April 2015

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

6563

Het was weer een mooie Koningsdag in Gorssel

Kinderen dansten 1, 2, 3 op de aubade met burgemeester Van 't Erve en De Harmonie speelde natuurlijk het Wilhelmus. Daarna was het tijd voor toneelspelen, spoorzoeken, zwemmen of bowlingen. 's Middags troffen jong en oud elkaar op de volle Roskamweide met kleedjesmarkt, klim... lees meer..

5147

Sport’88 organiseert dauwloop Run4Ride op Hemelvaartsdag

In samenwerking met camping de Vlinderhoeve organiseert Sport’88 de tweede editie van dauwloop Run4Ride op Hemelvaartsdag, 14 mei. De inkomsten van dit gemoedelijk gebeuren komen geheel ten goede aan Het Ronald McDonald Kinderfonds. De organisatie hoopt op een verdubbeling v... lees meer..

4434

De Dorus Parodie treedt op in de Borkel

De Oranje Vereniging Gorssel organiseert op vrijdag 1 mei samen met Sutfene een gezellige Seniorenmiddag in de nieuwe entourage van de Borkel. Er is o.a. een optreden met bekende liedjes en sketches van de Dorus. Alle senioren uit Gorssel en omgeving zijn vanaf 14.30 uur wel... lees meer..

4887

Speel- en ontmoetingsplek Oldenhofpark klaar voor gebruik

Zaterdag 25 april jl. hebben vrijwilligers speeltoestellen en zitgelegenheid gemonteerd en geplaatst in het Oldenhofpark bij de nieuwe jeu-de-boulesbaan. Ze werden daarbij professioneel en belangeloos ondersteund door enkele ondernemers. Het burgerinitiatief van een werkgroe... lees meer..

3668

‘Doen is het nieuwe praten’

Een werkgroep uit de gemeenteraad van Lochem presenteerde tijdens een persconferentie op 23 april  jl. zijn rapport ‘Doen is het nieuwe praten’ over de veranderende rol van de raad. Gorssel.nl was erbij. ... lees meer..

3726

De Wereldwinkel is vernieuwd

Zaterdag 2 mei vindt de opening van de vernieuwde Wereldwinkel in Gorssel plaats. De winkel is twee weken dicht geweest vanwege een opfrisbeurt. In die periode hebben medewerkers met een paar handige partners alles geschuurd, geverfd, schoongemaakt en opnieuw ingericht. De w... lees meer..

4704

Koningsdag, de foto's

Gorssel beleefde een prachtige Koningsdag. Met dank aan de Oranjevereniging, sponsoren en de vele vrijwilligers.   Bekijk de foto's van Femke Beijnvoort en Janny Schiphorst  Redactie Gorssel.nl28 april 2015   ... lees meer..

3295

Museum MORE nadert voltooiing

Museum MORE is bijna klaar. Er wordt de laatste hand gelegd aan de bestrating en nieuwe beplanting van het buitenterrein. De eerste schilderijen hebben hun plaats voor de openingstentoonstelling 'Scherp kijken' gevonden. Het museum gaat dinsdag 2 juni a.s. open voor publiek.... lees meer..

3628

Workshop Goede Zaken doen met het bedrijfsleven

Op 12 mei organiseert de Lochemse Uitdaging samen met het Vrijwilligerssteunpunt Lochem de workshop ‘Goede Zaken’ voor vertegenwoordigers van verenigingen, stichtingen en burgerinitatieven in de gemeente. Zij krijgen informatie en tips over samenwerken met het bedrijfsleven.... lees meer..

6993

Triathlon Gorssel in zwembad De Boskoele

Na 22 jaar wordt er op 31 mei a.s. weer een Triathlon van Gorssel georganiseerd. Er staan ook een triotriathlon  en een Kids Swim/Run op het programma. De triathlon begint in De Boskoele met het onderdeel zwemmen. ... lees meer..

5678

Gorssel 4 en 5 mei 2015

Op 4 en 5 mei vinden in Gorssel herdenkingen respectievelijk vieringen plaats.Op 4 mei is er ‘s middags een herdenkings-plechtigheid aan de Veerweg en ’s avonds de jaarlijkse stille tocht naar de begraafplaats. Op 5 mei wordt 70 jaar bevrijding gevierd met een expo... lees meer..

