Juli 2015

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3482

Betoverende tuinen in Gorssel druk bezocht

Zon-storm-zon, zo zijn de drie dagen van het Gorsselse Tuinweekend dit jaar verlopen. Ondanks de zeer onstuimige zaterdag 25 juli, kregen de deelnemende zes tuinen toch bijna 3.000 keer bezoek.  ... lees meer..

3623

VoorleesExpress zoekt voorleesvrijwilligers

De VoorleesExpress van de Graafschap bibliotheken introduceert het ‘voorleesritueel’ bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Voor komend najaar wordt gezocht naar enthousiaste vrijwilligers, ook uit Gorssel, die als voorlezer aan de slag gaan. ... lees meer..

3368

Agnes Oolthuis exposeert in Zutphen en Borculo

Van 29 juli tot en met 12 september zijn in de Joriskerk in Borculo schilderijen van kunstenares Agnes Oolthuis-Weelink uit Gorssel te zien. Ook hangt momenteel werk van Agnes in de winkel van Eijerkamp in Zutphen. ... lees meer..

4491

Zwembad de Boskoele winnaar Rabo Coöperatiefonds

De Boskoele kan nieuw terrasmeubilair aanschaffen. Het zwembad heeft de meeste stemmen gekregen op hun project en krijgt daarmee het gevraagde bedrag van € 6.585,- van het Rabo Coöperatiefonds. Ook diverse andere Gorsselse projecten haalden veel stemmen, maar zijn helaas nie... lees meer..

5507

IJsseljazz jubileert met indrukwekkende line-up

IJsseljazz in Gorssel viert dit jaar op 13 september zijn tienjarig jubileum. Het grootse jazzfestival heeft voor deze speciale een reeks grote namen weten te strikken: Debbie ‘We are Family’ Sledge beleeft haar Europese primeur in Gorssel en ook Candy Dulfer weet ... lees meer..

4086

Gorsselse kunstenaars exposeren in de Bergkerk

De Gorsselse kunstenaressen Marianne Gerestein-Hettinga en Dorien Plaat exposeren tijdens de Salon van Deventer Kunstenaars van 25 juli t/m 30 augustus in de Bergkerk in Deventer. Ook bent u op 29 en 30 augustus welkom in hun ateliers. ... lees meer..

6643

Ooievaar met trek?

Was het een ooievaar met trek, of was hij een beetje verdwaald?Of was hij gewoon nieuwsgierig? ... lees meer..

4059

10.000 planten in de grond bij Permacultuur tuinderij De Veldhof

Vorig weekend is Permacultuur tuinderij De Veldhof van start gegaan. De weide op de hoek van de Veldhofstraat en de Marsweg in Joppe is onherkenbaar veranderd. ... lees meer..

3160

Zomersluiting gemeenteloket Gorssel

In de zomervakantie is het gemeenteloket Gorssel van 29 juli tot en met 19 augustus gesloten. Op woensdag 26 augustus 2015 kunt u weer voor burgerzaken in het loket in Den Oldenhof terecht. ... lees meer..

5855

Hondenpoep en puin in Oldenhofpark

Met de speeltoestellen en de jeu-de-boulesbaan heeft Gorssel achter Den Oldenhof een prachtige ontmoetingsplaats gekregen waar jong en oud van kunnen genieten. Er blijken echter ook mensen te zijn die hun hond er laten poepen zonder dat op te ruimen en puin te storten aan de... lees meer..

6103

Tuinen kijken in Gorssel

Op vrijdag, zaterdag en zondag 24, 25 en 26 juli vindt het jaarlijkse Tuinweekend Gorssel plaats: zes prachtige tuinen in en rond Gorssel zetten gezamenlijk drie dagen achtereen hun tuinpoort voor bezoekers open. ... lees meer..

3974

Lesprogramma 'Slank & Fit' bij Corpus State

Fysiotherapie de Boer & de Jonge en Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis geven een speciaal lesprogramma voor mensen die last hebben van overgewicht. Deelnemers worden intensief begeleid, maar tegelijkertijd is het een laagdrempelig programma waarbij plezier, voeding en be... lees meer..

3855

Zorgen om bomen aan de Hoofdstraat in Gorssel

Een bericht op Gorssel.nl over het grote aantal Gorsselse bomen dat is opgenomen in het Register van Monumentale Bomen riep bezorgde reacties op. Gerda Mulder van ZigZag Wonen benaderde de Bomenstichting vanwege de slechte conditie van de bomen aan de Hoofdstraat. ... lees meer..

3550

Club Voetbaldagen bij V.V. Gorssel

Komende dagen vinden bij voetbalvereniging Gorssel de Club Voetbaldagen plaats voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. 40 jongens en meisjes zullen meedoen aan allerlei activiteiten die garant staan voor drie dagen voetbalplezier.   ... lees meer..

3493

Ode aan Winter Wonderland Stichting IJsselwijs

Na acht mooie kerstvoorstellingen in ’t Trefpunt sluit Stichting IJsselwijs uit Gorssel dit jaar Winterwonderland af met een reünie-projectkoor. Iedereen die afgelopen jaren heeft meegezongen in de voorstellingen wordt uitgenodigd. ... lees meer..

5341

Gorssel in beeld bij Omroep Gelderland

Vandaag maakte Omroep Gelderland in Gorssel opnamen  in het dorp, bij Museum More en bij ondernemers. De bedoeling was in beeld te brengen wat de komst van het museum voor Gorssel betekent. De beelden werden vanavond uitgezonden in het programma Gelderland in beeld.&nbs... lees meer..

