Augustus 2015

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3991

Expositie Kunstmin in het Tramstation

De Historische Vereniging De Elf Marken opent op 5 september een expositie over Kunstmin. De muziekvereniging, die al 108 jaar bestond, stopte begin dit jaar. De expositie is tot half oktober  te zien in het Tramstation. ... lees meer..

3134

Canticum en Boundless excelleren in Openluchttheater

Klassieke koorzang en stemmige brassmuziek vormen een prachtige combinatie. Dat bewezen Canticum Gorssel en Boundless Brass, ondersteund door een strijkensemble, afgelopen zondag in het goed gevulde en zonovergorten Openluchttheater. De gezelschappen brachten gezamelijk twee... lees meer..

3255

Nieuwe serie yogalessen van Camee Michon

Ook behoefte de ontspanning van de zomer en vakantietijd nog te laten voortduren in het gewone, werkzame leven van alledag met alles wat er op je pad komt? Yoga kan u deze mogelijkheid bieden. Camee Michon geeft vanaf 10 september op donderdagavond weer een nieuwe serie yoga... lees meer..

3289

Laatste kaartjes Gorssel Huilt bij De Hoek en Bechtle verkrijgbaar

Tijdens de voorverkoop zijn bijna 700 van de beschikbare 1000 kaartjes van Gorssel Huilt verkocht. De laatste kaartjes gaan vanaf zondag 30 augustus in de verkoop bij Eetcafé de Hoek en de maandag daarop bij Kantoorboekhandel Bechtle. Wees er snel bij want op=op.... lees meer..

4374

Run op kaartjes Gorssel Huilt

Ruim voordat om 9 uur de deuren van Eetcafé de Hoek open gingen stond er al een lange rij. André Hazes klonk uit de luidsprekers, tout Gorssel was er, de sfeer zat er al goed in. Tijdens de voorverkoop van het smartlappenfestival Gorssel Huilt is al een groot deel van de bes... lees meer..

3083

Word jij ook blij van werken met je handen?

De scholen zijn weer begonnen en dan gaan ook alle clubs weer van start. Ook de Gorsselse handwerkclub van Annie Dijkstra begint weer. Er is nog plaats voor twee kinderen. ... lees meer..

4225

Paar uurtjes over?

Heeft u misschien een paar uurtjes over? Kijk dan eens bij de vrijwilligersvacatures in Gorssel en omgeving. Wellicht kunt u iemand (en uzelf) blij maken. ... lees meer..

5516

Koken met TV-kok Andy McDonald en lokale specialiteiten

Keukenstudio Stormink is op zaterdag 5 september tijdens het ‘Neff Proef Lokaal Gorssel’ het stralende middelpunt van culinair Gorssel en omstreken. TV-kok Andy McDonald geeft kookclinics en laat zien dat iedereen smakelijk en gezond eten kan klaarmaken. Hij zal vooral stree... lees meer..

3048

Bewegen = gezond blijven!

Oud CIOS-docent Ed van Orden wil Gorssel in beweging brengen. Tijdens de ‘Uitmarkt’ in ’t Trefpunt op zaterdag 5   september laat hij ‘jongere en oudere’ ouderen kennismaken met diverse laagdrempelige vormen van lichaamsbeweging. ... lees meer..

4135

Muzikaal onthaal voor leerlingen Vullerschool bij start schooljaar

Met een bleek zonnetje, maar met een heuse DJ werden de kinderen van de J.A. de Vullerschool vanmorgen verwelkomd op het schoolplein. De vakantie zit er weer op voor deze regio. Bij de kleuters stond een gitarist de kinderen toe te zingen. Bij de hoofdingang stond de DJ... lees meer..

4321

Te huur: Meidoornstraat 22 in Gorssel

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan.Het actuele aanbod betreft een betreft een eengezinswoning aan de Meidoornstraat 22 in Gorssel. ... lees meer..

4167

Canticum Gorssel & Boundless Brass samen op het podium

Canticum Gorssel en Boundless Brass zijn veel geprezen om hun eigen muziek en gaan nu de uitdaging aan om samen iets bijzonders te presenteren in het fraaie en sfeervolle Openluchttheater Gorssel. Grenzeloos koper ontmoet klassieke koorzang op zondag 30 augustus. ... lees meer..

3535

Peuterspeelgroep De Veldmuis gaat verhuizen

Vanaf maandag 24 augustus is peuterspeelgroep De Veldmuis gehuisvest in de J.A. de Vullerschool in Gorssel. Een soepele overgang naar de basisschool wordt daarmee gewaarborgd. ... lees meer..

5008

Tweede judoschool in Gorssel

Na het vertrek van judoleraar Fernando Serapiglia is Gorssel binnenkort twee nieuwe judoverenigingen rijker: Judoschool Achterhoek, die de lessen in ’t Trefpunt voortzet en Judo Gorssel, die les gaat geven in de Vullerschool. ... lees meer..

4145

LTC-Gorssel op zoek naar oud-leden

Lawn Tennis Club Gorssel viert op 5 september haar 55-jarig bestaan en is op zoek naar oud-leden om deze verjaardag mee te vieren. ... lees meer..

4198

Feestelijke opening tuinderij De Veldhof

Permacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe is inmiddels een oase van groenten. Iedereen is van harte welkom om de officiële opening op 2 september mee te vieren. ... lees meer..

3850

Computer-, tablet- en iPadcursus voor senioren

Stichting Welzijn Lochem biedt in september in het Hart in Eefde een computer-, een tablet- en een iPadcursus voor senioren aan. Ook worden er vrijwillige docenten gevraagd. ... lees meer..

