April 2016

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

2935

Gorssel beleefde weer een prachtige Koningsdag

Het was weer een fantastisch feest en gelukkig viel het weer erg mee. 's Ochtends aubade en kinderspelen in de stralende zon. 's Middags af en toe een buitje, maar ook veel zon. De kids vermaakten zich uitstekend met de mega-speeltoestellen, de kabelbaan en het broodbakken v... lees meer..

7481

Kunst, Kitsch en More

Maandag 25 april  was het zo ver! Het enige kunst- en cultuurprogramma op NPO 1, ‘Tussen Kunst en Kitsch’, maakte opnames bij museum MORE in Gorssel. Gorssel.nl keek achter de schermen mee. ... lees meer..

5271

Lintje voor drie Gorsselnaren

Vanochtend hebben drie inwoners van Gorssel een Koninklijke onderscheiding ontvangen: Evelien van Dort-de Meester, Nico Meerburg en Bob Kempink. Verder ontvingen zes andere mensen uit onze gemeente een lintje. ... lees meer..

3650

Lente bij tuinderij De Veldhof

Al lijkt het buiten niet zo, de winter is toch echt voorbij, ook bij permacultuur tuinderij De Veldhof. Bomen en struiken lopen uit en de bijen vliegen weer. ... lees meer..

2902

Spaaractie bij ‘Eerlijk Genieten’

Bij Eerlijk Genieten (de voormalige Wereldwinkel) kunt u vanaf 7 mei sparen voor non-food artikelen. Van 7 tot 15 mei en van 29 oktober tot 6 november is het World Fairtrade Week. De spaaractie van Eerlijk Genieten sluit daarop aan, want de actie begint op 7 mei en eindigt 2... lees meer..

3002

Mantra’s zingen en nieuwe serie Yogalessen van Camee Michon

Yoga en lightbody docente Camee Michon organiseert op de dag na Koningsdag een avond waarop mantra’s worden gezongen. Binnenkort start ook weer een nieuwe lenteserie van vijf yogalessen ... lees meer..

3198

Burgemeester opent zwemseizoen in De Boskoele

Op het fluitsignaal van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve doken en sprongen trouwe bezoekers van zwembad De Boskoele het water in. Daarmee was de start van het zwemseizoen 2016 in De Boskoele een feit. ... lees meer..

2959

Meiden voetbalclinic groot succes!

Zaterdag organiseerde voetbalvereniging Gorssel een clinic speciaal voor meiden van 5 t/m 17 jaar waaraan maar liefst 38 meiden uit Gorssel en Epse aan meededen. De vereniging kijkt terug op een geslaagde middag. ... lees meer..

3583

Geslaagde seizoensopening Openluchttheater Gorssel

Het was koud maar droog en de bandleden van Project Lohues Part 2 speelden met verve. De opening van het theaterseizoen in het Openluchttheater Gorssel was dan ook bijzonder geslaagd. ... lees meer..

3675

Openstelling IJsseldijken onbegaanbare weg?

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem stellen in een Memo aan de raad geen mogelijkheid te zien om tot openstelling van de IJsseldijken te komen. Afspraken tussen aanwonenden en Waterschap zouden dit verhinderen. ... lees meer..

5968

Museum MORE verwelkomt 100.000ste bezoeker

Vandaag rond het middaguur werden Wim en Thea de Leeuw uit Eefde welkom geheten als de 100.000ste bezoeker van Museum MORE. Zij kregen bloemen en champagne van Hans Melchers, initiatiefnemer van het museum en zijn vrouw Monique.Deze mijlpaal is bereikt ruim 10 maanden na de ... lees meer..

3538

De banieren hangen weer, laat Koningsdag maar komen!

De Oranje Vereniging Gorssel pakt ook dit jaar weer groots uit met Koningsdag. Op de Roskamweide komen nóg mooiere attracties en natuurlijk zijn er ook weer de kleedjesmarkt, vogelschieten, muziek en heerlijke hapjes. Genieten dus. Hopelijk werkt het weer net als vorig jaar ... lees meer..

3562

Theaterfestival met diner ‘De Tuin der Lusten’

De Tuin der Lusten is een kleinschalig festival met een diner, vernieuwend internationaal theater, dans en beeldende kunst in mooie particuliere tuinen. Op 5, 6 en 7 mei is het festival te gast op Landgoed Den Dam in Eefde.  ... lees meer..

4099

Voetbalclinic speciaal voor meiden bij VV Gorssel

VV Gorssel organiseert aanstaande zaterdag van 15.00 tot 16.30 uur een gratis voetbalclinic speciaal voor meiden! Meisjes uit Gorssel, Epse, Harfsen en omgeving van 5 t/m 17 jaar zijn van harte welkom samen met vriendinnen een balletje te komen trappen en kennis te maken met... lees meer..

