Februari 2015

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4267

Oranjevereniging Gorssel zoekt klussers

De speeltoestellen van de Oranjevereniging Gorssel zijn aan een opknapbeurt toe.Het bestuur nodigt vrijwilligers uit hierbij te helpen. Wie steekt de handen uit de mouwen om de kinderen in Gorssel weer zonder kleerscheuren en vlekken te laten spelen? ... lees meer..

5129

VV Gorssel met spelersbus naar Go Ahead Eagles-AZ

Dertig jeugdvoetballers van VV Gorssel gingen zaterdag 21 februari jl. met de echte Go Ahead Eagles spelersbus naar de wedstrijd Eagles-AZ in het Deventer Eagelsstadion. Met dank aan Eetcafé De Hoek. ... lees meer..

4070

Echtpaar Muil 65 jaar getrouwd

Woensdag 25 februari 2015 was het 65 jaar geleden dat het aan de Molenweg in Gorssel woonachtige echtpaar Muil in het huwelijk trad. Felicitaties van het gemeentebestuur en een bezoekje van Gorssel.nl horen daar natuurlijk bij. ... lees meer..

15262

Museum More zoekt medewerkers

Museum More in Gorssel nadert zijn voltooiing en opent naar verwachting zijn deuren op 2 juni 2015. Het museum is op zoek naar publieksmedewerkers en gidsen. ... lees meer..

5141

Van Gorsselse bodem

Op 3 maart 2015 wordt in Gorssel een derde bijeenkomst over permacultuur gehouden. De bijeenkomst is bedoeld om een eventueel permacultuurproject in of rond Gorssel een meer concrete vorm te geven. ... lees meer..

3775

Spanning bij Lochemse Sportverkiezingen loopt op

De Lochemse Sportverkiezingen 2014 naderen bijna hun ontknoping. De jury komt nog eenmaal bijeen om de winnaars van de categorieën te kiezen. De finaleavond is op 6 maart a.s.Wordt de Gorsselse kampioene mountainbiken Annemoon van Dienst Sporttalent van 2014? ... lees meer..

6611

Tentoonstelling porselein in het Tramstation

In het fraai gerestaureerde Gorsselse Tramstation, zetel van de Historische Vereniging De Elf Marken, zijn regelmatig exposities te zien. Vanaf heden tot 19 maart a.s. is er porselein te zien van Henk Wolvers. Ook is het eerste nummer van dit jaar van Ons Markenboek verschen... lees meer..

5903

Bosuilenkast wacht op bewoners

Onlangs is in Gorssel een bosuilenkast opgehangen in een daarvoor geschikt bosje.Het werd meteen een buurtfeest. Nu maar wachten op uilskuikens… ... lees meer..

7543

Café De Gorsselaer opent binnenkort zijn deuren

Anno Waterlander en Henk Havenaar zijn de ambitieuze nieuwe eigenaren van Café De Gorsselaer aan de Hoofdstraat in Gorssel. Binnenkort openen ze de deuren van ‘de huiskamer van Gorssel’. Gorssel.nl sprak met de heren. Ooit was in het pand gevestigd: Wed. H. Berends van Loen... lees meer..

5990

Vijver in Openluchttheater maakt plaats voor grasveldje

Onlangs zijn in het Openluchttheater Gorssel werkzaamheden gestart om de vijver te dempen. Daarvoor in de plaats komt een grasveldje met een dubbele bielzenrand, dat voor veel doeleinden kan worden gebruikt. Tijdens voorstellingen kan het publiek op het veldje of de bielzen ... lees meer..

6309

Stichting Vrienden Gorsselse Heide zoekt secretaris

De Stichting Vrienden van de Gorsselse Heide, opgericht met als voornaamste doel de bescherming van de natuurwaarden op en rond de Gorsselse Heide, zoekt een nieuwe secretaris en wil graag kennis maken met deskundigen op het gebied van milieuwetgeving en ‘public relations’. ... lees meer..

3692

Nog een paar dagen om in te schrijven voor Gorssel Huilt

Over twee weken sluit de inschrijving voor deelname aan Gorssel Huilt, het smartlappenfestival dat op de vooravond van IJseljazz zal worden gehouden. De inzendingen stromen binnen, dus dat gaat goed. De organisatie roept vooral jonger Gorssel nog op om mee te doen. Bijvoorbe... lees meer..

4920

Digitaal aangifte doen van huwelijk of geboorte

Inwoners van de gemeente Lochem kunnen met ingang van 19 februari digitaal aangifte doen van geboorte, huwelijk of partnerschapsregistratie. Wel moet voorlopig nog op het gemeentehuis in Lochem een handtekening worden gezet. ... lees meer..

6390

Kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd in bieb Gorssel

Op zaterdag 14 februari werd in de Bibliotheek Gorssel de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Er werd voorgelezen door 12 kampioenen van basisscholen uit de gemeenten Lochem en Zutphen. Na een spannend juryoverleg werd Jora Gloerich van de Meester G. Pro... lees meer..

3890

Bezinningsmail onderweg naar Pasen

Tijdens de vastentijd van Aswoensdag tot Pasen 2015 kunt u net als vorig jaar een bezinningsmail ontvangen.Een oecumenisch initiatief in eigentijdse vorm, om bewust op weg te gaan naar Pasen. ... lees meer..

