September 2015

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3925

Nationale Ouderendag bij Sutfene

Op vrijdag 2 oktober 2015 is het Nationale Ouderendag. Rondom deze dag worden op diverse plekken bij Sutfene de ouderen in het zonnetje gezet. ... lees meer..

5187

Verkeersregelaars gevraagd voor intocht Sint

Vrijdag 4 december halen de kinderen van J. A. de Vullerschool samen met veel dorpsgenoten Sinterklaas weer bij de IJssel op. Maar... de organisatie staat of valt met mensen erom heen die dit willen begeleiden. Wilt u helpen als verkeersregelaar? ... lees meer..

5112

Museum MORE en Roman Reisinger op Exclusive Art Fair

Roman Reisinger, de Gorsselse schilder van meesterlijke stillevens en Museum MORE staan op de Exclusive Art Fair van 1 t/m 4 oktober in de Bergkerk in Deventer. In de fraaie kerk zullen verschillende galerieën uit Nederland en België uiteenlopende kunst tonen. ... lees meer..

5715

Wandelroutes Ravenswaarden deels weer toegankelijk

In het bijzondere natuurgebied bij het Zandgat kan weer gedeeltelijk gewandeld worden. Na een uitspraak van de Raad van State is een struinpad geopend dat leidt naar de IJssel met prachtige uitzichten op deze mooie rivier en het bijzondere landschap. ... lees meer..

4123

Museum MORE ontvangt 50.000ste bezoeker

Vandaag ontvangt Museum MORE in Gorssel zijn 50.000ste bezoeker! De expositie ‘Scherp Kijken’ is nog te zien tot en met het eind van het jaar. Een nieuwe tentoonstelling, met werk van Ferdinand Erfmann, is vanaf eind januari 2016 te bezichtigen. ... lees meer..

3774

Rotary Kidsrun brengt € 6.000 op

Aan de eerste editie van de Rotary Kidsrun hebben zo'n 220 kinderen van de basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse meegedaan. Zij liepen afgelopen vrijdag hun rondjes om de Roskamweide. Samen met de deelnemers aan de volwassenenrun brachten zij maar liefst €6.000 op voor de S... lees meer..

4053

Gorsselse Scouting viert 70-jarig jubileum met reünie

Op zaterdag 26 september werd door de Scoutinggroepen Kompasnaald (meisjes) en IJsselgroep (jongens) hun 70-jarig jubileum gevierd met diverse activiteiten en een reünie voor alle oud-leden. De burgemeester, zelf vroeger ook een enthousiaste scout, verrichtte de slotceremoni... lees meer..

5533

Gorsselse Kunstkring in de ban van ZERO/Nul kunst

Kunsthistorica Muriel de Beer houdt op woensdagavond 7 oktober in Hotel Restaurant de Roskam in Gorssel voor de Gorsselse Kunstkring een lezing over de kunstenaarsgroep ZERO/Nul. In het Stedelijk Museum in Amsterdam is momenteel een overzichts-tentoonstelling te zien.  ... lees meer..

4333

Kinderboekenweek 2015: Raar maar waar!

Van 7 t/m 18 oktober is het weer Kinder-boekenweek. Het motto is dit jaar ‘Raar, maar waar!’ De bieb in Gorssel organiseert een Kunstlab.   ... lees meer..

2886

Burendag en oogstfeest op de Zorgtuin

Gisteren was het Burendag. Op de Zorgtuin in Gorssel werd dat een dag eerder gecombineerd met het jaarlijkse oogstfeest. ... lees meer..

3816

Inloopavond schakelstation druk bezocht

Liander wil op de hoek van de Groeneweg en de N348 een groot schakelstation bouwen. Inmiddels ligt het ontwerp van de benodigde bestemmingsplanwijziging voor dit deel van de Gorsselse enk ter inzage. De inloopavond gisteren werd druk bezocht door verontruste Gorsselnaren. ... lees meer..


5804

Al 25 jaar weekmarkt in Gorssel: feest!

