Archief per maand

Februari 2016

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
4021

Pluspunt Gorssel: al tien jaar eetcafé met meerwaarde

Op 2 maart viert Pluspunt Gorssel zijn tweede lustrum. Tien jaar lang iedere twee weken een boeiende lezing met lunch. Een ontmoetingsplek voor gemiddeld 65 bezoekers. Een mooi moment voor een feestje... lees meer..

2601

De Harmonie, al meer dan honderd jaar en springlevend

Muziek maken, plezier, bijzondere uitvoeringen en tradities gaan hand in hand bij Muziekvereniging De Harmonie Gorssel-Eefde. Een leuke club voor kinderen om kennis te maken met muziek. Het bestuur ... lees meer..

3438

Lochems Bridgekampioenschap voor Paren

De gezamenlijke bridgeclubs in de gemeente Lochem organiseren op zondag 6 maart voor de vijfde keer het Lochems Bridgekampioenschap voor Paren. Bridgeparen die woonachtig zijn in  de gemeente L lees meer..

4314

Werkzaamheden in de enk voor stroomkabels

In het buitengebied van Gorssel worden momenteel stroomkabels gelegd als onderdeel van de verbinding van Zutphen naar het nieuwe industrieterrein en de nieuwe windturbines in Deventer. Liander stelt d... lees meer..

5969

Museum MORE toont werk van Arnout Killian

Vanaf 6 maart is in Museum MORE werk te zien van Arnout Killian.De tentoonstelling met de naam ‘Enter the void’ is de eerste museale solotentoonstelling van Killian. Arnout Killian, Oude duinen, 20... lees meer..

4134

Nieuwe straatverlichting in deel van Gorssel

Een aantal straten in Gorssel met verouderde verlichting krijgt nieuwe LED-lantaarns. Op 3 maart is er een inloopbijeenkomst in 't Trefpunt over het nieuwe verlichtingsplan. Een aantal straten in G... lees meer..

1532

Te huur: Prunusweg 8

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan.Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Prunusweg 8. Prunusweg 8, GorsselIJsseldal Wonen biedt in de ker... lees meer..

4200

Stabat Mater van Bononcini door Canticum

Op zondagmiddag 6 maart voert Canticum in de protestantse kerk aan de Hoofdstraat in Gorssel het Stabat Mater van de Italiaanse componist Bononcini uit. Ook werken van leden van de familie Bach staan ... lees meer..


4400

‘Rovershistorie - ‘t is niks waard!’ groot succes

In TheaterErf ’t Walle is afgelopen weekend een bekend stukje geschiedenis rond de Herberg De Drie Kieften in Joppe ten tonele gevoerd. De voorstelling werd vier keer gespeeld voor familie, vrienden e... lees meer..

3837

Voorstel groep 8a Vullerschool aangenomen door Scholierenraad

De Scholierenraad, gisteren in Het Hart in Eefde, heeft bijna unaniem gekozen voor het voorstel van groep 8a van de Vullerschool. Deze klas van meester Bas had het thema ‘eerlijke kleding’ uitstekend ... lees meer..

2995

Gorssel Huilt: nog twee weken om mee te doen

Over twee weken sluit de inschrijving voor Gorssel Huilt 2016. Weet je een tranentrekkende smartlap of een wijs levenslied? Doe mee aan Gorssel Huilt. Solo of met een groep, de organisatie helpt met e... lees meer..

3739

Leerlingen basisscholen gaan in debat in Scholierenraad

Leerlingen uit de groepen 8 en gecombineerde groepen 7/8 van basisscholen in de gemeente gaan met elkaar in debat en burgemeester Van ’t Erve zit de vergaderingen voor. Ook de Vullerschool ‘speelt’ z’... lees meer..

4087

Leren primitief koken met Joppeschool en scouting

De Joppeschool en Scouting IJsselgroep Gorssel organiseren samen een workshop ‘Primitief koken’. Alle kinderen zijn hierbij welkom. De Joppeschool en Scouting IJsselgroep Gorssel organiseren s... lees meer..

2959

Ook in 2016 Clubvoetbaldagen bij V.V. Gorssel

De Clubvoetbaldagen bij V.V. Gorssel waren in 2015 een groot succes. Daarom worden op 12, 13 en 14 juli 2016 opnieuw ‘de drie leukste dagen van de zomervakantie’ georganiseerd voor kinderen van 6... lees meer..

3999

Met de SWL-bus naar een high tea

Senioren kunnen ook in 2016 iedere maand een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem. Op vrijdag 4 maart gaat de tocht via een leuke rit naar een plaats waar een high tea wordt geserveerd. ... lees meer..

4411

Anton Klijn Velderman verkozen tot Sportvrijwilliger van het jaar

Tijdens de finaleavond van de Sportverkiezing 2015 is Anton Klijn Velderman uit Gorssel verkozen tot Sportvrijwilliger 2015. Hij kreeg deze prijs voor zijn jarenlange inzet voor Sportclub Epse. Sportv... lees meer..

4240

IJsseldijk Veerweg-Hankweg tijdelijk open

Er kan weer gewandeld worden over de IJsseldijk tussen de Veerweg en de Hankweg. De hekken op dit stuk van de dijk zijn geopend in verband met de hoge waterstand van de IJssel. Over dit stuk van de lees meer..

