Augustus 2016

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3136

Blokfluitles op de Vullerschool

Op dinsdagmiddag 6 september begint De Harmonie Gorssel-Eefde met blokfluitlessen op de Vullerschool in Gorssel. Loop gerust binnen bij deze open repetitie! ... lees meer..

4891

Juliette Dumoré start Vocaal Café in Schouwburg Lochem

Gorssels veelzijdig muzikaal talent Juliette Dumoré heeft het initiatief genomen voor een ‘Vocaal Café’. Mensen die zin hebben om te zingen, maar daarmee geen ervaring hebben of die niet zo’n zin hebben in een koor zijn welkom om lekker samen te zingen. En Juliette heeft n... lees meer..

3003

Kaartjes voor Gorssel Huilt bij Bechtle en De Hoek

Zaterdagochtend stond er weer een lange rij bij de voorverkoop van kaartjes voor Gorssel Huilt, het smartlappenfestival dat op zaterdag 10 september plaatsvindt. Gelukkig zijn er nog kaartjes over. Die zijn verkrijgbaar bij Eetcafé De Hoek en Kantoorboekhandel Bechtle. ... lees meer..

3538

Slank & Fit bij Corpus State

Weer slank en fit worden? Dat kan vanaf 20 september in Corpus State in Gorssel, met  begeleiding van een diëtist en fysiotherapeut. ... lees meer..

2999

Nieuw seizoen voor ‘Aan tafel met jus in een kuiltje’

De tweewekelijkse inloopmaaltijd ‘Jus in een kuiltje’ gaat haar derde jaar in. Het initiatief van ’t Trefpunt was vanaf de eerste bijeenkomt al een groot succes. Vanaf zondag 4 september a.s. kunt u weer aanschuiven. ... lees meer..

3363

Triatlongroep De Boskoele succesvol in Almen

Triatleten van De Boskoele waren met een tweede en een derde plek bij de dames en een plek bij de eerste tien voor de heren succesvol bij de Almense Triatlon die afgelopen zondag werd gehouden. ... lees meer..

2731

Met de SWL-bus naar De Lutte

Iedere maand kunnen ouderen een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL), met ophaal- en thuisbrengservice. Op 14 september 2016 rijdt de bus naar De Lutte voor een huifkartocht. ... lees meer..

2859

Boskoele een week langer open!

Vanwege het voorspelde zomerse weer blijft zwembad De Boskoele in Gorssel een week langer open, in ieder geval tot en met vrijdag 2 september a.s. Er gelden wel andere openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 18.00 uur. ... lees meer..

3154

'In voor Yoga' weer van start

Karin Hibma van ‘In voor Yoga’ is weer begonnen met lessen Hatha Yoga in Corpus State in Gorssel. ‘Bij ‘In voor Yoga’ kunnen voor een speciale actieprijs drie proeflessen gevolgd worden. ... lees meer..

3465

Swing Coöperation houdt een open repetitie

Popkoor Swing Coöperation begint weer aan een nieuw seizoen. Het afgelopen jaar was het koor zeer succesvol met diverse optredens en een derde plaats bij het landelijk Balk Topfestival. Er zijn wat plaatsen vrij, vooral bij de mannen maar ook dames zijn welkom. Op 1 septembe... lees meer..

2713

De Omloop van Gorssel met recht een 'Klassieker'

Wieler Toer Club Gorssel organiseerde zondag 21 augustus voor de 32e keer het fietsevenement 'De Omloop van Gorssel'. Sportievelingen genoten van prachtige routes voor MTB en racefiets, er was een vrouwenclinic door Loes Gunnewijk en een clinic voor de jeugd. Bekijk het fot... lees meer..

3328

Kennismaken met Scouting IJsselgroep

Scouting IJsselgroep nodigt jongens van 7 t/m 11 jaar uit om op zaterdagmiddag 27 augustus kennis te maken met scouting. De jongensgroep van de Gorsselse scouting heeft dan de aftrap van het nieuwe seizoen met een leuk en uitdagend programma met ‘Bushcrafting’. ... lees meer..

3178

Boekjes & Babbels in Gorssel

Vanaf donderdag 1 september organiseert de bieb in Gorssel twee ochtenden per maand bijeenkomsten waarbij ouders met hun jonge kinderen kunnen spelen, zingen en voorlezen. ... lees meer..

312

Agnes Oolthuis exposeert in het Tramstation

In het Tramstation in Gorssel is tot en met 20 september  een expositie van het werk van de Gorsselse kunstenares Agnes Oolthuis te zien. Op 3 september is Agnes zelf aanwezig tijdens een open huis. ... lees meer..

3242

Rondleidingen bij Touwslagerij Steenbergen

Een prachtig bedrijf, ambachtelijk én modern, waar de vierde generatie Steenbergen touw maakt en verder verwerkt tot producten voor sport, scheepvaart en zelfs tot designartikelen!Iedere donderdagochtend t/m 8 september zijn er interessante rondleidingen. Kijk in de Agenda v... lees meer..

3916

IJsseljazz 4 ALS

IJsselJazz, het jaarlijkse jazz en bluesfestival in Gorssel, staat dit jaar in het teken van de strijd tegen de spierziekte ALS, met als hoogtepunt The Battle Against ALS, waarin een aantal topmusici met elkaar de muzikale strijd aangaan. ... lees meer..

3356

Projectkoor Eefde heeft nieuw programma

Het Projectkoor Eefde begint op 7 september met de repetities voor een nieuw programma. Wie mee wil zingen (vooral heren!), is welkom.  ... lees meer..

