Archief per maand

Augustus 2015

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3919

Expositie Kunstmin in het Tramstation

De Historische Vereniging De Elf Marken opent op 5 september een expositie over Kunstmin. De muziekvereniging, die al 108 jaar bestond, stopte begin dit jaar. De expositie is tot half oktober  te... lees meer..

3072

Canticum en Boundless excelleren in Openluchttheater

Klassieke koorzang en stemmige brassmuziek vormen een prachtige combinatie. Dat bewezen Canticum Gorssel en Boundless Brass, ondersteund door een strijkensemble, afgelopen zondag in het goed gevulde e... lees meer..

3193

Nieuwe serie yogalessen van Camee Michon

Ook behoefte de ontspanning van de zomer en vakantietijd nog te laten voortduren in het gewone, werkzame leven van alledag met alles wat er op je pad komt? Yoga kan u deze mogelijkheid bieden. Camee M... lees meer..

3233

Laatste kaartjes Gorssel Huilt bij De Hoek en Bechtle verkrijgbaar

Tijdens de voorverkoop zijn bijna 700 van de beschikbare 1000 kaartjes van Gorssel Huilt verkocht. De laatste kaartjes gaan vanaf zondag 30 augustus in de verkoop bij Eetcafé de Hoek en de maandag daa... lees meer..

4289

Run op kaartjes Gorssel Huilt

Ruim voordat om 9 uur de deuren van Eetcafé de Hoek open gingen stond er al een lange rij. André Hazes klonk uit de luidsprekers, tout Gorssel was er, de sfeer zat er al goed in. Tijdens de voorverkoo... lees meer..

3015

Word jij ook blij van werken met je handen?

De scholen zijn weer begonnen en dan gaan ook alle clubs weer van start. Ook de Gorsselse handwerkclub van Annie Dijkstra begint weer. Er is nog plaats voor twee kinderen. De scholen zijn weer b... lees meer..

4143

Paar uurtjes over?

Heeft u misschien een paar uurtjes over? Kijk dan eens bij de vrijwilligersvacatures in Gorssel en omgeving. Wellicht kunt u iemand (en uzelf) blij maken. Het Vrijwilligerssteunpunt Lochem,&nb... lees meer..

5397

Koken met TV-kok Andy McDonald en lokale specialiteiten

Keukenstudio Stormink is op zaterdag 5 september tijdens het ‘Neff Proef Lokaal Gorssel’ het stralende middelpunt van culinair Gorssel en omstreken. TV-kok Andy McDonald geeft kookclinics en laat zien... lees meer..

2978

Bewegen = gezond blijven!

Oud CIOS-docent Ed van Orden wil Gorssel in beweging brengen. Tijdens de ‘Uitmarkt’ in ’t Trefpunt op zaterdag 5   september laat hij ‘jongere en oudere’ ouderen kennismaken met diverse laagdremp... lees meer..

4065

Muzikaal onthaal voor leerlingen Vullerschool bij start schooljaar

Met een bleek zonnetje, maar met een heuse DJ werden de kinderen van de J.A. de Vullerschool vanmorgen verwelkomd op het schoolplein. De vakantie zit er weer op voor deze regio. Bij de kleuters stond ... lees meer..

4238

Te huur: Meidoornstraat 22 in Gorssel

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan.Het actuele aanbod betreft een betreft een eengezinswoning aan de Meidoornstraat 22 in Gorssel. IJsseldal Wonen biedt in... lees meer..

4064

Canticum Gorssel & Boundless Brass samen op het podium

Canticum Gorssel en Boundless Brass zijn veel geprezen om hun eigen muziek en gaan nu de uitdaging aan om samen iets bijzonders te presenteren in het fraaie en sfeervolle Openluchttheater Gorssel. Gre... lees meer..

3443

Peuterspeelgroep De Veldmuis gaat verhuizen

Vanaf maandag 24 augustus is peuterspeelgroep De Veldmuis gehuisvest in de J.A. de Vullerschool in Gorssel. Een soepele overgang naar de basisschool wordt daarmee gewaarborgd. Met ingang van maanda... lees meer..

4893

Tweede judoschool in Gorssel

Na het vertrek van judoleraar Fernando Serapiglia is Gorssel binnenkort twee nieuwe judoverenigingen rijker: Judoschool Achterhoek, die de lessen in ’t Trefpunt voortzet en Judo Gorssel, die les ... lees meer..

4080

LTC-Gorssel op zoek naar oud-leden

Lawn Tennis Club Gorssel viert op 5 september haar 55-jarig bestaan en is op zoek naar oud-leden om deze verjaardag mee te vieren. Lawn Tennis Club Gorssel viert op 5 september 2015 haar ... lees meer..

4129

Feestelijke opening tuinderij De Veldhof

Permacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe is inmiddels een oase van groenten. Iedereen is van harte welkom om de officiële opening op 2 september mee te vieren. Permacultuur tuinderij De Veldhof i... lees meer..

3741

Computer-, tablet- en iPadcursus voor senioren

Stichting Welzijn Lochem biedt in september in het Hart in Eefde een computer-, een tablet- en een iPadcursus voor senioren aan. Ook worden er vrijwillige docenten gevraagd. Sinds december 2011 zij... lees meer..

4288

Kennismaken met Hatha Yoga (ook voor mannen)

Instromen in of kennismaken met lessen Hatha Yoga? Karin Hibma verzorgt cursussen Hatha Yoga (onder meer speciaal voor mannen) en geeft open lessen op zaterdag 29 augustus. Yogadocent Karin Hibma g... lees meer..