6425

Met Sandra en Dirk de (hoofdige) boer op

Midden in pittoresk Almen ligt het sfeervolle Landhotel De Hoofdige Boer. Het is een geschikte locatie om een wandeling in de fraaie omgeving van Almen te beginnen en te eindigen. De eigenaren organ... lees meer..

3380

D66 organiseert avond over vluchtelingen

Op donderdag 3 maart organiseert D66 Lochem een discussieavond over het vluchtelingenvraagstuk. Het vraagstuk wordt belicht vanuit de politiek, de opvang en de vluchtelingen zelf. Er is gelegenheid vo... lees meer..

3637

Openingstijden diëtistenspreekuur Nikki te Kaat gewijzigd

Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis, gevestigd in gezondheidscentrum Corpus State in Gorssel, heeft vanaf 1 maart nieuwe openingstijden. De praktijk van Nikki te Kaat wordt tijdelijk waargenomen door M... lees meer..

4466

In Afrikaanse sferen met de Harmonie Gorssel Eefde

Welkom in Afrika! Komende zaterdag neemt de Harmonie Gorssel-Eefde u mee naar het werelddeel dat we kennen van films als ‘Out of Africa’ en de ‘Lion King’, maar ook van de opzwepende drums en bijzonde... lees meer..

7127

Brood bij Kien

Opmerkelijk is het zeker. Toch ook logisch, omdat zowel Oxerbrood als Thuis bij Kien staan voor eerlijk, duurzaam en lokaal. Vanaf a.s. woensdag verkoopt Thuis bij Kien het brood van Wim Zegers uit Ep... lees meer..

4571

Lokale kunstenaars in 't Trefpunt

Na de expositie van kunstwerken van ‘Het Kunst-Zinnig Brein’ in december 2015 en januari van dit jaar was het tijd voor nieuwe schilderijen in de hal van ’t Trefpunt. Er is deze keer gekozen voor drie... lees meer..

3810

Gorsselnaar Emile van der Peet start kinderkoor

Gorsselnaar Emile van der Peet, gediplomeerd zanger, roept kinderen op, om samen met andere kinderen leuke liedjes te leren. De zanglessen vinden plaats in de Joppeschool. Gorsselnaar Emile van der... lees meer..

4301

BuurtWhatsApp en Burgernet

De gemeente Lochem wil graag dat in alle kernen het ‘BuurtWhatsAppconcept’ wordt opgepakt. Ook stimuleert de gemeente Lochem het gebruik van Burgernet. Wat houden deze vormen van burgerwaakzaamheid ei... lees meer..

2906

Enquête ‘Kijk op cultuur in Lochem'

Met een korte enquête peilt de gemeente Lochem hoe haar inwoners denken over cultuur en het culturele aanbod in de gemeente. Vanuit de westelijke kernen gezien zijn er wel kanttekeningen te plaatsen b... lees meer..

3162

Help de padden oversteken!

Wie helpt de padden in Epse oversteken? De paddenwerkgroep zit ze te springen om vrijwilligers. Bijna is het weer zover: de jaarlijkse paddentrek gaat beginnen. Niet alleen padden, maar ook an... lees meer..

3481

Afsluiting Oldenhofplein nabij

Het plein voor Den Oldenhof in Gorssel wordt dit voorjaar afgesloten met paaltjes. Er blijft wel een rijstrook naar de parkeerplaats voor de bezoekers van Den Oldenhof bij de ingang van het gebouw. K... lees meer..

3916

Maike Nelissen wint groenprijs Overijssel

Maike Nelissen, inwoonster van Gorssel, heeft een prijs gewonnen voor ‘het beste groene idee’ voor de provincie Overijssel. Met de prijs van € 15.000 kan haar initiatief, een boek met buitentips ... lees meer..

3775

WTC Gorssel organiseert ATB-klassieker met nieuwe sponsor

WTC Gorssel organiseert a.s. zondag voor de 22e keer de Midwinter Veldtoertocht. Tijdens deze tocht zal de fietsclub met trots haar nieuwe co-hoofdsponsor WRBikes pesenteren. Naast de bekende naam Keu... lees meer..

4804

Carnavallen in het Kakkersgat

Carnavalsvereniging De Gorsselnarren is er klaar voor. Het carnavalsweekend is in zicht! Prins Arno I, Prinses Ruth, Adjudant Tinus, Hofdame Esther en alle leden van de De Gorsselnarren zullen er wede... lees meer..

4642

De Roskam gesloten en 1 april weer open als Loetje Gorssel

Het is al uitgebreid in het nieuws geweest: De Roskam is vanaf vandaag (1 februari) gesloten vanwege een verbouwing. Het hotel-restaurant wordt een vestiging van Loetje en zal naar verwachting op 1 ap... lees meer..

4146

Uitzending gemist: Architectuur MuseumMORE belicht in Kunstuur

Prachtige uitzending van Kunstuur jl. zondag-middag over museumarchitectuur. Daarin ook een plaats voor architect Hans van Heeswijk en Museum MORE. Bekijk de uitzending via de link hierna. Via die lin... lees meer..

Resultaten 1 - 34 van 34