Archief per maand

Oktober 2015

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3012

Vers, eerlijk, gezond en lokaal

Het is een mooi gezicht: de herfstkleuren van de bossen en de herfstgroenten op de Permacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe. Gorssel.nl werd enthousiast ontvangen door hond Harry en tuinder Valérie ... lees meer..

3056

Dankdag 2015: delen met anderen

Op 7 november besteedt de Protestantse Gemeente Gorssel-Epse aandacht aan de zogenaamde ‘Dankdag’. Dan worden er goederen ingezameld, die vervolgens geschonken worden aan de Voedselbank in Zutphen. ... lees meer..

6816

Het Gorssels Broodmandje, lunchservice voor ouderen

Willeke Stegeman uit Gorssel begint op 1 november onder de naam ‘Het Gorssels Broodmandje’ een lunchservice voor ouderen. “Geen werk, alleen maar heerlijk eten en samen zijn.” Willeke Stegeman uit ... lees meer..

4200

Passie voor de Schotse ruit

Aan de Deventerweg in Gorssel, dichtbij de afslag naar het dorpscentrum, zit een bijzondere ‘lifestyle’winkel: De Schotse Ruit. Eigenaresse Ans Kronenberg vertelt over haar passie voor de Schotse ruit... lees meer..

3173

NLdoet 2016: aanmelding geopend

Op 11 en 12 maart 2016 zijn er weer de landelijke NLdoet klusdagen. Verenigingen en stichtingen kunnen zich hiervoor aanmelden bij het Oranje Fonds. Lift mee met de vele publiciteit om vrijwilligers t... lees meer..

3001

Jubilerend Swing Coöperation in de muzikale startblokken

Popkoor Swing Coöperation staat in de startblokken voor een uitdagende periode. Op 31 oktober gaat het koor in De Doelen in Rotterdam tijdens het BALK Topfestival strijden voor een plek als 1ste klass... lees meer..

3270

Kookactie Iet Looise van Salon Laxmi succesvol

De twee Thaise kookweekenden van Iet Looise hebben de afgelopen weken het mooie bedrag van € 550 opgeleverd voor vijf Boeddhistische tempels. Zij schonk ook een deel van de opbrengst aan een kerk... lees meer..

5869

In 2016 opnieuw Triatlon van Gorssel

In 2016 komt er opnieuw een triatlon van Gorssel. Het evenement wordt uitgebreid, dus zijn er meer vrijwilligers nodig. De opbrengst is voor de Stichting Geef een Knuffel. In 2016 komt er opnieuw e... lees meer..

4479

Gemeente Lochem kapt risicovolle bomen

De gemeente Lochem kapt 500 bomen in het buitengebied. Bezwaar tegen de kap is niet mogelijk.De Bomenstichting Achterhoek verwijt de gemeente achterstallig onderhoud. De gemeente Lochem kapt 500 bo... lees meer..

4610

Gemeente verwijdert palen op fietspaden

De gemeente Lochem verwijdert bijna een derde van de paaltjes die in fietspaden staan om te voorkomen dat auto’s het fietspad gebruiken. Landelijk is er veel discussie over de onveiligheid van dergeli... lees meer..

3887

Bij ons in de straat (2)

Inwoners vertellen over een gebeurtenis in hun buurt of straat. GorsselSamSam verzamelt de verhalen, de verteller blijft anoniem. Dit is de tweede aflevering van de nieuwe rubriek ‘Bij ons in de st... lees meer..

4935

Vlecht een heg!

Op zaterdag 31 oktober  organiseert Landschapsbeheer Gelderland een eendaagse training heggenvlechten in Harfsen. Verfraai uw eigen terrein met een mooie gevlochten haag en volg de training. O... lees meer..

5118

Vogelexcursie in de Rammelwaard

De Vogelwerkgroep Zutphen e.o. bestaat 10 jaar en organiseert daarom een aantal gratis excursies waar ook niet leden aan mee kunnen doen. Zaterdag 31 oktober is de laatste, een bezoek per fiets en wan... lees meer..

4273

Te huur: Mezenstraat 7

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Mezenstraat 7.  IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel w... lees meer..

4439

Nieuw in Gorssel: Esthetics & More

Wie (weer) mooi wil zijn, kan voortaan ook in Gorssel terecht. Esthetics & More biedt cosmetische en tandheelkundige behandelingen met ‘injectables’. Wie (weer) mooi wil zijn, kan voortaan ook ... lees meer..

5087

Thais eten bestellen voor Boeddhistische tempels

De komende twee weekeinden voert Iet Looise van Salon Laxmi actie voor vijf Boeddhistische tempels, twee in Thailand en drie in Nederland. Zij kookt thuis op Voorende 14 in Gorssel Thaise gerechten di... lees meer..

6036

Aquarellen van klassieke sportauto's in Den Oldenhof

In Den Oldenhof zullen vanaf vrijdag een twintigtal aquarellen met klassieke sportauto’s van Giovanni Casander uit Gorssel te zien zijn.    In Den Oldenhof zullen vanaf vrijdag ... lees meer..

3337

Meedoen met zonnepark LochemEnergie

Onlangs is het vierde collectieve zonnepark van LochemEnergie geopend. Inwoners uit alle kernen van de gemeente Lochem kunnen participeren. Onlangs is het vierde collectieve zonnepark van LochemEne... lees meer..

