Mei 2016

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3885

Gezondheidslessen in groep 8

Een huisarts, diëtiste en fysiotherapeut geven gezondheidseducatie in groep 8, om de overgang naar de middelbare school makkelijker te maken. ... lees meer..

3353

Pleintje Open, feest voor iedereen

In het weekend van 20 & 21 mei jl. werd voor de 19e keer ’Pleintje Open‘ georganiseerd. Het hele weekend stond het Acaciaplein in het teken van sport, spel, muziek en vooral gezelligheid. ... lees meer..

2657

Verbeter uw rijvaardigheid met de scootmobiel

Bestuurders van een scootmobiel kunnen op woensdagmiddag 22 juni bij ’t Trefpunt in Gorssel leren hoe zij veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Aanmelden vóór 15 juni. ... lees meer..

2806

Slijterij de Wingerd in tropische sferen

Donderdagavond waande men zich bij slijterij de Wingerd volledig in tropische sferen. Eric Derks gaf voor 40 belangstellenden een inspirerende workshop tropische cocktails maken. Gorssel.nl was erbij en maakte een fraai fotoverslag. ... lees meer..


4105

Het Gorssels Broodmandje organiseert lunch voor ouderen in de Zorgtuin

Willeke Stegeman van ‘Het Gorssels Broodmandje’ nodigt ouderen uit voor een gezamenlijke lunch in de Zorgtuin, met een rondleiding door de tuin. ... lees meer..

1904

Te huur: Vinkenstraat 16

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan.Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Vinkenstraat 16. ... lees meer..

3061

Museum MORE zoekt scootermeisje en houdt een scooterdag

De tentoonstelling van werken van Ferdinand Erfmann in Museum MORE is verlengd tot 5 juni.Het museum organiseert rond ‘Scootermeisje’ (1965) van Ferdinand Erfmann een fotowedstrijd en een scooterdag. ... lees meer..

2922

Klassieke klanken in het Openluchttheater Gorssel

De derde voorstelling in het Openluchttheater Gorssel van dit seizoen staat in het teken van de gevoelige, klassieke klanken van Flor d’Luna. Het trio zal zondagmiddag 5 juni optreden met een repertoire van Portugese (Fado) en Spaanstalige muziek. ... lees meer..

3260

Spellen-Festijn in ‘t Trefpunt

Vind je het leuk om mee te doen aan een spelletjesmiddag? Kom dan op 1 juni naar ’t Trefpunt en doe mee met het Spellen-Festijn! ... lees meer..

4951

Jeu de boulen op de baan in het Oldenhofpark voor iedereen

In het Oldenhofpark wordt al tientallen jaren jeu de boules gespeeld. Sinds ruim een jaar is er een professionele baan, die voor iedereen vrij toegankelijk is. Er zijn twee vaste spelersgroepen. Lijkt het u ook wel wat? Dat kan! ... lees meer..

3707

Tweede editie Triatlon Gorssel groot succes

De tweede editie van de Triatlon Gorssel bracht meer deelnemers op de been dan vorig jaar en heeft ruim € 2.000 opgeleverd voor de stichting Geef een Knuffel. ... lees meer..

4009

Rouxlala verovert Gorssel

Het Gorssels openluchttheater ademde afgelopen zaterdag een bijzondere sfeer. Het prachtige optreden van vocaal trio Rouxlala zorgde voor hilariteit, ontroerende momenten en sfeer, veel sfeer. ... lees meer..

3376

Het feest van de natuur op de Gorsselse Heide

IVN organiseerde in samenwerking met Marke Gorsselse Heide zondag een wandel- en doe-tocht over de Gorsselse Heide in het kader van de landelijke actie ‘Fête de la Nature’. Gorssel.nl ging mee op ontdekkingstocht. ... lees meer..

3877

Joop Hekkelman winnaar ‘schriefwedstried’

Dialectschrijver en Gorsselnaar Joop Hekkelman won een prijs voor het beste streektaalverhaal tijdens het jaarlijkse evenement ‘Overijssel Verwoord’. Het is een prachtig verhaal over een romance tussen twee eenzame senioren. ... lees meer..