7094

Het H.D. Laantje

Het straatje tussen Museum More en De Roskam in Gorssel heet sinds de komst van het museum 'Het H.D. Laantje'. Maar naar wat of wie is het straatje genoemd? Museum More geeft een verklaring. ... lees meer..

7591

Nieuwe swing aan slijterij De Wingerd

Het Bosrestaurant Joppe neemt vanaf 1 augustus Slijterij De Wingerd in Gorssel over van Jack Bötzel, die na 22 jaar toe is aan een nieuwe uitdaging. Een restaurant en een slijterij: het lijkt op voorhand de ideale kruisbestuiving. ... lees meer..

4444

Zomersluiting Tramstation, expositie over Almen

Het Tramstation in Gorssel is in de maand juli gesloten, maar via de glazen perronwand kan toch een blik geworpen worden op een expositie over Almen. Op 5 september is er weer een Open Huis. ... lees meer..

4671

Vullerschool sluit schooljaar af met Summergames

Vorige week vielen de mussen nog van het dak, maar uitgerekend op de ochtend dat de J.A. de Vullerschool het afsluitende zomerfeest op de Roskamweide hield was het koud en nat. Het mocht de pret niet drukken. Vol enthousiasme deden de kinderen mee met de verschillende onderd... lees meer..

5834

Erwin Kroll en Philip Freriks op bezoek bij Museum MORE

Het 'Lekker Weertje-duo' Erwin Kroll en Philip Freriks is onder de indruk van de imposante wolkenluchten op de schilderijen in Museum MORE van Carel Willink.Bekijk de uitzending van dinsdag 7 juli jl. via deze rechtstreekse link. Gorssel, 8 juli 2015    &nb... lees meer..

5820

Groot aantal monumentale bomen in Gorssel

Onlangs ging het Landelijk Register van Monumentale Bomen online. Het register laat zien dat Gorssel een aanzienlijk aantal monumentale bomen kent. Met een muisklik is te zien waar ze staan. ... lees meer..

7027

Gebiedsteam Gorssel krijgt gezicht

Het gebiedsteam Gorssel, ingesteld door de gemeente Lochem in het kader van de veranderingen in zorg en ondersteuning, is inmiddels geformeerd en heeft een eigen gezicht. ... lees meer..

3309

Met de SWL-bus op stap naar Ootmarsum

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan elke laatste vrijdag van de maand, steeds met een andere bestemming. Op 24 juli gaat de tocht naar het Openluchtmuseum Ootmarsum. ... lees meer..

3123

Akkerranden nader bekeken

Sinds een jaar of vijf legt de maatschap Steging-van Baaren uit Gorssel (niet-gesubsidieerde) akkerranden aan langs maïspercelen. De aanleg van zogenaamde flora- en faunaranden maakt de landbouw in Nederland duurzamer én fraaier. Loop op 8 juli mee met een avondwandelin... lees meer..

2776

No Nuts en NYC SmoothMusic boeien vol Openluchttheater

Een prachtig en feestelijk afscheid van No Nuts, een stevige lounge-sound met heerlijke groove van NYC SmoothMusic, een zwoele zomeravond in een vol Openluchttheater Gorssel. Op de website van het openluchttheater staat een uitgebreide serie foto's van het concert op 4 juli.... lees meer..

4099

Homeriders fietsen € 12.105 bijeen voor Kinderfonds

Tien fietsers van Team de Vlinderhoeve hebben op 27 en 28 juni jl. de 500 kilometer lange Homeride van Groningen naar Maastricht gereden. Ze hebben een bedrag van € 12.105 bijeengebracht voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Een geweldige prestatie. ... lees meer..

4444

Kennismaken met nieuwe judoleraar

Brandon Arends is de nieuwe judoleraar in Gorssel. Op 9 juli is er een kennismakingsles en de reguliere lessen beginnen op 27 augustus. ... lees meer..

4095

Laatste fase nieuwbouw huurwoningen Grooterkamp van start

IJsseldal Wonen is inmiddels begonnen met de bouw van de tweede fase nieuwbouw huurwoningen in Grooterkamp. De belangstelling voor de woningen was groot. Inmiddels is de verhuurprocedure afgerond. ... lees meer..

4460

Kennismaken met pastoor Harry Scheve in Joppe

Harry Scheve, de nieuwe pastoor van de geloofsgemeenschap Joppe, wordt in een viering op 18 juli in Joppe welkom geheten. De viering zal geheel in het teken staan van Slavisch-Byzantijnse koormuziek. ... lees meer..

3973

Kleuterfeest op de Zorgtuin

Woensdag vierde de groep van juf Inge van de Vullerschool een kleuterfeest op de Zorgtuin. Accordeonisten speelden kringspelliedjes, de kinderen gingen op zoek naar het kaboutervrouwtje, er werden bloemen geplukt en met die hitte moesten de planten natuurlijk veel water krij... lees meer..

4669

Afscheid nemen van No Nuts in het Openluchttheater Gorssel

No Nuts, de bekende dames-vocalgroup uit Warnsveld, heeft besloten te stoppen. De negen vrouwen kunnen terugkijken op een succesvolle periode met veel volle zalen en zelfs TV-optredens, maar vinden dat het nu tijd is voor nieuwe uitdagingen. Aanstaande zaterdagavond geven zi... lees meer..

2807

Zwembad de Boskoele vrijdag- en zaterdagavond geopend

Vanwege de hittegolf is Zwembad de Boskoele is vrijdag 3 juli en zaterdag 4 juli geopend tot 21.30 uur.    lees meer..

Resultaten 1 - 33 van 33