Juli 2016

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

2611

Voorverkoop Gorssel Huilt: Wees er snel bij!

Zaterdag 27 augustus a.s. start de voorverkoop van kaartjes voor het smartlappenfestival ‘Gorssel Huilt’ van 10 september. 9.00 uur bij Eetcafé de Hoek. Vorig jaar was er een heuze run op de kaartjes, dus zet deze datum alvast in uw agenda. Gorssel, 31 juli 2016  &nbs... lees meer..

17650

Zandgat: ontspannen, zwemmen en genieten van de IJssel

Vorig jaar is het strandje aan het Zandgat vergroot. Bij normale zomerstand van de IJssel kunt u er heerlijk recreëren en zwemmen. Het zandgat ligt in de Ravenswaarden, een prachtig flora- en faunarijk gebied. ... lees meer..

4296

Tuinweekend Gorssel

Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 juli openen zes particuliere tuinbezitters in en rond Gorssel hun poorten voor publiek. De route tussen de tuinen leent zich voor een mooie fietstocht. ... lees meer..

2947

Welkom in Gorssel - Overnachtingsmogelijkheden op Gorssel.nl

In Gorssel en omgeving is een uitgebreid aanbod van campings, B&B's, vakantiehuisjes, hotels en er is een StayOkay hostel. Overnachtingsmogelijkheden voor iedere beurs. In de rubriek Erop uit op deze website vindt u een compleet overzicht van alle overnachtings-mogelijkh... lees meer..

3024

Buurtzorg Gorssel blij met schenking

Familie van een overleden cliënt heeft Buurtzorg Gorssel een mooie Rollz Motion (rolstoel en rollator in één) geschonken. Buurtzorg is er blij mee. ... lees meer..

3366

Met de SWL-bus naar Ootmarsum

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, met ophaal- en thuisbrengservice. Op 5 augustus gaat de tocht naar Ootmarsum. ... lees meer..

3567

Fonkelfestival vol inwonersinitiatieven

Op 17 september vindt in Harfsen het ‘Fonkelfestival‘ plaats. Dit festival draait volledig om inwonersinitiatieven. Iedereen kan tijdens het festival zijn initiatief laten zien of inspiratie opdoen. ... lees meer..

3832

IVN-cursus 'Natuur door de seizoenen heen'

Ervaren natuurgidsen van de IVN geven een cursus op zes woensdagavonden en zes excursies op zaterdagochtend. De thema’s zijn gericht op de natuur in en rond Zutphen. De cursus loopt van oktober 2016 t/m begin juni 2017. ... lees meer..

4370

Welkom in Gorssel - Tips voor leuke uitjes

Een dagje op bezoek in Gorssel? Op vakantie? Welkom!De rubriek Erop uit van deze website heeft veel ideeën om uw verblijf in en rond Gorssel nog leuker te maken. ... lees meer..

4653

Te huur: Poststraat 3-G

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Poststraat 3-G. ... lees meer..

3168

Ook dit jaar akkerranden bekijken

De Nederlandse Bijenhouders Vereniging-afdeling Gorssel organiseert een  excursie langs akkerranden in de Gorsselse Enk. Loop op 20 juli 2016 mee met een avondwandeling. ... lees meer..

3277

Rondleidingen bij Touwslagerij Steenbergen

In Gorssel staat een bijzonder bedrijf: Touwslagerij Steenbergen, één van de laatste ambachtelijke touwslagerijen van Nederland. In de zomermaanden zijn er op donderdagochtend rondleidingen.  ... lees meer..

3177

Op zoek naar vlinders- en libellen op de heide - fotoalbum

Zondagmiddag 10 juli organiseerde het IVN weer een prachtige wandeling op de Gorsselse Heide. Onder de bezielende leiding van Klaske, Frens en Andrea werd gespeurd naar vlinders en libellen. Louise Tietge ontdekte mee en maakte voor Gorssel.nl een prachtige fotoserie. ... lees meer..

3691

Modderdag en zomerfeest bij Villa Veldhof

Het is een gezellige boel bij Kindercentrum Villa Veldhof aan de Veldhofstraat. De nationale modderdag werd uitbundig gevierd en ook het zomerfeest was met alle cowboys en cowgirls een groot succes. ... lees meer..

3497

Lekker actief ... Erop uit

De rubriek Erop uit op deze website, met heel veel ideeën voor leuke uitstapjes, is uitgebreid met tips voor actieve uitjes. Of u nu te gast bent in Gorssel of inwoner van het dorp, er is voor iedereen iets leuks te vinden: gewoon dóén! ... lees meer..

3185

Zondag 3 juli Openluchttheater: TOP was weer top!

Het was weer een geweldige middag voor de kinderen en hun (groot)ouders. Vanwege de buien helaas niet in het Openluchttheater, maar in ’t Trefpunt was het niet minder gezellig. Eerst een uur lekker knutselen en daarna de kindervoorstelling ‘De Krimpstraal’. Spannend, maar ... lees meer..

3027

Expositie met prijsvraag in Tramstation

Het Tramstation in Gorssel is in de maand juli gesloten. In die periode kunnen passanten dankzij de glazen omhulling van het station een expositie van diorama’s bekijken. Aan de expositie is een prijsvraag verbonden. ... lees meer..

2734

De Harmonie sluit het seizoen af ... met dweilorkest

Afgelopen maandagavond was het erg gezellig toeven bij De Borkel. De Harmonie Gorssel-Eefde liet zich van haar goeie, muzikale kant horen en het weer was prima. Er kon dus lekker buiten gespeeld worden voor een groot publiek dat zich prima vermaakte. ... lees meer..

3781

Veer Gorssel-Wilp vanaf vrijdag weer in bedrijf

Goed nieuws. Vanaf vrijdag (8 juli 2016) is het voet- en fietsveer Gorssel-Wilp weer in de vaart. Zoals gebruikelijk dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur. Door de hoge waterstand van de IJssel is de pont vanaf 3 juni buiten bedrijf geweest. Ook het ponton waaraan de pont aanlegt... lees meer..

3190

Zomersluiting gemeenteloket Gorssel

Van woensdag 20 juli tot en met 10 augustus is het gemeenteloket in Den Oldenhof in Gorssel gesloten. Wel kunt u tijdens de zomersluiting in de Gorsselse bibliotheek de stukken bekijken die ter inzage liggen. Het gemeentehuis in stad Lochem is in deze periode geopend. ... lees meer..

3442

Leerlingenconcert Juliette Dumoré: Spannend voor jong en oud

Afgelopen zaterdag vond in De Brink weer het jaarlijks concert plaats van leerlingen van Juliette Dumoré. Leerlingen van beginnend tot het toelatingsniveau voor conservatorium speelden voor een volle zaal. ... lees meer..

3774

Geslaagde zwemvierdaagse in De Boskoele

Ondanks de slechte weersvooruitzichten voor de hele week hebben zo’n 100 dappere zwemmers zich aangemeld voor de Gorsselse zwemvierdaagse. De extra activiteiten zoals een duikclinic, waterpoloën en discozwemmen werden door de jeugd enthousiast ontvangen. ... lees meer..

6163

Gorssel Huilt op 10 september

De voorbereidingen lopen mooi op schema, op zaterdag 10 september gaan de deelnemers van ‘Gorssel Huilt’ met 20 liedjes voor de 12e keer strijden om de titel van ‘Het Beste Levenslied’. ... lees meer..

Resultaten 1 - 23 van 23