2016

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3218

Kerstviering in Joppe druk bezocht

De kerstviering in de r.-k. kerk in Joppe werd beide dagen druk bezocht. Het ‘Kindje Wiegen’ en de buitenkerststal zijn een traditie geworden. ... lees meer..

6117

Afdeling Dans en bewegen van Sportclub Gorssel naar Yoin

Vanaf 1 januari gaat de afdeling Dans en bewegen van Sportclub Gorssel over naar Yoin, de naam waaronder Ellen de Vries, docent pilates en Power Yoga bij de Omnivereniging, voor zichzelf is begonnen. ... lees meer..

3526

Pendeldienst LochemEnergie stopt

Na twee jaar wordt de gratis pendeldienst van LochemEnergie naar het gemeentehuis in Lochem gestaakt. LochemEnergie heeft vanaf 1 januari 2017 niet langer de beschikking over de gebruikte elektrische auto. ... lees meer..


2860

Nieuwe serie yogalessen op donderdagavond

Yogadocente Camee Michon start weer met een nieuwe serie van 13 yogalessen. Op 5 januari is de eerste les.   ... lees meer..

2737

Goed voornemen 2017: ga voorlezen!

De Bibliotheken in Gorssel en Lochem zoeken vrijwilligers die bij gezinnen thuis willen voorlezen.Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling bij kinderen. ... lees meer..

5260

Wanneer vuurwerk kopen en afsteken?

Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. Dat is een landelijke regeling. Vuurwerk is te koop op 29, 30 en 31 december in winkels met een vergunning. In Gorssel is dat bij de Welkoop. Carbidschieten mag alleen als daar vergunning voor ... lees meer..


2936

Herdertjestocht in teken van ‘Kroamschudd’n ‘bij Maria

Zondag 18 december heeft een lange stoet mensen de Herdertjestocht gelopen. Een prachtig evenement van de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse, dat niet meer weer weg te denken is in Gorssel. ... lees meer..

4391

Huisartsenpraktijk Salimans: ‘ouderwets’ dokteren op hoog niveau

Gorssel.nl sprak met Leon Salimans en Lily Hulshof van huisartsenpraktijk Salimans aan de Hoofdstraat in Gorssel. Een praktijk waar zowel zorg als service op hoog niveau staan en de sfeer laagdrempelig, gemoedelijk en vooral persoonlijk is. Lees het portret van huisarts... lees meer..3634

Kerstdiner Trefpunt smakelijk succes

Het traditionele kerstdiner van afgelopen zondag in ’t Trefpunt was weer gezellig en het smaakte prima, met dank aan ‘chef’kok Bertus Broyl. ... lees meer..

3761

NLdoet 2017: aanmelding geopend

Op 10 en 11 maart 2017 zijn er weer de landelijke NLdoet klusdagen. Verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties kunnen zich hiervoor aanmelden bij het Oranje Fonds. Lift mee met de vele publiciteit om vrijwilligers te krijgen voor uw klus en ontvang bovendien ... lees meer..

3656

The Cosy Country Store, landelijke beleving op z’n best

Gorssel.nl werd vorstelijk ontvangen door The Cosy Country Store. Gerrit Boesveld en het team vertellen trots over hun prachtige zaak. Aan ‘het landelijkste warenhuis van Nederland’ is op dit moment een warme kerstsfeer toegevoegd en bezoekers vanuit heel Nederland nemen pla... lees meer..

16868

Keukenstudio Stormink gaat door!

Per 1 januari 2017 zal Mathijs Marang (27 jaar) uit Holten Keukenstudio Stormink overnemen van Erik en Jolanda Stormink. Een grote persoonlijke stap, maar voor de klant zal er niet veel veranderen. ... lees meer..

5845

Kaalslag aan de Dorrewold?

Jongstleden dinsdag kregen bewoners van de Dorrewold in Gorssel-Noord het bericht dat de gemeente het plantsoen in hun buurt binnenkort wil gaan vervangen door een grasveld. De aanwonenden voelen zich overvallen. ... lees meer..

3682

Museum MORE trekt dit jaar 100.000 bezoekers naar Gorssel

Ook dit jaar mag Museum MORE zich verheugen op mooie bezoekersaantallen. Inmiddels heeft het museum in 2016 al 100.000 bezoekers kunnen verwelkomen. En Gorssel dus ook! ... lees meer..

