Archief per maand

Juni 2015

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3334

“Wat een mooi beroep hebben wij toch!”

Kinderopvang Graaf Jantje deed ook in 2015 weer mee aan nationale ModderDag. Gisteren mochten de kinderen van Graaf Jantje in Harfsen, Laren, Joppe en Gorssel lekker vies worden in de modder. Het... lees meer..

3010

Rotary Gorssel: € 50.000 voor speciale school in Ecuador

Rotary Gorssel heeft in de afgelopen jaren vele acties gevoerd voor een school in Ecuador voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke handicap. Met hulp en financiële steun van talloze inwoners ... lees meer..

3994

Heeft u al gestemd voor het goede doel?

Leden van de Rabobank kunnen van 15 juni tot 15 juli stemmen op goede doelen. Uit de tussen stand blijkt dat veel Gorsselse projecten het goed doen. Maar om te winnen hebben sommige nog wel een steunt... lees meer..

4015

Nagenieten van Buitenkunstig Gorssel

Nog wat nagenieten? Op de website van Buitenkunstig Gorssel staat een mooie serie foto's van het prachtige festijn.   Nog wat nagenieten?Op de website van Buitenkunstig Gorssel staat een ... lees meer..

3475

Auditie Muzehof Talentenklas

Talentvolle muziekleerlingen kunnen zich opgeven voor de jaarlijkse auditie van de Muzehof Talentenklas opmaandag 6 juli 2015. Alle instrumentalisten en zangers tussen 12 en 17 jaar zijn welkom. Jo... lees meer..

4154

Succesvolle streekmarkt voor Permacultuur tuinderij De Veldhof

Afgelopen zondag was er tijdens Gorssel Buitenkunstig een streekproductenmarkt. Permacultuur tuinderij De Veldhof was er ook en beleefde een leuke, succesvolle dag. Voor Permacultuur tuinderij De V... lees meer..

6043

Zelf bloemen plukken in 't Kloosterhôfke

De bloemenpluktuin van 't Kloosterhôfke is weer open. Iedere zaterdagochtend kunt u tegen een geringe vergoeding zelf een bos bloemen plukken. De fraaie tuin ligt aan de Zutphenseweg 75 in Eefde, net lees meer..

3692

Vies worden mag op ModderDag!

Maandag 29 juni is het weer ModderDag. In het hele land spelen meer dan 100.000 kinderen met zand en water. Ook de kinderen van Graaf Jantje worden lekker vies! Graaf Jantje doet ook in 2015 weer m... lees meer..


3621

Museum MORE ontvangt 10.000-ste bezoeker

Museum MORE heeft op 23 juni haar 10.000e bezoeker verwelkomd. Wies de Haas uit Utrecht en haar echtgenoot Arie werden verrast met gratis entreetickets, een rondleiding en lunch. De tickets werden uit... lees meer..

4710

Een wagen vol verhalen… in Gorssel

Gisteren was Gorssel in beeld in het tv-programma ‘Een wagen vol verhalen’ van Omroep Gelderland. Bekende en minder bekende inwoners speelden een rol. Op maandag 22 juni was Gorssel in beeld in het... lees meer..

4063

Scoutinggroep ’Kompasnaald’ op Jubileumkamp in Ommen

2015 is een bijzonder jaar voor Scoutinggroep de ‘Kompasnaald’. Op 15 november bestaat de meidengroep uit Gorssel namelijk 70 jaar. Dat wordt het hele jaar gevierd, bijvoorbeeld met kamperen in binnen... lees meer..

4352

Betoverend Buitenkunstig

Het weer was eigenlijk het enige minpuntje van Buitenkunstig, het straatfestival dat zondag in Gorssel werd gehouden. Tussen de buien door genoot het massaal toegestroomde publiek van prachtige acts, ... lees meer..

3205

Gorsselse Kunstkring 65 jaar jong

De Gorsselse Kunstkring bestaat in 2015 65 jaar. Enthousiast lid Erma Prins dook voor Gorssel.nl in de archieven en belicht verleden en heden van deze bloeiende club van kunstliefhebbers voor&nbs... lees meer..

3714

Triatlongroep De Boskoele sport zich in de kijker

Triatleten van Triatlongroep de Boskoele komen steeds vaker in actie en niet zonder succes. Afgelopen zaterdag veroverde Karin Komdeur uit Gorssel een derde plek in de categorie Dames 50+ op de kwart ... lees meer..

6882

Zonnepanelen op De Vullerschool in gebruik

De kinderen riepen vanmorgen rond 12.00 uur heel hard om de zon, maar helaas begon het te regenen. Toch werd de ingebruikname van 84 zonnepanelen op de J.A. de Vullerschool een leuk spektakel. De k... lees meer..

4373

Wie helpt een handje?

