Archief per maand

Juni 2016

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3477

‘Gat’ naast Bakkerij van Helvoort wordt gevuld

Op het terrein naast Bakkerij van Helvoort in Gorssel wordt binnenkort gebouwd. De aannemer begint voor de bouwvak met werkzaamheden voor twee woningen-onder-een-kap.  Het terrein naast b... lees meer..

4016

Nog steeds te huur: Poststraat 1-G

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het eerder aangeboden appartement aan de Poststraat 1-G is nog steeds te huur. De reactietermijn loopt  tot en met ... lees meer..

4983

Maurice van Gelderen, bevlogen huisarts

Ruim vier jaar is de apotheekhoudende Huisartsenpraktijk van Gelderen gevestigd in het karakteristieke pand Den Oldenhof in Gorssel. Tijd voor Gorssel.nl om eens een kijkje te gaan nemen in ... lees meer..

5198

Kinderen uit Gorssel in Openluchtspel Lochem

Op 2, 5, 8 en 9 juli wordt het openluchtspel ‘Dorp op Stelten’ uitgevoerd in het Openluchttheater Lochem. Er doen 14 kinderen aan mee waarvan er 11 uit Gorssel komen. Die hebben allemaal toneelles geh... lees meer..

4415

Wildwestfeest bij Villa Veldhof!

Op vrijdag 1 juli organiseert Villa Veldhof het jaarlijkse zomerfeest. Het thema is dit jaar: het Wilde Westen. Iedereen is welkom! Op vrijdag 1 juli 2016 organiseert Villa Veldhof in Gorssel het lees meer..

4578

Concours Hippique Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen

Op en om de terreinen van manege De Dam aan de Damlaan en het Oostveensepad houdt Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen komend weekend haar jaarlijkse Concours Hippique. Het is een afwisselend en ... lees meer..

4428

Geef zwembad De Boskoele kleur

Gorssel heeft met De Boskoele een fantastisch mooi zwembad waar ieder seizoen meer dan 30.000 bezoekers kunnen genieten. De organisatie draait voor een groot deel op vrijwilligers. Het is de bedoeling... lees meer..

3083

Geslaagde bewonersbijeenkomst Manegebuurt

Vanmiddag kwamen ruim veertig mensen naar een gezellige buurtbijeenkomst van de Gorsselse Manegebuurt. Het initiatief kwam van enkele bewoners en werd ondersteund door woning-corporatie IJsseldal Wone... lees meer..

2475

Rugzakjes-invasie trekt veel bekijks

Onder toeziend oog van veel belangstellenden zocht een lange stoet Fiat's 500 een plekje aan de Hoofdstraat. Ruim honderd van deze wagentjes kleurde het centrum. Het oorspronkelijke 'rugzakje' natuurl... lees meer..

2771

Kindertheater TOP weer in het Openluchttheater

Zondagmiddag 3 juli zal Theatergroep TOP de spannende kindervoorstelling ‘De Krimpstraal’ opvoeren in het Gorssels openluchttheater. Daaraan vooraf zijn er leuke kinderactiviteiten.  Zondag 3 ... lees meer..

3373

Etiketten lezen bij de Jumbo

Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis organiseert in samenwerking met Jumbo Brinkman in Gorssel bijeenkomsten over voeding. Op woensdag-middag 6 juli is er een rondleiding in de Jumbo. Diëtistenprakti... lees meer..

4573

Te huur: Poststraat 1-G

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Poststraat 1-G.  IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woni... lees meer..

4099

Inloopspreekuur BUUV in Gorssel

Er komt een BUUV-prikbord in de bieb in Gorssel. Drie contactpersonen beginnen met ingang van 28 juni  een inloopspreekuur om BUUV meer bekendheid te geven. Het BUUV-project, dat 1 april van d... lees meer..

3887

Gezellig samen lunchen in de Zorgtuin

Vandaag was de eerste van de vier ‘Lunches in de Zorgtuin’ en iedereen heeft genoten. Er komen nog drie zomerdagen-met-lunch, dus doe mee! Woensdag 22 juni 2016 was de eerste van de vier ‘Lunc... lees meer..

