September 2016

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4676

Week van de Acupunctuur in Gorssel

Volgende week, 3 t/m 7 oktober, is het de Week van de Acupunctuur. Gedurende deze week houden acupuncturisten in heel Nederland open dagen. Zo ook Anke van der Toorn, die haar praktijk in Den Oldenhof heeft. ... lees meer..

3124

Doe mee met ‘Heel Gorssel bakt fair’!

Op 4 november 2016 organiseert Eerlijk!Genieten weer een Fair Trade bakwedstrijd. Een deskundige jury kiest het lekkerste recept en de beste uitvoering. Iedereen (jong en oud) wordt van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen. Kom onze jury verrassen met uw fantastische (ha... lees meer..

2858

Afsluiting seizoen Openluchttheater met rock en swing

Op zondagmiddag 9 oktober sluit het Openluchttheater het theaterseizoen 2016 af met een groep die allerlei genres van muziek combineert maar steeds rockt en swingt: de Amersfoortse formatie Hunker. ... lees meer..

4503

Rotary Kidsrun: 5.000 rondjes voor ALS!

310 kinderen van de drie basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse hebben vrijdag een megaprestatie geleverd door samen maar liefst 5.000 rondjes te lopen voor het goede doel. De tweede editie van de Rotary Kidsrun en de DrieDorpenLoop leverde daarmee het recordbedrag op van € ... lees meer..

2569

Mooie oogst op buurtoogstmiddag van de Zorgtuin

Vrijdagmiddag vierde de Zorgtuin haar jaarlijkse oogstfeest met jonge en oudere bezoekers van de tuin. Tijdens de gezellige buurtoogstmiddag werden zes kratten appels en twee kratten pompoenen voor de voedselbank Zutphen geoogst. Bekijk de foto's in het album op Gorsse... lees meer..

4644

Inpassingsplannen Quatre Bras en Jodendijk gereed

De inpassingsplannen N348  Quatre Bras en Jodendijk zijn gereed. De provincie Gelderland heeft in het plan voor de verbetering van de kruising N348 Quatre Bras-Flierderweg (tussen Gorssel en Eefde) enkele wijzigingen aangebracht. De uitvoegstrook naar de Flierderweg ver... lees meer..

2715

Voor de twintigste keer bridgen voor Letland

Zin in een gezellige bridgemiddag? Dat kan op zaterdagmiddag 29 oktober 2016. De Stichting Hulp Letland uit Gorssel organiseert dan voor de twintigste keer een bridge-drive. De opbrengst is net zoals alle voorgaande keren bestemd voor hulp in de plaats Saldus in Letland. ... lees meer..

2944

Funky kerstproject zoekt zangers en zangeressen

De nazomer is nog in volle gang, maar in Gorssel zijn binnenkort weer de eerste kerstliederen te horen. Vanaf november is er namelijk de mogelijkheid om mee te doen aan een kerstprojectkoor onder de leiding van dirigente Juliette Dumoré. Ook u kunt meedoen. ... lees meer..

3306

Het Fithuys verdwijnt, Sandra Hellendoorn blijft

Sandra Hellendoorn geeft al weer een jaar yogales aan de Beukenlaan 37 net achter de Kruitvat. Er is veel vraag naar haar yogalessen en coaching op het gebied van ontspanning en stressvermindering en daarom heeft Sandra besloten het onderdeel Personal Training af te stoten. ... lees meer..

3683

Te huur: Poststraat 3-D (loting)

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Poststraat 3-D. De woning wordt via loting aangeboden. ... lees meer..

3406

Parkeersituatie bij Den Oldenhof wordt verbeterd

De parkeersituatie bij Den Oldenhof wordt verbeterd. Dat beloofde wethouder Kottelenberg naar aanleiding van vragen van de PvdA in de raadsvergadering van gisteravond. ... lees meer..

3678

SPORT ’88 organiseert voor de 28e keer De Kleine Haarloop

SPORT'88 is een actieve trim- en ATB-club. Al direct na de oprichting in 1988 werd door de toenmalige leden een loopevenement opgezet met als start en finish jeugdherberg De Kleine Haar. De Kleine Haarloop was geboren. Zondag 9 oktober is het weer zover ... ... lees meer..

5010

Rotary Kidsrun met Olympisch kampioen Elis Ligtlee

De tweede Rotary Kidsrun en de DrieDorpenLoop tussen Gorssel, Joppe en Epse, die komende vrijdag worden gehouden op de Rosklamweide, staan geheel in het teken van de strijd tegen de ziekte ALS. Het sportieve en gezellige evenement wordt bezocht door een wel zeer speciale gas... lees meer..