Het Vrijwilligerssteunpunt Lochem heeft vacatures voor vrijwilligers in Gorssel en omgeving.Wie helpt een handje? Het Vrijwilligerssteunpunt Lochem, onderdeel van de Stichting Welzij... lees meer..

6640

Leden Rabobank kunnen weer stemmen voor goede doelen

Jaarlijks stellen de Rabobanken een deel van hun winst beschikbaar voor het Coöperatiefonds. Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek, waar Gorssel onder valt, heeft een bedrag van € 441.000,- bestemd ... lees meer..

6819

Na de vakantie weer judo in Gorssel!

Goed nieuws: er kunnen toch weer judolessen gevolgd worden na Fernando Serapiglia’s vertrek uit Gorssel. Judoschool Achterhoek zet na de vakantie de lessen voort. Op Fernando’s afscheidsfeestje kan wo... lees meer..

5890

Annemoon van Dienst opnieuw kampioen Mountainbike

Annemoon van Dienst (12) uit Gorssel is voor de derde maal op rij Nederlands kampioen mountainbiken geworden in haar leeftijdsklasse . Op een technisch ingewikkeld parcours in het Brabantse Arkel wist... lees meer..

4589

Bewoners willen af van zwarte lijst plantsoenplanten

Bewoners van de Reuvekamp in Gorssel willen meer zeggenschap over de groenstroken die ze zelf onderhouden. Zij zijn boos op de gemeente Lochem, die volgens hen betuttelende voor-waarden stelt. Twee... lees meer..

4716

‘Bij ons in de straat’

De leden van de werkgroep GorsselSamSam nodigen Gorsselnaren uit om eens een paar regels te schrijven over een leuk voorval in straat of wijk, een kleine gebeurtenis of een nieuw idee of plan. Zo onts... lees meer..


4806

Buitenkunstig Gorssel, een bruisend festijn op zondag 21 juni

Voor het zesde jaar op rij zal Gorssel zondag 21 juni in het teken staan van het gratis toegankelijke straatfestival Buitenkunstig. De organisatie slaagt er ieder jaar in een prachtig programma te bie... lees meer..

3553

"Betoverend, fascinerend, verrassend ..."

"Betoverend, fascinerend, verrassend ...." Zomaar een greep uit de vele reacties van het enthousiaste publiek dat meevoer op de ontdekkingsreis van Capella del Arte o.l.v. Norbert Kunst. Prachtige rel lees meer..

6998

MORE opent veel deuren

‘Gorssel zal profijt gaan krijgen van de komst van Museum MORE’, was de stelling.Tijd om na de eerste week sinds de opening de balans op te maken. Er werden verwachtingen geschapen toen de bouw van... lees meer..

3056

Akkerranden nader bekeken

De Gorsselse maatschap Steging-van Baaren zaait al enkele jaren akkerranden in met zaadmengsels die de biodiversiteit in het buitengebied vergroten. Loop op 24 juni mee met een avondwandeling om ... lees meer..


4494

Weer judo in Gorssel na de grote vakantie?

Judoleraar Fernando Serapiglia stopt op 1 juli na 45 jaar met lesgeven in Gorssel. Misschien is er een andere judoschool gevonden. Maar eerst moet de belangstelling daarvoor worden bepaald. Ju... lees meer..

7323

Werk van Sam le Poole in het Tramstation

In het Tramstation in Gorssel is tot en met 25 juni werk van Sam le Poole (1910-1986) te zien. Le Poole was landelijk bekend als schilder en tekenaar van landschappen, portretten en stillevens. In ... lees meer..

3376

Aquagymmen bij zwembad De Boskoele

Vanaf dinsdag 16 juni kunnen belangstellenden iedere dinsdagochtend aquagymmen in zwembad De Boskoele. De instructie wordt verzorgd door een erkende fysiotherapeute van De Boer & de Jonge. Prevent... lees meer..

3773

Met de bus van Stichting Welzijn Lochem naar Erve Brooks

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan elke laatste vrijdag van de maand, met ophaal- en thuisbrengservice. Op 26 juni gaat de tocht naar Erve Brooks in Gelselaar. Opgave... lees meer..

4388

Week van de Acupunctuur in Gorssel

Volgende week, 15 t/m 19 juni, is het de Week van de Acupunctuur. Gedurende deze week houden acupuncturisten in heel Nederland open dagen. Op woensdag 17 juni is iedereen van harte welkom bij Anke van... lees meer..

4712

Foto's Spieren voor Spieren Rally

Zaterdagochtend vertrokken 65 bijzondere auto's, klassiekers, cabrio's en moderne sportwagens vanaf het Oldenhofplein voor de Spieren voor Spieren Rally. Rotary Gorssel had deze rally georganiseerd en... lees meer..

