Archief per maand

Maart 2016

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
6955

Loetje, welkom in Gorssel - vanaf zondag 3 april geopend

De eerste indruk geeft een ander beeld, maar opstartmanager Marcel Veerdig laat er geen misverstand over bestaan: "Zaterdagochtend is alles klaar, opgeruimd en ingericht." Nu lijkt het wel een mierenh... lees meer..

4188

Gezond eerste jaar voor Corpus State

Corpus State bestaat alweer een jaar! Karien de Boer zocht voor haar uitbreidende fysiotherapie-praktijk een grotere ruimte en wilde aanvullende zorg- en dienstverleners meer laten samen-werken. Zo on... lees meer..

3864

Paasvuur: Prachtig feest en mooie opbrengst voor Gorssel 4 ALS

Gorssel liep massaal uit voor het Paasvuur op eerste paasdag. De Fakkeloptocht van De Bolderhoek was langer dan ooit en er werd volop meegezongen met het Groot Gorssels Kampvuur Koor. Bij het brengen ... lees meer..

2954

Paasbrunch Trefpunt een smakelijk succes

Ondanks dat de klok een uur vooruit was gezet, waren op Tweede Paasdag zo’n 60 personen mooi op tijd naar het Gorsselse Trefpunt gekomen voor de gezamenlijke Paasbrunch. Hele families hadden aangescho... lees meer..

3069

Het Openluchttheater wordt ieder jaar weer wat mooier

Het Openluchttheater Gorssel heeft tijdens een doe-dag nieuwe lantaarns gekregen die voor een sfeervolle verlichting zorgen. Ook bij de bar, achter in het theater, komt een vaste lantaarn. Er worden n... lees meer..

4468

Een Gorsselnaar hoeft zich niet te vervelen

De agenda van Gorssel.nl voor het paasweekeinde is goed gevuld. Ontspannen of inspannen, kunstzinnig of sportief? Er is voor elk wat wils, voor jong en oud. Kunstroute, finale driebandentoernooi, disc... lees meer..

2634

Met de SWL-bus naar Paleis Het Loo

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand: op 15 april gaat de reis naar ‘t Loo. SWL biedt ophaal- en thuisbrengservice. Een dagje uit met de bus van Stichti... lees meer..

4869

Zwembad De Boskoele op 23 april open

Op 23 april  gaat zwembad De Boskoele in Gorssel weer open. De voorverkoop van voordelige zwemabonnementen is begonnen en loopt tot 10 april a.s. Met amper tien graden op de thermometer kun je... lees meer..

3638

Paasvuur en Fakkeloptocht in teken van Gorssel 4 ALS

Op eerste paasdag, zondag 27 maart, is er een groot paasvuur in Gorssel. Het feest begint met een fakkeloptocht voor de kinderen en zij zullen met hun fakkels de paasboake aansteken. Er zijn veel bene... lees meer..

3286

Er wordt hard gewerkt bij Loetje Gorssel

Het ziet er zeer dynamisch uit: hardwerkende vaklui, druk in de weer met gereedschap en machines, en onderdelen van de nieuwe keuken staan te wachten op plaatsing. Het eind van een ingrijpende verbouw... lees meer..

6142

Kunstroute met Pasen: met de fiets op bezoek bij 15 kunstenaars

In het paasweekeinde van 26, 27 en 28 maart vindt de Kunstroute Lochem plaats. Verspreid over de kernen en het buitengebied van de gemeente exposeren 107 kunstenaars hun werk in eigen ateliers of op g... lees meer..

5123

Deense top a-capella-groep met Swing Cooperation in Gorssel

A-capella groep Basix uit Denemarken staat op zondagmiddag 24 april in het tot theater omgebouwde ‘t Trefpunt. Popkoor Swing Coöperation is support act en samen zullen zij het publiek wegblazen met hu... lees meer..

3735

Talentenveiling Viva Bolivia

De Protestantse Kerk Gorssel/Epse organiseert op zaterdag 30 april 2016 een talentenveiling in De Brink bij de kerk in Gorssel. De opbrengst van de veiling is bestemd voor GOVOS, ten bate van het... lees meer..

3229

Opbrengst instrumenten Kunstmin naar drie goede doelen

Muziekvereniging Kunstmin Gorssel is inmiddels al een jaar geleden opgeheven, maar deelt toch nog geld uit. De vereniging heeft haar instrumenten verkocht en de opbrengst gaat o.a. naar het Gorssels o... lees meer..

5125

Restaurant ’t Elf Uur wordt vernieuwd

Restaurant ’t Elf Uur wordt vernieuwd. Er komt een nieuwe keuken, een frisse uitstraling en een nieuwe menukaart.Op 24 maart gaan de deuren open. Restaurant ’t Elf Uur wordt vernieuwd.  Er kom... lees meer..

3386

Buurtzorg op de markt in Gorssel

Het is deze week de Week van Zorg en Welzijn. Buurtzorg Team Gorssel-Epse presenteerde zich op de markt in Gorssel en bood bezoekers een kleine attentie aan. In verband met de Week van Zorg en Welz... lees meer..

5840

Gebruikte spullen inleveren via de BEST-tas

De gemeente Lochem start met de BEST-tas. Inwoners kunnen boeken (B), kleine elektrische apparaten (E), speelgoed (S) en textiel (T) in de BEST-tas verzamelen, die vanaf 11 april om de acht weken grat... lees meer..

4039

Gemeente Lochem krijgt buurtmarktplaats

In de gemeente Lochem gaat op 1 april de sociale buurtmarktplaats BUUV Lochem van start. Ook in Gorssel kan BUUV worden ingezet. In de gemeente Lochem gaat op 1 april 2016 de sociale... lees meer..