3864

Laat je uitdagen bij de Scouting in Gorssel!

Op zaterdag 29 augustus a.s. houden de Gorsselse Scoutinggroepen de IJsselgroep en de Kompasnaald, die in september beide 70 jaar bestaan, een open dag. Durf jij de uitdaging aan? Op zaterdag 29 au... lees meer..

153

Regen deert MTB’ers en racefietsers niet

Afgelopen zondag telde WTC Gorssel 550 deelnemers bij de Omloop van Gorssel. Gezien het weer van deze zondag een uitzonderlijk hoog aantal! Finish dames- en jeugdclinicAfgelopen zondag 16 augu... lees meer..

3062

Dorsdag 2015

De Gorsselse Oude Tractoren Vereniging organiseerde op zaterdag 15 augustus 2015 samen met de vrienden van de Gorsselse molen Geertruida Cornelia de jaarlijkse Dorsdag  bij de molen aan de Gorsse... lees meer..

3679

Geen bindingseisen meer voor starterslening

Het college van buurgemeester en wethouders van de gemeente Lochem wil het stellen van bindingseisen bij het verstrekken van startersleningen loslaten. Zo wordt vestiging van jongeren van buiten de ge... lees meer..

5289

Te huur: Veldhofstraat 12-H in Gorssel

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een betreft een appartement aan Veldhofstraat 12-H in Gorssel (met dorpsbinding). Veldhofs... lees meer..

5105

Weer nieuw huis-aan-huisblad in Gorssel

Binnenkort krijgt Gorssel er weer een huis-aan-huisblad bij. Met ingang van 19 augustus wordt ook de Bathmense Krant in Gorssel bezorgd. Binnenkort krijgt Gorssel er weer een huis-aan-huisblad bij.... lees meer..

5018

Sapdag & meer op ‘t Valcke

Op zondag 13 september organiseert de Stichting IJsselhoeven verschillende activiteiten op boerderij ’t Valcke in Eefde. Ook Gorsselse ondernemers doen mee. Op zondag 13 september 2015 organis... lees meer..

4455

Te huur: Reuvekamp 38 in Gorssel

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een betreft een appartement aan de Reuvekamp 38 in Gorssel. IJsseldal Wonen biedt in de ke... lees meer..

4110

Voorverkoop ‘Gorssel Huilt’ binnenkort van start

De voorverkoop van kaarten voor het smartlappenfestival ‘Gorssel Huilt’ op 12 september begint op 29 augustus om 09.00 uur. Wees er snel bij! De voorverkoop van kaarten voor het smartlappenfestival... lees meer..

3849

‘Uitmarkt’ in ’t Trefpunt

Onder het motto 't Trefpunt In Beweging presenteren alle verenigingen en huurders van 't Trefpunt zich op zaterdagmiddag 5 september a.s. voor het nieuwe seizoen. Onder het motto 't&... lees meer..

3249

Wol gezocht!

Ooit veel gebreid, maar nu wol over? Niet weggooien, want de bewoners van De Borkel zijn er blij mee!   Ooit veel gebreid, maar nu wol over?Niet weggooien, de bewoners van De Borkel zijn... lees meer..

4096

De Boskoele sluit zwemseizoen af met zwemvierdaagse

Van maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus organiseert zwembad De Boskoele in Gorssel de zwemvierdaagse. De zwemvierdaagse is  tevens de afsluiting van het zwemseizoen. Inschrijven kan vanaf nu ... lees meer..

4792

Eten op ’t Hekkert

Zaterdag 22 augustus veranderen Jacques en Tiny Duivenvoorden hun boerderij ’t Hekkert in Gorssel in een huiskamerrestaurant. U bent van harte welkom om aan te schuiven voor een diner en rondgang door... lees meer..

4280

Projectkoor Eefde zoekt meezingers

Het Projectkoor Eefde heeft een nieuw programma, dat onder andere liederen van Mozart en stukken uit de Renaissance bevat. Wie mee wil zingen, is welkom. Jacob de Haan (1959)Het Projectkoor Eefde h... lees meer..

4031

‘Omloop van Gorssel’ op 16 augustus 2015

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 16 augustus a.s. de 31e Omloop van Gorssel, een eendaags fietsevenement met weg- en MTB tochten voor jong en oud. Er worden diverse activiteiten rondom de ... lees meer..

4696

Gorssel live op Radio 2

Sander de Heer presenteert iedere werkdag van 06.00 tot 09.00 uur het programma ‘de Heer Ontwaakt!’ Een verslaggever meldt vanaf locatie live (actuele) nieuwsfeitjes. Op woensdagmorgen 5 aug... lees meer..

3914

Lezing Noord-Nederlandse muziekhistorie

De Gorsselse Kunstkring nodigt belangstellenden uit voor een lezing over de Noord-Nederlandse muziekhistorie in de 17e en 18e eeuw. De lezing vindt plaats op dinsdagavond 18 augustus 2015 in De Roskam... lees meer..

4651

Te huur: Beukenlaan 15 in Gorssel

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Beukenlaan 15. Inwoners van Gorssel hebben voorrang. IJsseldal ... lees meer..

8419

Babyneushoorn 'Ortus' in tuin van Museum MORE

Vanaf vandaag is het eerste buitenbeeld te zien in de museumtuin van Museum More:  babyneushoorn Ortus van Miriam Knibbeler. Vanaf 4 augustus 2015 is het eerste buitenbeeld te zien in de museu... lees meer..

Resultaten 1 - 37 van 37