7728

Nieuwe expositie in Kunstgalerij Lenten

Kunstgalerij Lenten in de uiterwaarden van Epse heeft een lange staat van dienst. De nu 80-jarige Roelof Lenten heeft meer dan vijftig jaar met liefde en kennis kunst bij de mensen gebracht. Nu geeft hij zijn prachtige locatie in bruikleen aan een nieuwe generatie kunstenaar... lees meer..

3239

Sfeervolle Keltische avond bij de Harmonie

Tijdens het voorjaarsconcert van Harmonie Gorssel-Eefde op 14 februari zat de 'pub' stampvol. De Ontmoetingskerk in Eefde was omgetoverd tot een sfeervol Iers café. Ruim 150 mensen bezochten dit concert in Keltische sfeer. ... lees meer..

6398

Kunstenares Dorien Plaat terug in Gorssel

Na drie jaar Tanzania is kunstenares Dorien Plaat terug in Gorssel met een atelier aan de Poststraat 7. Nog even wachten en alle spullen, waaronder haar ezels, uit Tanzania zijn gearriveerd en dan kan Dorien aan de slag. ... lees meer..

3713

De Harmonie brengt compost, potgrond en mestkorrels bij u thuis

Het voorjaar hangt al in de lucht en de krokussen staan in bloei. De tijd van tuinieren komt er weer aan. De muzikanten van 'De Harmonie' helpen u graag op weg en komen 28 februari door de straten van Gorssel om potgrond, compost en koemestkorrels thuis te bezorgen. Makkelij... lees meer..

3852

’t Trefpunt uitgelicht

Welke inwoner van Gorssel is er nou nooit bij ’t Trefpunt binnen geweest om te sporten, te vergaderen, muzikaal te oefenen of een van de evenementen te bezoeken? ’t Trefpunt speelt immers een centrale en onmisbare rol in het sportieve, sociale en culturele leven va... lees meer..

10233

Rechter wijzigt geluidsnormen in de vergunning Kartbaan Eefde

Rechtbank Gelderland heeft op 5 februari uitspraak gedaan in een zaak die een aantal partijen hadden aangespannen tegen de door de gemeente Lochem in 2012 aan Karting Eefde verleende vergunning. De rechtbank oordeelt dat de vergunning correct is verleend, maar dat er fouten ... lees meer..

5375

Fysiotherapiepraktijk Evelien van Dort viert jubileum

Fysiotherapiepraktijk Kind en Jeugd van Evelien van Dort viert met een feestje op 13 februari 2015 haar twaalf-en-een-halfjarig bestaan. Een goede aanleiding om Evelien te laten vertellen over haar werk en persoonlijke visie. ... lees meer..

4200

Inzamelpunt oud papier aan de Veerweg gaat stoppen

Het inzamelpunt voor oud papier aan de Veerweg sluit met ingang van 14 maart 2015 of zoveel eerder als de schuur vol zit. Na vele jaren stopt de familie Wolters hiermee omdat de schuur een andere bestemming krijgt. Gelukkig zijn er in Gorssel nog een aantal andere manieren o... lees meer..

5825

Permacultuur in Gorssel?

Op 16 februari a.s. wordt in Gorssel een bijeenkomst over permacultuur gehouden. 
De bijeenkomst is bedoeld om uitleg te geven over permacultuur als nieuwe vorm van voedselproductie, maar ook om te inventariseren wat de mogelijkheden zijn voor een permacultuurproject in... lees meer..

4279

Bridgen voor Letland

De Stichting Hulp Letland organiseert op 14 maart 2015 een bridgemiddag, waarvan de opbrengst bestemd is voor hulp in de plaats Saldus in Letland. Opgave is mogelijk tot 12 maart a.s. ... lees meer..

5013

Verlichting Hoofdstraat is vernieuwd

De verlichting aan de Hoofdstraat in Gorssel is vernieuwd. Er zijn ledlampen aangebracht en een aantal grondspots is verwijderd. Er is nu meer eenheid in lichtkleur en het geheel is beter regelbaar en energiezuiniger geworden. ... lees meer..

6896

Huiskamerrestaurant Eric groot succes

Zaterdag 31 januari 2015 genoot een enthousiast gezelschap van het eerste diner in ‘pop-up’ Restaurant Eric. De bewoners van Groeneweg 7 in Gorssel stelden hiervoor hun woonkamer en keuken beschikbaar. Samen eten en genieten van elkaars gezelschap kan dit jaar iedere laatste... lees meer..

5969

Club Voetbaldagen bij V.V. Gorssel in de zomervakantie

Op 14, 15 en 16 juli 2015 vinden bij voetbal-vereniging Gorssel de drie leukste dagen van de zomervakantie plaats voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar. Drie dagen voetbalplezier, niet alleen voor leden van V.V. Gorssel, maar iedereen mag meedoen. ... lees meer..

4627

Céad Mile Fáilte bij de Harmonie Gorssel-Eefde

Vrij vertaald: "Van harte welkom bij de Harmonie Gorssel-Eefde". Het voorjaarsconcert van de muziekvereniging op zaterdagavond 14 februari zal in het teken staan van Keltische muziek. Niet alleen de blokfluiters, jeugd en volwassen van de Harmonie brengen u in Ierse sferen. ... lees meer..

6535

Het Werkatelier heeft vrijwilligers nodig

Sinds oktober 2014 is het KringloopPaleis gevestigd aan de Poststraat 7 in Gorssel. Het is een onderdeel van het WerkAtelier. Werkzoekenden uit de bijstand van de gemeente Lochem wordt de mogelijkheid geboden om werkritme op te bouwen, werkervaring op te doen en om te netwer... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 30