4691

Raad wil 60 km op N348 tussen Eefde en Gorssel

De gemeenteraad is unaniem van mening dat het college bij de provincie Gelderland moet aandringen op het invoeren van een maximum snelheid van 60 km per uur op het traject tussen Eefde en Gorssel. ... lees meer..

3508

Gemeenteraad besluit: schakelstation aan Groeneweg

Vanavond heeft de gemeenteraad besloten dat Liander aan de Groenweg een schakelstation mag bouwen. Als tegemoetkoming aan de bezwaarmakers mag het gebouw niet meer dan drie meter hoog worden. ... lees meer..

3124

Inpassingsplan kruising Quatre Bras op agenda van de raad

Op de agenda van de raadsvergadering van de gemeente Lochem staat vanavond de bespreking van het provinciale ontwerp-inpassingsplan voor de kruising Quatre Brasweg-Flierderweg. Tijdens de raadsvergadering brengen omwonenden hun zienswijze ter kennis van de raad en bieden daa... lees meer..

3897

Nieuwe schilderijen in hal ‘t Trefpunt

In de hal van ’t Trefpunt hangen nieuwe schilderijen, deze keer van Iduun Noppen, Lyda te Linde en Jannie Reimering.De drie kunstenaars zijn lid van teken- en schilderclub 'Het Koerhuis'. ... lees meer..

5323

Zo en Nu, IJs-, thee en lunchsalon geopend

In de Everdinahof, recht tegenover het museum is sinds vrijdag Zo en Nu gevestigd. De salon verkoopt heerlijk vers ijs, u kunt er thee of kofffie met wat lekkers gebruiken, en binnenkort als de keuken klaar is kan er ook gelunched worden. Ook verkoop van losse kwaliteitsthee... lees meer..

2580

Veer Gorssel-Wilp vanaf 24 april weer in bedrijf

Het Dommerholtsveer is vanaf zondag 24 april weer in de vaart. Voetgangers en fietsers kunnen dan dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur de IJssel oversteken. Bezoek Museumcafé De Kribbe, het gerestaureerde Slot Nijenbeek of koffieschenkerij Bril. Het prachtige fietsrondje IJ... lees meer..

3697

Oldenhofplein met paaltjes afgesloten

Vandaag zijn op het Oldenhofplein paaltjes geplaatst die het plein autovrij zullen houden. De paaltjes zijn uitneembaar, zodat het plein voor de wekelijkse markt, andere kraamhouders en bij evenementen toegankelijk is. ... lees meer..

3255

Schakelstation opnieuw in gemeenteraad

Op maandag 18 april vergadert de gemeenteraad opnieuw over de mogelijke komst van een Liander-schakelstation aan de Groeneweg. Op de agenda staat een amendement op het collegevoorstel dat oproept om het gebouw een meter te verdiepen. ... lees meer..

5354

Ooievaars spotten en heerlijk wandelen bij het zandgat

Vanaf de Ravenswaarden, nabij het Zandgat, heeft de wandelaar zicht op vele boomnesten van ooievaars. Ze vliegen af en aan met nestmateriaal en regelmatig is het vrolijke geklepper te horen. Een boeiend schouwspel. Het is het hoogtepunt van een prachtige wandeling in het geb... lees meer..

4079

Gorsselse Scoutingmeiden tweede op regionale wedstrijden

De meiden van de Gorsselse Scoutinggroep ‘Kompasnaald’ zijn tweede geworden op de Scoutingwedstrijden van de Regio ‘De Graafschap”. Rondom het clubhuis van de ‘Witte Wieven’ Groep uit Lochem streden 9 groepen met elkaar rond het thema: Toekomstboom. ... lees meer..

3237

Te huur: Goudenregenstraat 14

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een woning aan de Goudenregenstraat 14. Gorsselnaren hebben voorrang bij toewijzing. ... lees meer..

3126

Gemeenteloket Gorssel geopend op 26 i.p.v. 27 april

Woensdag 27 april is het Koningsdag. Op deze nationale feestdag zijn het gemeentehuis in Lochem en het gemeenteloket in Gorssel gesloten. Daarom is het gemeenteloket in Gorssel een dag eerder open, namelijk op dinsdag 26 april. ... lees meer..

3891

WTC Stormink4ALS

12.000 km fietsen. Dat is wat leden van Wieler Toer Club Gorssel, met Keukenstudio Stormink als shirtsponser, volgende maand gaan doen. Zij vragen familie en vrienden om hen te sponsoren, voor onderzoek naar de ziekte ALS.Mensen die kennis willen maken met de wielersport e lees meer..

9883

IJs-, thee- en lunchsalon ‘Zo en Nu’ in de Everdinahof

Op vrijdag 15 april opent thee-, ijs- en lunchsalon ‘Zo en Nu’ zijn deuren in de Everdinahof aan de Hoofdstraat in Gorssel. 'Zo en Nu' is onderdeel van de dagbestedingsactiviteiten van cliënten van Zozijn. ... lees meer..