4020

Fiat 500 Club op bezoek in Gorssel

Zaterdagmiddag zal een lange stoet met ‘rugzakjes’, de originele en welbekende Fiat 500-karretjes, een stop maken in Gorssel. Om alvast in de sfeer te komen: In de winkel van Bechtle staat een Fiat 50... lees meer..

3065

Zelf bloemen plukken in 't Kloosterhofke

De bloemenpluktuin van 't Kloosterhofke is weer open. Iedere zaterdagochtend kunt u tegen een geringe vergoeding zelf een bos bloemen plukken. De fraaie tuin ligt aan de Zutphenseweg 75 in Eefde, net lees meer..

3950

Stayokay De Kleine Haar viert Triodos prijs met open dag

De hostelketen Stayokay is de trotse winnaar van de Triodos Hart-Hoofdprijs 2016 als erkenning voor haar bijdrage aan een duurzamere wereld. Om dat te vieren is er as. zaterdag op drie locaties, waaro... lees meer..

5599

Stelvio 4 ALS: hagel, sneeuw en onweer

Erbarmelijke omstandigheden, in de bergen regeert het weer en niet de mens. Maar ondanks dat hebben de wielergekken uit Gorssel en omgeving de indrukwekkende Passo dello Stelvio bedwongen. Voor Gorsse... lees meer..

3051

Buitenkunstig - Fotoalbum

Een bonte stoet van straatartiesten trekt voorbij. Kinderen spelen op de circusschool. Mooie kunst en brocante liggen fraai uitgestald. Muzikanten spelen op hun best. Mensen genieten van al dat m... lees meer..

3650

Veer Gorssel-Wilp nog steeds uit de vaart

Het veer Gorssel-Wilp is al enige tijd uit de vaart. Door de hoge waterstand van de IJssel staat de loopbrug tussen de wal en het ponton onder water. Op de website en Facebook van Gorssel.nl zal beken... lees meer..

4722

Te huur: Meidoornstraat 10

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Meidoornstraat 10. Gorsselnaren hebben voorrang bij toewijzing. ... lees meer..

2950

Buitenkunstig, Gorssel op z'n best

Wat een feest was het zondagmiddag tijdens Buitenkunstig Gorssel. De organisatie, talloze vrijwilligers, de spectaculaire en leuke acts, de talloze kraamhouders, kunstenaars, cateraars (en natuur... lees meer..

4166

Feestweek tijdens de zwemvierdaagse in De Boskoele

Op 27 juni start de zwemvierdaagse in zwembad de Boskoele te Gorssel. Een hele week baantjes trekken en spelen. De organisatie van de zwemvierdaagse maakt er dit jaar een echt feestje van. Er is ieder... lees meer..

3151

Zien, ruiken, voelen en proeven

Permacultuurtuinderij De Veldhof presenteert op woensdag 22 juni onder het motto ‘Zien, ruiken, voelen en proeven’ haar standaard groentepakket bij winkeliers in Gorssel. Permacultuurtuinderij De V... lees meer..

5515

Oliemolen Kleine Muyl naar Nijbroek

Oliemolen Kleine Muyl heeft een nieuwe eigenaar. De walnotenperserij verdwijnt uit Kring van Dorth en verhuist naar Nijbroek. Enkele weken geleden werd bekend dat Martin Damhuis, exploitant van oli... lees meer..

3100

Deze zomer herinrichting kerkzaal Gorssel

Na een lange voorbereiding zal eind deze maand begonnen worden met de herinrichting van de kerkzaal. De zaal wordt anders ingericht en (verouderde) installaties voor verwarming en elektra worden onder... lees meer..

3023

Boekenmarkt levert € 11.000 op voor onderhoud molen

De boekenmarkt die de Vrienden van de Gorsselse Molens zondag 22 juni voor de 22e keer hebben gehouden was bijzonder geslaagd. Het weer was prima, de sfeer uitstekend en de vele boekenliefhebbers die ... lees meer..

3072

De Bieb zoekt vrijwillige voorlezers

De bieb Gorssel zoekt vrijwilligers die wekelijks willen voorlezen op scholen, peutergroepen en in de bieb zelf. Voorlezers krijgen een training. ‘Prentjes kijken’, Piet Slager (1871-1938), foto we... lees meer..