De Gorsselse markt bestaat deze week 25 jaar en dat moet gevierd worden. Op woensdagmiddag 30 september wordt de weekmarkt een feestmarkt. ... lees meer..

4913

In Beweging met Ed bij ‘t Trefpunt

De demonstratie van spelvormen voor ouderen tijdens de Open Dag, onlangs gehouden in ’t Trefpunt in Gorssel, was een succes. Spelbegeleider Ed van Orden begint in oktober met een spelprogramma. ... lees meer..

4159

LochemEnergie start voorinschrijving nieuw zonnepark

LochemEnergie legt een zonnepark aan bij de stad Lochem. Ook inwoners van Gorssel kunnen hieraan meedoen. In oktober volgt een informatieavond. ... lees meer..

3598

Harmonie en Neighbour Sisters straalden in Openluchttheater

De Harmonie Gorssel-Eefde en The Neighbour Sisters hebben het seizoen van het Openluchttheater prachtig afgesloten. The Neighbour Sisters vertolken zowel de Andrew Sisters (Bei mir bist du schön, Rum and Coca Cola) als de bekende liedjes uit Ja Zuster, Nee Zuster met het gro... lees meer..

3384

Heel Gorssel bakt fair: kids-edition!

Bak jij de lekkerste taart? Is jouw cake thuis de favoriet? Dan is de bakwedstrijd van Eerlijk! Genieten echt iets voor jou! Opgeven kan tot 17 oktober.  ... lees meer..

2935

Collecte Koningin Wilhelmina Fonds 2015 een succes

Tijdens de afgelopen collecteweek van het Koningin Wilhelmina Fonds is er in Gorssel een bedrag van € 2.936 opgehaald, een mooi resultaat. Wie wil volgend jaar een handje helpen? ... lees meer..

5005

Gemeente en Liander willen groot schakelstation aan Groeneweg

Als het aan de gemeente en aan Liander ligt komt er op de hoek N348/Groeneweg een omvangrijk schakelstation. Omwonenden en Dorpsraad zijn ontevreden over het verloop van de procedure en de locatiekeuze. Het ontwerp bestemmingsplan ligt ter inzage en woensdag 23 september is ... lees meer..

3058

Stichting Welzijn Lochem zet iPadmaatjes in het zonnetje

Vrijwilligers die ouderen wegwijs maken op tablet of iPad worden ‘iPadmaatjes’ genoemd. Stichting Welzijn Lochem zette ze onlangs in het zonnetje. Nieuwe iPadmaatjes zijn welkom! ... lees meer..

3499

Viva Bolivia, Viva Cochabamba! Nieuwsbericht van GOVOS

GOVOS, Gorssel voor Ontwikkelingssamen-werking, werkt aan bewustwording van problemen in ontwikkelingslanden onder de inwoners van Gorssel en omgeving. Govos ondersteunt een educatief centrum in Bolivia en organiseert momenteel workshops voor kinderen op de Vullerschool. De ... lees meer..

3469

Video's IJsseljazz

Net als andere jaren heeft Tom Meerbeek weer een mooie sfeerimpressie gemaakt van IJsseljazz. Bekijk de film van Tom Meerbeek en ook andere video's op Gorssel.nl.   ... lees meer..

3698

Nieuw concertseizoen van Kapel op 't Rijsselt van start

De sfeervolle Kapel op 't Rijsselt aan de Mettrayweg tussen Gorssel en Eefde biedt ieder seizoen een grensoverschrijdend klassiek programma. 'Van Portugese fado tot Engelse barok' is de titel van het programma 2015-2016 met tien concerten op zondagochtend. ... lees meer..

8882

Swingen met The Neighbour Sisters en de Harmonie

Het Openluchttheater Gorssel sluit het seizoen af met een avond vol sing & swing, warmte & interactie, een vleugje cabaret & het grote harmonieorkest. Het Openluchttheater wordt fraai verlicht. Iedereen is welkom, a.s. zaterdagavond 20.00 uur. ... lees meer..