3474

Besloten bijeenkomst ABN AMRO in Museum MORE

Maandag 12 oktober vond er in Museum MORE een besloten bijeenkomst plaats van ABN AMRO. Het selecte gezelschap kreeg een lezing van artistiek directeur van het museum Ype Koopmans en Gerrit Zalm, best... lees meer..

4607

Te huur: Poststraat 3-G

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Poststraat 3-G. Inwoners van Gorssel hebben voorrang bij toewijzing. ... lees meer..

3882

Spetterende wetenschap op de Joppeschool

Explosieve proefjes, spectaculair vuur: wetenschap is zo gek nog niet. Dat weten ze op de Joppeschool nu ook, na een spetterende demonstratie van Mad Science. Vanaf 3 november zijn er 6 workshops op d... lees meer..

2960

Schrijf je nog snel in: Heel Gorssel bakt fair: kids-edition!

Op vrijdag 23 oktober aanstaande organiseert Eerlijk! Genieten weer een taartenbakwedstrijd. Dit keer zijn de junior-koks en bakkers aan de beurt. Inschrijven kan alleen nog deze week.   ... lees meer..

2996

Natuurdrogist Gorssel: “Een droom kwam uit”

Sinds februari 2015 is Martin Daniël de nieuwe eigenaar van Natuurdrogist Gorssel (voorheen Drogisterij Trea) in Gorssel. De winkel heeft na een verbouwing een lichte, frisse uitstraling. Tijd voor ee... lees meer..

2842

Met de bus van Stichting Welzijn Lochem naar de Veluwe

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan elke laatste vrijdag van de maand. Op 30 oktober gaat de tocht naar de Veluwe. Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Loch... lees meer..

3549

Fitness Factory steunt de landelijke actie Spieren voor Spieren

In de nacht van 24 op 25 oktober 2015, als de klok een uur wordt teruggezet, vindt de 5e editie van de Wintertijd Challenge plaats. Op meer dan 100 locaties in Nederland wordt dan gesport om geld in t... lees meer..

4376

Beschadigde mozaïekbank Oldenhof weer hersteld

De mozaïekbank voor Den Oldenhof was flink beschadigd door jongeren met skateboards en BMX-fietsen. Leden van de werkgroep Centrum van de Dorpsraad Gorssel hebben de bank hersteld. Hopelijk kunnen inw... lees meer..

4130

Te huur: Haerkamp 64

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Haerkamp 64. IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen i... lees meer..

3110

Prachtige film over Gorsselse natuur

Het programma BuitenGewoon van Omroep Gelderland van 6 oktober jl. was gewijd aan de natuur rond Gorssel, de Gorsselse Heide, Ravenswaarden en Ooievaars. Bekijk deze prachtige uitzending op Gorssel.nl... lees meer..

3464

Workshop Fit & Mindful van het Fithuys

Het Fithuys organiseert op woensdagavond 28 oktober de workshop Fit & Mindful met yogadocente en sportcoach Sandra Hellendoorn. In deze workshop leer je de connectie tussen lichaam en geest gebrui... lees meer..

3674

Hulpactie voor Oost-Europa

Op 21 november a.s. is er bij de kerken in Epse en Gorssel weer een hulpactie voor Oost-Europa. Kleding en andere goederen zijn welkom. Helpt u mee? De gezamenlijke diaconieën in de voormalige gemeen... lees meer..

4478

Sing Inn Dorth dit jaar met Sanne Klein Horsman

Sanne Klein Horsman, bekend van The Voice of Holland 2013, treedt op zaterdag 14 november op tijdens het songfestival Sing inn Dorth op de Vlinderhoeve in Kring van Dorth. Lokaal muzikaal talent kan z... lees meer..

4644

Uitzending Omroep Gelderland over Gorsselse natuur

Het natuurprogramma BuitenGewoon van dinsdag zal gaan over Gorssel. Aan de orde komen de Gorsselse Heide, de Ravenswaarden en de terugkeer van de ooievaars. Omroep Gelderland, dinsdag 18.25 uur en wor... lees meer..

4130

Verzamelfestijn in ‘t Trefpunt

In Nederland wordt veel verzameld. Verzamelaars van vier samenwerkende historische verenigingen laten op zaterdag 10 oktober  in ’t Trefpunt in Gorssel hun verzameling aan de buitenwacht zie... lees meer..

3726

Wegwerkzaamheden tussen Gorssel en Epse

Van 7 op 8 oktober en van 8 op 9 oktober worden in de avond en in de nacht slijpwerkzaamheden verricht aan de hoofdrijbaan van de N348 tussen Gorssel en Epse. Van 7 op 8 oktober en van 8 op 9 oktob... lees meer..

4663

Oranje Vereniging Gorssel eert haar vrijwilligers

De Oranje Vereniging Gorssel heeft twee van haar trouwste vrijwilligers extra in het voetlicht geplaatst en geëerd met het Vrijwilligers Erespeldje. Gerrit Steging en Marja Hiethaar zijn allebei al 25... lees meer..

4067

Feestmarkt in Gorssel

In september 1990 was er voor de eerste keer markt in Gorssel. Aanvankelijk op het voormalige pleintje aan de Poststraat, sinds 2005 op het plein voor Den Oldenhof.Gisteren werd het zilveren jubileum ... lees meer..

6132

Viva la Vintage!

Mooie vintage- en tweedehandskleding op de catwalk. Modeshows, presentaties, muziek en prijzen uit de hoge hoed. Kledingcoach Karin Karstens en Swits Vintage, Clothes & More heten u op koopzondag ... lees meer..

Resultaten 1 - 37 van 37