November 2015

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3725

Sint weer op bordes van gemeentehuis

A.s. vrijdag zullen de kinderen van de Vullerschool samen met burgemeester Van ‘t Erve Sinterklaas en zijn pieten weer ophalen bij de IJssel. Ze gaan daarna in een lange optocht naar het plein voor Museum MORE, het oude gemeentehuis. Daar kunnen de pieten zich weer uitleven ... lees meer..

3778

Pas verschenen: boek over de Gorsselse Heide

Onlangs verscheen ‘Gorsselse Heide, geschiedenis - flora en fauna’ , een boek over de geschiedenis en de natuurwaarden van de Gorsselse Heide. Het bevat tal van anekdotes en prachtige natuurfoto’s. ... lees meer..

3907

Mindfulnesstraining in Gorssel

Bij voldoende belangstelling start Yvonne Nijdam op dinsdagmiddag 5 januari 2016 in Gorssel een mindfulnesstraining. In acht lessen leren op een vriendelijke manier met probleemsituaties om te gaan. ... lees meer..

3634

Gorsselnaar filmt de strijd tegen IS van dichtbij

Vrijdag 27 november a.s. vindt in De Brink de voorvertoning plaats van de documentaire ‘In de greep van IS’. Bud Wichers uit Gorssel heeft de strijd tegen IS vaan zeer dichtbij gefilmd en daar deze korte documentaire van gemaakt. Na afloop is er gelegenheid voor vragen en di... lees meer..

4610

Vacatures bij Vrijwilligerssteunpunt Lochem

Het Vrijwilligerssteunpunt Lochem zoekt vrijwillers. Bekijk de vacatures, er is voor 'elk wat wils'.   ... lees meer..

3904

Herdertjestocht Gorssel met de allermooiste popsongs!

Zondag 20 december  organiseert de Protestante Gemeente Gorssel/Epse weer de Herdertjestocht, dit keer gecombineerd met een selectie uit de hits van de Top 2000! De allermooiste popsongs tegen de achtergrond van de kerstgedachte.  ... lees meer..

4909

Binnenkijken bij De Kleine Haar

Op een prachtige locatie in Kring van Dorth bij Gorssel ligt Stayokay De Kleine Haar, een gezellig familiehostel. Het hostel is gehuisvest in een Rijksmonument: een oud Noors jachthuis (anno 1910). Het is ook nog een trouwlocatie!Lees meer over deze comfortabele, duurzame ... lees meer..

3455

Fruitbomen planten bij Permacultuur tuinderij De Veldhof

Op zaterdag 28 november organiseert Permacultuur tuinderij De Veldhof een fruitbomenplantdag.Wie het leuk vindt om te helpen of een kijkje te komen nemen is van harte welkom. ... lees meer..

4456

Energiecoöperaties ontwikkelen samen windturbines

Vier lokale energiecoöperaties in de regio willen samen windturbines ontwikkelen nabij De Mars en het Twentekanaal in Eefde. De Eefdese Werkgroep Tegenwind volgt de plannen kritisch. ... lees meer..

4841

‘Het Kunst-Zinnig brein’: expositie in ‘t Trefpunt

In de hal van ’t Trefpunt is vanaf eind november de tentoonstelling ‘Het Kunst-Zinnig brein te zien: schilderijen van kunstenaars met Niet Aangeboren Hersenletsel. De exposanten zijn cliënt van SIZA in Teuge. ... lees meer..

4320

Beleef Balans Dag bij Het Fithuys in Gorssel

Op zaterdag 28 november houdt Het Fithuys een Beleef Balans Dag. Er zijn specialisten die u kunnen voorlichten over o.a. yoga, reiki, voetreflexologie, holistic pulsing, ayurvedische massage en stoelmassage. ... lees meer..

