Archief per maand

Januari 2015

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
6316

Bomenstichting luidt noodklok

De gemeente Lochem is bezig met de kap van 320  laanbomen (buiten de bebouwde kom) in het hele grondgebied van de gemeente. De bomen zijn in slechte conditie. De Bomenstichting Achterhoek ziet we... lees meer..

5447

Fantastische prestatie van Etta van der Aa op de Weissensee

Etta van der Aa uit Joppe heeft vandaag de alternatieve Elfstedentocht van 200 km geschaatst. Ze deed daar 10½ uur over. Een uitstekende prestatie, want het weer werkte bepaald niet mee; het snee... lees meer..

4550

Jeu de boules baan en speelplek in het Oldenhofpark

Waarschijnlijk zal er komend voorjaar een jeu de boules baan worden aangelegd in het Oldenhofpark met daarbij vier eenvoudige speeltoestellen voor kleine kinderen en zitgelegenheid. Het is een initiat... lees meer..

9554

Drogisterij Trea in andere handen

Drogisterij-Parfumerie Trea in Gorssel krijgt een nieuwe eigenaar. Er zal het een en ander in assortiment en uitstraling veranderen, maar de zaak houdt twee vertrouwde gezichten: Trea en Els blijven a... lees meer..

6290

Charity dinner voor KiKa

Op 31 maart 2015 organiseren Het Bosrestaurant in Joppe en Restaurant Boas in Deventer een ‘charity dinner’ ten behoeve van  de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Op 31 maart 2015 organiser... lees meer..

5698

Ludieke sponsoractie Water Natuurlijk

Twee Gorsselnaren staan bij de komende waterschapsverkiezingen voor het Waterschap Rijn en IJssel op 18 maart 2015 op de kieslijst voor ‘Water Natuurlijk’. Ze organiseren een ludieke sponsoractie voor... lees meer..

3808

Midwintertocht van WTC Gorssel bekroond als ‘Klassieker’

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 8 februari voor de 21e keer de Midwinter-veldtoertocht voor ATB-ers. Dat doet de club zo goed dat deze tocht het predikaat ‘Klassieker’ heeft gekregen van de Fi... lees meer..

7021

Een landschap schilderen in de kou

Landschapschilder Rudy Volbeda trekt er graag op uit om te schilderen. Slecht weer deert hem niet. Hij doet verslag van een koude, maar fijne schildermiddag aan de Ravensweerdsweg en laat het resultaa... lees meer..

4745

Te huur: eengezinswoning Lijsterweg, Gorssel

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

5723

Het landschap van Gorssel besproken

Een ongekend grote opkomst: zeker 180 mensen woonden in De Roskam de bijeenkomst over het Landschap van Gorssel bij. Geïnteresseerde Gorsselnaren, zowel oorspronkelijke bewoners als import, waren beni... lees meer..

6147

Veel betrokkenheid en interactie bij 'Een avond om te delen'

De discussieavond die GorsselSamSam afgelopen woensdag had georganiseerd bracht veel betrokken Gorsselnaren bijeen. Er werd volop gediscussieerd over hoe je mensen met een beperking of met een moeilij... lees meer..

4720

Lochem 3.0 krijgt groen licht

Lochem 3.0 kan van start gaan met zijn plan om de gemeente Lochem te promoten en een economische steun in de rug te geven. De gemeenteraad van Lochem besloot dit uiteindelijk met algemene stemmen op m... lees meer..

3856

Gorssel Huilt: Nog vier weken om u in te schrijven

Het wordt een geweldig feest: Het smartlappenfestival Gorssel Huilt op de vooravond van IJsseljazz. Het Nijverheidsplein wordt overkapt en zal plaats bieden aan honderden bezoekers. De organisatie hee... lees meer..

5682

Scouting: iets voor jou?

Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald uit Gorssel hebben ruimte voor nieuwe leden en daarom houden zij op zaterdag 31 januari a.s. een ‘vriendjes- en vriendinnetjes’ middag. Jongens en mei... lees meer..

8315

Fototentoonstelling en lezing Charlotte Salomon

Tot 15 maart a.s. is in De Brink in Gorssel een fototentoonstelling te zien over het leven van Charlotte Salomon. Jaap Nijstad houdt op 4 februari a.s. in De Brink een lezing over werk en leven van de... lees meer..

5935

Goede Tijden gaat nieuwe samenwerkingen aan...

Het wordt voor de Gorsselse ondernemers een spannend jaar met de komst van het museum. Goede Tijden speelt graag in op deze nieuwe kansen en begint het nieuwe jaar met twee nieuwe samenwerkingen van p... lees meer..

