Januari 2016

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4444

Nieuw initiatief Zorgtuin in Harfsen

Onder het motto “Soms schuilt het geluk achter een plant of struik “ start de Zorgtuin Gorssel in Harfsen een project om groen dichterbij ouderen te brengen. ... lees meer..

8014

Het eigen schoonheidsideaal van Ferdinand Erfmann

Vanaf a.s. zondag is de nieuwe expositie ‘Ferdinand Erfmann - Nederlands beste naïef’ in Museum MORE te zien. Uit het rijke oeuvre van duizend werken van deze schilder toont MORE ruim tachtig schilderijen. Een bonte stoet robuuste vrouwen in badpak, prostituees, travestieten... lees meer..

5608

Bushalte NH Kerk omgedoopt tot Museum MORE

Museum MORE heeft vanaf vandaag haar eigen bushalte. Vanochtend is met bescheiden ceremonieel de halte ‘NH Kerk’ omgedoopt tot ‘Museum MORE’. Bezoekers die met openbaar vervoer naar het museum reizen, horen nu in de bus waar ze moeten uitstappen. Via de website van het museu... lees meer..

2924

Mindfulnesstraining in ‘Corpus State’

Yvonne Nijdam begint op 8 maart met een nieuwe serie van acht wekelijkse mindfulnesstrainingen.De lessen vinden plaats in ‘Corpus State’ in Gorssel. ... lees meer..

4110

Plein9: Van de buurt, voor de buurt

De buurtvereniging voor het Acaciaplein en omliggende straten, Plein9, organiseert jaarlijks diverse activiteiten en beheert een speelveld met jeu de boulesbanen, trapveldje, crossbaan en een gezellige ontmoetingsplaats. De vereniging zoekt een nieuwe penningmeester. ... lees meer..

3784

Lekker ingepakt naar het IJsbeelden Festival

Koud was het, erg koud, bij het IJsbeelden Festival in Zwolle. Maar genoten hebben ze!Tien oudere inwoners van de gemeente Lochem bekeken afgelopen vrijdag, dik ingepakt, de mooie ijssculpturen. ... lees meer..

4300

Gratis proefles Hatha Yoga van Karin Hibma

Behoefte aan meer ontspanning? Beter slaapritme? Misschien is Hatha Yoga iets voor u. Kom vrijblijvend langs voor een proefles van Karin Hibma van In voor Yoga ... lees meer..

3982

Nog enkele kramen vrij voor Voorjaarsmarkt in 't Trefpunt

Op zondag 20 maart organiseert ’t Trefpunt weer de creatieve Voorjaarsmarkt. In de grote hal zullen veel kramen met zelfgemaakte voorjaars- en paasartikelen staan. Er zijn nog enkele kramen beschikbaar voor wie er snel bij is. ... lees meer..

4965

Expositie Henk Wuijster in het Tramstation

De Elf Marken houdt zaterdag 6 februari open huis in het Tramstation in Gorssel. Tijdens het open huis is werk te zien van Gorsselnaar Henk Wuijster. De expositie is ook, tot 1 maart, tijdens de reguliere openingstijden van het Tramstation te bezichtigen. ... lees meer..

3897

Te huur: Acaciaplein 5

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een multifunctionele woning aan het Acaciaplein 5 (slaapkamer en badkamer op de begane grond). ... lees meer..

9605

Loetje Gorssel: toch een beetje Roskam

Naar de komst van restaurantketen Loetje naar Gorssel wordt door velen uitgekeken. Wel maakt het verdwijnen van de naam De Roskam in het dorp veel los. Inmiddels is duidelijk geworden dat hotel en restaurant Loetje gaan heten en dat de grote zaal de naam De Roskam zal behoud... lees meer..

3707

Nationale Voorleesdagen: We hebben er een geitje bij!

De Bibliotheek viert de geboorte van een geitje tijdens De Nationale Voorleesdagen 2016, van 27 januari t/m 6 februari 2016. Ook de bieb in Gorssel doet mee met een voorleesmiddag op 27 januari. ... lees meer..

6691

Tussen droom en daad: Ferdinand Erfmann in Museum MORE

31 januari start in Museum MORE een tentoonstelling over het leven en werk van Ferdinand Erfmann. De excentrieke schilder bouwde in het midden van de vorige eeuw aan een uitgebreid oeuvre van stevige vrouwen, baadsters, variétéartiesten, travestieten, prostituées en acroba... lees meer..

