Mei 2015

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4289

‘Levend leren’ op de Zorgtuin Gorssel

In april van dit jaar zaaiden leerlingen van de Vulllerschool pompoenplanten. De afgelopen week werden de opgekweekte planten op de Zorgtuin in de volle grond gezet. De Zorgtuinimker verzorgde een bijenles. ... lees meer..

3976

Zon op de Vullerschool: certificaten beschikbaar

Op het dak van de Vullerschool komen zonnepanelen. Daarvoor kunnen (groot)ouders zoncertificaten kopen. Er zijn nog 60 certificaten beschikbaar. ... lees meer..

4304

Vullerschool even Vullermuseum

Vrijdag 29 mei jl. was de Vullerschool even omgetoverd tot Vullermuseum. Gorssel.nl kreeg een rondleiding en was zeer onder de indruk. Leerlingen en leerkrachten kunnen trots zijn op het resultaat! ... lees meer..

6460

Gesprek artistiek directeur MORE Ype Koopmans op Radio 1

Prof. Dr. Ype Koopmans, artistiek directeur van Museum MORE, was te gast bij 'Dit is de dag' op Radio 1. Hij geeft toelichting op de collectie van het museum, die vanwege de samenhang uniek is in Nederland.  Een van de kunstenaars Annemarie Busschers komt ook aan het wo... lees meer..

279

ABN AMRO weg uit Gorssel: klanten komen opnieuw in actie

Zoals eerder bericht heeft ABN AMRO besloten haar kantoor aan de Hoofdstraat in Gorssel vanaf 26 juni a.s. te sluiten. Er kunnen geen bankzaken meer worden gedaan, maar voorlopig zal er wel drie middagen per week een adviseur beschikbaar zijn. Een groep betrokken burgers kom... lees meer..

4556

Weer leven in het Oldenhofpark

Woensdag is een bijzondere ontmoetingsplek in Gorssel feestelijk ingeluid: de nieuwe jeu-de-boulesbaan met speel- en ontmoetingsplek in het Oldenhofpark. Het Oldenhofpark leeft! Twee deftige dames van promotiebureau Gerstlo is zó! stalen de show. ... lees meer..

3692

Lochemse Uitdaging organiseert tweede Beursvloer

De Lochemse Uitdaging, waarbij ook enkele Gorsselse ondernemers betrokken zijn, organiseert op 10 juni 2015 een ‘Beursvloer’ in Laren.
 Tijdens de Beursvloer ontmoeten bedrijven en lokale maatschappelijke organisaties elkaar. Ook bedrijven en organisaties uit Gorss... lees meer..

3474

Al vijf jaar gratis bibliotheeklidmaatschap voor baby’s

Al vijf jaar lang kunnen ouders uit de gemeenten Lochem en Zutphen met een zogenaamde BoekStartbon in de Bibliotheek terecht om een BoekStartkoffertje voor hun pasgeborene op te halen en hun kindje gratis lid te maken. Dat wordt gevierd, ook in de bieb in Gorssel. ... lees meer..

5056

Peuters van Villa Veldhof op bezoek bij de boerderij

De peuters van Kindercentrum.nl, locatie Villa Veldhof hebben woensdag een bezoek gebracht aan de boerderij van Wilma Makkink en Erik Meijer. In de afgelopen weken hadden de kinderen met boekjes en spel al veel geleerd over het leven op de boerderij, maar in het echt is het ... lees meer..

4498

‘Erop uit’ op Gorssel.nl

Museum MORE is bijna open. Ongetwijfeld zullen meer cultuurliefhebbers, dagjesmensen of vakantiegangers naar Gorssel komen. Alle reden om te laten zien hoe mooi Gorssel en omgeving zijn. Daarom is de rubriek ‘Erop uit’ op Gorssel.nl opgepoetst en uitgebreid. ... lees meer..

3535

For Girls only ……

Move On! onderdeel van Stichting Welzijn Lochem organiseert dit voorjaar een aantal activiteiten speciaal voor meiden uit de groepen 5 t/m 8. Lekker chillen, een beautymiddag,  film met popcorn, kennismaken met andere culturen, het komt allemaal aan bod. ... lees meer..

4443

‘Pleintje Open’ in Gorssel

Aanstaande vrijdag en zaterdag staat Gorssel weer in het teken van Pleintje Open, dat dit jaar voor de 18e keer wordt gevierd op het Acaciaplein. Vrijdag- en zaterdagavond zijn er optredens en zaterdag overdag kunt u meedoen met sport en spel. ... lees meer..

3423

Zingen voor ouderen? Geef je nu op!

