Archief per maand

December 2015

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3520

Puin illegaal gestort aan de Ravensweerdsweg

Aan de Ravensweerdsweg is illegaal een flinke hoeveelheid puin gestort. Jan Hissink maakte op 28 december jl. deze foto die hij naar Gorssel.nl stuurde. Enige tijd geleden lagen aan de Bruggeweerdsedi... lees meer..

3504

Herdertjestocht 2015 bijzonder verrassend

De Herdertjestocht op 20 december, georganiseerd  door de Protestante Kerk Gorssel/Epse, was een druk bezocht evenement met mooie elementen. Dit jaar werd het kerstverhaal verbeeld met popsongs. ... lees meer..

4361

Circulus-Berkel beheert openbare ruimte gemeente Lochem

Inwoners van de gemeente Lochem kunnen met telefonische en digitale meldingen op het gebied van openbaar beheer terecht bij Circulus-Berkel BuitenRuimte. Voor spoedmeldingen is een speciaal meldnummer... lees meer..

4214

Afslanken met een programma van de Fitness Factory

Een combinatie van lekkere gezonde voeding en lichaamsbeweging helpen om de perfecte balans en een passend gewicht te krijgen. Fitness Factory Gorssel heeft een speciaal afslankprogramma van vijf weke... lees meer..

5022

Reconstructie N348 Jodendijk/Scheuterdijk

Het ontwerp-inpassingsplan voor de reconstructie van de N348 ter hoogte van de Jodendijk/Scheuterdijk is klaar en ligt vanaf 7 januari ter inzage. Op 28 januari is er een inloopavond in het Hart ... lees meer..

13074

De Roskam krijgt nieuwe exploitant

De exploitatie van Hotel Restaurant De Roskam wordt overgenomen door de succesvolle horeca-onderneming Loetje. De Roskam zal van 1 februari tot maart gesloten zijn voor verbouwing. Het pand blijft eig... lees meer..

3093

Fijne feestdagen!

Het team van Gorssel wenst u fijne feestdagen. Ook in 2016 mag u weer op ons rekenen. Met leuke en interessante nieuwtjes uit ons mooie dorp, een complete agenda, leuke uitjes, mooie foto’s en nog vee... lees meer..

4903

Wanneer vuurwerk kopen en afsteken?

Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. De overheid heeft dit besloten om de overlast op oudejaarsdag zoveel mogelijk te beperken. Vuurwerk is te koop op 29, ... lees meer..

4557

Buitenkerststal in Joppe

Tijdens de viering van Kerstmis in de RK kerk in Joppe is de traditionele buitenkerststal weer te bewonderen. Op kerstavond is er een familieviering, gevolgd door de nachtmis later op de avond. Tij... lees meer..

4738

Fysiotherapie Den Oldenhof behaalt kwaliteitscertificaat

Fysiotherapie Den Oldenhof heeft het HKZ-keurmerk ontvangen, waardoor patiënten verzekerd zijn van de beste zorg. “En daar zijn we trots op!” Fysiotherapie Den Oldenhof heeft het HKZ-keurmerk ontva... lees meer..


6593

Crowdfunding voor CD vocalgroup D-licious uit Epse

Vocalgroup D-licious Vocals, bestaande uit zangeressen Evelyn Kallansee, Pien Schneider, gitarist Herman Onnen en zangeres Mariske Hekkenberg uit Epse, duikt binnenkort de studio in om haar eerste CD ... lees meer..

5474

Volleybalmeiden MB1 van SC Gorssel kampioen!

Afgelopen zaterdag is het meidenteam B1 van volleybalvereniging Sportclub Gorssel kampioen geworden. Gefeliciteerd meiden!  Op 19 december jl. is het meidenteam B1 van volleybalvereniging Spor... lees meer..

4801

Nieuwe ondernemers in Gorssel: De Bak Venter

Ondernemend Gorssel is weer een bedrijf rijker: De Bak Venter. Maarten Ebbers en Sharon Kromotaroeno brengen zelfgebakken koek en cake bij u thuis. Met een originele bakfiets. ... lees meer..