3607

Triatlongroep De Boskoele is klaar voor het wedstrijdseizoen

De triatleten van triatlongroep De Boskoele zijn klaar voor het wedstrijdseizoen. Afgelopen winter is er hard getraind. En naast professionele ondersteuning bij het zwemmen heeft een deel van de leden zich nu ook verzekerd van professionele ondersteuning op het onderdeel wie... lees meer..

3438

Grote expositie van Het Koerhuis in ‘t Hart in Eefde

De Teken- en schilderclub Het Koerhuis met leden in Gorssel, Eefde en omgeving, exposeert van 11 t/m 25 april in Het Hart in Eefde. De leden hebben zich het winterseizoen beziggehouden met het thema ‘Structuur, natuur en herhaling.’ De opening is zaterdag 9 april om 16.00 uu... lees meer..

5197

Tussen Kunst en Kitsch in Museum MORE

Het AvroTros-programma Tussen Kunst en Kitsch maakt maandag 25 april opnames in Museum MORE. Deelname is niet meer mogelijk want met 1000 deelnemers is het reeds volgeboekt. De uitzending is in september. ... lees meer..

3778

Gemeente Lochem stemt bij het referendum vóór

De uitslag van het raadgevend Oekraïne-referendum in de gemeente Lochem is bekend. De meerderheid van de opgekomen kiezers stemde bij het referendum vóór. ... lees meer..

4397

Informatieavond over uitvaart en nalatenschap

Uw afscheid staat in het teken van uw leven. Het leven is een verzameling keuzes. Met die keuzes laat u zien wie u bent. Daarom zijn uw keuzes ook belangrijk voor uw uitvaart. Marjolanda Middeldorp van De Oorsprong Uitvaart-begeleiding verzorgt met een aantal deskundigen een... lees meer..

5090

Nu ook massage bij praktijk Zon & Zen

Paulien Melenhorst biedt in haar Gorsselse praktijk Zon & Zen behalve training en coaching nu ook massage aan. “Massage haalt mensen uit hun hoofd”. ... lees meer..

3374

Bij ons in de straat (4)

Inwoners vertellen over een gebeurtenis in hun buurt of straat. Over iets bijzonders, of juist iets heel gewoons, of over iets dat de mensen bezig houdt. Dit is de vierde aflevering.  ... lees meer..

3603

Natuurdrogist al weer een jaar in Gorssel

Natuurdrogist Gorssel aan de Hoofdstraat in Gorssel bestaat al weer meer dan een jaar.Aanstaande zaterdag wordt dat gevierd met een kortingsactie en iets lekkers er bij. ... lees meer..

5417

Te huur: Veldhofstraat 34-G

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan.Het actuele aanbod betreft een woning aan de Veldhofstraat 34-G. Inwoners van Gorssel hebben voorrang (minimumleeftijd 55 jaar). ... lees meer..

3239

Geslaagde 25e editie SGMW van Achter ’t Peerd

Afgelopen weekend zijn op het terrein van Koetsiersvereniging Achter ’t Peerd de jaarlijkse Samengestelde Menwedstrijden (SGMW) gehouden. Dit jaar met een feestelijk tintje, omdat het grote evenement voor de 25e keer werd georganiseerd door de vrijwilligers van de menverenig... lees meer..

3150

Cursus ‘Vrijwilligers werven’

De Sportraad Lochem wil een cursus ‘vrijwilligers werven’ organiseren. Op 18 april wordt hierover een themabijeenkomst belegd. Sportclubs, maar ook andere verenigingen zijn welkom. ... lees meer..

2369

Clubs en stichtingen kunnen weer meedingen met Coöperatiefonds

Verenigingen en stichtingen kunnen tot en met 8 mei een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Rabo Coöperatiefonds. Er is € 539.400 beschikbaar voor het werkgebied van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek. ... lees meer..

3119

Swing Coöperation verwelkomt nieuw bestuur

Tijdens de laatste repetieavond van popkoor Swing Coöperation werd er naast het gebruikelijke vele zingen ook even stil gestaan bij wisseling van bestuursfuncties. Na zes jaar trouwe dienst heeft Gé Dikkeboer het voorzitterschap overgedragen aan Ingrid Stegink–Hofland en sec... lees meer..

8056

Restaurant Loetje Gorssel nu echt open

Met een paginagrote advertentie in De Stentor maakte Loetje Gorssel vandaag bekend dat zijn deuren geopend zijn. De Lochemse wethouder Trix van der Linden bakte vanmiddag samen met chef-kok Jeroen Klinkhamer de eerste biefstukken voor de aanwezige genodigden. Vanaf zondag 3 ... lees meer..

3505

Ook Buitenkunstig gaat voor Gorssel 4 ALS

Na IJsseljazz, het paasvuur en nog een aantal initiatieven heeft nu ook het straatfestival Buitenkunstig Gorssel een actie opgezet om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS: Buitenkunstig 4 ALS. Vanaf vandaag zijn er loten te koop bij acht verkooppunten in het ... lees meer..

Resultaten 1 - 43 van 43