3173

Informatieochtend zonnepanelen op huurwoningen

IJsseldal Wonen organiseert samen met LochemEnergie op zaterdag 18 juni 2016 aan de Noorseweg een informatieochtend over zonnepanelen op huurwoningen.  IJsseldal Wonen organiseert samen met Lo... lees meer..

3434

Gemeente Lochem eert zijn 170 veteranen

De gemeente Lochem organiseert een Veteranendag in de gemeente omdat niet iedereen in de gelegenheid is om de Nederlandse Veteranendag op 25 juni in Den Haag bij te wonen. De gemeente Lochem organi... lees meer..

3400

Fotoalbum van leuke borden en fraaie details in centrum Gorssel

Femke Beijnvoort stuurde ons een fraaie fotoserie met allerlei kleine details in het centrum van Gorssel. Uithangborden van winkeliers, leuk gepresenteerde koopwaar, en gewoon mooie details in ons fra... lees meer..

2712

Muziek, kunst en bloemenpracht in 'De Uiterwaard' - Foto's

Altijd weer genieten tijdens een open dag in de prachtige tuin 'De Uiterwaard' van Ton en Ina Blokvoort. Afgelopen zondag was wel heel bijzonder vanwege optredens van het ‘A1 blaaskwintet’ e... lees meer..

4216

Open repetitie bij Vocalgroup No Romeo’s

Vocalgroup No Romeo’s houdt op woensdag 22 juni aanstaande een open repetitie in ‘t Trefpunt in Gorssel. Iedereen is van harte welkom, maar mannen zingen niet mee! Altijd eens willen ervaren h... lees meer..

3010

Gezellig ‘Zomerzin’concert van de Harmonie

Vanmiddag gaf de Harmonie Gorssel-Eefde een gezellig buitenconcert aan de Hoofdstraat in Gorssel.De jeugdmuzikanten oogsten veel applaus en het weer werkte mee. Op zondagmiddag 12 juni 2016 gaf de ... lees meer..

4305

Kunstenaars exposeren tijdens Buitenkunstig Gorssel

Op zondag 19 juni bruist Gorssel van de activiteiten, waaronder een expositie in ‘Residentie de Roskam’ (zaal achter Loetje) van werk van zeven kunstenaars uit Gorssel en omstreken. Op 19 juni a.s.... lees meer..

3948

Zwemvierdaagse in De Boskoele

Ook dit jaar organiseert De Boskoele weer een zwemvierdaagse. Deelnemers kunnen hun baantjes trekken van maandag 27 juni t/m vrijdag 1 juli. Inschrijven kan bij de kassa van het zwembad vanaf 13 juni.... lees meer..

3837

Kunst in hal Trefpunt weer vernieuwd

Er hangen sinds begin juni weer nieuwe schilderijen in de hal van ’t Trefpunt. De komende maanden wordt werk van Gerry Bakker Disbergen, Hanny Beernink Disbergen en Albert Broekhoff geëxposeerd. ... lees meer..

3143

Inwonersavond Kadernota 2017

Op 13 juni kunnen inwoners en organisaties uit de gemeente Lochem met raadsleden in gesprek over de Kadernota 2017. In de kadernota geeft het Lochemse college aan wat het komend jaar wil realiseren. ... lees meer..

3898

Uitleen hulpmiddelen naar Fysiotherapie de Boer en de Jonge

SWL en Gebiedsteam Gorssel hebben sinds 1 juni een gezamenlijk loket in Den Oldenhof. De uitleen van hulpmiddelen is met ingang van 13 juni in handen van Fysiotherapiepraktijk de Boer en de Jonge en n... lees meer..

3193

BUUV krijgt inlooppunt in Gorsselse bieb

Behalve een digitale buurtmarktplaats heeft Buuv vanaf 28 juni nu ook een inlooppunt in de bieb van Gorssel. Op dinsdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur kan iedereen daar terecht voor hulp in informa... lees meer..

4487

Te huur: Reuvekamp 54

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Reuvekamp 54 (loting). IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel won... lees meer..

3186

Bij ons in de straat (5)

In de rubriek ‘Bij ons in de straat’ vertellen inwoners over een gebeurtenis in hun buurt of straat. Werkgroep SamSam verzamelt de verhalen.Dit is de vijfde aflevering. Dit is de vijfde aflevering ... lees meer..