3234

Gebiedsteam en Stichting Welzijn Lochem samen één loket

Vanaf 1 juni hebben het Gebiedsteam Lochem en Stichting Welzijn Lochem in Den Oldenhof een gezamenlijk loket. De twee organisaties bedienen naast hun eigen werkveld ook een gezamenlijk werkveld.  ... lees meer..

4218

Altijd al eens in een helicopter willen vliegen?

Buitenkunstig Gorssel is een jaarlijks terugkerend bruisend festival. Zondag 19 juni is het weer zover. Maar liefst 85 kramen gevuld met kunst, brocante en streekproducten, straattheater en livemuziek. Dit jaar is er ook een veiling van een helicoptervlucht. De opbrengst is ... lees meer..

3546

Pop-up Alzheimer Café in ’t Trefpunt

Op 27 mei is in ’t Trefpunt in Gorssel een eenmalig (‘pop-up’) Alzheimer Café van de afd. Zutphen, Lochem, Vorden e.o. van Alzheimer Nederland. Huisartsen uit Gorssel en Epse verlenen hun medewerking. ... lees meer..

2824

Inloopmiddagen in De Brink: gezellig!

Iedere woensdagmiddag is er een gezellige inloopmiddag in De Brink in Gorssel. Daarbij is iedereen van harte welkom. ... lees meer..

3457

Doe mee: Spieren voor Spieren Rally door de regio

Rotary Gorssel organiseert voor de tweede maal de Spieren voor Spieren Rally. De rally voert op 4 juni 2016 door de Achterhoek, Salland en Twente. Inschrijven kan nog tot 28 mei. ... lees meer..

4365

Museumkaart binnenkort geldig bij Museum MORE

Met ingang van 19 juni is bij Museum MORE de Museumkaart geldig, wel met een toeslag tijdens grote tentoonstellingen. Vanaf 19 juni is een nieuwe tentoonstelling te zien. ... lees meer..

2889

Met de SWL-bus naar Erve Kots

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Op 27 mei gaat de tocht naar Erve Kots in Lievelde. ... lees meer..

5625

De Brink in Gorssel locatie voor Gereformeerde Kerken Nederland

De Gereformeerde Kerk Zwolle e.o gaat voor leden en belangstellenden uit de regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wekelijks kerkdiensten beleggen in De Brink in Gorssel. ... lees meer..

4403

90 deelnemers aan de start op 22 mei in triatlon Gorssel

Zondag 22 mei gaat in zwembad De Boskoele de Triatlon Gorssel van start. Maar liefst 90 triatleten hebben zich al ingeschreven. De triatlon wordt georganiseerd door de Stichting Geef een Knuffel in samenwerking met zwembad De Boskoele. De opbrengst is voor onderzoek naar de ... lees meer..

3740

Jeugdkamp V.V. Gorssel een groot succes

Maar liefst 49 kinderen en 14 leiders van de Gorsselse voetbalvereniging hebben een prachtig jeugdkamp achter de rug. Veel voetbal, natuurlijk, maar ook een indrukwekkend moment tijdens de dodenherdenking. ... lees meer..

3417

Senioren Epse Gorssel Combinatie kampioen!

Na het voetbalkampioenschap van de pupillen van F1 en E2 konden de senioren van EGC 4 natuurlijk niet achterblijven. En ja, ook zij mochten afgelopen zondag op de platte wagen! ... lees meer..

3299

Maak kennis met De Oorsprong Uitvaartbegeleiding

Onlangs organiseerde Marjolanda Middeldorp van De Oorsprong Uitvaartbegeleiding in Gorssel haar eerste voorlichtingsavond, waarop ze zichzelf introduceerde en haar kijk op uitvaart-begeleiding toelichtte. Een geslaagde avond, waaraan verschillende deskundigen, waaronder ook ... lees meer..