De jaarlijkse zomeravond(rolstoel)wandeling vanuit De Borkel doet ook altijd de Zorgtuin aan. Net als vorig jaar zingt Juliette Dumoré daar met een kinderkoor oud-Hollandse liedjes. Zin om mee te zingen? Geef je dan nu op! ... lees meer..

7063

Nieuw in Gorssel: Koffie & Moor, meer dan koffie alleen

Gorssel bruist en ondernemers zien volop mogelijkheden. Lonneke Schaafsma opent aanstaande vrijdag naast haar winkel Swits een sfeervol ontmoetingspunt met uitstekende koffie, huisgemaakte taart, kranten en een selectie van internationele lectuur: Koffie & Moor.  ... lees meer..

3302

Vullerkids werken aan Vullermuseum

De Kinderen van de Vullerschool krijgen workshops magisch realisme, kunstlessen en ze werken aan hun eigen Vullermuseum, met als hoogtepunt vrijdag 29 mei. Dan kan iedereen van 14.00 uur tot 16.00 uur het Vullermuseum komen bewonderen. Femke Beijnvoort maakte een uitgebreid... lees meer..

7507

Artterre Salon d’art sluit na 20 jaar haar deuren

Na ruim 20 jaar sluit Galerie Artterre Salon d’art definitief haar deuren. Eerder was al een tijdelijke sluiting aangekondigd. De prachtige galerie houdt nog twee verkoopweekenden: 30 en 31 mei, en 6 en 7 juni, van 11 tot 16 uur.   ... lees meer..

6199

René Vos zet de tent op de kop

René Vos Outdoor & Sports in Gorssel organiseert regelmatig speciale activiteiten en acties. Binnenkort worden oude voorraden met hoge korting aangeboden en in juni zijn er weer een tentenshow en een wandeltraining. ... lees meer..

3743

Schoolkinderen organiseren hun eigen ‘Vullermuseum’

Nog een paar dagen, dan is het zover … uw kans om ’n kijkje in de keuken te nemen van het Vullermuseum. De leerlingen van de Vullerschool zijn al weken in de ban van ‘Scherp kijken’ en het Magisch Realisme. Ze richten hun eigen museum in dat u op 29 mei kunt bezoeken. Er zij... lees meer..

4580

Culinair en cultureel genieten bij Hapjezz!

Joyce Vonk van Hapjezz! raakte geïnspireerd door de komst van Museum MORE en combineert het aanbieden van culinaire genoegens met lezingen over kunst. En het loopt storm! ... lees meer..

5046

GOVOS.nl gelanceerd op jaarvergadering GOVOS

Woensdag 20 mei hield GOVOS (Gorssel voor Ontwikkelingssamenwerking) haar jaar-vergadering. GOVOS ondersteunt een educatief centrum in twee arme wijken in Bolivia en de winkel Eerlijk! (voorheen Wereldwinkel) is van GOVOS. Tijdens de vergadering werd o.a. de nieuwe website v... lees meer..

8247

Winkeliers Gorssel klaar voor wekelijkse koopzondag

Met de komst van Museum MORE zijn de verwachtingen bij de Gorsselse winkeliers hoog gespannen. Zou hiermee de troef gespeeld zijn en Gorssel  structureel op de kaart staan in het land? Gorssel heeft veel te bieden en daarom zullen veel winkeliers vanaf 7 juni iedere zon... lees meer..

9322

Museum MORE is MOOI!

Dinsdag 2 juni a.s., om 10.00 uur, opent het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme zijn deuren. Gorssel mag trots zijn op dit unieke museum. Zowel de openings-tentoonstelling ‘Scherp kijken’ als het museumgebouw zijn indrukwekkend. Gorssel.nl nam vast een kijkje ti... lees meer..

4067

Bongerd van Makkink vanaf tweede Pinksterdag weer open

De bongerd van Zachtfruitbedrijf Makkink bij de Gorsselse Molen is een begrip in Gorssel en wijde omgeving. Vanaf tweede Pinksterdag kunt u er weer terecht voor versgeplukte aardbeien en later in het seizoen zullen daar nog veel andere fruitsoorten bijkomen. ... lees meer..

3785

Run4Ride 2015 een groot succes

Run4Ride, het dauwloopevenement op Hemelvaartsdag heeft veel wandelaars en hardlopers getrokken. Na het lopen genoten ze van een heerlijk ontbijt bij Camping de Vlinderhoeve. De opbrengst komt via het HomeRide team De Vlinderhoeve terecht bij het Kinderfonds. ... lees meer..