3626

Inschrijven voor de voetbaldagen bij VV Gorssel

Voetbalvereniging Gorssel organiseert op 12, 13 en 14 juli 2016 voetbaldagen voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Lekker thuis slapen, maar voor de rest zijn de kids elke dag gast van VV Gorssel. Ook idea... lees meer..

4249

Gorssel ademt kunst op Buitenkunstig

Zondag 19 Juni is het centrum van Gorssel het decor van straattheater, markten met kunst, streekproducten en brocante, livemuziek, kunstexpositie, een kinderplein en een gezellig foodplein. Gorssel... lees meer..

3082

Flor d’Luna, een deur naar de rivier

Het ensemble Flor d’Luna nam zondagmiddag de bezoekers mee op reis met de Portugese Fado als leidraad. Prachtige gevoelige muziek vulde het theater, het publiek was muisstil en de vogels deden hun b... lees meer..

4528

Buitengebied gemeente Lochem krijgt glasvezelnetwerk

De gemeente Lochem heeft samen met Achterhoekse gemeenten afspraken gemaakt voor een snelle aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied. Voor de zomer van 2017 worden de eerste stappen gezet. ... lees meer..

3140

Met de SWL-bus naar de Berkelzomp in Eibergen

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). met ophaal- en thuisbrengservice. Op 1 juli gaat de bus naar Eibergen voor een vaartocht met de Berkelzomp. Een dagje uit met de bu... lees meer..

4913

Spieren voor Spieren Rally dubbel succes

Rotary Gorssel kijkt tevreden terug op de rally die afgelopen zaterdag werd gehouden. “Het is een dubbel succes geworden. We haalden twee maal zo veel geld op voor onderzoek naar spierziekten bij kind... lees meer..

3037

AquaGym in zwembad De Boskoele

Vanaf 16 juni is er in De Boskoele iedere dinsdagochtend aquagym. De lessen beginnen om 9.00 uur en worden verzorgd door een erkende fysiotherapeut van praktijk de Boer & de Jonge. In samenwerk... lees meer..

3631

Veer Gorssel-Wilp door hoogwater tijdelijk uit de vaart

Door de hoge waterstand is het veer Gorssel-Wilp tijdelijk uit de vaart. De loopbrug tussen de wal en het ponton staat onder water. Exploitant Wytze van der Velde: "Het is natuurlijk bijzonder spijtig... lees meer..

7598

Stelvio4ALS: Acht ‘fietsgekken’ beklimmen de Passo dello Stelvio

Vrijdag 17 juni gaan acht wielerfanaten uit Gorssel en omgeving de beruchte 2758 meter hoge bergpas Stelvio beklimmen, een prachtig monster met 48 haarspeldbochten. “Het zal zeker afzien worden, maar ... lees meer..

4913

Rudy Volbeda jubileert met 10 jaar landschapschilderen

Landschapschilder Rudy Volbeda vestigde zich 10 jaar geleden in Epse, omdat het landschap van onze omgeving hem zo aansprak. De van oorsprong uit de Randstad komende ‘en plein air’ schilder trekt op z... lees meer..

2953

Museum MORE is jarig!

Op 2 juni 2015, vandaag alweer een jaar geleden, opende Museum MORE zijn poorten voor het publiek. En ruim een maand geleden werd al de 100.00ste bezoeker verwelkomd. Dat is een felicitatie waard!&nbs... lees meer..

3524

Vleermuis in huis? Vleermuiswerkgroep helpt!

Vleermuis in huis? Ga het diertje niet zelf te lijf, maar schakel vrijwilligers van Vleermuiswerkgroep Gelderland in. Het kan gebeuren: zomaar een vleermuis in je slaapkamer of op de zolder. Wat do... lees meer..

5461

More weddings at MORE?

More weddings at MORE, oftewel: volgen er nog meer trouwerijen bij Museum MORE?Afgelopen zaterdag was de eerste, en het was een prachtig feest! More weddings at MORE, oftewel: volgen er nog meer tr... lees meer..

Resultaten 1 - 55 van 55