Archief per maand

Oktober 2016

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
4170

Vrijwilligerscentrale zoekt hulp

Het team van de Vrijwilligerscentrale van Stichting Welzijn Lochem is dringend op zoek naar vrijwillige bemiddelaars voor de vacaturebank en het vrijwilligersloket in Den Oldenhof in Gorssel. Het t... lees meer..

3938

ATB evenement 'Heideveldtoertocht' op 6 november

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 6 november voor de 30e keer de Heideveld-toertocht. Het is in de regio een groot evenement met bij mooi weer wel 1000 deelnemers. Mountainbiken waar dat anders lees meer..

7215

Oude Citroën HY wordt mobiele wijnbar

Afgelopen zomer begon Istry Littink uit Gorssel met haar bedrijf ‘Hy Sixty Seven Wine & Tapastruck’, een rijdende wijnbar in een gerestaureerde Citroën HY uit 1967. Afgelopen zomer begon Istry ... lees meer..

5496

Te huur: Elfuursweg 34

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Elfuursweg 34. IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woninge... lees meer..

2674

Openluchttheater Gorssel kijkt terug op een mooi seizoen

Het seizoen in het Openluchttheater Gorssel is ten einde. Op 9 oktober klonk het bijzondere slotakkoord van de Amersfoortse band Hunker. Het was een waardige afsluiting van een mooi seizoen met veel v... lees meer..

3209

Brandweermannen en -vrouwen zoeken collega’s

De 19 vrijwilligers van de Brandweer Gorssel zoeken sportieve, stressbestendige en praktisch ingestelde nieuwe collega’s. Geïnteresseerd? Kom naar de voorlichtingsavond op woensdag 9 november van 19.0... lees meer..

5856

Voorsluis Eefde al geruime tijd in gebruik door lage waterstand

Het sluizencomplex Eefde heeft een zogeheten voorsluis die wordt gebruikt bij zeer lage waterstand in de IJssel. Dat is nu al een maand het geval. Het schutten gebeurt dan in twee stappen. U kunt dit ... lees meer..

3017

Extra training yoga voor hardlopers

Yogadocent Karin Hibma van ‘In voor Yoga’ geeft deze maand een training van vier lessen Hardloop Yoga. Er is hier veel belangstelling voor en daarom start met ingang van 14 november een nieuwe korte c... lees meer..

2979

Mooi resultaat kookactie boeddhistische tempels

Afgelopen twee weekeinden heeft Iet Looise voor veel mensen uit Gorssel en omgeving Thaise maaltijden gekookt. De opbrengst bedroeg maar liefst € 420,- en is ten goede gekomen aan drie boeddhistische ... lees meer..

4729

Nieuwbouw voor Gorsselse accommodaties?

De Gorsselse werkgroep accommodaties heeft gisteren via een bericht in De Stentor laten weten dat zij de gemeente een plan heeft voorgelegd voor een gecombineerde nieuwbouw van basis-school, sport- en... lees meer..

3297

De bladkorven zijn weer geplaatst

Circulus Berkel heeft in de gemeente weer de bladkorven geplaatst. Ook in Gorssel staan er weer diverse. Ze zijn alleen voor herfstblad; niet voor ander groen- of tuinafval. Circulus Berkel heeft i... lees meer..

3564

IJsseldal Wonen sluit klantenbalie in Den Oldenhof

Per 1 november 2016 sluit IJsseldal Wonen de balie in Den Oldenhof in Gorssel. De dienst wordt onvoldoende gebruikt en is daarmee te duur geworden. Per 1 november 2016 sluit IJsseldal Wonen de ba... lees meer..

4576

Even voorstellen: Kat Trien

Kat Trien is een witte poes met bruine vlekken, die op reis gaat zonder te weten waarheen. Maar ze woont in een sprookje en komt natuurlijk op haar pootjes terecht. Ina Klomp uit Gorssel maakte tekeni... lees meer..

3445

Kaartverkoop van kerstconcert Swing Coöperation gestart

Zaterdag 17 december geeft het Gorssels popkoor Swing Coöperation in samenwerking met het Spijkerkoor, Kerstprojectkoor en het Vuller Jeugdpopkoor een groots kerstconcert met als thema 'True Colors'. ... lees meer..

3619

Wielerclub Gorssel repareert bruggetjes op landgoed Joppe

Wielertoerclub Gorssel organiseert driemaal per jaar toertochten voor mountainbikers in de mooie omgeving van Gorssel. Zondag 6 november staat er een tocht op het programma die o.a. over het Landgoed ... lees meer..

4302

Bewegen met Wiebel & Kriebel

Onlangs verscheen van Els Roeterdink uit Epse ‘Feesten met Wiebel en Kriebel’, een voorleesboek voor kinderen van ongeveer vier tot acht jaar. Bij het voorlezen worden de kinderen gestimuleerd tot act... lees meer..