3905

Sinterklaasbuffet In De Borkel

Ter gelegenheid van Sinterklaas wordt op 2 december bij de Borkel een stamppottenbuffet georganiseerd. Wie mee wil eten, kan tot 24 november reserveren. ... lees meer..

4209

Vul de Fietsmeter in!

De gemeente Lochem ziet graag dat meer inwoners gaan fietsen en wil daar ook de mogelijkheden voor creëren. Daarom heeft de gemeente de Fietsersbond gevraagd een online onderzoek te doen. ... lees meer..

4161

Talentvol strijkorkest geeft concert voor kansarme Wonderkids

Het Britten Jeugd Strijkorkest speelt zondag-middag 29 november in de synagoge in Deventer om jonge mensen van de Stichting Wonderkids, die zich door armoede of lastige sociale omstandigheden niet kunnen ontwikkelen, te helpen. De Lions Club Deventer Zuid, met veel leden uit... lees meer..

4954

Reconstructie kruispunt N348 met Quatre Brasweg in 2016

Wethouder Kottelenberg heeft de gemeenteraad laten weten dat het kruispunt van de Zutphenseweg met de Flierderweg en Quatre Brasweg in de tweede helft van 2016 op de schop zal gaan. Het kruispunt geldt als onveilig en met de nieuwe fietsroute over de Mars naar Zutphen steken... lees meer..

4767

Arno en Ruth Bruin nieuwe Prinsenpaar Gorsselnarren

Arno en Ruth Bruin zijn het Prinsenpaar voor het komend carnavalsjaar van Carnavalsvereniging de Gorsselnarren. Hun adjudant is Tinus Blom en Esther Oosterwegel is hofdame geworden. Tijdens de Prinswisseling, een feestavond jl. zaterdag in Residentie de Roskam is dat bekend ... lees meer..

3881

Verbeter de wereld, stimuleer het lezen

Henk en Evelien van Dort bezochten namens de Gorsselse Stichting Munira het eiland Curaçao. Het werkbezoek stond in het teken van motorische ontwikkeling, bedoeld om ‘beweging’ bij het onderwijs aan kinderen te betrekken. ... lees meer..

3259

Maarten Kien over zijn drijfveren

“Als je iets doet, moet je ernaar streven te doen waar het om draait.” Dat was het motto waarmee Maarten Kien zijn bestaan als manager vaarwel zei en ambachtelijk meubelmaker werd: Kien met Hout. Sinds april van dit jaar heeft Maarten zijn eigen ‘werf’ bij Quatre Bras.Tijd v... lees meer..

4202

Met de bus van Stichting Welzijn Lochem naar Intratuin

De bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL) rijdt in de kerstperiode een aantal keren naar de kerstshow bij Intratuin in Lochem. SWL biedt ophaal- en thuisbrengservice. ... lees meer..

4807

Te huur: Ruiterweg 7 en Ruiterweg 11

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft twee laagbouwwoningen: Ruiterweg 7 en Ruiterweg 11. Bij Ruiterweg 11 hebben inwoners van Gorssel voorrang bij toewijzing. ... lees meer..

4158

Te huur: Haerkamp 58

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Haerkamp 58. ... lees meer..

4765

‘Zo mos ’t waen’, verhalenbundel van Joop Hekkelman

Schrijver, verhalenverteller en Gorsselnaar Joop Hekkelman publiceert binnenkort ‘Zo mos ’t waen’, een verhalenbundel in de streektaal. Het boek is vanaf 16 november te koop. ... lees meer..

3132

Twee weekeinden livemuziek bij de Gorsselaer

Café de Gorsselaer heeft twee avonden met livemuziek op het programma staan. Aanstaande vrijdag zingt Chris Land, winnaar van het festival Gorssel Huilt, tongstrelende songs tijdens (en na) een wilddiner en zaterdag 21 november speelt de band King George. ... lees meer..

4823

Te huur: Meidoornstraat 16

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan.Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Meidoornstraat 16 (via loting). ... lees meer..