4404

Bij ons in de straat (1)

Dit is de eerste aflevering van de nieuwe rubriek Bij ons in de straat. Inwoners vertellen over een gebeurtenis in hun buurt of straat. WerkgroepSamSam verzamelt de verhalen, de verteller blijft anoniem. ... lees meer..

3586

Evelien van Dort schreef ‘De Kinderboekenbrigade’

Evelien van Dort, in Gorssel actief als kinderfysiotherapeut en bekend van de Gorsselse Zorgtuin, is ook auteur van kinder- en jeugdboeken. ‘De Kinderboekenbrigade’ is haar nieuwste boek. ... lees meer..

4100

Nieuwe studio in Gorssel voor Personal Training en Yoga

Aan de Beukenlaan 37 is sinds kort Het Fithuys gevestigd. Sandra Hellendoorn verzorgt er één-op-één sessies voor duurzaam gewichtsverlies en yogalessen tot 10 personen.  ... lees meer..

4656

Foto's IJsseljazz 2015 op Gorssel.nl

IJsseljazz heeft zijn tiende verjaardag gevierd. In stijl, met een uitstekend programma en ongeveer 15.000 bezoekers. Heerlijke jazz van Ruben Hein & Band en de Deeldeliers, soul of Debbie Sledge, een geweldig energiek optreden van Candy Dulfer & Band. Blues en rock ... lees meer..

8167

Jantje huilt en Jantje lacht... in Gorssel!

Gorsselse beroemdheden zongen gisteravond twintig smartlappen voor een ruim duizendkoppig publiek. De kaartjes waren al ruim van te voren uitverkocht. Gorssel ging uit het prachtige tentdak tijdens Gorssel Huilt. Tot ieders grote verrassing was er nog een toegift, een optred... lees meer..

6299

Te huur: Beukenlaan 58

Actys Wonen biedt in de kern Gorssel woningen voor 55+’ers in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Beukenlaan 58. ... lees meer..

3183

Met de bus van Stichting Welzijn Lochem naar Delden

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem. Dat kan elke laatste vrijdag van de maand. Op 25 september gaat de tocht naar Museumboerderij de Wendezoele in Delden. ... lees meer..

3378

Muzikaal topweekend voor de boeg

Er wordt hard gewerkt in het centrum van Gorssel. De podia worden opgebouwd. Gorssel maakt zich op voor een feestelijk weekend met Gorssel Huilt op zaterdagavond en IJsseljazz op zondag. ... lees meer..

4075

Nieuw in Gorssel: praktijk voor coaching

Per september 2015 heeft Miranda Kalksma haar praktijk voor coaching en toegepaste psychologie gevestigd in Corpus State aan de Nijverheidsstraat in Gorssel onder de naam ‘Startmoment’. ... lees meer..

3887

Boekje 'HiER in Gorssel' toe aan tweede druk

Het boekje ‘HiER in Gorssel’ is toe aan een tweede druk; de voorraad is bijna op.Het boekje blijkt een succes en wordt daarom voortgezet. ... lees meer..

3490

Open Dag Scouting geslaagd

Afgelopen zaterdag hielden de beide Gorsselse Scoutinggroepen een gezamenlijke open dag. Kinderen kwamen kijken wat Scouts zoal doen. Het was een geslaagde dag.  ... lees meer..

6918

Dammen en schaken met ‘Ons Genoegen’

Het seizoen 2015/2016 van de denksport-vereniging 'Ons Genoegen' Almen/Gorssel begint op maandag 14 september 2015 in 'Ons Huis' te Almen met een open huis voor de huisdammers en huisschakers in de omgeving.  ... lees meer..

3853

Aanmelding voor Sportverkiezing Lochem weer geopend

Op vrijdag 12 februari 2016 vinden voor de vierde keer de Sportverkiezingen Lochem plaats. Er zijn dit jaar twee categorieën bij gekomen, namelijk die voor de Sportvrijwilliger en Sportfoto. Daarnaast blijven de traditionele categorieën voor SportTalent, JeugdSportploeg... lees meer..