5246

Raadsvoorstel schakelstation terug naar college

In de raadsvergadering van maandag 18 januari  werd de bestemmingsplanwijziging besproken die de bouw van een schakelstation aan de Groeneweg in Gorssel mogelijk zou moeten maken. De gemeenteraad had nog veel vragen en ook een aantal concrete bezwaren en verwees het raa... lees meer..

3156

Voordelig lenen voor energiebesparing

Het energiezuinig maken van een woning kost geld. De gemeente Lochem komt haar inwoners tegemoet met een duurzaamheidslening. Dit is een lening met een aanzienlijke korting op de rente waarmee u energiebesparende maatregelen in de woning kunt financieren. ... lees meer..

4785

Karin Komdeur genomineerd als sportvrouw van 2015

De Sportraad Lochem heeft Karin Komdeur, inwoonster van Gorssel, genomineerd voor de titel Sportvrouw van het jaar 2015. Karins passie voor de triatlonsport begon in zwembad De Boskoele in Gorssel. ... lees meer..

3654

Creatief met Yoga, workshop voor kinderen

De Joppeschool start met een nieuwe buitenschoolse activiteit ‘Creatief met Yoga’. Kinderen van 4 t/m 11, ook van andere scholen, kunnen hieraan meedoen. Zij krijgen eerst een avontuurlijke yogaworkshop en gaan daarna heerlijk ontspannen aan de slag met schilderen. ... lees meer..

3967

Anton Klijn Velderman genomineerd als sportvrijwilliger van het jaar

De Sportraad Lochem heeft Gorsselnaar Anton Klijn Velderman genomineerd voor titel Sportvrijwilliger van het jaar. Hij verdient deze titel voor zijn jarenlange inzet voor SV Epse.  ... lees meer..

3371

Geen steun van oppositie voor schakelstation Groeneweg

PvdA en VVD zullen in de gemeenteraad van Lochem geen steun verlenen aan het B&W-voorstel om Liander door middel van een bestemmingsplanwijziging de mogelijkheid te geven een groot schakelstation te bouwen aan de Groeneweg in Gorssel. Ook GroenLinks laat weten gekant te ... lees meer..

4282

Te huur: Rietdekkerweg 41

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Rietdekkerweg 41. ... lees meer..

4495

Aktie Kerkbalans: Werk aan de Kerk

Binnenkort gaan vrijwilligers van de protestantse gemeente Gorssel/Epse op stap voor de Aktie Kerkbalans. Ook al is de kerk voor een groot deel een vrijwilligersorganisatie, het geld is hard nodig. Voor onderhoud van de gebouwen, voor personele kosten, voor pastoraat en diac... lees meer..

3789

Gorssel Huilt: Inschrijving van start

De organisatie ontwaakt uit zijn winterslaap. De eerste voorbereidingen voor Gorssel Huilt 2016 zijn alweer begonnen. Zaterdagavond 10 september zal het Nijverheidsplein vast weer afgeladen zijn. Zin om mee te doen met dit smartlappenfestival? Inschrijving is al mogelijk. ... lees meer..

4019

Met de SWL-bus naar het IJsbeelden Festival

Senioren kunnen ook in 2016 iedere maand een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem. Op 22 januari gaat de tocht naar het IJsbeelden Festival in Zwolle. ... lees meer..

3389

Traithlon Gorssel zoekt vrijwilligers

De ‘Triathlon Gorssel’ en de Kidsrun die vorig jaar op 31 mei vanuit De Boskoele werden gehouden waren een groot succes. Sponsoren en deelnemers brachten € 1.587,50 bij elkaar voor het NCFS, dat daarmee onderzoek naar taaislijmziekte financiert. Op 21 en 22 mei as. komt er e... lees meer..

3395

Ontwerp inpassingsplan Jodendijk/Scheuterdijk ter inzage

Sinds enkele dagen ligt het ontwerp inpassingsplan voor de reconstructie van de N348 ter hoogte van de Jodendijk/Scheuterdijk voor zes weken ter inzage. Op 28 januari 2016 is er een inloopavond in het Hart in Eefde. ... lees meer..

3383

Schakelstation: meepraten met de fractie van D66

D66 houdt haar fractievergadering woensdag 13 januari in Gorssel. Het is de vergadering ter voorbereiding op de raadsvergadering van maandag 18 januari, waarin het veel besproken schakelstation van Liander aan de Groeneweg aan de orde komt. Geïnteresseerden kunnen aanschuive... lees meer..