4222

Rechtbank vernietigt vergunning biomassacentrale

Het plan voor een biomassacentrale langs het Twentekanaal bij Zutphen past niet in het bestemmingsplan. Volgens de rechtbank had de gemeente Zutphen de omgevingsvergunning daarom niet mogen verlenen. ... lees meer..

4357

Brandweer ook op zondag paraat

Ook op zondag is de Gorsselse brandweer paraat. Een gevaarlijk overhangende tak werd met behulp van de Deventer brandweer onschadelijk gemaakt. De bewoner van het huis op de hoek van de Elfuur... lees meer..

7072

Everdinahof wordt weer in gebruik genomen

Op 15 december heeft de stichting JanBrand, eigenaar van de Everdinahof aan de Hoofdstraat, een huurovereenkomst getekend met stichting Zozijn. Zozijn gaat het pand in gebruik nemen als woonruimte voo... lees meer..

4599

Gemeentebelastingen centraal geregeld via Tribuut

De gemeente Lochem gaat heffing en invordering van de gemeentebelastingen anders regelen. Per 1 januari 2016 neemt het centrale belastingcentrum Tribuut in Epe de belastingtaken van vijf gemeente... lees meer..

3137

IJsseldal Wonen loopt hard voor Serious Request

Op donderdag 17 december organiseert IJsseldal Wonen een sponsorloop voor 3FM Serious Request.Sponsors zijn welkom! Op donderdag 17 december 2015 organiseert IJsseldal Wonen een sponsorloop voor 3F... lees meer..

4450

Brand in opslagruimtes van De Roskam

Bij Hotel Restaurant de Roskam was maandagavond brand. Volgens ooggetuigen was het een flinke uitslaande brand. Een woordvoerder van de Roskam laat vanochtend weten dat uitsluitend de vrijstaande opsl... lees meer..

2917

Fotoalbum kerstshopping

Het centrum van Gorssel stond het afgelopen weekend in het teken van winkelen in kerstsfeer. De winkels waren beide dagen geopend, er waren kramen op straat, livemuziek en diverse activiteiten. Janny... lees meer..

4968

Gouden Lepelaar voor vogelbeschermer Gerard Boere

Gorsselnaar dr. Gerard Boere ontving gisteren de Gouden Lepelaar, een onderscheiding van Vogelbescherming Nederland. Gerard Boere zet zich al meer dan vijftig jaar in voor de bescherming van vogels. ... lees meer..

5983

Spetterend jubileumconcert van popkoor Swing Coöperation

Swing Coöperation gaf gisteren een prachtig jubileumconcert met veel thema’s uit de afgelopen acht kerstmusicals van Winterwonderland onder de naam ‘De Swingfabriek’. De Swingfabriek deed zijn naam ee... lees meer..

3641

Drie maanden gratis proefabonnement op de bieb

Een gratis proefabonnement van drie maanden op de Bibliotheek? Dat kan vanaf nu tot en met 6 januari 2016 onder het motto ‘Gezond de winter door met voldoende vitamine B(IEB)’. Een gratis proe... lees meer..

4068

Gemeente Lochem zoekt huisvesting voor statushouders

De gemeente Lochem zoekt mogelijkheden om statushouders sneller van huisvesting te voorzien. De gemeente heeft hierover gesproken met onder meer woningcorporaties en dorpsraden. De gemeente Lochem ... lees meer..

4494

Bekende Gorsselse zangers bij Herdertjestocht

Tijdens de sfeervolle Herdertjestocht op 20 december zijn, zoals eerder aangekondigd, mooie popsongs te horen. Je kunt nog steeds stemmen op je favoriete top drie. Tijdens de sfeervolle Herdertje... lees meer..