3529

Wetenschap en techniek in de Joppeschool

De buitenschoolse opvang van de Joppeschool organiseert in januari 2017 lessen wetenschap en techniek. Alle kinderen uit Joppe, Gorssel en omgeving kunnen meedoen. ... lees meer..

4135

Ontwerp en inpassingsplan schakelstation

Na een lange periode van procedures en voorbereidingen is het ontwerp van het nieuwe schakelstation van netbeheerder Liander aan de Groenweg in Gorssel gereed. Omwonenden en de dorpsraad Gorssel hebben meegedacht over de inpassing in het landschap. ... lees meer..

4000

No Romeo’s treedt op voor Serious Request

De Gorsselse vocalgroup No Romeo’s staat dinsdag 20 december op het podium van de Deventer Schouwburg. Dan vindt de tweede editie plaats van ‘Deventer op zijn best voor Serious Request’ met als thema ‘ademloos’. ... lees meer..

4366

VV Gorssel JO 19-1 in nieuwe shirts met nieuwe sponsoren

Sinds dit seizoen speelt het JO 19-1 elftal van voetbalvereniging Gorssel in nieuwe shirts met daarop de naam van nieuwe sponsoren. De komende 3 jaar zijn Schildersbedrijf Fresco en Nikkels Natuursteen de shirtsponsoren van dit elftal. ... lees meer..

3216

True Colors - een kleurrijk kerstconcert

Op zaterdag 17 december zal in ’t Trefpunt een uniek sfeervol concert gegeven worden door Swing Coöperation, het Spijkerkoor, het Kerstprojectkoor en het jeugd Vullerpopkoor. 'True Colors' laat horen wat met zingen allemaal mogelijk is. ... lees meer..

3136

Fotoalbum Creatieve Kerstmarkt en Kerstwinkelen

Zondag 11 december waren ruim 50 kramen in 't Trefpunt gevuld met allerhande kerst- en winterartikelen. Het koor van True Colors gaf alvast een voorproefje. Het was een gezellige drukte. In het centrum waren veel winkels geopend.Bekijk de foto's van Femke Beijnvoort op Gorss... lees meer..

2978

Scouting IJsselgroep speelt met vuur

Afgelopen zaterdag was een spectaculaire opkomst voor de scouts (11 t/m 15 jaar) van Scouting IJsselgroep. Voorlichting over EHBO en veiligheid bij het afsteken van vuurwerk. Welke kleding brandt het beste? Dat kan je natuurlijk het beste gewoon uitproberen! ... lees meer..

3884

Sfeervolle kerstviering in Joppe

Tijdens de viering van Kerstmis in de r.-k. kerk in Joppe is de traditionele buitenkerststal weer te bewonderen. Op kerstavond is er een familie-viering, gevolgd door de nachtmis. Op eerste kerstdag is ‘s middags het ‘Kindje Wiegen’. ... lees meer..

2930

Buurtzorg, zorg in beweging

Gorssel.nl was op bezoek bij Buurtzorg Gorssel. Opgewekt en enthousiast vertellen Franca Jansen en Gonny Blom over hun werk, de organisatie en het team waarin ze werken. Lees hun verhaal in de rubriek Uitgelicht... lees meer..

4913

Herdertjestocht in teken van ‘Kroamschudd’n bij Maria’

Zondag 18 december a.s. organiseert de Protestante Kerk Gorssel/Epse weer de jaarlijkse sfeervolle Herdertjestocht. Een tocht voor iedereen die het kerstverhaal op een bijzondere wijze wil beleven en meemaken. Tussen 18.45 uur en 19.30 uur kan er gestart worden vanaf de kerk... lees meer..

4154

Gemeente compenseert de Stichting Paardrijden Gehandicapten

Door de invoering van de BEST-tas verliest de Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer en omstreken een flinke inkomstenbron, waarmee paardrijlessen van gehandicapten in de Pasmanmanege in Eefde werd gefinancierd. De gemeente compenseert de stichting met een eenmalig bed... lees meer..

4375

Soundwave en Wijnkooperij Klosters trotse sponsoren VV Gorssel

Met ingang van seizoen 2016-2017 zijn Soundwave en Wijnkooperij Klosters de nieuwe shirtsponsoren van de afdelingen JO11 en JO15. Beide bedrijven waren al sponsor van VV Gorssel, maar nu komt hun naam dus ook op de shirts van jeugdteams. ... lees meer..

