Archief per maand

Maart 2015

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
4740

Inbraak bij de Bolderhoek

In de nacht van donderdag 26 maart jl. is er ingebroken in het clubhuis van de Bolderhoek. Er wordt niets vermist, maar er is veel schade.   In de nacht van donderdag 26 maart 2015 is er... lees meer..

5101

Gerard Hissink opnieuw Gorssels kampioen driebanden

Gerard Hissink is opnieuw winnaar geworden van het hoofdtoernooi driebanden van Eetcafé de Hoek. In een spannende finale afgelopen zaterdagmiddag wist hij Nico Buitenhuis voor te blijven. De derde pla... lees meer..

4604

Brandweer in Gorssel gaat met drone werken

Als eerste korps in Nederland krijgt de vrijwillige brandweer Gorssel voor verkenningstaken de beschikking over een drone. Voor belangstellenden is er aankomende woensdagmiddag om 14.00 uur een demons... lees meer..

5032

Zwemkriebels op komst

Als de lentezon zich laat zien, dan gebeurt het... Een aanstekend geroezemoes, op straat, op het schoolplein, bij de sportverenigingen: "Nog eventjes en dan gaat het weer beginnen hè?"; "Heb jij de zw... lees meer..

7116

Kunstroute met Pasen

In het paasweekeinde van 4, 5 en 6 april vindt de Kunstroute Lochem plaats in alle kernen van de gemeente Lochem. Er doen 88 kunstenaars op 40 locaties mee. In de hal van het gemeentehuis in Lochem is... lees meer..

4325

Swing Cooperation luidt jubileumjaar in

1 april 2015 is een bijzondere dag voor Swing Cooperation uit Gorssel. Het popkoor bestaat dan namelijk 5 jaar. Tijdens de laatste repetitie heeft het koor dat al in eigen kring gevierd, maar ook voor lees meer..

5710

Museum MORE opent dinsdag 2 juni 2015

De publieksopening van Museum MORE is dinsdag 2 juni a.s. om 10.00 uur. Dat heeft het museum officieel bekend gemaakt. Nog ruim twee maanden dus. Dan zijn de hekken weg, is het omliggende park klaar e... lees meer..

5306

Rij mee met de toertocht voor oude tractoren op 9 mei

De Gorsselse Oude Tractoren Vereniging GOTV organiseert op 9 mei een toertocht met open inschrijving. De GOTV roept ook niet-leden op om mee te doen.           &nb... lees meer..

3857

Informatiekrant zorg, jeugdhulp, werk/inkomen

De gemeente Lochem heeft informatie over de veranderingen in zorg, jeugdhulp en werk/inkomen in een informatiekrant verzameld. De krant wordt met de Berkelbode verspreid en is ook digitaal te bekijken... lees meer..

5731

Personal Training Gorssel opent sportstudio in Zutphen

Roelof van de Belt van Personal Training Gorssel en Bootcamp Gorssel opent vanaf volgende maand een kleinschalige sportstudio in Zutphen. Hij heeft samen met Lars Timmer het voormalige sportcentrum de... lees meer..

4038

Loop je ook mee met de Palmpasenoptocht van de Bolderhoek?

Zondag is het Palmpasen en op die dag houdt speeltuinvereniging De Bolderhoek jaarlijks een Palmpasenoptocht. De kinderen wandelen met hun mooi versierde paasstok naar De Borkel waar zij samen met de ... lees meer..

5003

Joppe krijgt nieuwe pastoor

Zoals eerder bericht verlaat pastoor Hogenelst de HH. Parochie Twaalf Apostelen, waar de geloofsgemeenschap Joppe toe behoort. Pastoor Harry Scheve zal Fred Hogenelst opvolgen. Zoals eerder bericht... lees meer..

3791

Fit de zomer in

Vanaf zaterdag 4 april beginnen weer lentetrainingsgroepen van Vereniging Sneeuwfit Zutphen en omstreken. Startpunt is de Zevensprong in Joppe. Vanaf zaterdag 4 april 2015 beginnen weer lentetraini... lees meer..

4839

Wereldwinkel werkt samen met AfriKan

De Gorsselse Wereldwinkel gaat samenwerken met AfriKan uit Harfsen, promotor en importeur van Afrikaanse beeldhouwkunst. Vanmorgen is het eerste beeld geplaatst op het grasveld voor de Wereldwinkel. H... lees meer..

