Maart 2016

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

7076

Loetje, welkom in Gorssel - vanaf zondag 3 april geopend

De eerste indruk geeft een ander beeld, maar opstartmanager Marcel Veerdig laat er geen misverstand over bestaan: "Zaterdagochtend is alles klaar, opgeruimd en ingericht." Nu lijkt het wel een mierenhoop van vaklui, keuken-apparatuur die op installatie wacht en meubilair dat... lees meer..

4264

Gezond eerste jaar voor Corpus State

Corpus State bestaat alweer een jaar! Karien de Boer zocht voor haar uitbreidende fysiotherapie-praktijk een grotere ruimte en wilde aanvullende zorg- en dienstverleners meer laten samen-werken. Zo ontstond Corpus State aan de Nijverheidsstraat. “Na een jaar samen onder een ... lees meer..

3901

Paasvuur: Prachtig feest en mooie opbrengst voor Gorssel 4 ALS

Gorssel liep massaal uit voor het Paasvuur op eerste paasdag. De Fakkeloptocht van De Bolderhoek was langer dan ooit en er werd volop meegezongen met het Groot Gorssels Kampvuur Koor. Bij het brengen van snoeihout en tijdens het paasvuur werd royaal gedoneerd voor de actie P... lees meer..

3013

Paasbrunch Trefpunt een smakelijk succes

Ondanks dat de klok een uur vooruit was gezet, waren op Tweede Paasdag zo’n 60 personen mooi op tijd naar het Gorsselse Trefpunt gekomen voor de gezamenlijke Paasbrunch. Hele families hadden aangeschoven, het paste maar net in het gezellige horecagedeelte van ’t Trefpunt. ... lees meer..

3117

Het Openluchttheater wordt ieder jaar weer wat mooier

Het Openluchttheater Gorssel heeft tijdens een doe-dag nieuwe lantaarns gekregen die voor een sfeervolle verlichting zorgen. Ook bij de bar, achter in het theater, komt een vaste lantaarn. Er worden nog extra banken (met rugleuning!) geplaatst en dan is het theater klaar voo... lees meer..

4549

Een Gorsselnaar hoeft zich niet te vervelen

De agenda van Gorssel.nl voor het paasweekeinde is goed gevuld. Ontspannen of inspannen, kunstzinnig of sportief? Er is voor elk wat wils, voor jong en oud. Kunstroute, finale driebandentoernooi, discoball, eieren gooien, fakkeloptocht en het traditionele paasvuur, paasbrunc... lees meer..

2686

Met de SWL-bus naar Paleis Het Loo

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand: op 15 april gaat de reis naar ‘t Loo. SWL biedt ophaal- en thuisbrengservice. ... lees meer..

4928

Zwembad De Boskoele op 23 april open

Op 23 april  gaat zwembad De Boskoele in Gorssel weer open. De voorverkoop van voordelige zwemabonnementen is begonnen en loopt tot 10 april a.s. ... lees meer..

3695

Paasvuur en Fakkeloptocht in teken van Gorssel 4 ALS

Op eerste paasdag, zondag 27 maart, is er een groot paasvuur in Gorssel. Het feest begint met een fakkeloptocht voor de kinderen en zij zullen met hun fakkels de paasboake aansteken. Er zijn veel benefietoptredens ten behoeve van de actie Gorssel 4 ALS en .... iedereen kan m... lees meer..

3328

Er wordt hard gewerkt bij Loetje Gorssel

Het ziet er zeer dynamisch uit: hardwerkende vaklui, druk in de weer met gereedschap en machines, en onderdelen van de nieuwe keuken staan te wachten op plaatsing. Het eind van een ingrijpende verbouwing komt in zicht: zondag 3 april opent Loetje Gorssel haar deuren voor het... lees meer..

6231

Kunstroute met Pasen: met de fiets op bezoek bij 15 kunstenaars

In het paasweekeinde van 26, 27 en 28 maart vindt de Kunstroute Lochem plaats. Verspreid over de kernen en het buitengebied van de gemeente exposeren 107 kunstenaars hun werk in eigen ateliers of op groepslocaties. In en rond Gorssel kunt u op fietsafstand van elkaar op 7 aa... lees meer..