4509

Yoga voor mannen

Karin Hibma van 'In voor Yoga' start op 16 juni een serie van drie kennismakingslessen voor yoga voor mannen. Wist u dat Yoga van oorsprong iets voor mannen was?   Op 16 juni start een serie ... lees meer..

4520

Bedenk goed voor wie u open doet!

We kennen het allemaal wel. De bel gaat, er staat een collectant op de stoep of een verkoper. Soms is het bezoek minder welkom of zelfs helemaal niet. Een korte uitleg van wat er volgens de regels van... lees meer..

3565

“Heel Gorssel moet uit zijn dak”

“Heel Gorssel moet uit zijn dak”. Dat zegt Rob van Essen, voorzitter van de stichting achter jazz- en bluesfestival IJsseljazz, dat, alweer voor de tiende keer, op 12 en 13 september 2015 in Gorssel p... lees meer..

4608

Luisterrijk zomerpoëziefestival tijdens Buitenkunstig Gorssel

Een puike selectie dichters treedt op tijdens het Zomerpoëziefestival dat gelijktijdig met Buitenkunstig Gorssel op zondag 21 juni 2015 wordt gehouden. Een tiental dichters uit de regio, waaronder bek... lees meer..

3664

Gemeentelijke samenwerking voor belastingen

De gemeenten Lochem, Zutphen, Apeldoorn, Epe en Voorst gaan samenwerken op het gebied van de gemeentelijke belastingen en heffingen. Er komt een gezamenlijke organisatie ‘Tribuut’ in Epe. De samenwerk... lees meer..

4807

Praktijk Zon & Zen viert eenjarig bestaan

Een jaar geleden startte Paulien Melenhorst, woonachtig in Gorssel, met haar eigen praktijk voor begeleiding en training van kinderen, jongeren en volwassenen. Dat wordt gevierd op 1 juli a.s. Een ... lees meer..

7472

Epse-Gorssel-Combinatie presenteert voetbaltenue

De selectiespelers van V.V. Gorssel en S.V. Epse hebben hun oude clubkleuren verruild voor een hagelnieuw tenue. Het rood-wit-zwart van S.V. Epse en het geel-zwart van V.V. Gorssel hebben plaats gemaa... lees meer..

5900

Marianne Gerestein-Hettinga exposeert in De Blauwe Deur

Veelzijdig kunstenares Marianne Gerestein-Hettinga uit Gorssel exposeert van 13 t/m 28 juni in galerie De Blauwe Deur in Almen met schilderijen en keramiek. Het thema van deze expositie is ‘Gelaagd’ n... lees meer..

4847

No Romeo’s naar Nederlands Topfestival in Rotterdam

Het culturele leven in Gorssel bereikt grote hoogten: naast popkoor Swing Coöperation heeft ook het koor No Romeo’s zich geplaatst voor het prestigieuze TOPfestival in Rotterdam, later dit jaar. He... lees meer..

5815

Museum MORE trekt 500 bezoekers op de eerste dag

Vandaag opende museum MORE zijn poorten voor het publiek. Bouw en inrichting hebben nog geen twee jaar geduurd, met een prachtig resultaat. Dorpsraadvoorzitter Hans Geerlink had de eer het eerste kaar... lees meer..

7488

L’Esthetique opent deuren nieuwe salon

Al ruim tien jaar werkt Eva Jansen met heel veel plezier als schoonheidsspecialiste, nagelstyliste en pedicure in haar salon L`Esthetique op camping Jong Amelte in Gorssel. Jong Amelte bouwt een nieuw... lees meer..

4985

Te huur: Goudenregenstraat 12 in Gorssel

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eindwoning aan de Goudenregenstraat 12. IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel wonin... lees meer..

4200

"Dit museum is een cadeautje aan de Achterhoekers"

"Een cadeautje aan de Achterhoekers" zo noemt Hans Melchers het Museum MORE in een uitzending van het NOS Journaal van zondag 31 mei 20.00 uur. Verder interview met Ype Koopmans en mooie beelden van h lees meer..

4864

Zeer geslaagde Triathlon van Gorssel

Ervaren en professioneel, jong en oud, het was een brede groep sportievelingen die zondag meedeed aan de 1/8-triathlon en Kids Swim Run in zwembad De Boskoele. Zij combineerden een sportieve prestatie... lees meer..

3846

Swing Coöperation zingt zich naar de finale

Het is gelukt, op 31 oktober mag Swing Coöperation zich presenteren op het BALK TOPfestival in de Doelen Rotterdam. Dit is het grootste festival voor licht vocale muziek in Nederland. Het is gelukt... lees meer..

4640

Museum MORE officieel geopend

Museum MORE is zaterdag tijdens een besloten bijeenkomst feestelijk geopend door minister Henk Kamp en Hans en  Monique Melchers. De officiele opening was buiten te volgen voor publiek en fo... lees meer..

Resultaten 1 - 50 van 50