Archief per maand

Augustus 2016

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3048

Blokfluitles op de Vullerschool

Op dinsdagmiddag 6 september begint De Harmonie Gorssel-Eefde met blokfluitlessen op de Vullerschool in Gorssel. Loop gerust binnen bij deze open repetitie! Op dinsdag 6 september 2016 begint muzie... lees meer..

4799

Juliette Dumoré start Vocaal Café in Schouwburg Lochem

Gorssels veelzijdig muzikaal talent Juliette Dumoré heeft het initiatief genomen voor een ‘Vocaal Café’. Mensen die zin hebben om te zingen, maar daarmee geen ervaring hebben of die niet zo’n zin he... lees meer..

2941

Kaartjes voor Gorssel Huilt bij Bechtle en De Hoek

Zaterdagochtend stond er weer een lange rij bij de voorverkoop van kaartjes voor Gorssel Huilt, het smartlappenfestival dat op zaterdag 10 september plaatsvindt. Gelukkig zijn er nog kaartjes over. Di... lees meer..

3374

Slank & Fit bij Corpus State

Weer slank en fit worden? Dat kan vanaf 20 september in Corpus State in Gorssel, met  begeleiding van een diëtist en fysiotherapeut. Vanaf dinsdag 20 september 2016 organiseren Fysiothera... lees meer..

2917

Nieuw seizoen voor ‘Aan tafel met jus in een kuiltje’

De tweewekelijkse inloopmaaltijd ‘Jus in een kuiltje’ gaat haar derde jaar in. Het initiatief van ’t Trefpunt was vanaf de eerste bijeenkomt al een groot succes. Vanaf zondag 4 september a.s. kunt u w... lees meer..

3260

Triatlongroep De Boskoele succesvol in Almen

Triatleten van De Boskoele waren met een tweede en een derde plek bij de dames en een plek bij de eerste tien voor de heren succesvol bij de Almense Triatlon die afgelopen zondag werd gehouden. Tri... lees meer..

2621

Met de SWL-bus naar De Lutte

Iedere maand kunnen ouderen een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL), met ophaal- en thuisbrengservice. Op 14 september 2016 rijdt de bus naar De Lutte voor een huifkartocht. ... lees meer..

2797

Boskoele een week langer open!

Vanwege het voorspelde zomerse weer blijft zwembad De Boskoele in Gorssel een week langer open, in ieder geval tot en met vrijdag 2 september a.s. Er gelden wel andere openingstijden: maandag tot en m... lees meer..

3096

'In voor Yoga' weer van start

Karin Hibma van ‘In voor Yoga’ is weer begonnen met lessen Hatha Yoga in Corpus State in Gorssel. ‘Bij ‘In voor Yoga’ kunnen voor een speciale actieprijs drie proeflessen gevolgd worden. In Corpus ... lees meer..

3399

Swing Coöperation houdt een open repetitie

Popkoor Swing Coöperation begint weer aan een nieuw seizoen. Het afgelopen jaar was het koor zeer succesvol met diverse optredens en een derde plaats bij het landelijk Balk Topfestival. Er zijn wat pl... lees meer..

2655

De Omloop van Gorssel met recht een 'Klassieker'

Wieler Toer Club Gorssel organiseerde zondag 21 augustus voor de 32e keer het fietsevenement 'De Omloop van Gorssel'. Sportievelingen genoten van prachtige routes voor MTB en racefiets, er was een vro... lees meer..

3243

Kennismaken met Scouting IJsselgroep

Scouting IJsselgroep nodigt jongens van 7 t/m 11 jaar uit om op zaterdagmiddag 27 augustus kennis te maken met scouting. De jongensgroep van de Gorsselse scouting heeft dan de aftrap van het nieuwe se... lees meer..

3105

Boekjes & Babbels in Gorssel

Vanaf donderdag 1 september organiseert de bieb in Gorssel twee ochtenden per maand bijeenkomsten waarbij ouders met hun jonge kinderen kunnen spelen, zingen en voorlezen. Vanaf donderdag 1 septemb... lees meer..

150

Agnes Oolthuis exposeert in het Tramstation

In het Tramstation in Gorssel is tot en met 20 september  een expositie van het werk van de Gorsselse kunstenares Agnes Oolthuis te zien. Op 3 september is Agnes zelf aanwezig tijdens een open hu... lees meer..

3189

Rondleidingen bij Touwslagerij Steenbergen

Een prachtig bedrijf, ambachtelijk én modern, waar de vierde generatie Steenbergen touw maakt en verder verwerkt tot producten voor sport, scheepvaart en zelfs tot designartikelen!Iedere donderdagocht... lees meer..

3848

IJsseljazz 4 ALS

IJsselJazz, het jaarlijkse jazz en bluesfestival in Gorssel, staat dit jaar in het teken van de strijd tegen de spierziekte ALS, met als hoogtepunt The Battle Against ALS, waarin een aantal topmusici ... lees meer..

3288

Projectkoor Eefde heeft nieuw programma

Het Projectkoor Eefde begint op 7 september met de repetities voor een nieuw programma. Wie mee wil zingen (vooral heren!), is welkom.  Joseph Haydn (1732-1809)Het Projectkoor Eefde heeft... lees meer..

