Juni 2016

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3532

‘Gat’ naast Bakkerij van Helvoort wordt gevuld

Op het terrein naast Bakkerij van Helvoort in Gorssel wordt binnenkort gebouwd. De aannemer begint voor de bouwvak met werkzaamheden voor twee woningen-onder-een-kap.  ... lees meer..

4054

Nog steeds te huur: Poststraat 1-G

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het eerder aangeboden appartement aan de Poststraat 1-G is nog steeds te huur. De reactietermijn loopt  tot en met 3 juli. ... lees meer..

5102

Maurice van Gelderen, bevlogen huisarts

Ruim vier jaar is de apotheekhoudende Huisartsenpraktijk van Gelderen gevestigd in het karakteristieke pand Den Oldenhof in Gorssel. Tijd voor Gorssel.nl om eens een kijkje te gaan nemen in deze dynamische praktijk. Lees in de rubriek Uitgelicht het portret va... lees meer..

5301

Kinderen uit Gorssel in Openluchtspel Lochem

Op 2, 5, 8 en 9 juli wordt het openluchtspel ‘Dorp op Stelten’ uitgevoerd in het Openluchttheater Lochem. Er doen 14 kinderen aan mee waarvan er 11 uit Gorssel komen. Die hebben allemaal toneelles gehad of een cursus gevolgd van TheaterErf ’t Walle van Wilma Makkink. ... lees meer..

4489

Wildwestfeest bij Villa Veldhof!

Op vrijdag 1 juli organiseert Villa Veldhof het jaarlijkse zomerfeest. Het thema is dit jaar: het Wilde Westen. Iedereen is welkom! lees meer..

4612

Concours Hippique Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen

Op en om de terreinen van manege De Dam aan de Damlaan en het Oostveensepad houdt Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen komend weekend haar jaarlijkse Concours Hippique. Het is een afwisselend en vol programma met dressuur, springen, Bixie, 40+ springen, vier en zestal w... lees meer..

4494

Geef zwembad De Boskoele kleur

Gorssel heeft met De Boskoele een fantastisch mooi zwembad waar ieder seizoen meer dan 30.000 bezoekers kunnen genieten. De organisatie draait voor een groot deel op vrijwilligers. Het is de bedoeling de Boskoele een wat kleurrijkere uitstraling te geven. Helpt u mee schilde... lees meer..

3119

Geslaagde bewonersbijeenkomst Manegebuurt

Vanmiddag kwamen ruim veertig mensen naar een gezellige buurtbijeenkomst van de Gorsselse Manegebuurt. Het initiatief kwam van enkele bewoners en werd ondersteund door woning-corporatie IJsseldal Wonen. ... lees meer..

2513

Rugzakjes-invasie trekt veel bekijks

Onder toeziend oog van veel belangstellenden zocht een lange stoet Fiat's 500 een plekje aan de Hoofdstraat. Ruim honderd van deze wagentjes kleurde het centrum. Het oorspronkelijke 'rugzakje' natuurlijk, maar ook cabrio's en mini-bestelbusjes (Giardiniera). De terrassen str... lees meer..

2828

Kindertheater TOP weer in het Openluchttheater

Zondagmiddag 3 juli zal Theatergroep TOP de spannende kindervoorstelling ‘De Krimpstraal’ opvoeren in het Gorssels openluchttheater. Daaraan vooraf zijn er leuke kinderactiviteiten.  ... lees meer..

3422

Etiketten lezen bij de Jumbo

Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis organiseert in samenwerking met Jumbo Brinkman in Gorssel bijeenkomsten over voeding. Op woensdag-middag 6 juli is er een rondleiding in de Jumbo. ... lees meer..

4632

Te huur: Poststraat 1-G

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Poststraat 1-G.  ... lees meer..

4155

Inloopspreekuur BUUV in Gorssel

Er komt een BUUV-prikbord in de bieb in Gorssel. Drie contactpersonen beginnen met ingang van 28 juni  een inloopspreekuur om BUUV meer bekendheid te geven. ... lees meer..

3940

Gezellig samen lunchen in de Zorgtuin

Vandaag was de eerste van de vier ‘Lunches in de Zorgtuin’ en iedereen heeft genoten. Er komen nog drie zomerdagen-met-lunch, dus doe mee! ... lees meer..