3636

Koopzondag Gorssel in het teken van ‘wild’

Tijdens de Gorsselse koopzondag op 15 november staat het centrum in het teken van ‘wild’. Het belooft een gezellige, ‘wilde’ zondag te worden in Gorssel, passend bij de tijd van het jaar. ... lees meer..

3606

Bewegen werkt!

Sinds werknemers van Stichting Welzijn Lochem (SWL) achter hun bureau via allerlei toestellen en materialen kunnen bewegen, voelen ze zich fitter. Wie ook eens wil ervaren hoe je tijdens je werk lichamelijk actief kunt zijn, kan een kijkje nemen bij SWL. ... lees meer..

3781

Iet Looise krijgt prijs voor maatschappelijke inzet

Gorsselse Iet Looise heeft uit handen van de Thaise ambassadeur een prijs gekregen voor haar inzet voor Boeddhistische gemeenschappen in Nederland en Thailand. Iet maakt regelmatig de heerlijkste Thaise maaltijden die bij haar thuis kunnen worden afgehaald en waarvan de opbr... lees meer..

3435

Nog enkele buitenkramen beschikbaar voor Kerstmarkt Trefpunt

Op zondag 6 december organiseert ’t Trefpunt weer haar jaarlijkse creatieve Kerstmarkt. Binnen en buiten staan ongeveer 50 kraampjes waarin deelnemers zelfgemaakte kerstartikelen aanbieden. Alle binnenkramen zijn al verhuurd; wel zijn nog enkele kramen buiten beschikbaar. ... lees meer..

3426

Bomen over bomen

Het college van B en W van Lochem presenteert begin 2016 haar gemeentelijke bomenplan in de gemeenteraad. Groen Links Lochem wil de mening van inwoners peilen en organiseert op 19 november een ‘Bomenavond’ in Eefde. ... lees meer..

3895

Hoe oud is de IJssel?

Wie wil weten hoe oud de rivier de IJssel is, kan een interessante lezing bijwonen van de Stichting IJsselhoeven. De lezing vindt plaats op 19 november in Drempt. ... lees meer..

2976

Sporten voor 55+’ers

Iedere donderdagmorgen is een groep 55+’ers enthousiast aan het sporten in ’t Trefpunt in Gorssel.Het sporten gaat ‘spelenderwijs’ en er is nog plaats voor meer leden. ... lees meer..

3714

Oldenhofplein geen parkeerplek meer

Op het plein voor Den Oldenhof is parkeren verboden, maar dat is voor bezoekers niet altijd duidelijk. Om auto’s te weren wordt het plein met paaltjes afgesloten voor autoverkeer. ... lees meer..

4513

Prachtig weer en goede organisatie plezieren bijna 1000 ATB-ers

Het prachtige herfstweer lokte afgelopen zondag maar liefst 970 mountainbikers en cyclocrossers naar de 29e door Wieler Tour Club Gorssel gehouden Heideveldtoertocht. De tocht is in de afgelopen jaren het best bezochte fietsevenement in de regio en dit jaar is geen uitzonder... lees meer..

4020

Veel bezwaren tegen schakelstation Liander

Tot 28 oktober 2015 konden zienswijzen ingediend worden op het ontwerp bestemmingsplan dat de komst van een schakelstation van Liander aan de Groeneweg in Gorssel mogelijk moet maken. Diverse inwoners uit Gorssel en ook de Dorpsraad Gorssel hebben van die mogelijkheid gebrui... lees meer..

4360

Goede prestaties voor Gorsselse koren op landelijk festival

De Gorsselse koren Swing Coöperation en No Romeo’s hebben hoge ogen gegooid op het BALK Topfestival 2015. Beide koren maakten hun debuut tijdens dit festival en wisten daarbij direct al veel waardering te krijgen van de jury. No Romeo’s en Swing Coöperation werden vierde en ... lees meer..

Resultaten 1 - 35 van 35