4158

Aanstaand weekend is Gorssel geheel in kerstsfeer

Kerstmarkt, winkelen in kerstsfeer, livemuziek, vintage-modeshows, midwinterhoornbloazers, Dickenskoor, een ritje in een arrenslee, kinderactiviteiten, en natuurlijk hartverwarmende drankjes en hapjes... lees meer..

4674

Imkers gaan korven vlechten

Een aantal imkers van de afdeling Gorssel van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV, Gorssel, Epse, Joppe, Eefde en Almen) gaat het bijen houden ‘vernieuwen’ door weer korven in plaats van kasten... lees meer..

3370

Taalontwikkeling bij Graaf Jantje hoog in het vaandel

Taalontwikkeling staat bij Graaf Jantje Kinderopvang hoog in het vaandel. Bij dit proces maakt Graaf Jantje gebruik van de expertise van een logopediste. Taalontwikkeling staat bij Graaf Jantje K... lees meer..

3632

Bij ons in de straat (3)

Dit is de derde aflevering van de nieuwe rubriek ‘Bij ons in de straat’. Inwoners vertellen over een gebeurtenis in hun buurt of straat. WerkgroepSamSam verzamelt de verhalen, de verteller blijft anon... lees meer..

3877

Zienswijzen schakelstation Gorssel afgewezen

Uit een bericht in de Zutphense Stentor van vandaag blijkt dat het Lochemse college de zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan ‘Schakelstation Groeneweg Gorssel’ afwijst. De indieners v... lees meer..

4099

Ontmoetingsplek veteranen in Joppeschool

Vanaf februari volgend jaar is er in de Joppeschool maandelijks gelegenheid voor veteranen elkaar te ontmoeten.De school stelt - buiten de lestijden - daarvoor een lokaal beschikbaar. Vanaf februar... lees meer..

3937

Te huur: Ruiterweg 7

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan.Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Ruiterweg 7 (via loting). Ruiterweg 7, GorsselOm het aanbod beter... lees meer..

4873

Swing Coöperation aan vooravond van groots jubileumconcert

Aankomende zaterdag is een spannende dag voor popkoor Swing Coöperation uit Gorssel. Na eind oktober een indrukwekkende 3e plek te hebben behaald op het BALK Topfestival in Rotterdam houden ze op zate... lees meer..

3439

Kerstdiner voor honderd Lochemers in hal gemeentehuis

Op tweede kerstdag organiseert een groep vrijwilligers een kerstdiner in de hal van het gemeentehuis in Lochem voor inwoners van de gemeente voor wie de kerstdagen niet als vanzelfsprekend feestelijk ... lees meer..

4239

Balkonscène Sint in ere hersteld

Sinterklaas komt graag in Gorssel. En dit jaar kan hij traditiegetrouw de kinderen weer begroeten vanaf het balkon van het oude gemeentehuis, dankzij Hans Melchers, die het balkon van zijn Museum MORE... lees meer..

3857

Bomenkap Hoofdstraat Gorssel

De gemeente heeft onderzoek laten doen naar de conditie van enkele markante boomgroepen aan de Hoofdstraat in Gorssel. De conditie van de meeste onderzochte bomen is matig en onderhoud is noodzakelijk... lees meer..

4343

Te huur: Haerkamp 46

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Haerkamp 46. Inwoners van Gorssel hebben voorrang bij toewijzing. ... lees meer..

6857

Museum MORE verwerft nieuw schilderij Carel Willink

Museum MORE is zeer blij met de verwerving van het schilderij ‘Landschap met zeven beelden’ waarin Carel Willink zijn uitzonderlijke artistieke kwaliteiten bewijst. Het meesterwerk  biedt zicht o... lees meer..

5068

Nieuw bouwplan voor bouwplaats naast Bakkerij van Helvoort

Het al geruime tijd braakliggende terrein naast Bakkerij van Helvoort wordt bebouwd. Er ligt een plan voor twee woningen-onder-een-kap. De tekeningen liggen momenteel ter inzage.   ... lees meer..

Resultaten 1 - 40 van 40