4123

Fiat 500 Club op bezoek in Gorssel

Zaterdagmiddag zal een lange stoet met ‘rugzakjes’, de originele en welbekende Fiat 500-karretjes, een stop maken in Gorssel. Om alvast in de sfeer te komen: In de winkel van Bechtle staat een Fiat 500 en is een Fiat 500 fanshop ingericht. ... lees meer..

3098

Zelf bloemen plukken in 't Kloosterhofke

De bloemenpluktuin van 't Kloosterhofke is weer open. Iedere zaterdagochtend kunt u tegen een geringe vergoeding zelf een bos bloemen plukken. De fraaie tuin ligt aan de Zutphenseweg 75 in Eefde, net na de nieuwe rotonde. lees meer..

3996

Stayokay De Kleine Haar viert Triodos prijs met open dag

De hostelketen Stayokay is de trotse winnaar van de Triodos Hart-Hoofdprijs 2016 als erkenning voor haar bijdrage aan een duurzamere wereld. Om dat te vieren is er as. zaterdag op drie locaties, waaronder ‘De Kleine Haar’, het prachtige Noorse jachthuis bij de Kring van Dort... lees meer..

5697

Stelvio 4 ALS: hagel, sneeuw en onweer

Erbarmelijke omstandigheden, in de bergen regeert het weer en niet de mens. Maar ondanks dat hebben de wielergekken uit Gorssel en omgeving de indrukwekkende Passo dello Stelvio bedwongen. Voor Gorssel 4 ALS. ... lees meer..

3086

Buitenkunstig - Fotoalbum

Een bonte stoet van straatartiesten trekt voorbij. Kinderen spelen op de circusschool. Mooie kunst en brocante liggen fraai uitgestald. Muzikanten spelen op hun best. Mensen genieten van al dat moois. Het fotoalbum van Buitenkunstig is een bont palet geworden. Gors... lees meer..

3699

Veer Gorssel-Wilp nog steeds uit de vaart

Het veer Gorssel-Wilp is al enige tijd uit de vaart. Door de hoge waterstand van de IJssel staat de loopbrug tussen de wal en het ponton onder water. Op de website en Facebook van Gorssel.nl zal bekend worden gemaakt wanneer de pont weer in bedrijf wordt genomen. ... lees meer..

4772

Te huur: Meidoornstraat 10

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Meidoornstraat 10. Gorsselnaren hebben voorrang bij toewijzing. ... lees meer..

3010

Buitenkunstig, Gorssel op z'n best

Wat een feest was het zondagmiddag tijdens Buitenkunstig Gorssel. De organisatie, talloze vrijwilligers, de spectaculaire en leuke acts, de talloze kraamhouders, kunstenaars, cateraars (en natuurlijk ook het weer) zorgden voor een prachtige middag. Bekijk alvast ee... lees meer..

4222

Feestweek tijdens de zwemvierdaagse in De Boskoele

Op 27 juni start de zwemvierdaagse in zwembad de Boskoele te Gorssel. Een hele week baantjes trekken en spelen. De organisatie van de zwemvierdaagse maakt er dit jaar een echt feestje van. Er is iedere dag we wat te beleven, met een heuse poolparty als klapstuk. ... lees meer..

3191

Zien, ruiken, voelen en proeven

Permacultuurtuinderij De Veldhof presenteert op woensdag 22 juni onder het motto ‘Zien, ruiken, voelen en proeven’ haar standaard groentepakket bij winkeliers in Gorssel. ... lees meer..

5593

Oliemolen Kleine Muyl naar Nijbroek

Oliemolen Kleine Muyl heeft een nieuwe eigenaar. De walnotenperserij verdwijnt uit Kring van Dorth en verhuist naar Nijbroek. ... lees meer..

3144

Deze zomer herinrichting kerkzaal Gorssel

Na een lange voorbereiding zal eind deze maand begonnen worden met de herinrichting van de kerkzaal. De zaal wordt anders ingericht en (verouderde) installaties voor verwarming en elektra worden onderhanden genomen. De verbouwing duurt tot half november en de zaal is dan ges... lees meer..

3076

Boekenmarkt levert € 11.000 op voor onderhoud molen

De boekenmarkt die de Vrienden van de Gorsselse Molens zondag 22 juni voor de 22e keer hebben gehouden was bijzonder geslaagd. Het weer was prima, de sfeer uitstekend en de vele boekenliefhebbers die naar Gorssel waren gekomen brachten bij elkaar € 11.000 bijeen voor de mole... lees meer..

