Archief per maand

April 2016

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
2888

Gorssel beleefde weer een prachtige Koningsdag

Het was weer een fantastisch feest en gelukkig viel het weer erg mee. 's Ochtends aubade en kinderspelen in de stralende zon. 's Middags af en toe een buitje, maar ook veel zon. De kids vermaakten zic... lees meer..

7382

Kunst, Kitsch en More

Maandag 25 april  was het zo ver! Het enige kunst- en cultuurprogramma op NPO 1, ‘Tussen Kunst en Kitsch’, maakte opnames bij museum MORE in Gorssel. Gorssel.nl keek achter de schermen mee. ... lees meer..

5173

Lintje voor drie Gorsselnaren

Vanochtend hebben drie inwoners van Gorssel een Koninklijke onderscheiding ontvangen: Evelien van Dort-de Meester, Nico Meerburg en Bob Kempink. Verder ontvingen zes andere mensen uit onze gemeente ee... lees meer..

3595

Lente bij tuinderij De Veldhof

Al lijkt het buiten niet zo, de winter is toch echt voorbij, ook bij permacultuur tuinderij De Veldhof. Bomen en struiken lopen uit en de bijen vliegen weer. Al lijkt het buiten niet zo, de winter ... lees meer..

2865

Spaaractie bij ‘Eerlijk Genieten’

Bij Eerlijk Genieten (de voormalige Wereldwinkel) kunt u vanaf 7 mei sparen voor non-food artikelen. Van 7 tot 15 mei en van 29 oktober tot 6 november is het World Fairtrade Week. De spaaractie van Ee... lees meer..

2956

Mantra’s zingen en nieuwe serie Yogalessen van Camee Michon

Yoga en lightbody docente Camee Michon organiseert op de dag na Koningsdag een avond waarop mantra’s worden gezongen. Binnenkort start ook weer een nieuwe lenteserie van vijf yogalessen Yoga en lig... lees meer..

3165

Burgemeester opent zwemseizoen in De Boskoele

Op het fluitsignaal van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve doken en sprongen trouwe bezoekers van zwembad De Boskoele het water in. Daarmee was de start van het zwemseizoen 2016 in De Boskoele een fe... lees meer..

2923

Meiden voetbalclinic groot succes!

Zaterdag organiseerde voetbalvereniging Gorssel een clinic speciaal voor meiden van 5 t/m 17 jaar waaraan maar liefst 38 meiden uit Gorssel en Epse aan meededen. De vereniging kijkt terug op een gesla... lees meer..

3541

Geslaagde seizoensopening Openluchttheater Gorssel

Het was koud maar droog en de bandleden van Project Lohues Part 2 speelden met verve. De opening van het theaterseizoen in het Openluchttheater Gorssel was dan ook bijzonder geslaagd. ... lees meer..

3631

Openstelling IJsseldijken onbegaanbare weg?

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem stellen in een Memo aan de raad geen mogelijkheid te zien om tot openstelling van de IJsseldijken te komen. Afspraken tussen aanwonenden en Waterschap... lees meer..

5844

Museum MORE verwelkomt 100.000ste bezoeker

Vandaag rond het middaguur werden Wim en Thea de Leeuw uit Eefde welkom geheten als de 100.000ste bezoeker van Museum MORE. Zij kregen bloemen en champagne van Hans Melchers, initiatiefnemer van het m... lees meer..

3445

De banieren hangen weer, laat Koningsdag maar komen!

De Oranje Vereniging Gorssel pakt ook dit jaar weer groots uit met Koningsdag. Op de Roskamweide komen nóg mooiere attracties en natuurlijk zijn er ook weer de kleedjesmarkt, vogelschieten, muziek en ... lees meer..

3502

Theaterfestival met diner ‘De Tuin der Lusten’

De Tuin der Lusten is een kleinschalig festival met een diner, vernieuwend internationaal theater, dans en beeldende kunst in mooie particuliere tuinen. Op 5, 6 en 7 mei is het festival te gast op Lan... lees meer..

4024

Voetbalclinic speciaal voor meiden bij VV Gorssel

VV Gorssel organiseert aanstaande zaterdag van 15.00 tot 16.30 uur een gratis voetbalclinic speciaal voor meiden! Meisjes uit Gorssel, Epse, Harfsen en omgeving van 5 t/m 17 jaar zijn van harte welkom... lees meer..

