Archief per maand

Februari 2015

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
4213

Oranjevereniging Gorssel zoekt klussers

De speeltoestellen van de Oranjevereniging Gorssel zijn aan een opknapbeurt toe.Het bestuur nodigt vrijwilligers uit hierbij te helpen. Wie steekt de handen uit de mouwen om de kinderen in Gorssel wee... lees meer..

5081

VV Gorssel met spelersbus naar Go Ahead Eagles-AZ

Dertig jeugdvoetballers van VV Gorssel gingen zaterdag 21 februari jl. met de echte Go Ahead Eagles spelersbus naar de wedstrijd Eagles-AZ in het Deventer Eagelsstadion. Met dank aan Eetcafé De Hoek. ... lees meer..

4026

Echtpaar Muil 65 jaar getrouwd

Woensdag 25 februari 2015 was het 65 jaar geleden dat het aan de Molenweg in Gorssel woonachtige echtpaar Muil in het huwelijk trad. Felicitaties van het gemeentebestuur en een bezoekje van Gorssel.nl... lees meer..

15156

Museum More zoekt medewerkers

Museum More in Gorssel nadert zijn voltooiing en opent naar verwachting zijn deuren op 2 juni 2015. Het museum is op zoek naar publieksmedewerkers en gidsen. Charley Toorop, Zelfportret met bo... lees meer..

5091

Van Gorsselse bodem

Op 3 maart 2015 wordt in Gorssel een derde bijeenkomst over permacultuur gehouden. De bijeenkomst is bedoeld om een eventueel permacultuurproject in of rond Gorssel een meer concrete vorm te geven. ... lees meer..

3732

Spanning bij Lochemse Sportverkiezingen loopt op

De Lochemse Sportverkiezingen 2014 naderen bijna hun ontknoping. De jury komt nog eenmaal bijeen om de winnaars van de categorieën te kiezen. De finaleavond is op 6 maart a.s.Wordt de Gorsselse kampio... lees meer..

6514

Tentoonstelling porselein in het Tramstation

In het fraai gerestaureerde Gorsselse Tramstation, zetel van de Historische Vereniging De Elf Marken, zijn regelmatig exposities te zien. Vanaf heden tot 19 maart a.s. is er porselein te zien van Henk... lees meer..

5812

Bosuilenkast wacht op bewoners

Onlangs is in Gorssel een bosuilenkast opgehangen in een daarvoor geschikt bosje.Het werd meteen een buurtfeest. Nu maar wachten op uilskuikens… Onlangs is in Gorssel een bosuilenkast opgehangen in... lees meer..

7474

Café De Gorsselaer opent binnenkort zijn deuren

Anno Waterlander en Henk Havenaar zijn de ambitieuze nieuwe eigenaren van Café De Gorsselaer aan de Hoofdstraat in Gorssel. Binnenkort openen ze de deuren van ‘de huiskamer van Gorssel’. Gorssel.nl sp... lees meer..

5930

Vijver in Openluchttheater maakt plaats voor grasveldje

Onlangs zijn in het Openluchttheater Gorssel werkzaamheden gestart om de vijver te dempen. Daarvoor in de plaats komt een grasveldje met een dubbele bielzenrand, dat voor veel doeleinden kan worden ge... lees meer..

6250

Stichting Vrienden Gorsselse Heide zoekt secretaris

De Stichting Vrienden van de Gorsselse Heide, opgericht met als voornaamste doel de bescherming van de natuurwaarden op en rond de Gorsselse Heide, zoekt een nieuwe secretaris en wil graag kennis make... lees meer..

3655

Nog een paar dagen om in te schrijven voor Gorssel Huilt

Over twee weken sluit de inschrijving voor deelname aan Gorssel Huilt, het smartlappenfestival dat op de vooravond van IJseljazz zal worden gehouden. De inzendingen stromen binnen, dus dat gaat goed. ... lees meer..

4873

Digitaal aangifte doen van huwelijk of geboorte

Inwoners van de gemeente Lochem kunnen met ingang van 19 februari digitaal aangifte doen van geboorte, huwelijk of partnerschapsregistratie. Wel moet voorlopig nog op het gemeentehuis in Lochem een ha... lees meer..

6318

Kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd in bieb Gorssel

Op zaterdag 14 februari werd in de Bibliotheek Gorssel de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Er werd voorgelezen door 12 kampioenen van basisscholen uit de gemeenten Lochem en Zu... lees meer..

3845

Bezinningsmail onderweg naar Pasen

Tijdens de vastentijd van Aswoensdag tot Pasen 2015 kunt u net als vorig jaar een bezinningsmail ontvangen.Een oecumenisch initiatief in eigentijdse vorm, om bewust op weg te gaan naar Pasen. Een o... lees meer..

