijn met textiel. Veel kinderen vinden dat ook leuk: lekker voelen aan stofjes, de mooie kleuren van draad en wol. Daarom start Annie in Gorssel met een handwerkclub voor kinderen van 8 tot 12 jaar (groep 5 t/m 8). ... lees meer..

4385

Tachtig schermers op sportief toernooi in 't Trefpunt

Enigszins verbaasd troffen de fitnessgasten in 't Trefpunt zondag zo'n 80 schermers aan in de naastgelegen sporthal. De Deventer Schermvereniging was gastheer van een internationaal recreatief schermtoernooi voor 18 jaar en ouder. Het toernooi trok ook de aandacht van veel g... lees meer..

5165

Nelly Diekerhof stopt bij de Wereldwinkel

Nelly Diekerhof is een vertrouwd gezicht bij de Wereldwinkel. Ruim 30 jaar heeft zij er gewerkt, maar nu stopt ze ermee. Wie is geïnspireerd door Nelly en wil het vrijwilligersteam van de Wereldwinkel versterken? ... lees meer..

11537

Camping Jong Amelte bouwt aan compleet nieuw concept

Het kan niemand ontgaan zijn dat er zich veel bouwverkeer via de Kwekerijweg richting Camping Jong Amelte begeeft. Jong Amelte werkt aan een 'nieuw concept'. Er komt een nieuw gebouw met restaurant, partyzaal en een kinderspeelparadijs. ... lees meer..

6011

Afscheidsconcert Muziekvereniging Kunstmin

Kunstmin houdt er na 108 jaar mee op wegens gebrek aan belangstelling bij jongeren. Inwoners reageren verrast en betreuren het besluit want Kunstmin hoort gewoon bij Gorssel. Het orkest heeft in Gorssel maar ook landelijk veel prachtige concerten gegeven en prijzen gewonnen.... lees meer..

5063

Minder vuurwerkschade tijdens jaarwisseling

Vuurwerkvandalen hebben tijdens de jaarwisseling in de gemeente Lochem voor € 18.000 schade aangericht met vuurwerk aan openbare voorzieningen. Een aanzienlijk bedrag, maar niettemin minder dan vorig jaar toen de schade ruim € 35.000 beliep. De acties voor inleveren van... lees meer..

4646

‘Zoek... mens!’

De Joppeschool had vrijdag 9 januari bezoek van reddingshonden en hun begeleiders. Het werd een spannende praktijkles voor de kinderen.  ... lees meer..

3486

Stil protest tegen aanslag Parijs, donderdag 18 uur in Lochem

Donderdag 8 januari om 18.00 uur organiseert Amnesty International een stil protest op de Markt in Lochem tegen de verschrikkelijk aanslag in Parijs. Burgemeester Sebastiaan van 't Erve roept alle inwoners van de gemeente Lochem op om hierbij aan te sluiten. Na een korte toe... lees meer..

8258

Nieuw: restaurant Eric in Gorssel

Eric droomt al jaren van een eigen restaurant. Zijn flatje is te klein om te oefenen, daarom stellen de bewoners van Groeneweg 7 in Gorssel in 2015 maandelijks hun woonkamer en keuken beschikbaar. Het eerste diner is op 31 januari a.s. ... lees meer..

3924

Spreekuur Groen Links over veranderingen in de zorg

GroenLinks houdt iedere vrijdagmiddag, vanaf 9 januari tot 1 maart, in de Everdinahof in Gorssel een inloopspreekuur over de veranderingen in de zorg. Het spreekuur is vooral bedoeld om een luisterend oor te bieden en knelpunten te inventariseren. ... lees meer..

8159

Te huur: eengezinswoning Beukenlaan

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekendgemaakt. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Beukenlaan 1... lees meer..

5269

Gorsselse kampioenen gaan voor de Lochemse Sportverkiezing

De Sportraad Lochem heeft 29 voordrachten gekregen voor de derde Sportverkiezingen in de gemeente Lochem. Daarvan komen er drie uit Gorssel: Annemoon van Dienst (Nederlands kampioen mountainbiken in haar jeugdklasse), tafeltennisser Bennie Klein Teeselink (samen met zijn spo... lees meer..


5938

Louise Tietge exposeert in Het Bosrestaurant

Natuurfotografe Louise Tietge exposeert met een aantal bijzondere foto’s in Het Bosrestaurant Joppe. Bloemen zijn met macrolens en bijzondere scherptediepte vastgelegd en bewerkt tot een ronde foto waardoor het lijkt alsof je in een spiegelende bol kijkt. Een bijzondere en lees meer..

3983

Nieuwe yogalessen van 'In voor Yoga'

Aanstaande woensdag start 'In voor Yoga' weer een serie yogalessen in de Vullerschool tot 1 april 2015. De lessen zijn laagdrempelig en worden gegeven door docente Karin Hibma. ... lees meer..

8196

H. (Harry) van der Meij overleden

Vrijdag 2 januari is Gorsselnaar H. (Harry) van der Meij overleden. Hij was al enige tijd ziek.Harry van der Meij (van de Roskam) was voor veel Gorsselnaren een bijzonder mens. Henk Veenendaal kijkt terug op zijn leven. ... lees meer..

18011

Het prikbord van Gorssel.nl in 2014

In het afgelopen jaar is het Prikbord van Gorssel.nl zeer frequent gebruikt. De redactie heeft enig speurwerk verricht, benieuwd als zij was naar de aard van de prikkertjes en naar het succes ervan. ... lees meer..

7894

Gorssel Huilt op de vooravond van IJsseljazz

De organisaties van Gorssel Huilt en IJsseljazz hebben elkaar gevonden. In 2015 zal IJsseljazz haar tiende editie van het succesvolle jazzfestival beleven, maar in dit jaar is het ook tien jaar geleden dat het smartlappenfestival Gorssel Huilt voor het laatst werd gehouden. ... lees meer..

3487

Nieuwe serie yogalessen op de donderdagavond

Het nieuwe jaar anders beginnen; vitaal, stromend en met ontspanning? Het is weer mogelijk je in te schrijven voor een  serie yogalessen. ... lees meer..

Resultaten 1 - 47 van 47