4259

Lentenieuws van de Zorgtuin

Met het voorjaar zijn er weer volop activiteiten in de Zorgtuin. Leerlingen van de Vullerschool hebben pompoenplanten gezaaid of kregen bijenles. In september zullen zij de pompoenen naar de Voedselbank brengen. ... lees meer..

5120

Lintjesregen valt ook in Gorssel

Vandaag ontvangen zeven inwoners van de gemeente Lochem een Koninklijke onderscheiding, waaronder ook Gezina Jansen, inwoonster van Gorssel. Zij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. ... lees meer..

9861

Veer Gorssel-Wilp vanaf dit weekend weer in bedrijf

Vanaf zaterdag 25 april 2015 is het voet- en fietsveer Gorssel - Wilp weer in de vaart. U kunt dan dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur de IJssel oversteken. Het prachtige fietsrondje IJssel-Zutphen is dan ook weer mogelijk, eenvoudig via het fietsknooppuntennetwerk. Meer .... lees meer..

4230

Veilig rijden in een scootmobiel

Bestuurders van een scootmobiel uit Gorssel en omgeving kunnen op woensdag 20 mei in Eefde leren hoe zij veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Het lesprogramma met de eigen scootmobiel vindt plaats in en rond Het Hart in Eefde. Deelname is gratis. ... lees meer..

3207

Het buitengewone gevoel voor heel Gorssel

Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon zet zich breed in voor ondernemerschap én voor Gorssel. Een mooie uitstraling van het centrum, evenementen zoals IJsseljazz en Buitenkunstig, feestelijke kerstmarkt en koopzondagen. Gorssel is een bijzonder, buitengewoon dorp voor b... lees meer..

6020

Koningsdag in Gorssel wordt weer een mooi feest

De Oranje Vereniging Gorssel viert ook dit jaar Koningsdag op de Roskamweide. Voor jong en oud valt er veel te beleven. Lees alles over het programma in dit artikel.   ... lees meer..

7452

Montagebedrijf Bruggeman opent winkel aan Nijverheidsplein

Er wordt al vier maanden hard gewerkt achter de afgeplakte ramen in het hoekje van het Nijverheidsplein in Gorssel. Een beetje geheimzinnig was het wel: 'Ketelmania' stond er op de raamposters. Donderdag is het dan zover. Montagebedrijf Anton Bruggeman krijgt een eigen gezic... lees meer..

4640

Website Museum MORE

Museum MORE heeft vandaag zijn nieuwe website gelanceerd, ter vervanging van de oude tijdelijke informatiepagina. Bekijk afbeeldingen van veel van de werken van het museum en maak kennis met de organisatie: www.museummore.nl   ... lees meer..

13123

Telego: Onafhankelijke telecomwinkel in Gorssel

Waar veel plaatsen met hardnekkige leegstand te maken hebben, lijkt er in Gorssel geen einde te komen aan het ondernemerschap. Twee ervaren telecomadviseurs hebben de stap gezet naar een zelfstandig bestaan onder de naam Telego. Donderdag 23 april opent hun winkel aan het Ni... lees meer..

4859

Zon op de Vullerschool

Op het dak van de Vullerschool komen zonnepanelen. Met zonnepanelen op hun school maken kinderen kennis met groene energie, wordt het schoolgebouw duurzamer en gaat de energierekening van de school omlaag. Dit meldt de Vulllerflits, nieuwsbrief voor de ouders van de schoolki... lees meer..

3893

Heerlijk concert in zonovergoten Openluchttheater

Garage 59 gaf zondag een heerlijk optreden in een zonovergoten prachtig Openluchttheater Gorssel.   ... lees meer..

4464

Schapen scheren op de Joppeschool

De Joppeschool viert dat de lente is aangebroken. Op donderdag 30 april is er een schaapscheerdersfeest op het schoolplein. Iedereen is welkom! Burgemeester Van 't Erve komt een nieuw logo van de school onthullen. ... lees meer..

6311

Wat je dichtbij haalt is lekker

Na een succesvolle informatieavond op 14 april jl. over het Gorsselse project voor Community Supported Agriculture (gemeenschapslandbouw) zijn er spijkers met koppen geslagen: vanaf 1 juli zijn er in Gorssel drie tuinders aan het werk en in september is er groente van eigen ... lees meer..