2952

Aanmeldingen voor Sportverkiezing gestart

Op 4 maart is er weer de jaarlijkse finale avond voor de Sportverkiezing van de gemeente Lochem. Er kunnen voor de verschillende categorieën tot 22 december a.s. kandidaten worden voorgedragen.  ... lees meer..

3374

Hilarische taferelen bij intocht Sint

Gelukkig ... het vervoer van Sinterklaas naar Museum MORE en de Vullerschool was op het laatst toch nog geregeld. Luxe gezeteld in de bak van een stoere shovel kwam hij uitgerust aan bij het plein voor het museum. Daar was het groot feest en er werd stevig gedanst en gezonge... lees meer..


3429

Sinterklaas houdt Gorssel in spanning ...

Maandagochtend komt Sinterklaas aan bij de veerstoep aan de IJssel. De jaarlijkse intocht is altijd een groot feest, maar dit jaar lijkt het wel heel bijzonder te worden. Hoofdpiet neemt na 25 jaar trouwe dienst afscheid en in Gorssel is grote onrust want Amerigo is ziek. He... lees meer..

3219

Kerstdiner voor honderd Lochemers in gemeentehuis

Net als in 2015 organiseert Stichting Welzijn Lochem in samenwerking met vrijwilligers-organisaties op tweede kerstdag van 16.00 tot 19.30 uur een kerstbuffet in de hal van het gemeentehuis in Lochem. ... lees meer..

4433

Wie helpt Sinterklaas met vervoer tijdens de intocht?

Maandag komt Sinterklaas aan in Gorssel, maar de Hoofdpiet heeft een groot probleem. Hij gaat na 25 jaar trouwe dienst met pensioen en Amerigo is daar zo ziek van dat hij niet meer wil lopen. Wie helpt? ... lees meer..

3000

Natuurdrogist speelt voor Sint en Kerstman

De feestmaand december is een gezellige, maar ook vaak dure maand. Daarom speelt Natuurdrogist Gorssel een beetje voor Sint en Kerstman, om iedereen deze periode in goede conditie te houden. ... lees meer..

5445

Thuis bij Kien bestaat 2 jaar!

Op de kop af twee jaar geleden openden Danielle en Maarten Kien de deuren van hun winkel Thuis bij Kien, aan de Hoofdstraat in Gorssel. Ze noemen het een belevingswinkel, een conceptstore. Maar wat moeten we ons daar nu eigenlijk bij voorstellen? ... lees meer..

6382

‘Rehoboth’ in Joppe te huur of te koop

Het gebouw Rehoboth aan de Dommerholtsweg in Joppe is beschikbaar voor huur of koop. De bestemming is ‘Maatschappelijke voor-zieningen’. ... lees meer..

3728

Sinterklaas koopt Gorsselse waar

Sinterklaas raadt Gorsselnaren aanom eens voor ‘eigen’ waar te gaan.Als ze daarmee zijn verjaardag vierenzou hem dat heel erg plezieren. ... lees meer..

6630

Prachtige nieuwe kerkzaal in Gorssel

Vanmiddag is de verbouwde kerkzaal van de kerk in Gorssel officieel in gebruik genomen.Er was een grote opkomst, en het is dan ook prachtig geworden! ... lees meer..


4362

Zorgtuin Gorssel biedt cliënten Borkel kunstzinnig welzijn

Op initiatief van Henk en Evelien van Dort kunnen cliënten van de Borkel Museum MORE bezoeken. Immers, ook kunst prikkelt de zintuigen. ... lees meer..

2931

Hulpwijzerlochem.nl helpt inwoners op weg

De gemeente Lochem wil inwoners helpen bij het vinden van oplossingen op het gebied van zorg, jeugd, werk en wonen. Hiervoor is nu een digitaal informatieloket beschikbaar: Hulpwijzerlochem.nl. ... lees meer..

7684

Staatsbosbeheer sluit wandelpaden in de Ravenswaarden

Staatsbosbeheer heeft twee wandelpaden in de Ravenswaarden bij het Zandgat, het zogeheten struinpad en het pad langs de IJssel, afgesloten voor publiek. Het gaat hier om wandelpaden die over gronden lopen die in eigendom zijn van Staatsbosbeheer. ... lees meer..

3465

Met de SWL-bus op stap naar de kerstmarkt in Bocholt

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Woensdag 7 de-cember 2016 rijdt de bus naar de kerstmarkt in Bocholt. ... lees meer..