4413

Te huur: Ewoltstede 7

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Ewoltstede 7. Voor deze woning geldt voorrang voor dorpsbinding. ... lees meer..

3754

Ferrum Vetum trekt veel deelnemers naar Gorssel

De opkomst was weliswaar wat lager, de prestaties leden er niet onder. Vanuit Nederland, België en Duitsland waren zondag 60 schermers naar ’t Trefpunt gekomen voor het Ferrum Vetum toernooi. Nederlands Kampioene Michèle Jonkhout van de Deventer Schermvereniging mocht zondag... lees meer..

3639

Voorstel aan gemeenteraad: minder betalen voor afval

Het college stelt aan de gemeenteraad voor om het vaste tarief van de afvalstoffenheffing in 2016 te verlagen met € 4,85 naar € 99,15 per huishouden. Dat is mogelijk omdat er minder restafval wordt aangeboden en omdat de raad een eerder voorstel voor een proef met ‘gespiegel... lees meer..

4008

Wanneer wordt welke afvalcontainer geleegd?

Op de website van Circulus-Berkel, die in onze gemeente de afvalcontainers leegt, kunt u met uw postcode en huisnummer een kalender downloaden met daarop de dagen dat de verschillende containers aan de beurt zijn. kalender.afvalvrij.nl Gorssel, 8 januari 2016   &nbs... lees meer..

6720

Loetje welkom, maar liefst wel met de naam Roskam!

De exploitatie van De Roskam in Gorssel wordt overgenomen door horecaonderneming Loetje. De reacties uit het dorp zijn positief en ook de vele reacties op de Facebook-pagina van Gorssel.nl zijn enthousiast. Wel pleiten veel mensen voor het behoud van de vertrouwde naam 'Ro... lees meer..

4942

Restaurant EriC gaat door!

Een jaar geleden begon huiskamerrestaurant EriC met maandelijke diners aan de Groeneweg in Gorssel. Erik kookte en Chris stelde zijn huis  beschikbaar. Het werd een succes en EriC gaat in 2016 door. ... lees meer..

5020

Computercursus voor senioren

Stichting Welzijn Lochem biedt een drietal cursussen aan voor ouderen die willen kennismaken met Windows 10, iPad of Samsung tablet. Extra docenten zijn ook welkom. ... lees meer..

4408

Kritische bijeenkomst over schakelstation in gemeentehuis

Op de eerste maandagavond van het nieuwe jaar werd in het gemeentehuis in Lochem een rondetafelgesprek gehouden over het schakelstation dat aan de Groeneweg in Gorssel is gepland. Het werd een levendige en kritische bijeenkomst. ... lees meer..

3936

Slank en Fit bij Corpus State

Goede voornemens in 2016? Corpus State organiseert vanaf 19 januari het lesprogramma Slank & Fit: plezier, voeding en bewegen staan daarbij centraal. ... lees meer..

3730

Schermtoernooi in ’t Trefpunt: The 60’s are back

De gemiddelde leeftijd van de deelnemende schermers zal iets lager liggen maar de leeftijdscategorie 60+ is komende zondag ook goed vertegenwoordigd. De Deventer Schermvereniging houdt die dag een internationaal schermtoernooi. Er komen 80 schermers uit heel Nederland, maar ... lees meer..

4895

Nieuwe sponsor voor wielerclub WTC Gorssel

WTC Gorssel heeft een nieuwe broeksponsor. Binnenkort zullen de sport- en toerfietsers van de club rondrijden met het fraaie oranje logo van WR Bikes uit Haarle. Keukenstudio Stormink is al sinds lange tijd de shirtsponsor van de fietsclub. ... lees meer..

3467

Nieuwe serie yogalessen van Camee Michon

Yoga- en Lightbody-docente Camee Michon start vanaf donderdagavond 7 januari weer een nieuwe cursus van 13 lessen. Het nieuwe jaar anders beginnen, ontspannen en toch ook vitaal.   ... lees meer..

3483

Gorssel.nl wenst u een goed 2016

Wij wensen alle inwoners en bezoekers van Gorssel een gelukkig nieuwjaar. Een jaar waarin we met elkaar opnieuw kunnen laten zien dat we een actieve gemeenschap zijn, met een bruisend verenigingsleven en succesvol ondernemerschap. Het vrijwilligersteam van Gorssel.nl zal z lees meer..

Resultaten 1 - 39 van 39