3781

Raad krijgt rol bij evaluatie loket Gorssel

De Lochemse gemeenteraad heeft vanavond ingestemd met het collegevoorstel om het Gorsselse burgerzakenloket in ieder geval open houden tot en met 2018 en wil verdere besluitvorming in eigen hand houde... lees meer..

4405

Waardig en emotioneel afscheid van Kunstmin

Muziekvereniging Kunstmin heeft zondag haar laatste uitvoering gegeven. Gorssel en omstreken stroomde massaal toe en een half uur voor aanvang waren alle stoelen in de grote zaal van De Roskam al beze... lees meer..

6959

Geocachen in Gorssel

‘Geocachen’ is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden. Ook in Gor... lees meer..

314

Geheimzinnige holle boom in Joppe

In Joppe staat een geheimzinnige holle boom. Een holle boom met steeds wisselende exposities. Wie maakt die tafereeltjes? Kabouters misschien?    In Joppe staat een geheimzinnige ho... lees meer..

7450

No Romeo’s zoekt nieuw talent

No Romeo’s is dé nieuwe vocalgroup in Deventer/Zutphen en omstreken. De naam zegt het al: No Romeo’s, dus de groep bestaat geheel uit dames. Nét gestart, vol ambitie en met de wens om iedereen te late... lees meer..

934

Kerk Gorssel wordt verbouwd tot multifunctionele ruimte

De kogel is door de kerk. Na langdurig intern overleg is besloten tot een ingrijpende verbouwing van het interieur van de kerk in Gorssel. Daarbij zullen de kerkbanken plaats maken voor een open ruimt... lees meer..

8433

Stillevens van Roman Reisinger gaan de wereld over

Het gaat de Gorsselse schilder van stillevens Roman Reisinger voor de wind. Zijn werken verkopen goed en de door zijn vrouw Henriëtte beheerde galerie met kunst en brocante op 150 meter van Museum MOR... lees meer..

4344

Voorlezen uit Boer Boris

De Nationale Voorleesdagen voor Peuters en Kleuters (21-31 januari 2015) staan weer voor de deur.In de bieb in Gorssel wordt twee middagen voorgelezen uit ‘Boer Boris gaat naar zee’.   De Nat... lees meer..

8728

Museum MORE verwerft Toorops 'Portret van Annetje Fernhout'

Deze week heeft Museum MORE ‘Portret van Annetje Fernhout’ (1925) aangekocht. Charley Toorop schilderde dit portret van haar dochter Annetje toen het meisje ongeveer 9 jaar oud was. Artistiek directeu... lees meer..

4618

Wekelijks koffiedrinken in De Brink

Even gezellig kennismaken of bijpraten met dorpsgenoten? Dat kan iedere woensdagmiddag in De Brink in Gorssel. Ook in 2015 kunt u hier weer terecht voor een kopje koffie of thee. Even gezellig kenn... lees meer..

4999

Meer energie en levenslust met een cursus van Fitness Factory

Fitness Factory Gorssel geeft een cursus van zes weken voor mensen die behoefte hebben aan meer energie en levenslust. De cursus bestaat uit een theoretisch en praktijkgericht deel en wordt gegeven do... lees meer..

4213

GorsselSamSam organiseert ‘Een avond om te delen’

De werkgroep GorsselSamSam organiseert een thema-avond rondom de behoeften die er in Gorssel zijn om zowel werkzoekenden dichter bij de arbeidsmarkt te brengen als om mensen voor wie dit niet zonder m... lees meer..

6715

Lekker bezig met je handen

Annie Dijkstra houdt van creatief bezig zijn met textiel. Veel kinderen vinden dat ook leuk: lekker voelen aan stofjes, de mooie kleuren van draad en wol. Daarom start Annie in Gorssel met een handwer... lees meer..

4325

Tachtig schermers op sportief toernooi in 't Trefpunt

Enigszins verbaasd troffen de fitnessgasten in 't Trefpunt zondag zo'n 80 schermers aan in de naastgelegen sporthal. De Deventer Schermvereniging was gastheer van een internationaal recreatief schermt... lees meer..

5110

Nelly Diekerhof stopt bij de Wereldwinkel

Nelly Diekerhof is een vertrouwd gezicht bij de Wereldwinkel. Ruim 30 jaar heeft zij er gewerkt, maar nu stopt ze ermee. Wie is geïnspireerd door Nelly en wil het vrijwilligersteam van de Wereldwinkel... lees meer..