3453

Clinic van Olympisch volleyballer Reinder Nummerdor

Aanstaande woensdag 23 november geeft vijfvoudige Olympiër Reinder Nummerdor een volleybal-clinic aan de jeugdleden van Sportclub Gorssel. De club nodigt iedereen uit om te komen kijken. ... lees meer..

6056

Facebook weigert afbeelding van beroemd schilderij Pyke Koch

Facebook heeft een advertentie van Museum MORE geweigerd. Het gaat om een afbeelding van het beroemde schilderij Hollandsche maagd II (1977) van Pyke Koch. Het betreffende werk zou volgens Facebook teveel naakt vertonen. ... lees meer..

3363

Inpassingsplannen N348 ter inzage

De inpassingsplannen voor de kruispunten Quatre Bras-Flierderweg en Jodendijk-Scheuterdijk liggen vanaf 17 november tot en met 30 december 2016 ter inzage. Gedurende zes weken kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State. ... lees meer..

3522

Nieuwe kerkzaal in Gorssel: zien is geloven

De verbouwing en modernisering van het interieur van de kerk is bijna klaar. Zondagmiddag 27 november is iedereen welkom om het resultaat te komen bekijken. ... lees meer..

3157

Draagvlakonderzoek windturbines Twentekanaal in februari

De energiecoöperaties binnen de gemeenten Lochem, Zutphen, Brummen en Voorst en het Waterschap Rijn en IJssel hebben plannen voor drie windturbines nabij het Twentekanaal en Eefde. Er is een principebesluit genomen over de locaties. In februari start een draagvlakonderzoek. ... lees meer..

4467

VV Gorssel scoort !

Voetbalvereniging VV Gorssel heeft meegedaan aan een nieuw initiatef, ‘Scoren voor je Club’. Jeugdleden van de club hebben er veel succes mee behaald.   ... lees meer..

3150

‘Lezen vergroot je wereld’ op Sint Eustatius

Henk en Evelien van Dort, initiatiefnemers van de Gorsselse Stichting Munira, bezochten onlangs vier basisscholen en de bibliotheek op Sint Eustatius. ... lees meer..

4709

Judoschool Pot start met Judo voor vrouwen

Judoschool Pot verzorgt sinds vorig jaar judolessen in 't Trefpunt. Omdat regelmatig ook vrouwen interesse blijken te hebben voor judoën start de judoschool met lessen speciaal voor deze doelgroep. ... lees meer..

4044

Maud en Wouter Averdijk nieuw Prinsenpaar Gorsselnarren

Maud en Wouter Averdijk zijn het nieuwe Prinsenpaar voor het komend carnavalsjaar van Carnavalsvereniging de Gorsselnarren. Dat werd gisteravond bekendgemaakt in Residentie de Roskam. ... lees meer..

5416

Boek over stoomtramlijn Zutphen-Deventer

Er is een boek verschenen over de geschiedenis van het Gorsselse Tramstation en de stoom-tramlijn tussen Zutphen en Deventer (1926-1945). Het boek in vanaf 19 november te koop. ... lees meer..

4082

Na Kidsrun: Hase Pino-fiets in gebruik genomen

De opbrengst van de zeer geslaagde Rotary Kidsrun en de Driedorpenloop in Gorssel in september is uitstekend besteed. Maar liefst € 11.000 is besteed aan de aankoop van speciale fietsen voor ALS-patiënten. Erik Stormink maakte een eerste rondje. ... lees meer..

4814

Prikbord Gorssel.nl blijft groeien

Het Prikbord op Gorssel.nl is een van de best bezochte rubrieken op de website. Het aantal bezoekers en geplaatste prikkers stijgt nog steeds.  ... lees meer..

4553

Inpassingsplannen N348 aangenomen

Provinciale Staten stemden vanmiddag in met de inpassingsplannen voor de kruispunten Quatre Bras-Flierderweg en Jodendijk-Scheuterdijk in de N348. Moties om de veiligheid op de weg te bevorderen door aanpassing van de snelheid ter plekke hadden daarop geen invloed. ... lees meer..

3292

Scouts terug van Japan

De scouts van Scouting IJsselgroep uit Gorssel zijn afgelopen weekend op kamp geweest en het thema was 'het land van de reizende zon'. Ze sliepen in, brrr, tentjes die waren opgezet op twee in bomen geknoopte houten platforms. De Japanse keizer kwam ook langs ... ... lees meer..