4363

Gorsselse Boerendansers naar Berlijn

De Gorsselsche Boerendansers verblijven op 25 en 26 april  in Oranienburg bij Berlijn.De dansgroep treedt op 26 april op tijdens het jaarlijkse ‘Orangefest’ op Slot Oranienburg. ... lees meer..

3765

We want MORE…

Op 2 juni gaat het prachtige nieuwe Museum MORE open. De Vullerschool viert dat natuurlijk mee!  De school gaat met alle kinderen een eigen Vullermuseum inrichten. ‘We want MORE’… ... lees meer..

4816

Koninklijke onderscheiding voor Sietske Bezemer

Sietske Bezemer is afgelopen vrijdag bij de viering van haar 25-jarig jubileum als bestuurslid van de Oranje Vereniging Gorssel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het was een grote verrassing voor haar dat haar jubileum werd gevierd en dat burgemeester Sebastiaan ... lees meer..

3730

Waarschuwing voor opdringerige Engelstalige klusjesmannen

In Gorssel zijn momenteel Engelstalige klusjesmannen actief die nogal opdringerig van deur tot deur hun diensten aanbieden. Het gaat om het reinigen van daken en dakgoten en het vegen van schoorstenen. Op internet wemelt het van waarschuwingen en slechte ervaringen met ... lees meer..

5210

Opening Museum MORE op dinsdag 2 juni

De publieksopening van Museum MORE is uitgesteld tot dinsdag 2 juni 2015. Vanaf die datum kunnen bezoekers terecht voor de overzichtstentoonstelling ’Scherp Kijken’ met ruim 200 hoogtepunten van Nederlandse realistische kunstenaars van de afgelopen eeuw. ... lees meer..

6416

Loop mee met de avondvierdaagse

Speeltuinvereniging de Bolderhoek organiseert op dinsdag 19 t/m vrijdag 22 mei weer de jaarlijkse avondvierdaagse voor leden. Kinderen van groep 1 en 2 lopen 2,5 km; oudere kinderen gaan voor de 5 km.  Aanmelden kan tot 1 mei.   ... lees meer..

4413

Bomenstichting staakt overleg met gemeente Lochem

Bomenstichting Achterhoek (BSA) is bang voor kaalslag van laanbomen in het buitengebied van de gemeente Lochem. De conditie van veel bomen is slecht, volgens BSA vooral door achterstallig onderhoud. BSA trekt zich terug uit het periodieke overleg met de gemeente, omdat dit v... lees meer..

4245

'Het Ooievaarsbaantje' is geboren

Onder het toeziend oog van twee ooievaars is woensdagmiddag bij tennisvereniging LTC Gorssel de naam onthuld van het nieuwe oefenbaantje voor de tennisjeugd. Hoofdsponsor van het baantje, Herman Bakker Uitvaartzorg, had een prijs uitgeloofd voor de leukste naam. Uit de vele ... lees meer..


5107

Jeu-de-boulesbaan direct in gebruik genomen

Meer dan twee jaar hebben ze er op gewacht. Maar nu is het dan toch zo ver. De nieuwe jeu-de-boulesbaan bij Den Oldenhof is nog maar net klaar of de Gorsselse spelersgroep zag zijn kans schoon. Chris Boone, Emmy Boone, Gezina Jansen en Ben Heusinkveld gingen de baan direct u... lees meer..

4092

Tentenshow René Vos op zaterdag 18 en zondag 19 april

Komend weekend zal de Roskamweide weer vrolijk kleuren door de ruim 80 tenten die René Vos daar zal opzetten. Zondag (koopzondag in Gorssel) zijn er ook lezingen en workshops en is er een klimwand. ... lees meer..

6890

En de naam is: Corpus State!

De naam van de nieuwe, uitgebreide Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge aan de Nijverheidsstraat in Gorssel is ‘Corpus State’. Op vrijdag 10 april jl. vond de opening plaats. Ook Gorssel.nl nam een kijkje. ... lees meer..

7069

Gorssel zet zichzelf op de kaart

Met de komst van museum MORE worden er jaarlijks tussen de 50.000 en 100.000 museumbezoekers verwacht. Afkomstig uit alle delen van ons land en mogelijk ook van 'over de grens'. Het zou jammer zijn als die bezoekers na het museumbezoek direct weer vertrekken. Gorssel heeft n... lees meer..