3112

De Bieb zoekt vrijwillige voorlezers

De bieb Gorssel zoekt vrijwilligers die wekelijks willen voorlezen op scholen, peutergroepen en in de bieb zelf. Voorlezers krijgen een training. ... lees meer..

3227

Informatieochtend zonnepanelen op huurwoningen

IJsseldal Wonen organiseert samen met LochemEnergie op zaterdag 18 juni 2016 aan de Noorseweg een informatieochtend over zonnepanelen op huurwoningen.  ... lees meer..

3484

Gemeente Lochem eert zijn 170 veteranen

De gemeente Lochem organiseert een Veteranendag in de gemeente omdat niet iedereen in de gelegenheid is om de Nederlandse Veteranendag op 25 juni in Den Haag bij te wonen. ... lees meer..

3443

Fotoalbum van leuke borden en fraaie details in centrum Gorssel

Femke Beijnvoort stuurde ons een fraaie fotoserie met allerlei kleine details in het centrum van Gorssel. Uithangborden van winkeliers, leuk gepresenteerde koopwaar, en gewoon mooie details in ons fraaie dorp.Bekijk het album >> ... lees meer..

2746

Muziek, kunst en bloemenpracht in 'De Uiterwaard' - Foto's

Altijd weer genieten tijdens een open dag in de prachtige tuin 'De Uiterwaard' van Ton en Ina Blokvoort. Afgelopen zondag was wel heel bijzonder vanwege optredens van het ‘A1 blaaskwintet’ en Shantykoor d' Ieselsingers, demonstraties van beeldhouwen en de speciale ... lees meer..

4253

Open repetitie bij Vocalgroup No Romeo’s

Vocalgroup No Romeo’s houdt op woensdag 22 juni aanstaande een open repetitie in ‘t Trefpunt in Gorssel. Iedereen is van harte welkom, maar mannen zingen niet mee! ... lees meer..

3045

Gezellig ‘Zomerzin’concert van de Harmonie

Vanmiddag gaf de Harmonie Gorssel-Eefde een gezellig buitenconcert aan de Hoofdstraat in Gorssel.De jeugdmuzikanten oogsten veel applaus en het weer werkte mee. ... lees meer..

4358

Kunstenaars exposeren tijdens Buitenkunstig Gorssel

Op zondag 19 juni bruist Gorssel van de activiteiten, waaronder een expositie in ‘Residentie de Roskam’ (zaal achter Loetje) van werk van zeven kunstenaars uit Gorssel en omstreken. ... lees meer..

4023

Zwemvierdaagse in De Boskoele

Ook dit jaar organiseert De Boskoele weer een zwemvierdaagse. Deelnemers kunnen hun baantjes trekken van maandag 27 juni t/m vrijdag 1 juli. Inschrijven kan bij de kassa van het zwembad vanaf 13 juni. ... lees meer..

3900

Kunst in hal Trefpunt weer vernieuwd

Er hangen sinds begin juni weer nieuwe schilderijen in de hal van ’t Trefpunt. De komende maanden wordt werk van Gerry Bakker Disbergen, Hanny Beernink Disbergen en Albert Broekhoff geëxposeerd. ... lees meer..

3179

Inwonersavond Kadernota 2017

Op 13 juni kunnen inwoners en organisaties uit de gemeente Lochem met raadsleden in gesprek over de Kadernota 2017. In de kadernota geeft het Lochemse college aan wat het komend jaar wil realiseren. ... lees meer..

3960

Uitleen hulpmiddelen naar Fysiotherapie de Boer en de Jonge

SWL en Gebiedsteam Gorssel hebben sinds 1 juni een gezamenlijk loket in Den Oldenhof. De uitleen van hulpmiddelen is met ingang van 13 juni in handen van Fysiotherapiepraktijk de Boer en de Jonge en niet, zoals elders in de pers is bericht, van Natuurdrogist Gorssel. ... lees meer..

3231

BUUV krijgt inlooppunt in Gorsselse bieb

Behalve een digitale buurtmarktplaats heeft Buuv vanaf 28 juni nu ook een inlooppunt in de bieb van Gorssel. Op dinsdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur kan iedereen daar terecht voor hulp in informatie. ... lees meer..

4551

Te huur: Reuvekamp 54

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Reuvekamp 54 (loting). ... lees meer..