4395

Kennismaken met Hatha Yoga (ook voor mannen)

Instromen in of kennismaken met lessen Hatha Yoga? Karin Hibma verzorgt cursussen Hatha Yoga (onder meer speciaal voor mannen) en geeft open lessen op zaterdag 29 augustus. ... lees meer..

3944

Laat je uitdagen bij de Scouting in Gorssel!

Op zaterdag 29 augustus a.s. houden de Gorsselse Scoutinggroepen de IJsselgroep en de Kompasnaald, die in september beide 70 jaar bestaan, een open dag. Durf jij de uitdaging aan? ... lees meer..

226

Regen deert MTB’ers en racefietsers niet

Afgelopen zondag telde WTC Gorssel 550 deelnemers bij de Omloop van Gorssel. Gezien het weer van deze zondag een uitzonderlijk hoog aantal! ... lees meer..

3125

Dorsdag 2015

De Gorsselse Oude Tractoren Vereniging organiseerde op zaterdag 15 augustus 2015 samen met de vrienden van de Gorsselse molen Geertruida Cornelia de jaarlijkse Dorsdag  bij de molen aan de Gorsselse Enkweg. Er waren demonstraties van oude ambachten, er werd met de hand ... lees meer..

3773

Geen bindingseisen meer voor starterslening

Het college van buurgemeester en wethouders van de gemeente Lochem wil het stellen van bindingseisen bij het verstrekken van startersleningen loslaten. Zo wordt vestiging van jongeren van buiten de gemeente gestimuleerd. ... lees meer..

5425

Te huur: Veldhofstraat 12-H in Gorssel

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een betreft een appartement aan Veldhofstraat 12-H in Gorssel (met dorpsbinding). ... lees meer..

5259

Weer nieuw huis-aan-huisblad in Gorssel

Binnenkort krijgt Gorssel er weer een huis-aan-huisblad bij. Met ingang van 19 augustus wordt ook de Bathmense Krant in Gorssel bezorgd. ... lees meer..

5122

Sapdag & meer op ‘t Valcke

Op zondag 13 september organiseert de Stichting IJsselhoeven verschillende activiteiten op boerderij ’t Valcke in Eefde. Ook Gorsselse ondernemers doen mee. ... lees meer..

4588

Te huur: Reuvekamp 38 in Gorssel

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een betreft een appartement aan de Reuvekamp 38 in Gorssel. ... lees meer..

4165

Voorverkoop ‘Gorssel Huilt’ binnenkort van start

De voorverkoop van kaarten voor het smartlappenfestival ‘Gorssel Huilt’ op 12 september begint op 29 augustus om 09.00 uur. Wees er snel bij! ... lees meer..

3947

‘Uitmarkt’ in ’t Trefpunt

Onder het motto 't Trefpunt In Beweging presenteren alle verenigingen en huurders van 't Trefpunt zich op zaterdagmiddag 5 september a.s. voor het nieuwe seizoen. ... lees meer..

3381

Wol gezocht!

Ooit veel gebreid, maar nu wol over? Niet weggooien, want de bewoners van De Borkel zijn er blij mee!   ... lees meer..

4176

De Boskoele sluit zwemseizoen af met zwemvierdaagse

Van maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus organiseert zwembad De Boskoele in Gorssel de zwemvierdaagse. De zwemvierdaagse is  tevens de afsluiting van het zwemseizoen. Inschrijven kan vanaf nu bij de kassa van De Boskoele. ... lees meer..

4933

Eten op ’t Hekkert

Zaterdag 22 augustus veranderen Jacques en Tiny Duivenvoorden hun boerderij ’t Hekkert in Gorssel in een huiskamerrestaurant. U bent van harte welkom om aan te schuiven voor een diner en rondgang door boerderij, erf en tuin. ... lees meer..

4370

Projectkoor Eefde zoekt meezingers

Het Projectkoor Eefde heeft een nieuw programma, dat onder andere liederen van Mozart en stukken uit de Renaissance bevat. Wie mee wil zingen, is welkom. ... lees meer..

4093

‘Omloop van Gorssel’ op 16 augustus 2015

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 16 augustus a.s. de 31e Omloop van Gorssel, een eendaags fietsevenement met weg- en MTB tochten voor jong en oud. Er worden diverse activiteiten rondom de start- en finishlocatie Stayokay ‘De Kleine Haar’ georganiseerd. ... lees meer..

4798

Gorssel live op Radio 2

Sander de Heer presenteert iedere werkdag van 06.00 tot 09.00 uur het programma ‘de Heer Ontwaakt!’ Een verslaggever meldt vanaf locatie live (actuele) nieuwsfeitjes. Op woensdagmorgen 5 augustus 2015 kwam verslaggever Wendy Beenakker naar Gorssel en bezocht, rondg... lees meer..

3974

Lezing Noord-Nederlandse muziekhistorie

De Gorsselse Kunstkring nodigt belangstellenden uit voor een lezing over de Noord-Nederlandse muziekhistorie in de 17e en 18e eeuw. De lezing vindt plaats op dinsdagavond 18 augustus 2015 in De Roskam en is vrij toegankelijk. ... lees meer..

4771

Te huur: Beukenlaan 15 in Gorssel

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Beukenlaan 15. Inwoners van Gorssel hebben voorrang. ... lees meer..

8654

Babyneushoorn 'Ortus' in tuin van Museum MORE

Vanaf vandaag is het eerste buitenbeeld te zien in de museumtuin van Museum More:  babyneushoorn Ortus van Miriam Knibbeler. ... lees meer..

Resultaten 1 - 37 van 37