5251

Deense top a-capella-groep met Swing Cooperation in Gorssel

A-capella groep Basix uit Denemarken staat op zondagmiddag 24 april in het tot theater omgebouwde ‘t Trefpunt. Popkoor Swing Coöperation is support act en samen zullen zij het publiek wegblazen met hun vocale kunsten en enorme kwaliteit. Basix is een graag geziene gast in de... lees meer..

3785

Talentenveiling Viva Bolivia

De Protestantse Kerk Gorssel/Epse organiseert op zaterdag 30 april 2016 een talentenveiling in De Brink bij de kerk in Gorssel. De opbrengst van de veiling is bestemd voor GOVOS, ten bate van het project Viva Bolivia. ... lees meer..

3324

Opbrengst instrumenten Kunstmin naar drie goede doelen

Muziekvereniging Kunstmin Gorssel is inmiddels al een jaar geleden opgeheven, maar deelt toch nog geld uit. De vereniging heeft haar instrumenten verkocht en de opbrengst gaat o.a. naar het Gorssels openluchttheater en De Elf Marken. ... lees meer..

5177

Restaurant ’t Elf Uur wordt vernieuwd

Restaurant ’t Elf Uur wordt vernieuwd. Er komt een nieuwe keuken, een frisse uitstraling en een nieuwe menukaart.Op 24 maart gaan de deuren open. ... lees meer..

3508

Buurtzorg op de markt in Gorssel

Het is deze week de Week van Zorg en Welzijn. Buurtzorg Team Gorssel-Epse presenteerde zich op de markt in Gorssel en bood bezoekers een kleine attentie aan. ... lees meer..

5993

Gebruikte spullen inleveren via de BEST-tas

De gemeente Lochem start met de BEST-tas. Inwoners kunnen boeken (B), kleine elektrische apparaten (E), speelgoed (S) en textiel (T) in de BEST-tas verzamelen, die vanaf 11 april om de acht weken gratis aan huis wordt opgehaald. ... lees meer..

4081

Gemeente Lochem krijgt buurtmarktplaats

In de gemeente Lochem gaat op 1 april de sociale buurtmarktplaats BUUV Lochem van start. Ook in Gorssel kan BUUV worden ingezet. ... lees meer..

7090

Ontwerp-inpassingsplan Quatre Bras-Flierderweg ter inzage

Het ontwerp-inpassingsplan voor de reconstructie van de N348, kruising Quatre Brasweg-Flierderweg ligt vanaf 17 maart gedurende zes weken ter inzage. Op 31 maart is er een inloopavond in het Hart in Eefde. ... lees meer..

3842

De Elf Marken zoekt foto’s en voorwerpen van De Roskam

Ter gelegenheid van de vestiging van hotel/restaurant Loetje in De Roskam organiseert de De Elf Marken een expositie in over de ‘oude’ Roskam. De Elf Marken is op zoek naar foto’s en voorwerpen. ... lees meer..

3296

Gorssel druk met vrijwilligerswerk tijdens NLdoet

Er is hard gewerkt in Gorssel tijdens NLdoet. Afgelopen vrijdag en zaterdag staken veel clubleden, vaste vrijwilligers en mensen die op de wervende campagnes van NLdoet waren afgekomen de handen uit de mouwen. De zes Gorsselse verenigingen en maatschappelijke organisaties be... lees meer..

4626

Zaterdag snoeihout brengen voor het Paasvuur

Voorjaar! Hoog tijd om met snoeischaar en zaag door de tuin te gaan. A.s. zaterdag kunt u van 9 tot 16 uur uw snoeihout wegbrengen voor het Paasvuur. Scouts van de IJsselgroep helpen u met lossen. ... lees meer..

3733

Veteranen Ontmoetingscentrum in Joppe officieel geopend

Op 4 maart jl. is het ‘Veteranen Ont-moetingscentrum Lochem’ in de Joppeschool in Joppe officieel geopend. Het was een druk bezochte en gezellige bijeenkomst. ... lees meer..

3195

Geslaagde informatiemarkt ‘Zorg(en) voor elkaar’

Vierentwintig instellingen op het gebied van hulpverlening, zorg, welzijn en (persoonlijke) ondersteuning presenteerden zich donderdag 10 maart  in de protestantse kerk in Gorssel. Het was een boeiende en goed bezochte informatiemarkt. ... lees meer..