7004

Ontwerp-inpassingsplan Quatre Bras-Flierderweg ter inzage

Het ontwerp-inpassingsplan voor de reconstructie van de N348, kruising Quatre Brasweg-Flierderweg ligt vanaf 17 maart gedurende zes weken ter inzage. Op 31 maart is er een inloopavond in het... lees meer..

3782

De Elf Marken zoekt foto’s en voorwerpen van De Roskam

Ter gelegenheid van de vestiging van hotel/restaurant Loetje in De Roskam organiseert de De Elf Marken een expositie in over de ‘oude’ Roskam. De Elf Marken is op zoek naar foto’s en voorwerpen. Ee... lees meer..

3255

Gorssel druk met vrijwilligerswerk tijdens NLdoet

Er is hard gewerkt in Gorssel tijdens NLdoet. Afgelopen vrijdag en zaterdag staken veel clubleden, vaste vrijwilligers en mensen die op de wervende campagnes van NLdoet waren afgekomen de handen uit d... lees meer..

4569

Zaterdag snoeihout brengen voor het Paasvuur

Voorjaar! Hoog tijd om met snoeischaar en zaag door de tuin te gaan. A.s. zaterdag kunt u van 9 tot 16 uur uw snoeihout wegbrengen voor het Paasvuur. Scouts van de IJsselgroep helpen u met lossen. ... lees meer..

3684

Veteranen Ontmoetingscentrum in Joppe officieel geopend

Op 4 maart jl. is het ‘Veteranen Ont-moetingscentrum Lochem’ in de Joppeschool in Joppe officieel geopend. Het was een druk bezochte en gezellige bijeenkomst. Burgemeester Van 't Erve en Esthe... lees meer..

3150

Geslaagde informatiemarkt ‘Zorg(en) voor elkaar’

Vierentwintig instellingen op het gebied van hulpverlening, zorg, welzijn en (persoonlijke) ondersteuning presenteerden zich donderdag 10 maart  in de protestantse kerk in Gorssel. Het was een bo... lees meer..

3977

PvdA fractie wil snelle openstelling dijk Gorssel-Epse

Waterschap Rijn & IJssel lijkt meer dan ooit bereid tot openstelling van het dijkvak Gorssel-Epse en daarom zal de fractie van de PvdA vanavond in de gemeenteraad het college hier vragen over stel... lees meer..

3673

Schakelstation wel aan Groeneweg, maar verdiept?

Het college van B&W meent nog steeds dat het omstreden schakelstation van Liander aan de Groeneweg moet komen, maar meldt in een notitie aan de gemeenteraad dat het gebouw wel enigszins verdiept k... lees meer..

3842

Chauffeurs van SWL-busjes in het zonnetje gezet

Stichting Welzijn Lochem heeft twee bussen waarmee ouderen en minder validen worden vervoerd naar dagopvang, activiteiten van bijvoorbeeld de Zonnebloem, het zwembad in Brummen en iedere maand een leu... lees meer..

5336

Ook Gorssel is aangesloten op het wandelnetwerk

Waren we al gewend geraakt te fietsen via fietsknooppunten, nu kunnen we dat ook te voet doen. In het wandelnetwerk heten deze knooppunten keuzepunten. Het heeft even geduurd voordat het er was, maar ... lees meer..

2811

De collectanten van de Oranjevereniging komen weer langs

Oranjevereniging Gorssel is druk in de weer met alle voorbereidingen voor Koningsdag. Er wordt weer groots uitgepakt op de Roskamweide met vermakelijke attracties voor jong en oud. Dat en andere activ... lees meer..

3521

Spetterend optreden van No Romeo's

Vocalgroup No Romeo's uit Gorssel heeft een uitstekend optreden gegeven tijdens het Deventer Open Podium. In een leuk filmpje is o.a. het Scandinavisch nummer Seidemadei te horen en ook een inter... lees meer..

4497

Het Bosrestaurant Joppe bestaat vijf jaar

Het Bosrestaurant Joppe bestond op 4 maart alweer vijf jaar. En dat wordt gevierd. Op het terras is een boom geplant, aangeboden door de medewerkers en voor de klanten is er een speciaal driegangen ju... lees meer..

3604

NLdoet: Helpt u mee?

Vele duizenden Nederlanders steken 11 en 12 maart de handen uit de mouwen tijdens de elfde editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Verenigingen, stichtingen en andere maatscha... lees meer..

3368

Bewoners De Borkel in beweging

De bewoners van De Borkel zijn in beweging. Tijdens de NLdoet dagen volgende week gaan ze met hulp van vrijwilligers naar Museum MORE en in huis zijn ze ook actief: er wordt koersbal gespeeld en daar ... lees meer..

4672

Openluchttheater in april van start met nieuw gezicht

Het Openluchttheater Gorssel gaat dit jaar haar vierde seizoen in met een aantal vernieuwende voorstellingen. De eerste drie jaar waren het voornamelijk gezelschappen uit de directe omgeving van Gorss... lees meer..

3741

Informatiemarkt ‘Zorg(en) voor elkaar’

Samen met de Protestantse Kerk Gorssel/Epse en de Stichting Welzijn Lochem organiseert de dorpsraadwerkgroep GorsselSamSam op donder-dagmiddag 10 maart in de kerk in Gorssel een informatiemarkt voor m... lees meer..

7242

Gorssel 4 ALS: Gorssel in actie tegen deze ongeneeslijke ziekte

Het nieuws dat bij twee actieve inwoners van Gorssel de ziekte ALS is vastgesteld maakt veel los. Onder de paraplu Gorssel 4 ALS zijn vier acties gestart om geld op te halen dat wordt besteed voor ond... lees meer..

Resultaten 1 - 36 van 36