4795

Taalhuis Lochem-Zutphen zoekt taalvrijwilligers

Taalhuis Lochem-Zutphen zoekt vrijwilligers om mensen met een taalachterstand te helpen. In september is er een gratis training voor deze taalvrijwilligers. Sinds december 2015 is binnen de ge... lees meer..

4688

Rommelmarkt Scouting de Kompasnaald

De vakantie is bijna voorbij en dan is het weer tijd voor de rommelmarkt van Scoutinggroep de Kompasnaald. Zaterdag 27 augustus worden in de kom van Epse en Gorssel tussen 9.00 en 12.30 uur huis aan h... lees meer..

4471

Residentie de Roskam na verbouwing weer in gebruik

De hotelkamers van Loetje zijn verbouwd en ook de evenementenzalen ‘Residentie de Roskam’ zijn bijna klaar. Dinsdag 16 augustus is de vuurdoop: De Gorsselse Kunstkring luidt dan het nieuwe culturele s... lees meer..

3807

Racefiets en MTB evenement ‘Omloop van Gorssel’ op 21 augustus

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 21 augustus voor de 32e keer de Omloop van Gorssel, een groot ééndaags fietsevenement waar liefhebbers uit de wijde omtrek aan meedoen. Er zijn routes voor MTB ... lees meer..

5892

Te huur: Rietdekkerweg 51

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Rietdekkerweg 51. Gorsselnaren hebben voorrang bij toewijzing. IJss... lees meer..

4111

Rotary Kidsrun Gorssel/Epse/Joppe in teken van ALS

Op 23 september wordt in Gorssel de tweede Rotary Kidsrun georganiseerd. De opbrengst komt ten goede aan de strijd tegen de spierziekte ALS. Er is ook een DrieDorpenLoop voor brugklassers en volwassen... lees meer..

4702

Zozijn helpt graag!

De cliënten van Zozijn willen graag voor ondernemers of verenigingen in Gorssel de handen uit de mouwen steken. Waar is werk aan de winkel (letterlijk of figuurlijk)? Zoals velen ondertussen al wet... lees meer..

4266

Werkzaamheden voor tweede sluis Eefde van start

Het sluiscomplex bij Eefde krijgt een tweede schutsluis. De werkzaamheden beginnen volgende maand met de kap van 375 bomen en zullen duren tot 2020. De extra kolk komt aan de noordzijde van de huidige... lees meer..

3914

Opzwepende Ierse Klanken in het Openluchttheater

Na de vakantieperiode zijn er nog twee concerten in het Openluchttheater Gorssel. Zaterdagavond 27 augustus is er een optreden van Celtic Wind met Ierse muziek. 9 oktober is het de beurt aan de Nederr... lees meer..

3930

Computercursussen voor senioren in Gorssel en Eefde

De Stichting Welzijn Lochem biedt in Eefde en Gorssel computercursussen voor senioren aan. Het gaat om lessen Windows 10 en iPad of tablet.    De Stichting Welzijn Lochem biedt drie soor... lees meer..

4965

Nieuwe Sponsoren voor Team iessel diesel

iessel diesel is een Light Super Stock trekker die uitkomt in de National klasse van de NTTO (Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie). Er worden ongeveer 10 wedstrijden verreden in binnen en ... lees meer..

3200

Actualisatie Nota Mobiliteit 2016

Tot en met 24 augustus ligt de Nota Mobiliteit van de gemeente Lochem ter inzage. De nota is een actualisatie van de Nota mobiliteit uit 2008. Tot en met 24 augustus 2016 ligt de Nota Mobiliteit va... lees meer..

3013

Achtste Gorsselse tuinweekend zeer geslaagd

Zes particuliere tuinen in en om Gorssel waren het laatste weekend van juli opengesteld. Ondanks dat er af en toe buien overkwamen was de sfeer goed en waren de bezoekersaantallen hoog. Zes particu... lees meer..

3352

Verhalenaovend bie De Keihave

Zaoterdagaovend 6 augustus is der in de vievertuin De Keihave in Gorssel een streektaalverhalenaovend.      Zaoterdagaovend 6 augustus 2016 is der in de vievertuin De Keihave in Gor... lees meer..

3134

Heerlijk wandelen en fietsen rondom Gorssel

De prachtige en gevarieerde omgeving van Gorssel leent zich prima om per fiets of wandelend te verkennen. De redactie van Gorssel.nl heeft ruim 20 routes gemaakt en verzameld die u kunt volgen ... lees meer..

4119

Midzomeravondfeest bij de Gorsselse Kunstkring

De Gorsselse Kunstkring luidt op 16 augustus het nieuwe culturele seizoen in met een feestelijke avond vol poëzie en muziek. Bekende dichters uit de regio dragen voor uit hun werk, omlijst door muziek... lees meer..

4554

Kick-off VV Gorssel nieuwe seizoen

Voetbalvereniging Gorssel organiseert net als andere jaren weer een mooie aftrap van het nieuwe voetbalseizoen. Op zondag 21 augustus spelen diverse teams een toernooi en wordt er voor de jeugd een ... lees meer..

Resultaten 1 - 34 van 34