4271

In één zomerseizoen je zwemdiploma halen

Kinderen die voor 1 mei 2015 vijf jaar zijn geworden, kunnen in de zwembaden in Gorssel en Almen in één seizoen een erkend zwemdiploma halen. Vanaf de tweede week van mei gaan de zwemlessen voor dit seizoen weer van start. ... lees meer..

4681

Schilderijen van Lex van Pelt in Den Oldenhof

Lex van Pelt exposeert tot eind juni schilderijen in Den Oldenhof in Gorssel. Sinds 18 jaar woont Van Pelt in Gorssel, waar hij niet lang na zijn komst lid is geworden van de plaatselijke teken- en schilderclub Het Koerhuis. Sindsdien is hij zich serieuzer met schilderen bez... lees meer..

4453

Qi Gong en Hatha Yoga open les 19 april

Ben je nieuwsgierig wat Qi Gong en Hatha Yoga voor jou kan betekenen? Kom dan op zondag 19 april, dan verzorgen Ernestine van Lynden en Karin Hibma open lessen om kennis te maken. Deelname is gratis en om mee te doen hoef je geen ervaring te hebben. ... lees meer..

6291

Nieuwbouw Grooterkamp nu in verhuur

Binnenkort begint IJsseldal Wonen met de bouw van de laatste serie huurwoningen in Grooterkamp. De verhuur is vandaag gestart. Inwoners van Gorssel hebben voorrang. Op vrijdag 10 april 2015 is er een voorlich-tingsmiddag in Den Oldenhof. ... lees meer..

5160

Te huur: Wielewaalpad 4 in Gorssel

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een woning voor jongeren aan het Wielewaalpad 4. De woning wordt via loting aangeboden. ... lees meer..

5454

Feestelijke opening nieuwe praktijk de Boer & de Jonge

Na jarenlang zeer prettig praktijk te hebben gevoerd in 't Trefpunt heeft fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge inmiddels haar deuren geopend aan de Nijverheidstraat 8 in Gorssel, het voormalig pand van Woningstichting De Groene Waarden. Vrijdag 10 april wordt de nieu... lees meer..

152

Permacultuurproject Gorssel binnenkort van start

Het permacultuurproject in Gorssel begint vorm te krijgen. Er is een stuk land gevonden, deze zomer gaat de schop de grond in en dan wordt er geplant en gezaaid. In september is er al groente van eigen bodem. ... lees meer..

5594

Omvangrijk schakelstation Liander aan Groeneweg

Liander wil een schakelstation bouwen op de hoek N348 en Groeneweg. Het 23 meter lange bouwwerk is nodig voor de stroomvoorziening van het nieuwe bedrijvenpark langs de A1. Het college heeft tot ongenoegen van de Dorpsraad Gorssel haar medewerking reeds toegezegd. De Dorpsra... lees meer..

6560

In voor Yoga

Ben je in voor yoga? Nieuwsgierig wat yoga voor jou kan betekenen? Maak dan kennis met Hatha Yoga van docente Karin Hibma. In voor Yoga start aanstaande woensdag 8 april in de nieuwe praktijk van de Boer & de Jonge aan de Nijverheidstraat 8 in Gorssel. Vrijdag is er open... lees meer..

3208

Geslaagd Paasvuur en Fakkeloptocht

Het was tot in de late avond druk rondom het paasvuur in Gorssel en in de tent van Eetcafé de Hoek. Het was dan ook een prachtige bijna wolkenloze avond en het vuur zorgde voor een aangename warmte. Een lange stoet kinderen deed mee aan de fakkeloptocht van de Bolderhoek en ... lees meer..

2433

Vrijwilligers gezocht!

Het Vrijwilligerssteunpunt Lochem bemiddelt tussen organisaties en vrijwilligers die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk. Gorssel.nl wil behulpzaam zijn bij de zoektocht naar zinvol vrijwilligerswerk en maakt regelmatig melding van vrijwilligervacatures in Gorssel en directe... lees meer..

4896

Openluchttheater klaar voor zes nieuwe voorstellingen

De vele vrijwilligers van het Openluchttheater Gorssel hebben hard gewerkt en het theater is gereed voor het nieuwe seizoen met zes prachtige voorstellingen. Het park heeft een voorjaarsbeurt gehad, er zijn op kale plekken nieuwe planten geplaatst, maar bovenal: de vijver is... lees meer..