4101

Feestelijke opening nieuwe speelplek Oldenhofpark

Wethouder Trix van der Linden zal samen met de dames Adelheid en Florentine de Vries (“van promotie zijn wij niet vies”) op woensdag 27 mei om 13.30 uur de nieuwe speel- en ontmoetingsplek in het Oldenhofpark in gebruik nemen. De dames zijn van promotiebureau Gerstlo is zó!!... lees meer..

6523

Dieet- en voedingsadvies in Gorssel

Sinds april 2015 heeft Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis een vestiging in Gorssel. De nieuwe locatie is gevestigd in het nieuwe gezond-heidscentrum Corpus State aan de Nijverheidstraat 8 in Gorssel.Op maandagochtend en donderdagmiddag houdt diëtiste Nikki te Kaat hier spree... lees meer..

4981

Permacultuurtuinderij De Veldhof houdt Open Dag

Het permacultuurproject in Gorssel gaat nu echt van start. Het project heeft de naam Permacultuurtuinderij De Veldhof gekregen. Op 25 mei a.s. is er een open dag aan de Veldhof/Marsweg in Joppe. ... lees meer..

4671

Schilderij van Dorien Plaat voor Nepal

Kunstenares Dorien Plaat uit Gorssel biedt een van haar ‘stolpschilderijtjes’ te koop aan en zal de helft van de opbrengst bestemmen voor de actie voor Nepal. Dorien exposeert binnenkort op de KunstRAI. Haar werk is in haar atelier aan de Poststraat te bezichtigen en te koop... lees meer..

3734

Kookactie Nepal geslaagd

Iet Looise sloot haar kookactie voor Nepal succesvol af. Ze kan een mooi bedrag overmaken naar giro 555 ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. ... lees meer..

4231

Bezoek het openluchttheater in Markelo met de SWL-bus

In het openluchttheater De Kösterskoele in Markelo wordt ieder jaar in de maand juli een openluchtspel opgevoerd.De bus van Stichting Welzijn Lochem  rijdt ook deze zomer weer naar Markelo om een van de uitvoeringen te kunnen bezoeken. Er zijn nog enkele plekken vrij in... lees meer..

3559

Vroege vogels in de Boskoele

Als variatie op het bekende ‘dauwtrappen’ werd in zwembad de Boskoele het ‘dauwzwemmen’ georganiseerd. Ruim 80 deelnemers namen op Hemelvaartsdag deel aan dit evenement. Het bleek een groot succes. ... lees meer..

318

E2 van V.V.Gorssel kampioen!

Gisteren speelde het E2-team van V.V.Gorssel zijn kampioenswedstrijd op Sportpark Gerstlo tegen ABS E3 uit Bathmen. Na de vorige wedstrijd was het team al officieus kampioen, maar nu was het dan echt officieel. Dat werd natuurlijk gevolgd door een ritje door het dorp op de ‘... lees meer..

4864

Gorssel Huilt biedt een prachtig programma

Op zaterdag 29 augustus begint de voorverkoop van ‘Gorssel Huilt 2015’. Vanaf 9 uur gaan de deuren van Eetcafé De Hoek open om de kaarten aan de man te brengen. Het programma is rond met een gevarieerd aanbod van liedjes en natuurlijk een hoog meezinggehalte. lees meer..

6197

ABN Amro sluit kantoor in Gorssel

ABN Amro heeft besloten haar kantoor aan de Hoofdstraat in Gorssel vanaf 26 juni a.s. te sluiten. U kunt er dan niet meer terecht voor bankzaken, maar er zal vooralsnog wel drie middagen per week een adviseur op deze locatie beschikbaar zijn. Ook zal er een geldautomaat van ... lees meer..

4691

Asperges in Restaurant EriC

Veel mensen in Gorssel hebben al gehoord van Restaurant EriC, met maandelijkse diners in de huiskamer van Chris Kuypers aan de Groeneweg. Het eerstvolgende diner is op 6 juni en er is plaats voor twaalf personen. ... lees meer..

4553

Op stap met de bus van Stichting Welzijn Lochem

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem. Dat kan voortaan elke laatste vrijdag van de maand, steeds met een andere bestemming. Ophalen en thuisbrengen zitten bij de prijs in.De eerste rit is op 29 mei naar het Kristalmuseum in Borculo. ... lees meer..

3405

Portret van kwekerij De Veldsprong

Altijd al willen weten wie er achter het bord ‘Kwekerij De Veldsprong’ aan de Flierderweg in Gorssel schuilgaan?Ontmoet Hans en Toos van ’t Veld in hun groene oase.... lees meer..