4460

Fiets mee met WTC Gorssel op 6 en 19 april

Denkt u er wel eens over om mee te fietsen met een fietsclub, maar twijfelt u of het iets voor u is? Dan biedt de Wieler Toer Club (WTC) Gorssel u de mogelijkheid om twee keer mee te fietsen. Kennisma... lees meer..

4127

Expo ‘Strandleven’ Het Koerhuis muzikaal geopend

Onder warme muzikale klanken van het trio Hotclub ’73 is zaterdag jl. in Het Hart in Eefde de expositie ‘Strandleven’ vande Gorsselse teken- en schilderclub Het Koerhuis geopend. In Het Hart hangen to... lees meer..

3740

Gorssel doet het goed tijdens NL doet

De Gorsselse clubs en instellingen die meededen met NL doet zijn verheugd over de inzet van de vele vrijwilligers. De Zorgtuin kreeg hulp van het voltallig college, maar natuurlijk ook van buren, fans... lees meer..

4723

Nieuw gemeentelijk accommodatiebeleid. Wat vindt u?

Op 13 maart jl. berichtte Gorssel.nl over de inventarisatie van het gemeentelijk maatschappelijk vastgoed die de gemeente Lochem momenteel uitvoert als voorbereiding op de uitvoering van het nieuwe ac... lees meer..

5479

Eigenaren verheugd over eerste twee weken Café de Gorsselaer

Twee weken geleden ging Café de Gorsselaer weer open. Aan belangstelling geen gebrek. Tijdens de opening op vrijdag 6 maart was het een drukte van belang en de avond daarop zorgde Cool is the Band voo... lees meer..

4504

Open Dag De Borkel

Tijdens de Open Dag van Zorg en Welzijn op zaterdag 21 maart 2015 opent De Borkel in Gorssel tussen 11.00 en 15.00 uur zijn deuren voor alle inwoners van Gorssel en omgeving. Er zijn activiteiten zoal... lees meer..

3962

CDA grootste partij Waterschap Rijn en IJssel

Het CDA heeft de meeste zetels gewonnen bij de verkiezingen voor het Waterschap Rijn en IJssel (waar de gemeente Lochem onder valt). In de gemeente Lochem gingen de meeste stemmen naar de partij Vrien... lees meer..

3809

Opnieuw meeste stemmen voor VVD in Lochem en Gelderland

Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten heeft de VVD ook in de gemeente Lochem en provincie Gelderland flink verloren, maar kreeg met 24,7% resp. 15,7% toch nog de meeste stemmen. In Lochem bra... lees meer..

5811

Ooievaar bij Beleef de Lente toch een beetje Gorssels

Gedurende een paar seizoenen volgde de bekende website ‘Beleef de Lente’ van Vogelbescherming Nederland het reilen en zeilen van ‘ons’ Gorsselse ooievaarsnest aan de Kolkweg in Gorssel. Dit jaar is ee... lees meer..

5320

Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge gaat verhuizen

Na jarenlang zeer prettig praktijk te hebben gevoerd in het Trefpunt gaat fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge verhuizen. De belangrijkste reden van de verhuizing is de toenemende omvang van h... lees meer..

5032

Pastoor Hogenelst verlaat Joppe

Pastoor Fred Hogenelst verlaat de HH. Parochie Twaalf Apostelen, waar de geloofsgemeenschap Joppe sinds 2010 toe behoort. Het is nog niet bekend wie pastoor Hogenelst zal opvolgen.  Pastoor Fr... lees meer..

4767

NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland

Duizenden clubs en instellingen bereiden vrijwilligersklussen voor, die tijdens NL doet door tienduizenden vrijwilligers worden uitgevoerd. Aanstaande vrijdag en zaterdag is het weer zover. 's Avonds ... lees meer..

5448

Veldhofstraat afgesloten door bomenkap

Vrijdag de 13e is twee Amerikaanse eiken aan de Veldhofstraat fataal geworden: ze werden met zware machines en enkele kettingzagen geveld. Het spektakel werd met gemengde gevoelens bekeken door buurtb... lees meer..