7597

Nieuwe expositie in Kunstgalerij Lenten

Kunstgalerij Lenten in de uiterwaarden van Epse heeft een lange staat van dienst. De nu 80-jarige Roelof Lenten heeft meer dan vijftig jaar met liefde en kennis kunst bij de mensen gebracht. Nu geeft ... lees meer..

3186

Sfeervolle Keltische avond bij de Harmonie

Tijdens het voorjaarsconcert van Harmonie Gorssel-Eefde op 14 februari zat de 'pub' stampvol. De Ontmoetingskerk in Eefde was omgetoverd tot een sfeervol Iers café. Ruim 150 mensen bezochten dit conce... lees meer..

6305

Kunstenares Dorien Plaat terug in Gorssel

Na drie jaar Tanzania is kunstenares Dorien Plaat terug in Gorssel met een atelier aan de Poststraat 7. Nog even wachten en alle spullen, waaronder haar ezels, uit Tanzania zijn gearriveerd en dan kan... lees meer..

3680

De Harmonie brengt compost, potgrond en mestkorrels bij u thuis

Het voorjaar hangt al in de lucht en de krokussen staan in bloei. De tijd van tuinieren komt er weer aan. De muzikanten van 'De Harmonie' helpen u graag op weg en komen 28 februari door de straten van... lees meer..

3813

’t Trefpunt uitgelicht

Welke inwoner van Gorssel is er nou nooit bij ’t Trefpunt binnen geweest om te sporten, te vergaderen, muzikaal te oefenen of een van de evenementen te bezoeken? ’t Trefpunt speelt immers ee... lees meer..

9992

Rechter wijzigt geluidsnormen in de vergunning Kartbaan Eefde

Rechtbank Gelderland heeft op 5 februari uitspraak gedaan in een zaak die een aantal partijen hadden aangespannen tegen de door de gemeente Lochem in 2012 aan Karting Eefde verleende vergunning. De re... lees meer..

5325

Fysiotherapiepraktijk Evelien van Dort viert jubileum

Fysiotherapiepraktijk Kind en Jeugd van Evelien van Dort viert met een feestje op 13 februari 2015 haar twaalf-en-een-halfjarig bestaan. Een goede aanleiding om Evelien te laten vertellen over haar we... lees meer..

4159

Inzamelpunt oud papier aan de Veerweg gaat stoppen

Het inzamelpunt voor oud papier aan de Veerweg sluit met ingang van 14 maart 2015 of zoveel eerder als de schuur vol zit. Na vele jaren stopt de familie Wolters hiermee omdat de schuur een andere best... lees meer..

5777

Permacultuur in Gorssel?

Op 16 februari a.s. wordt in Gorssel een bijeenkomst over permacultuur gehouden. 
De bijeenkomst is bedoeld om uitleg te geven over permacultuur als nieuwe vorm van voedselproductie, maar ook om ... lees meer..

4231

Bridgen voor Letland

De Stichting Hulp Letland organiseert op 14 maart 2015 een bridgemiddag, waarvan de opbrengst bestemd is voor hulp in de plaats Saldus in Letland. Opgave is mogelijk tot 12 maart a.s. De Stichting ... lees meer..

4967

Verlichting Hoofdstraat is vernieuwd

De verlichting aan de Hoofdstraat in Gorssel is vernieuwd. Er zijn ledlampen aangebracht en een aantal grondspots is verwijderd. Er is nu meer eenheid in lichtkleur en het geheel is beter regelbaar en... lees meer..

6793

Huiskamerrestaurant Eric groot succes

Zaterdag 31 januari 2015 genoot een enthousiast gezelschap van het eerste diner in ‘pop-up’ Restaurant Eric. De bewoners van Groeneweg 7 in Gorssel stelden hiervoor hun woonkamer en keuken beschikbaar... lees meer..

5925

Club Voetbaldagen bij V.V. Gorssel in de zomervakantie

Op 14, 15 en 16 juli 2015 vinden bij voetbal-vereniging Gorssel de drie leukste dagen van de zomervakantie plaats voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar. Drie dagen voetbalplezier, niet alleen voor le... lees meer..

4576

Céad Mile Fáilte bij de Harmonie Gorssel-Eefde

Vrij vertaald: "Van harte welkom bij de Harmonie Gorssel-Eefde". Het voorjaarsconcert van de muziekvereniging op zaterdagavond 14 februari zal in het teken staan van Keltische muziek. Niet alleen de b... lees meer..

6486

Het Werkatelier heeft vrijwilligers nodig

Sinds oktober 2014 is het KringloopPaleis gevestigd aan de Poststraat 7 in Gorssel. Het is een onderdeel van het WerkAtelier. Werkzoekenden uit de bijstand van de gemeente Lochem wordt de mogelijkheid... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 30