4727

Expositie keramiek, edelsmeedwerk en foto’s in het Tramstation

In het Tramstation in Gorssel is van 22 september tot en met 18 oktober 2016 een expositie te zien van het werk van van drie Zutphense kunstenaars, waarbij de nadruk ligt op de toepassing van porseleinklei. De geëxposeerde foto’s sluiten daarop aan. ... lees meer..

5059

Residentie de Roskam officieel geopend

Op 15 september verrichtte Willy Holtslag van De Elf Marken de officiële opening van de gerenoveerde evenementenzaal van Loetje Gorssel. Het zalencomplex draagt de naam Residentie de Roskam, een blijvende herinnering aan het vroegere Hotel de Roskam. ... lees meer..

3548

Peuterspeelgroep De Veldmuis bij de Vullerschool

Peuterspeelgroep De Veldmuis, onderdeel van Kindercentrum.nl, is na de zomervakantie verhuisd naar een ander lokaal  in de Vullerschool. Door de samenwerking wordt de overgang van peuters naar de basisschool versoepeld. ... lees meer..

2848

Jasper van Haaster, fysiotherapeut met passie voor sport

Het zo goed mogelijk laten bewegen van het menselijk lichaam is de drijfveer van Jasper van Haaster, fysiotherapeut bij fysiotherapie Den Oldenhof. Zijn vak combineert hij met het begeleiden van duursporters. Lees hier het portret van een gedreven fysiotherapeut. ... lees meer..

3757

Pilates en power yoga van Sportclub Gorssel

De lessen pilates en power yoga zijn weer begonnen bij Sportclub Gorssel. Ellen de Vries geeft deze lessen al vijf jaar in ’t Trefpunt en er zijn ochtend- en avondlessen. ... lees meer..

3233

Klaar voor de start

De Protestantse Kerk Gorssel-Epse nodigt alle Gorsselse kinderen en jongeren uit voor een ‘Startontbijt’ op zondag 25 september in De Brink in Gorssel. Neem zelf je favoriete ontbijt mee! ... lees meer..

3252

Vrouwen in de hoofdrol bij Kapel op ’t Rijsselt

In het nieuwe programma van Kapel op ’t Rijsselt hebben vrouwen een groot aandeel. En als mannen hun hoofd verliezen (zoals dat in een van de concerten in het nieuwe seizoen het geval is) nemen vrouwen de regie over... ... lees meer..

3955

IJsseljazz 2016: de foto's

Gorssel en heel veel bezoekers vanuit de wijde omtrek hebben zondag 11 september 2016 genoten van uitstekende optredens van onder andere Lucretia van der Vloot, Leif de Leeuw Band, New Cool Collective, Wouter Hamel, King of the World, Def P, Hans Dulfer en Tom Veltien & ... lees meer..

4202

Gorssel haalt € 75.000 op voor/tegen ALS

Na afloop van IJsseljazz en de Battle 4 ALS werd bekendgemaakt dat Gorssel 4 ALS en Robert Paul Wielinga met zijn team van de Amsterdam City Swim ongeveer € 75.000 hebben opgehaald voor de Stichting ALS Nederland. ... lees meer..

5035

Gorssel Huilt, een groots feest

Gorssel Huilt, Gorssel Lacht, Gorssel viert Feest. Wat een heerlijke avond, het leek midzomer, de sfeer was fantastisch en nog nooit waren er zoveel bezoekers.  lees meer..

2606

Podium, licht en geluid bij IJsseljazz dankzij Sound Wave

IJsseljazz editie 2016 is net begonnen! Daar gaat altijd heel veel aan vooraf. Zo verzorgt Gorsselnaar Stefan Westerbeek met zijn bedrijf Sound Wave al enkele jaren bij IJsseljazz het podium, licht en geluid. Een behoorlijke klus voor Sound Wave, maar het festival is ni... lees meer..

3189

Hard werken (2) .... voor IJSSELJAZZ ...

Op het Oldenhofplein en Nijverheidsplein zijn indrukwekkende podia verschenen. Vrijwilligers zetten tenten op en sjouwen met tafels en banken. SoundWave installeert al even indrukwekkende installaties en 'test test test' klinkt het. Wat een werk!Vanavond Gorssel Huilt (er zi... lees meer..

2978

Nog steeds zomer: Boskoele langer open!