3455

Zomermarkepaal tennistoernooi van LTC Gorssel in Franse sfeer

Van 27 juni t/m 3 juli 2016 organiseert LTC Gorssel het tennistoernooi ‘Zomermarkepaal’. Jaarlijks wordt een week lang door vele fanatieke vrouwen en mannen gestreden om de eer. Daarnaast is het toernooi bekend om z’n uitstekende sfeer en live optredens. Inschrijven is al mo... lees meer..

5476

College Lochem ziet windturbines Eefde/Zutphen wel zitten

B&W van de gemeente Lochem staan in beginsel positief tegenover het plan van vier energiecoöperaties om in het buitengebied van Eefde en aan de Zutphense kant bij de Mars een aantal grote windturbines te bouwen. Het draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om in 2030... lees meer..

4571

Instrumentkeuze avond bij de Harmonie

Altijd al eens een klarinet willen uitproberen? Of willen weten hoe je geluid uit een trompet krijgt? Of toch liever een drumstel? Kom dan maandag 23 mei naar de instrumentkeuzeavond van De Harmonie in ’t Trefpunt. ... lees meer..

3795

En weer het schakelstation…

Liander mag een (gedeeltelijk verdiept) schakelstation bouwen aan de Groeneweg in Gorssel. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf morgen gedurende zes weken ter inzage. ... lees meer..

4884

Accommodatiebeleid: “U heeft hier een prachtige raadzaal”

Maandagavond kwam tijdens de Ronde Tafel Gesprekken ter voorbereiding van de raadsvergadering van 23 mei a.s. ook het gemeentelijke accommodatiebeleid aan de orde. De Gorsselse werkgroep accommodaties presenteerde zijn visie. ... lees meer..

2950

Belangrijke onderwerpen bij Ronde Tafel Gesprekken

Maandagavond kwamen tijdens de Ronde Tafel Gesprekken ter voorbereiding van de raadsvergadering van 23 mei a.s. het gemeentelijke accommodatiebeleid en de openstelling van de IJsseldijken aan de orde. Beide onderwerpen zijn voor Gorssel van belang. ... lees meer..

4208

E2 van V.V. Gorssel kampioen!

En opnieuw een rit op de platte wagen in Gorssel. Vandaag ging het E2-team met de kampioenstitel naar huis! ... lees meer..

5483

Ter overname: olieperserij Kleine Muyl

Martin Damhuis, eigenaar van olieperserij Kleine Muyl, is op zoek naar overnamekandidaten voor Kleine Muyl. “Het zou mooi zijn als de olieperserij voor het buitengebied van Gorssel behouden blijft”. ... lees meer..

5142

Gorsselse ooievaars in beeld

In de uiterwaarden van Gorssel zijn momenteel veel ooievaars op hun nesten te zien. Louise Tietge maakte er voor Gorssel.nl mooie foto’s van deze lenteboden. ... lees meer..

3579

Rouxlala in het Openluchttheater Gorssel

Na een bijzondere opening van het seizoen in het openluchttheater met Lohues Part 2 treden op 21 mei de dames van Rouxlala op met prachtige driestemmige zang. ... lees meer..

3364

Gezinsfietstocht Oranjevereniging zeer geslaagd

De jaarlijkse Gezinsfietstocht van de Oranjevereniging Gorssel afgelopen zondag was een groot succes. Er waren meer dan honderd deelnemers. ... lees meer..

2815

Mooie opbrengst bij talentenveiling voor Viva Bolivia

De Talentenveiling bij de Protestantse Kerk Gorssel/Epse op 30 april was weer een succes. De opbrengst van de veiling (€ 1.003) was dit jaar voor GOVOS, ten bate van het project Viva Bolivia. ... lees meer..

5794

F1 van V.V.Gorssel kampioen!

Voetbalvereniging Gorssel is een kampioen rijker. Afgelopen zaterdag ging het F1-team met de kampioenstitel naar huis. ... lees meer..

Resultaten 1 - 40 van 40