3525

Koken voor Nepal

De verwoestende aardbeving in Nepal treft miljoenen mensen. Duizenden doden en gewonden zijn het gevolg. Er is dringend behoefte aan voedsel, drinkwater, opvang en medische zorg. Giro 555 helpt. In het weekend van 16 en 17 mei kookt Iet Looise van Salon Laxmi haar ... lees meer..

5892

Nieuwe kunst in ’t Trefpunt in Gorssel

Sinds begin mei hangen er nieuwe artistieke afbeeldingen in de hal van ’t Trefpunt. De komende maanden wordt er prachtig fotowerk geëxposeerd, gemaakt door ‘Zutphen aan Zee’. ... lees meer..

5163

De zeepkistenrace komt er weer aan!

Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 10 juni organiseert Move On, onderdeel van de Stichting Welzijn Lochem, weer haar spectaculaire zeepkistenrace. Ben jij handig, technisch, creatief, en heb je zin in een supersnelle afdaling? Meld je dan aan voor deze superrace... lees meer..

3661

Introductieavond voor cursus Lightbody

Maandagavond 11 mei is er een gratis introductieavond voor de cursus ‘Awakening your Lightbody’ die Camee Michon vanaf september zal geven. Wat is dat precies, wat wordt er tijdens de cursus gedaan en wat zijn de doelstelling?  U hoort het tijdens de gratis introductiea... lees meer..

5283

Samen (volks)muziek maken in De Gorsselaer

Pauline Olthoff, inwoonster van Gorssel en amateur violiste en zangeres, wil graag met andere amateurmuzikanten vrijblijvend volksmuziek (folk) spelen op zondagmiddag 17 mei in Café de Gorsselaer in Gorssel. ... lees meer..

5563

Zwembad de Boskoele is weer open

Zaterdag 2 mei is het seizoen voor zwembad de Boskoele weer begonnen. Bezoekers namen gezamenlijk om 10.00 uur een duik in het water. Door de inzet van het vaste personeel en een hoop vrijwilligers ligt het zwembad er weer prachtig bij. ... lees meer..

4217

De kist met de gouden dukaten

Sommige kinderen zaten roerloos te luisteren, anderen sprongen op hun stoelen en riepen de toneelspelers enthousiast toe. Theatergroep TOP Lochem wist jong en oud te boeien met 'De kist met de gouden dukaten'. ... lees meer..

5738

Nieuw logo Joppeschool

Donderdag 30 april jl. was het groot feest op de Joppeschool, zoals de St. Bernardusschool in Joppe vanaf nu ook officieel genoemd wordt. Een naambord met het nieuwe logo werd onthuld. ... lees meer..

3611

Kennismaken met Gorssels wijkagente Edmé Wernars

Sinds enige jaren doet een ‘eigen’ wijkagent dienst in Gorssel en omgeving. Het merendeel van onze inwoners is - gelukkig - niet met haar in aanraking geweest. Hoog tijd dus om deze politievrouw aan u voor te stellen. Maak kennis met Edmé Wernars.... lees meer..

6718

Wereldwinkel gaat verder als ‘Eerlijk genieten’

De oude vertrouwde Wereldwinkel in Gorssel maakt plaats voor de vernieuwde ‘wereldse kadowinkel’ met de toepasselijke naam 'Eerlijk genieten'. De doelstelling blijft dezelfde: Mooie wereldcadeaus en fairtrade producten aanbieden waar zowel de klanten als de producenten in de... lees meer..

4399

Rotary Gorssel organiseert Spieren voor Spieren Rally

Rotary Gorssel organiseert op 6 juni 2015 een voor Nederland nieuwe rally voor een goed doel: de Spieren voor Spieren Rally. De rally voert door de Achterhoek. Er is ook een aparte klasse voor jonge deelnemers tot 22 jaar. Zij strijden om de Spieren voor Spieren Rally Jeugdc... lees meer..

3296

Europese Dag van de Beroerte: themamiddag in De Borkel

In het kader van de Europese Dag van de Beroerte is er op 12 mei a.s. een bijeenkomst in De Borkel. Mensen met hersenletsel, hun partners en andere geïnteresseerden zijn welkom na aanmelding. ... lees meer..

3928

Naar de markt in Gorssel of Lochem met de SWL bus

Iedere woensdagochtend is er markt in stad Lochem en 's middags in Gorssel. Wilt u daarnaar toe maar heeft u geen vervoer? Vanaf woensdag 20 mei kunt u met de mooie bussen van Stichting Welzijn Lochem (SWL) naar de markt en dat combineren met andere bezoekjes daar in de buur... lees meer..

Resultaten 1 - 50 van 50