3336

Gemeente kapt zieke bomen in Gorssel

De gemeente Lochem kapt binnen de kernen bomen die in een slechte conditie verkeren.  Ook in Gorssel worden bomen gekapt. ... lees meer..

3608

WTC Gorssel begroet 900 mountainbikers

Zondag hebben meer dan 900 mountainbikers en cyclo-crossers meegedaan aan de Heideveldtoertocht. Zij hebben genoten van het mooie weer, de bossen in prachtige herfstkleuren en een kop soep met versterking. ... lees meer..

4358

ProRail pakt geluidsoverlast aan

Bewoners van Eefde, Gorssel, Joppe en Epse ondervinden tot 2022 geluidsoverlast van extra goederentreinen op het spoor tussen Zutphen en Deventer. Op 15 november is er in Het Hart in Eefde een informatieavond over door ProRail voorgestelde maatregelen. ... lees meer..

4373

Heerlijk smullen bij Heel Gorssel bakt fair

De taartenbakkers hadden zich uitgesloofd om de mooiste en heerlijkste creaties te maken. Bakkers, familie en vrienden wachtten in spanning op de uitslag van de strenge jury. Die had het best moeilijk met al dat lekkers, maar kwam uiteindelijk tot een weloverwogen oordeel. D... lees meer..

2931

Het beheer van de Ravenswaarden, een historische taak

"Trots dat we als organisatie zo'n lange geschiedenis hebben." Bestuursleden van de Commissie Gorsselse en Eschedese Waarden/ Erfgenamen Dijk, ook wel de 'Uiterwaarden-commissie', vertellen over hun unieke historische instelling die zich bezig houdt zich bezig met het onde lees meer..

3542

Gezellig kaarten bij LTC Gorssel

LTC Gorssel organiseert een nieuwe activiteit: ‘donderdagavond kaartavond’ voor leden en niet- leden. De eerste kaartavond is op donderdag 17 november. ... lees meer..

4159

Expositie Stoomtramlijn in het Tramstation

In het Tramstation in Gorssel is vanaf zaterdag 5 november een expositie over de stoomtramlijn Zutphen-Deventer (1926-1945) te zien. Op zater-dag 5 november is in het Tramstation een open huis. ... lees meer..

3492

Dansen voor kleuters

Iedere woensdagmiddag wordt er gedanst in de speelzaal van de Vullerschool. Er is nog plek voor een paar kinderen uit groepen 2 en 3.   ... lees meer..

8886

Conceptstore Diex Design, nieuw in Gorssel

Morgen, woensdag 2 november, opent Anita de Jong haar ‘Conceptstore Diex Design’, in het voormalige Rabobankgebouw aan de Hoofdstraat in Gorssel.   ... lees meer..

4518

‘Hier en Daar en Toen’: foto’s uit de hele wereld

De in Gorssel woonachtige fotograaf Ton Kannegieter heeft een prachtige foto expositie in ’t Trefpunt in Gorssel. Gorssel.nl bekeek de foto’s en sprak met de bijna 91-jarige fotograaf. ... lees meer..

4485

Isabella Werkhoven op RTV Oost

De uitzending van 30 oktober van het RTV Oost-programma 'OverUIT de Kunst' ging over Isabella Werkhoven en haar tentoonstelling in Museum MORE. Het huis in Gorssel waar Isabella opgroeide en een aantal locaties die door haar op doek werden vastgelegd werden bezocht. En natuu... lees meer..

4260

Vrijwilligerscentrale zoekt hulp

Het team van de Vrijwilligerscentrale van Stichting Welzijn Lochem is dringend op zoek naar vrijwillige bemiddelaars voor de vacaturebank en het vrijwilligersloket in Den Oldenhof in Gorssel. ... lees meer..

4011

ATB evenement 'Heideveldtoertocht' op 6 november

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 6 november voor de 30e keer de Heideveld-toertocht. Het is in de regio een groot evenement met bij mooi weer wel 1000 deelnemers. Mountainbiken waar dat anders niet kan, met prachtige herfstkleuren. Wie wil dat nou niet? lees meer..

7356

Oude Citroën HY wordt mobiele wijnbar

Afgelopen zomer begon Istry Littink uit Gorssel met haar bedrijf ‘Hy Sixty Seven Wine & Tapastruck’, een rijdende wijnbar in een gerestaureerde Citroën HY uit 1967. ... lees meer..

5681

Te huur: Elfuursweg 34

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Elfuursweg 34. ... lees meer..

Resultaten 1 - 75 van 448