4872

Te huur: Haerkamp 23

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Haerkamp 23. ... lees meer..

5238

Jeugd behaalt zwemdiploma’s in de Boskoele in Gorssel

Maar liefst 37 zwemdiploma’s zijn er dit jaar uitgereikt in zwembad de Boskoele. Zowel voor als na de zomervakantie konden kinderen afzwemmen. Een groot aantal behaalde zelfs twee diploma’s in één zwemseizoen. ... lees meer..

3923

Kinderkerk Gorssel/Epse spaart voor Hulphond Nederland

Elk jaar sparen de kinderen van de Protestantse kerk Gorssel/Epse voor een goed doel. Gisteren konden ze € 150 overhandigen aan Hulphond Nederland. ... lees meer..

3173

GorsselSamSam start nieuwe rubriek

De werkgroep GorsselSamSam nodigt Gorssel-naren uit eens een paar regels te schrijven over een kleine gebeurtenis in straat of wijk. Zo ontstaat een rubriek ‘Bij ons in de straat’ in De Gids en op Gorssel.nl. ... lees meer..

4138

Het hele jaar door (sneeuw)fit

Een gezonde geest huist in een gezond lichaam. Daarbij hoort ook voldoende beweging.Vereniging Sneeuwfit Zutphen en Omstreken biedt het hele jaar door diverse trainingen aan in Gorssel (binnen) en Joppe (buiten). ... lees meer..

3413

High Tea voor mantelzorgondersteuners

In de gemeente Lochem zijn veel vrijwilligers actief bij het ondersteunen van mantelzorgers. Stichting Welzijn Lochem signaleert een toenemende vraag. ... lees meer..

5486

Raad van State geeft groen licht wandelroutes Ravenswaarden

Door een recente uitspraak van de Raad van State is openstelling van de in 2014 door Staatsbosbeheer gerealiseerde wandelroutes in de Ravenswaarden in Gorssel mogelijk geworden. Tegen de vergunning voor de plannen was bezwaar gemaakt door een aangrenzend agrarisch bedrijf, m... lees meer..

5060

Hoe was het ook al weer op school?

sTudieTafel, sinds kort in Gorssel gevestigd, biedt bijles in spelling- en taalvaardigheid van het Nederlands aan basis- en middelbare schoolleerlingen en iedereen die onzeker is over zijn vaardigheden op dit gebied. ... lees meer..

8458

Kookreis naar Toscane

Hapjezz! uit Gorssel organiseert in het najaar weer een kookreis naar Toscane. Met elkaar de omgeving verkennen, de markt afstruinen voor heerlijke lokale producten, samen koken en natuurlijk gezellig tafelen. Een inspirerende ervaring.  ... lees meer..

5008

Te huur: Haerkamp 54

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan.Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Haerkamp 54.  ... lees meer..

3302

Slijterij De Wingerd in een nieuw jasje

Sinds 1 augustus 2015 heeft Slijterij De Wingerd in Gorssel een nieuwe eigenaar en een nieuw, opgefrist jasje. Het logo op de gevel maakt duidelijk dat er een link is met Het Bosrestaurant Joppe. Gorssel.nl ging een kijkje nemen en sprak met Erik Derks en Gerdie Oostenenk. “... lees meer..

4830

Rotary Kidsrun: scholen rennen voor goed doel

Rotary Gorssel organiseert op vrijdag 25 september de Rotary Kidsrun, een nieuw en jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen van de basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse. De opbrengst gaat naar een goed doel. ... lees meer..

5420

Gorssel heeft er een Nederlands Kampioen bij!

De light super stock trekker 'iessel diesel' van de familie Meijer uit Gorssel is Nederlands Kampioen 2015 geworden in zijn klasse van de National van de NTTO, de Nederlandse Truck- en Tractor Pulling Organisatie. ... lees meer..

Resultaten 1 - 50 van 50