4797

Krimp, ontgroening en bezuinigingen leiden tot afstoten gemeentelijke accommodaties

De gemeente Lochem en ook de kern Gorssel hebben veel maatschappelijke accommodaties, zoals scholen, zwembaden, sportaccommodaties en dorpshuizen. Bevolkingskrimp, in onze regio meer ontgroening en ve... lees meer..

6829

Te huur: woning Reuvekamp en woning Smitskamp

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

9032

Koninklijke onderscheiding voor Erik Bechtle en Herman Berndsen

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve heeft maandagavond tijdens een oefenavond van de brandweer in de kazerne in Gorssel de Gorsselse ondernemers Erik Bechtle en Herman Berndsen benoemd tot Lid in de O... lees meer..

4760

Jubilarissen Gorsselsche boerendansers gehuldigd

De Gorsselsche boerendansers hebben veel trouwe leden. Onlangs werden zeven van hen in het zonnetje gezet. v.l.n.r. Gerda en Joop Oostenenk, Willy en Derk Vrielink en Mannie NijlandDe Gorsselsche b... lees meer..

5167

Annemoon van Dienst wint publieksprijs Lochemse Sportverkiezing

Tijdens de feestelijke Lochemse sport-verkiezingsavond in Laren op vrijdag 6 maart heeft de twaalfjarige mountainbikester Annemoon van Dienst uit Gorssel de publieksprijs in de wacht gesleept. Zij wer... lees meer..

4301

‘Te gek voor woorden’, Boekenweek 2015

Van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart 2015 vindt de 80ste Boekenweek plaats, dit jaar met als thema ‘waanzin’, onder het motto: ‘Te gek voor woorden’. Boekhandel Bechtle in Gorssel begint de week m... lees meer..

5000

Avia tankstation Molenweg tijdelijk gesloten wegens ombouw

Het tankstation aan de Molenweg bij de fietsenwinkel van Ter Harmsel is van 9 tot en met 27 maart gesloten. Het station wordt gemoderniseerd en omgebouwd tot een zogenaamde Avia XPress vestiging met s... lees meer..

6844

Feestelijke opening Café de Gorsselaer

Goed nieuws voor Gorssel. Na een stevige opknapbeurt opent vrijdag 6 maart Café de Gorsselaer weer haar deuren. Iedereen is welkom vanaf 16.00 uur en 's avonds speelt Henk Veenendaal. Achter de bar st... lees meer..

4542

Creatieve Voorjaarsmarkt in 't Trefpunt

Het is altijd druk en gezellig tijdens de kerstmarkt die 't Trefpunt jaarlijks organiseert. Op zondag 29 maart zal er ook een creatieve markt in voorjaars- en paassfeer worden gehouden met een ruim aa... lees meer..

5271

Swing Cooperation tilt zich naar een hoger niveau

Het was een druk weekend voor popkoor Swing Cooperation. Afgelopen zaterdag deed het koor mee met het Balk Korenfestival in Ulft en zondag was het Deventer Open Podium (DOP) aan de beurt. ... lees meer..

6314

Kerkhof Joppe nu ook voor katholieken van ‘buiten’

Sinds 1 januari 2015 kunnen ook katholieken die niet behoren tot de eigen geloofsgemeenschap O.L.V. Tenhemelopneming van Joppe een rustplaats vinden op het kerkhof aldaar. Voorheen was dat alleen... lees meer..

7375

‘Gorssel Huilt’ heeft programma rond

Het smartlappenfestival Gorssel Huilt dat op de vooravond van IJsseljazz op 12 september zal worden gehouden heeft het maximum aantal inschrijvingen overschreden. De organisatie zal komende week uit lees meer..

4884

Alzheimer Nederland ook regionaal actief

Alzheimer Nederland geeft hulp en informatie aan mensen met de ziekte dementie en hun directe omgeving. Door belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek werken ze aan een betere... lees meer..

6293

Buurtzorg Gorssel bestaat vijf jaar

Buurtzorg Gorssel bestaat deze maand vijf jaar. In 2010 startten vier wijkverpleegkundigen de afdeling Gorssel van de landelijke thuiszorgorganisatie Buurtzorg. Inmiddels is de afdeling uitgegroeid to... lees meer..

Resultaten 1 - 41 van 41