3227

Bij ons in de straat (5)

In de rubriek ‘Bij ons in de straat’ vertellen inwoners over een gebeurtenis in hun buurt of straat. Werkgroep SamSam verzamelt de verhalen.Dit is de vijfde aflevering. ... lees meer..

3662

Inschrijven voor de voetbaldagen bij VV Gorssel

Voetbalvereniging Gorssel organiseert op 12, 13 en 14 juli 2016 voetbaldagen voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Lekker thuis slapen, maar voor de rest zijn de kids elke dag gast van VV Gorssel. Ook ideaal voor drukke ouders dus. ... lees meer..

4343

Gorssel ademt kunst op Buitenkunstig

Zondag 19 Juni is het centrum van Gorssel het decor van straattheater, markten met kunst, streekproducten en brocante, livemuziek, kunstexpositie, een kinderplein en een gezellig foodplein. ... lees meer..

3131

Flor d’Luna, een deur naar de rivier

Het ensemble Flor d’Luna nam zondagmiddag de bezoekers mee op reis met de Portugese Fado als leidraad. Prachtige gevoelige muziek vulde het theater, het publiek was muisstil en de vogels deden hun best om de liederen mee te zingen. Een breekbare sfeer ontstond. ... lees meer..

4574

Buitengebied gemeente Lochem krijgt glasvezelnetwerk

De gemeente Lochem heeft samen met Achterhoekse gemeenten afspraken gemaakt voor een snelle aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied. Voor de zomer van 2017 worden de eerste stappen gezet. ... lees meer..

3187

Met de SWL-bus naar de Berkelzomp in Eibergen

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). met ophaal- en thuisbrengservice. Op 1 juli gaat de bus naar Eibergen voor een vaartocht met de Berkelzomp. ... lees meer..

4983

Spieren voor Spieren Rally dubbel succes

Rotary Gorssel kijkt tevreden terug op de rally die afgelopen zaterdag werd gehouden. “Het is een dubbel succes geworden. We haalden twee maal zo veel geld op voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen als vorig jaar, maar liefst €15.000 en we hadden schitterend weer." ... lees meer..

3089

AquaGym in zwembad De Boskoele

Vanaf 16 juni is er in De Boskoele iedere dinsdagochtend aquagym. De lessen beginnen om 9.00 uur en worden verzorgd door een erkende fysiotherapeut van praktijk de Boer & de Jonge. ... lees meer..

3703

Veer Gorssel-Wilp door hoogwater tijdelijk uit de vaart

Door de hoge waterstand is het veer Gorssel-Wilp tijdelijk uit de vaart. De loopbrug tussen de wal en het ponton staat onder water. Exploitant Wytze van der Velde: "Het is natuurlijk bijzonder spijtig voor de vele fietsers en wandelaars die met dit mooie weer van het veer ge... lees meer..

8199

Stelvio4ALS: Acht ‘fietsgekken’ beklimmen de Passo dello Stelvio

Vrijdag 17 juni gaan acht wielerfanaten uit Gorssel en omgeving de beruchte 2758 meter hoge bergpas Stelvio beklimmen, een prachtig monster met 48 haarspeldbochten. “Het zal zeker afzien worden, maar dit is nog niets in vergelijking met de ziekte ALS. En daar doen we het voo... lees meer..

5021

Rudy Volbeda jubileert met 10 jaar landschapschilderen

Landschapschilder Rudy Volbeda vestigde zich 10 jaar geleden in Epse, omdat het landschap van onze omgeving hem zo aansprak. De van oorsprong uit de Randstad komende ‘en plein air’ schilder trekt op zijn fiets met karretje de hele streek door op zoek naar bijzondere plekjes.... lees meer..

2995

Museum MORE is jarig!

Op 2 juni 2015, vandaag alweer een jaar geleden, opende Museum MORE zijn poorten voor het publiek. En ruim een maand geleden werd al de 100.00ste bezoeker verwelkomd. Dat is een felicitatie waard!  ... lees meer..

3613

Vleermuis in huis? Vleermuiswerkgroep helpt!

Vleermuis in huis? Ga het diertje niet zelf te lijf, maar schakel vrijwilligers van Vleermuiswerkgroep Gelderland in. ... lees meer..

5517

More weddings at MORE?

More weddings at MORE, oftewel: volgen er nog meer trouwerijen bij Museum MORE?Afgelopen zaterdag was de eerste, en het was een prachtig feest! ... lees meer..

Resultaten 1 - 55 van 55