4015

PvdA fractie wil snelle openstelling dijk Gorssel-Epse

Waterschap Rijn & IJssel lijkt meer dan ooit bereid tot openstelling van het dijkvak Gorssel-Epse en daarom zal de fractie van de PvdA vanavond in de gemeenteraad het college hier vragen over stellen en erop aandringen dat het college zich maximaal zal inspannen om de he... lees meer..

3715

Schakelstation wel aan Groeneweg, maar verdiept?

Het college van B&W meent nog steeds dat het omstreden schakelstation van Liander aan de Groeneweg moet komen, maar meldt in een notitie aan de gemeenteraad dat het gebouw wel enigszins verdiept kan worden aangelegd. ... lees meer..

3914

Chauffeurs van SWL-busjes in het zonnetje gezet

Stichting Welzijn Lochem heeft twee bussen waarmee ouderen en minder validen worden vervoerd naar dagopvang, activiteiten van bijvoorbeeld de Zonnebloem, het zwembad in Brummen en iedere maand een leuk uitstapje. Afgelopen woensdag werden de 13 chauffeurs, allemaal vrijwilli... lees meer..

5442

Ook Gorssel is aangesloten op het wandelnetwerk

Waren we al gewend geraakt te fietsen via fietsknooppunten, nu kunnen we dat ook te voet doen. In het wandelnetwerk heten deze knooppunten keuzepunten. Het heeft even geduurd voordat het er was, maar dan heb je ook wat: het Wandelnetwerk Achterhoek. ... lees meer..

2854

De collectanten van de Oranjevereniging komen weer langs

Oranjevereniging Gorssel is druk in de weer met alle voorbereidingen voor Koningsdag. Er wordt weer groots uitgepakt op de Roskamweide met vermakelijke attracties voor jong en oud. Dat en andere activiteiten kosten natuurlijk veel geld. Daarom wordt van 14 tot en met 19 maar... lees meer..

3582

Spetterend optreden van No Romeo's

Vocalgroup No Romeo's uit Gorssel heeft een uitstekend optreden gegeven tijdens het Deventer Open Podium. In een leuk filmpje is o.a. het Scandinavisch nummer Seidemadei te horen en ook een interview met dirigente Juliette Dumoré. Ook was het koor succesvol met een Vale... lees meer..

4556

Het Bosrestaurant Joppe bestaat vijf jaar

Het Bosrestaurant Joppe bestond op 4 maart alweer vijf jaar. En dat wordt gevierd. Op het terras is een boom geplant, aangeboden door de medewerkers en voor de klanten is er een speciaal driegangen jubileummenu. ... lees meer..

3647

NLdoet: Helpt u mee?

Vele duizenden Nederlanders steken 11 en 12 maart de handen uit de mouwen tijdens de elfde editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties hebben klussen voorbereid en nodigen u uit om hen daa... lees meer..

3412

Bewoners De Borkel in beweging

De bewoners van De Borkel zijn in beweging. Tijdens de NLdoet dagen volgende week gaan ze met hulp van vrijwilligers naar Museum MORE en in huis zijn ze ook actief: er wordt koersbal gespeeld en daar nodigen ze buurtbewoners bij uit. ... lees meer..

4719

Openluchttheater in april van start met nieuw gezicht

Het Openluchttheater Gorssel gaat dit jaar haar vierde seizoen in met een aantal vernieuwende voorstellingen. De eerste drie jaar waren het voornamelijk gezelschappen uit de directe omgeving van Gorssel. “Inmiddels is de financiële positie beter en kunnen we iets breder om o... lees meer..

3778

Informatiemarkt ‘Zorg(en) voor elkaar’

Samen met de Protestantse Kerk Gorssel/Epse en de Stichting Welzijn Lochem organiseert de dorpsraadwerkgroep GorsselSamSam op donder-dagmiddag 10 maart in de kerk in Gorssel een informatiemarkt voor mantelzorgers, vrijwilligers en andere in zorg en welzijn geïnteresseerden. ... lees meer..

7307

Gorssel 4 ALS: Gorssel in actie tegen deze ongeneeslijke ziekte

Het nieuws dat bij twee actieve inwoners van Gorssel de ziekte ALS is vastgesteld maakt veel los. Onder de paraplu Gorssel 4 ALS zijn vier acties gestart om geld op te halen dat wordt besteed voor onderzoek naar oorzaak en behandeling van deze ziekte: IJsseljazz 4 ALS, Kids ... lees meer..

Resultaten 1 - 36 van 36