5536

Zwembadwijzers aangeboden aan burgemeester Van ’t Erve

Op woensdagochtend 2 april ontving burgemeester Sebastiaan van ’t Erve de nieuwe Zwembadwijzers van de zwembaden de Boskoele in Gorssel en de Berkel in Almen van Jorrit Erps, de nieuwe bedrijfsleider. Ook abonnementhouders van vorig jaar hebben de folder gekregen. Er staat i... lees meer..

4583

Gorsselse Evelien van Dort in Paramaribo

Tijdens de laatste week van maart namen Gorsselse kinderboekenschrijfster Evelien van Dort en haar man Henk deel aan het jaarlijkse Kinderboekenfestival in Suriname. Evelien: “Lezen vergroot de wereld van het kind”. ... lees meer..

6387

Naar het gemeenteloket in Gorssel? Maak een afspraak

Gorssel heeft een gemeenteloket voor burgerzaken in Den Oldenhof aan de Hoofdstraat. Er moet voor een bezoek vooraf een afspraak gemaakt worden. Wie zonder afspraak komt, loopt het risico niet geholpen te worden. ... lees meer..

5131

Buitenterrein Museum MORE krijgt vorm

Het parkeerterrein van Museum MORE - tussen het museum en het tramstation - is bijna klaar. Nog even en de kinderen kunnen weer vanaf de Joppelaan, achter het museum langs, naar school lopen. Ook het park rondom het museum krijgt vorm. ... lees meer..

3331

Paasboake en tent wachten op u

Aan de Dommerholtsweg is een prachtige Paasboake gemaakt en de partytent van Eetcafé de Hoek staat al klaar. Na alle regen van de afgelopen week kan het snoeihout zaterdag en zondag nog even goed drogen. Het weerbericht ziet er goed uit; weinig wind en niet koud. Eerste Paas... lees meer..

3894

Graaf Jantje gaat op Lentetoer!

Vanaf 1 april is kinderopvang Graaf Jantje uit Gorssel twee maanden lang op ‘Lentetoer’. Het thema lente en dan vooral jonge dieren spelen hierbij de hoofdrol. ... lees meer..

4230

Spelen en ontmoeten in het Oldenhofpark

Volgende week, direct na Pasen, starten de werkzaamheden voor de aanleg van een jeu de boules baan achter Den Oldenhof. Er komen vier eenvoudige speeltoestellen bij, een bank en een picknickbank. Het is een initiatief van de werkgroep Centrumvisie van de Dorpsraad Gorssel. ... lees meer..

5166

IJsseldal Wonen begint met laatste fase nieuwbouw Grooterkamp

Binnenkort begint IJsseldal Wonen met de bouw van de laatste serie huurwoningen in Grooterkamp. Op vrijdag 10 april a.s. is er een voorlichtingsmiddag in Den Oldenhof. ... lees meer..

5919

Pilates en Power-Yoga van Sportclub Gorssel

Ellen de Vries geeft namens Sportclub Gorssel nu al weer bijna drie jaar lessen Pilates en Power Yoga in 't Trefpunt. De lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en ervaring. ... lees meer..

5262

Monumentale kastanje verliest dikke tak

De storm heeft goed huisgehouden, zo ook bij huis Ravensweerd aan de Veerweg in Gorssel. Hier sneuvelde een dikke tak van een monumentale kastanjeboom. ... lees meer..

3486

Drone maakt flauwe wending

Er was al enige twijfel gerezen bij de aankondiging dat de Gorsselse Brandweer als eerste in Nederland met een drone zou gaan werken. Het bleek inderdaad een 1 april grap te zijn, maar wel een met een flauwe afloop. In plaats van de beloofde demonstratie met de drone was er ... lees meer..

8049

Ondernemersvereniging zoekt sponsors voor fraaie bloembakken

Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon wil nog dit voorjaar 40 bloembakken met zomerbloeiers aan lantaarnpalen in de Hoofdstraat, Joppelaan en Molenweg ophangen. De ondernemers trekken hiervoor zelf de buidel en ook de Dorpsraad Gorssel is om een bijdrage gevraagd. Voor ... lees meer..

Resultaten 1 - 61 van 61