5017

Taalhuis Lochem-Zutphen zoekt taalvrijwilligers

Taalhuis Lochem-Zutphen zoekt vrijwilligers om mensen met een taalachterstand te helpen. In september is er een gratis training voor deze taalvrijwilligers. ... lees meer..

4867

Rommelmarkt Scouting de Kompasnaald

De vakantie is bijna voorbij en dan is het weer tijd voor de rommelmarkt van Scoutinggroep de Kompasnaald. Zaterdag 27 augustus worden in de kom van Epse en Gorssel tussen 9.00 en 12.30 uur huis aan huis spullen opgehaald en de rommelmarkt is zaterdag 3 september in ‘t Trefp... lees meer..

4608

Residentie de Roskam na verbouwing weer in gebruik

De hotelkamers van Loetje zijn verbouwd en ook de evenementenzalen ‘Residentie de Roskam’ zijn bijna klaar. Dinsdag 16 augustus is de vuurdoop: De Gorsselse Kunstkring luidt dan het nieuwe culturele seizoen in met een feestelijke avond vol poëzie en muziek. ... lees meer..

3885

Racefiets en MTB evenement ‘Omloop van Gorssel’ op 21 augustus

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 21 augustus voor de 32e keer de Omloop van Gorssel, een groot ééndaags fietsevenement waar liefhebbers uit de wijde omtrek aan meedoen. Er zijn routes voor MTB en racefiets uitgezet en clinics voor de jeugd en vrouwen. ... lees meer..

5961

Te huur: Rietdekkerweg 51

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Rietdekkerweg 51. Gorsselnaren hebben voorrang bij toewijzing. ... lees meer..

4184

Rotary Kidsrun Gorssel/Epse/Joppe in teken van ALS

Op 23 september wordt in Gorssel de tweede Rotary Kidsrun georganiseerd. De opbrengst komt ten goede aan de strijd tegen de spierziekte ALS. Er is ook een DrieDorpenLoop voor brugklassers en volwassenen. ... lees meer..

4776

Zozijn helpt graag!

De cliënten van Zozijn willen graag voor ondernemers of verenigingen in Gorssel de handen uit de mouwen steken. Waar is werk aan de winkel (letterlijk of figuurlijk)? ... lees meer..

4347

Werkzaamheden voor tweede sluis Eefde van start

Het sluiscomplex bij Eefde krijgt een tweede schutsluis. De werkzaamheden beginnen volgende maand met de kap van 375 bomen en zullen duren tot 2020. De extra kolk komt aan de noordzijde van de huidige sluis. ... lees meer..

3980

Opzwepende Ierse Klanken in het Openluchttheater

Na de vakantieperiode zijn er nog twee concerten in het Openluchttheater Gorssel. Zaterdagavond 27 augustus is er een optreden van Celtic Wind met Ierse muziek. 9 oktober is het de beurt aan de Nederrock van de band Hunter. ... lees meer..

4019

Computercursussen voor senioren in Gorssel en Eefde

De Stichting Welzijn Lochem biedt in Eefde en Gorssel computercursussen voor senioren aan. Het gaat om lessen Windows 10 en iPad of tablet.    ... lees meer..

5086

Nieuwe Sponsoren voor Team iessel diesel

iessel diesel is een Light Super Stock trekker die uitkomt in de National klasse van de NTTO (Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie). Er worden ongeveer 10 wedstrijden verreden in binnen en buitenland. Thuisbasis van Team iessel diesel is Gorssel. ... lees meer..

3257

Actualisatie Nota Mobiliteit 2016

Tot en met 24 augustus ligt de Nota Mobiliteit van de gemeente Lochem ter inzage. De nota is een actualisatie van de Nota mobiliteit uit 2008. ... lees meer..

3083

Achtste Gorsselse tuinweekend zeer geslaagd

Zes particuliere tuinen in en om Gorssel waren het laatste weekend van juli opengesteld. Ondanks dat er af en toe buien overkwamen was de sfeer goed en waren de bezoekersaantallen hoog. ... lees meer..

3431

Verhalenaovend bie De Keihave

Zaoterdagaovend 6 augustus is der in de vievertuin De Keihave in Gorssel een streektaalverhalenaovend.      ... lees meer..

3202

Heerlijk wandelen en fietsen rondom Gorssel

De prachtige en gevarieerde omgeving van Gorssel leent zich prima om per fiets of wandelend te verkennen. De redactie van Gorssel.nl heeft ruim 20 routes gemaakt en verzameld die u kunt volgen aan de hand van een te printen beschrijving, op uw smartphone of met een GP... lees meer..

4213

Midzomeravondfeest bij de Gorsselse Kunstkring

De Gorsselse Kunstkring luidt op 16 augustus het nieuwe culturele seizoen in met een feestelijke avond vol poëzie en muziek. Bekende dichters uit de regio dragen voor uit hun werk, omlijst door muziek van een klassiek gitarist. De bijeenkomst is vrij toegankelijk. ... lees meer..

4645

Kick-off VV Gorssel nieuwe seizoen

Voetbalvereniging Gorssel organiseert net als andere jaren weer een mooie aftrap van het nieuwe voetbalseizoen. Op zondag 21 augustus spelen diverse teams een toernooi en wordt er voor de jeugd een spelletjesmiddag georganiseerd. ... lees meer..

Resultaten 1 - 34 van 34