4606

Raad wil 60 km op N348 tussen Eefde en Gorssel

De gemeenteraad is unaniem van mening dat het college bij de provincie Gelderland moet aandringen op het invoeren van een maximum snelheid van 60 km per uur op het traject tussen Eefde en Gorssel. ... lees meer..

3468

Gemeenteraad besluit: schakelstation aan Groeneweg

Vanavond heeft de gemeenteraad besloten dat Liander aan de Groenweg een schakelstation mag bouwen. Als tegemoetkoming aan de bezwaarmakers mag het gebouw niet meer dan drie meter hoog worden. In ha... lees meer..

3084

Inpassingsplan kruising Quatre Bras op agenda van de raad

Op de agenda van de raadsvergadering van de gemeente Lochem staat vanavond de bespreking van het provinciale ontwerp-inpassingsplan voor de kruising Quatre Brasweg-Flierderweg. Tijdens de raadsvergade... lees meer..

3846

Nieuwe schilderijen in hal ‘t Trefpunt

In de hal van ’t Trefpunt hangen nieuwe schilderijen, deze keer van Iduun Noppen, Lyda te Linde en Jannie Reimering.De drie kunstenaars zijn lid van teken- en schilderclub 'Het Koerhuis'. Onlangs w... lees meer..

5270

Zo en Nu, IJs-, thee en lunchsalon geopend

In de Everdinahof, recht tegenover het museum is sinds vrijdag Zo en Nu gevestigd. De salon verkoopt heerlijk vers ijs, u kunt er thee of kofffie met wat lekkers gebruiken, en binnenkort als de keuken... lees meer..

2544

Veer Gorssel-Wilp vanaf 24 april weer in bedrijf

Het Dommerholtsveer is vanaf zondag 24 april weer in de vaart. Voetgangers en fietsers kunnen dan dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur de IJssel oversteken. Bezoek Museumcafé De Kribbe, het gerestaureerde... lees meer..

3646

Oldenhofplein met paaltjes afgesloten

Vandaag zijn op het Oldenhofplein paaltjes geplaatst die het plein autovrij zullen houden. De paaltjes zijn uitneembaar, zodat het plein voor de wekelijkse markt, andere kraamhouders en bij evenemente... lees meer..

3216

Schakelstation opnieuw in gemeenteraad

Op maandag 18 april vergadert de gemeenteraad opnieuw over de mogelijke komst van een Liander-schakelstation aan de Groeneweg. Op de agenda staat een amendement op het collegevoorstel dat oproept om h... lees meer..

5079

Ooievaars spotten en heerlijk wandelen bij het zandgat

Vanaf de Ravenswaarden, nabij het Zandgat, heeft de wandelaar zicht op vele boomnesten van ooievaars. Ze vliegen af en aan met nestmateriaal en regelmatig is het vrolijke geklepper te horen. Een boeie... lees meer..

4037

Gorsselse Scoutingmeiden tweede op regionale wedstrijden

De meiden van de Gorsselse Scoutinggroep ‘Kompasnaald’ zijn tweede geworden op de Scoutingwedstrijden van de Regio ‘De Graafschap”. Rondom het clubhuis van de ‘Witte Wieven’ Groep uit Lochem streden 9... lees meer..

3192

Te huur: Goudenregenstraat 14

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een woning aan de Goudenregenstraat 14. Gorsselnaren hebben voorrang bij toewijzing. IJsse... lees meer..

3087

Gemeenteloket Gorssel geopend op 26 i.p.v. 27 april

Woensdag 27 april is het Koningsdag. Op deze nationale feestdag zijn het gemeentehuis in Lochem en het gemeenteloket in Gorssel gesloten. Daarom is het gemeenteloket in Gorssel een dag eerder open, na... lees meer..

3848

WTC Stormink4ALS

12.000 km fietsen. Dat is wat leden van Wieler Toer Club Gorssel, met Keukenstudio Stormink als shirtsponser, volgende maand gaan doen. Zij vragen familie en vrienden om hen te sponsoren, voor onderzo lees meer..

9800

IJs-, thee- en lunchsalon ‘Zo en Nu’ in de Everdinahof

Op vrijdag 15 april opent thee-, ijs- en lunchsalon ‘Zo en Nu’ zijn deuren in de Everdinahof aan de Hoofdstraat in Gorssel. 'Zo en Nu' is onderdeel van de dagbestedingsactiviteiten van cliënten van Zo... lees meer..