En nog is de zomer niet voorbij!Zwembad De Boskoele plakt er daarom weer een week aan vast. ... lees meer..

3457

Hard werken voor GORSSEL HUILT ...

Wat een activiteiten op het Nijverheidsplein. De prachtige parachute tent wordt opgebouwd, SoundWave is druk met alle geluid en licht, straks ook nog het podium ... en dan lekker huilen. ... lees meer..

4082

Te huur: Poststraat 3-D en Veldhofstraat 12-B

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft twee appartementen: een aan de Poststraat 3-D en een aan de Veldhofstraat 12-B. ... lees meer..

2145

Slechte bezorging huis-aan-huisbladen

Gorssel.nl heeft al vaker bericht over de slechte bezorging van de gratis huis-aan-huisbladen. De redactie ontvangt regelmatig klachten van inwoners van Gorssel hierover. Die moeten daarvoor natuurlijk bij de bezorger All Inn Verspreidingen zijn, maar als mensen de moeite da... lees meer..

4498

Gorsselse auteur schrijft misdaadroman

Begin september verscheen bij uitgeverij Mosae Libro het boek ‘Dooie dagen’ van de Gorsselse auteur Pim Hermans, een misdaadroman, maar ook een tijdsbeeld van de Amterdamse wijk Betondorp in roerige tijden. ... lees meer..

3505

IJsseljazz presenteert muzikale battle

Op zondag 11 september staat Gorssel in het teken van IJsseljazz. Grote namen die dit jaar op de podia staan zijn o.a. New Cool Collective, Wouter Hamel, King of the World en Hans Dulfer. Het gemoedelijke en gratis toegankelijke jazzfestival trekt jaarlijks vele duizend... lees meer..

2892

Doe mee met Kern met Pit!

Een leuk project bedacht voor Gorssel of voor uw eigen buurt? Doe dan mee met ‘Kern met Pit’.Inschrijven voor de editie 2017 kan tot en met 31 oktober. lees meer..

3005

Voetballen met een beperking? Het kan bij Witkampers Laren

Zaterdag 17 september wordt er bij voetbalvereniging Witkampers uit Laren een voetbalinstuif gehouden voor jongens en meisjes van 6 -16 jaar met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Daarna is er iedere zaterdagochtend een speciale voetbaltraining en volgend jaar wil... lees meer..

2781

Er is nog plaats bij iPad- en tabletcursus

De Stichting Welzijn Lochem biedt computercursussen aan voor senioren in de gemeente Lochem. Er zijn nog enkele plekken vrij voor de iPad- en voor de tabletcursus.  ... lees meer..

4996

Joppeschool 50 jaar!

De Joppeschool bestaat vijftig jaar. Reden voor een feest: de kinderen aten door de ouders gebakken taart. En er is nog meer feest in het verschiet. ... lees meer..

3103

Kinderatelier bij Het Rode Schaap

De scholen zijn weer begonnen en ook Atelier Het Rode Schaap gaat weer van start. met de kinderhandwerkclub. Doe je mee? ... lees meer..

3643

Schilderijen en tekeningen Mattanja van Asten in 't Trefpunt

Begin september werden weer nieuwe schilderijen in de hal van ’t Trefpunt opgehangen. Deze keer is gekozen voor werk Mattanja van Asten. De komende maanden zijn een 15-tal schilderijen en tekeningen van haar te zien. ... lees meer..

3900

Advies: Geef geen geld aan collecte Dieren in Nood

De gemeente Lochem adviseert haar bewoners geen geld te geven aan collectes voor Dieren in Nood. De gemeente heeft geen vergunning verleend voor collectes van deze organisatie, maar niettemin schijnt momenteel een collectant hiervoor actief te zijn in Gorssel. ... lees meer..

4065

De Boskoele nóg een week extra open!

Het wordt deze week prachtig weer!Zwembad De Boskoele plakt er nog een weekje aan vast. ... lees meer..

4284

Gorsselse kerk na herinrichting spil van het dorp

De herinrichting van de kerkzaal van de protestantse kerk in Gorssel vordert gestaag. De verwachting is dat de kerk in november 2016 weer in gebruik genomen kan worden. ... lees meer..

5046

Weer nieuwe serie yogalessen van Camee Michon

Yogadocente Camee Michon start weer een nieuwe serie van twaalf yogalessen. De lessen zijn in De Brink op donderdagavond vanaf 8 september tot Kerst. ... lees meer..

Resultaten 1 - 41 van 41