11268

Camping Jong Amelte bouwt aan compleet nieuw concept

Het kan niemand ontgaan zijn dat er zich veel bouwverkeer via de Kwekerijweg richting Camping Jong Amelte begeeft. Jong Amelte werkt aan een 'nieuw concept'. Er komt een nieuw gebouw met restaurant, p... lees meer..

5856

Afscheidsconcert Muziekvereniging Kunstmin

Kunstmin houdt er na 108 jaar mee op wegens gebrek aan belangstelling bij jongeren. Inwoners reageren verrast en betreuren het besluit want Kunstmin hoort gewoon bij Gorssel. Het orkest heeft in Gorss... lees meer..

5000

Minder vuurwerkschade tijdens jaarwisseling

Vuurwerkvandalen hebben tijdens de jaarwisseling in de gemeente Lochem voor € 18.000 schade aangericht met vuurwerk aan openbare voorzieningen. Een aanzienlijk bedrag, maar niettemin minder dan v... lees meer..

4561

‘Zoek... mens!’

De Joppeschool had vrijdag 9 januari bezoek van reddingshonden en hun begeleiders. Het werd een spannende praktijkles voor de kinderen.             ... lees meer..

3425

Stil protest tegen aanslag Parijs, donderdag 18 uur in Lochem

Donderdag 8 januari om 18.00 uur organiseert Amnesty International een stil protest op de Markt in Lochem tegen de verschrikkelijk aanslag in Parijs. Burgemeester Sebastiaan van 't Erve roept alle inw... lees meer..

8160

Nieuw: restaurant Eric in Gorssel

Eric droomt al jaren van een eigen restaurant. Zijn flatje is te klein om te oefenen, daarom stellen de bewoners van Groeneweg 7 in Gorssel in 2015 maandelijks hun woonkamer en keuken beschikbaar. Het... lees meer..

3862

Spreekuur Groen Links over veranderingen in de zorg

GroenLinks houdt iedere vrijdagmiddag, vanaf 9 januari tot 1 maart, in de Everdinahof in Gorssel een inloopspreekuur over de veranderingen in de zorg. Het spreekuur is vooral bedoeld om een luisterend... lees meer..

8064

Te huur: eengezinswoning Beukenlaan

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

5208

Gorsselse kampioenen gaan voor de Lochemse Sportverkiezing

De Sportraad Lochem heeft 29 voordrachten gekregen voor de derde Sportverkiezingen in de gemeente Lochem. Daarvan komen er drie uit Gorssel: Annemoon van Dienst (Nederlands kampioen mountainbiken in h... lees meer..


5783

Louise Tietge exposeert in Het Bosrestaurant

Natuurfotografe Louise Tietge exposeert met een aantal bijzondere foto’s in Het Bosrestaurant Joppe. Bloemen zijn met macrolens en bijzondere scherptediepte vastgelegd en bewerkt tot een ronde foto lees meer..

3922

Nieuwe yogalessen van 'In voor Yoga'

Aanstaande woensdag start 'In voor Yoga' weer een serie yogalessen in de Vullerschool tot 1 april 2015. De lessen zijn laagdrempelig en worden gegeven door docente Karin Hibma. Woensdag 7 januari 2... lees meer..

8026

H. (Harry) van der Meij overleden

Vrijdag 2 januari is Gorsselnaar H. (Harry) van der Meij overleden. Hij was al enige tijd ziek.Harry van der Meij (van de Roskam) was voor veel Gorsselnaren een bijzonder mens. Henk Veenendaal ki... lees meer..

17822

Het prikbord van Gorssel.nl in 2014

In het afgelopen jaar is het Prikbord van Gorssel.nl zeer frequent gebruikt. De redactie heeft enig speurwerk verricht, benieuwd als zij was naar de aard van de prikkertjes en naar het succes ervan. ... lees meer..

7823

Gorssel Huilt op de vooravond van IJsseljazz

De organisaties van Gorssel Huilt en IJsseljazz hebben elkaar gevonden. In 2015 zal IJsseljazz haar tiende editie van het succesvolle jazzfestival beleven, maar in dit jaar is het ook tien jaar gelede... lees meer..

3435

Nieuwe serie yogalessen op de donderdagavond

Het nieuwe jaar anders beginnen; vitaal, stromend en met ontspanning? Het is weer mogelijk je in te schrijven voor een  serie yogalessen. Het nieuwe jaar anders beginnen; vitaal, strome... lees meer..

Resultaten 1 - 47 van 47