3567

Triatlongroep De Boskoele is klaar voor het wedstrijdseizoen

De triatleten van triatlongroep De Boskoele zijn klaar voor het wedstrijdseizoen. Afgelopen winter is er hard getraind. En naast professionele ondersteuning bij het zwemmen heeft een deel van de leden... lees meer..

3385

Grote expositie van Het Koerhuis in ‘t Hart in Eefde

De Teken- en schilderclub Het Koerhuis met leden in Gorssel, Eefde en omgeving, exposeert van 11 t/m 25 april in Het Hart in Eefde. De leden hebben zich het winterseizoen beziggehouden met het thema ‘... lees meer..

5125

Tussen Kunst en Kitsch in Museum MORE

Het AvroTros-programma Tussen Kunst en Kitsch maakt maandag 25 april opnames in Museum MORE. Deelname is niet meer mogelijk want met 1000 deelnemers is het reeds volgeboekt. De uitzending is in septem... lees meer..

3740

Gemeente Lochem stemt bij het referendum vóór

De uitslag van het raadgevend Oekraïne-referendum in de gemeente Lochem is bekend. De meerderheid van de opgekomen kiezers stemde bij het referendum vóór. De uiteindelijke uitslag van het raad... lees meer..

4315

Informatieavond over uitvaart en nalatenschap

Uw afscheid staat in het teken van uw leven. Het leven is een verzameling keuzes. Met die keuzes laat u zien wie u bent. Daarom zijn uw keuzes ook belangrijk voor uw uitvaart. Marjolanda Middeldorp va... lees meer..

4945

Nu ook massage bij praktijk Zon & Zen

Paulien Melenhorst biedt in haar Gorsselse praktijk Zon & Zen behalve training en coaching nu ook massage aan. “Massage haalt mensen uit hun hoofd”. Al bijna twee jaar richt Paulien Melenhorst ... lees meer..

3330

Bij ons in de straat (4)

Inwoners vertellen over een gebeurtenis in hun buurt of straat. Over iets bijzonders, of juist iets heel gewoons, of over iets dat de mensen bezig houdt. Dit is de vierde aflevering.  Dit is d... lees meer..

3507

Natuurdrogist al weer een jaar in Gorssel

Natuurdrogist Gorssel aan de Hoofdstraat in Gorssel bestaat al weer meer dan een jaar.Aanstaande zaterdag wordt dat gevierd met een kortingsactie en iets lekkers er bij. Natuurdrogist Gorssel aan d... lees meer..

5328

Te huur: Veldhofstraat 34-G

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan.Het actuele aanbod betreft een woning aan de Veldhofstraat 34-G. Inwoners van Gorssel hebben voorrang (minimumleeftijd 55... lees meer..

3201

Geslaagde 25e editie SGMW van Achter ’t Peerd

Afgelopen weekend zijn op het terrein van Koetsiersvereniging Achter ’t Peerd de jaarlijkse Samengestelde Menwedstrijden (SGMW) gehouden. Dit jaar met een feestelijk tintje, omdat het grote evenement ... lees meer..

3104

Cursus ‘Vrijwilligers werven’

De Sportraad Lochem wil een cursus ‘vrijwilligers werven’ organiseren. Op 18 april wordt hierover een themabijeenkomst belegd. Sportclubs, maar ook andere verenigingen zijn welkom. Verenigingen lij... lees meer..

2315

Clubs en stichtingen kunnen weer meedingen met Coöperatiefonds

Verenigingen en stichtingen kunnen tot en met 8 mei een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Rabo Coöperatiefonds. Er is € 539.400 beschikbaar voor het werkgebied van Rabobank Noord- en Oost-Ac... lees meer..

3077

Swing Coöperation verwelkomt nieuw bestuur

Tijdens de laatste repetieavond van popkoor Swing Coöperation werd er naast het gebruikelijke vele zingen ook even stil gestaan bij wisseling van bestuursfuncties. Na zes jaar trouwe dienst heeft Gé D... lees meer..

7863

Restaurant Loetje Gorssel nu echt open

Met een paginagrote advertentie in De Stentor maakte Loetje Gorssel vandaag bekend dat zijn deuren geopend zijn. De Lochemse wethouder Trix van der Linden bakte vanmiddag samen met chef-kok Jeroen Kli... lees meer..

3468

Ook Buitenkunstig gaat voor Gorssel 4 ALS

Na IJsseljazz, het paasvuur en nog een aantal initiatieven heeft nu ook het straatfestival Buitenkunstig Gorssel een actie opgezet om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS: Buitenkunsti... lees meer..

Resultaten 1 - 43 van 43