6974

Gorssels tintje aan betoverende expositie ‘Enchanted’ in MORE

Bijzonder. Een expositie van een geboren en getogen Gorsselse in Museum MORE. Isabella Werkhoven maakt fascinerend werk. Alledaagse onderwerpen gevangen in een betoverend jasje, tussen droom en werkel... lees meer..

3105

Avondworkshop Yoga bij Sandra Hellendoorn

Voor wie interesse heeft in yoga en graag eens wat meer zou willen weten over deze oosterse methodiek voor ontspanning en gezondheid wordt er op zowel 18 als 25 oktober een inspirerende workshop georg... lees meer..

283

Etherische oliën bij Zon & Zen

Nieuw bij Zon & Zen in Gorssel: massages met etherische oliën. “Etherische oliën zijn weldadig voor lichaam en geest”. Paulien Melenhorst van Zon & Zen in Gorssel biedt sinds kort in haar p... lees meer..

4542

Nieuw boek van Evelien van Dort

Onlangs verscheen van Evelien van Dort: Bewegen, eerst je lijf in, dan de wereld in. In het boek combineert Evelien haar visie en kennis als praktijk houdend fysiotherapeut Kind & Jeugd. Onlang... lees meer..

4928

Lekker Thais eten en boeddhistische tempels in Nederland steunen

Komende twee weekeinden kookt Iet Looise van Yaany Catering weer ten bate van de boeddhistische tempels in Nederland. De maaltijden kunt u vooraf bestellen en op 15, 16, 22 en 23 oktober vers bereid a... lees meer..

3149

Met de SWL-bus naar de Zandsculpturen

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Op woensdag 26 oktober rijdt de bus naar de Zandsculpturen in Garderen. Een dagj... lees meer..

3072

Bijeenkomsten voor mantelzorgers in Gorssel

Stichting Welzijn Lochem (SWL) gaat in Gorssel bijeenkomsten voor mantelzorgers organiseren. De eerste bijeenkomst is op 20 oktober in De Brink. Het ‘knooppunt mantelzorg’ van Stichting W... lees meer..

2342

Gorssel op de catwalk

De 'Mode Parade' van zondagmiddag trok veel belangstelling; zelfs de zon liet zich verleiden om een kijkje te komen nemen! Tout modieus Gorssel - winkels én publiek - was aanwezig. De foto’s van ... lees meer..

4774

Op klare toon: 'More' dan een tentoonstelling

De nieuwe tentoonstelling in Museum More ‘Op klare toon’ laat het werk zien van de de unieke schilder en dubbeltalent Johan van Hell. Gorssel.nl was op 7 oktober aanwezig bij de ‘preview’ van deze pra... lees meer..

3170

Gorsselsche Boerendansers organiseren een folkloremiddag

Zondagmiddag 16 oktober kunt u drie folkloristische dansgroepen bewonderen. De Gorsselse Boerendansers zijn natuurlijk ook van de partij en nodigen iedereen uit om te komen kijken. Gratis entree. Z... lees meer..

7021

Buurtzorg Gorssel groeit en zoekt collega

Buurtzorg Gorssel is hier al bijna zeven jaar actief en groeit. Er is dringend behoefte aan een nieuwe collega om het team te versterken. Thuiszorgorganisatie Buurtzorg is al bijna zeven jaar ... lees meer..

2754

Opfriscursus verkeerskennis en rijvaardigheid

Uw verkeerskennis opfrissen? Volg dan op 19 en 20 oktober de rijvaardigheidscursus van Veilig Verkeer Nederland. De cursus bestaat uit een theorieavond en een rijvaardigheidsrit. Veilig Verkeer Ned... lees meer..

2998

Karin Hibma geeft training yoga voor hardlopers

Yogadocent van ‘In voor Yoga’, Karin Hibma, geeft in oktober een korte training van vier lessen Hardloop Yoga. Zij heeft zelf ervaren dat de combinatie van hardlopen en yoga elkaar versterken en onder... lees meer..

3358

Winkeliers Gorssel organiseren ‘Mode Parade’

Voorjaarsmarkt, Kerstmarkt, Buitenkunstig, IJsseljazz. Krijgt Gorssel er nog een bruisende zondag bij? Wel als het aan de modewinkels van Gorssel ligt. Op 9 oktober houden zij de ‘Mode Parade’. Modell... lees meer..

4950

D-licious Vocals presenteert cd

De groep D-licious Vocals presenteert op zondagavond 9 oktober  haar nieuwe cd ‘Forgotten Treasures’ in de protestantse kerk in Epse. De groep D-licious Vocals presenteert op zondagavond 9 okt... lees meer..

2826

Opa’s en oma’s centraal tijdens de Kinderboekenweek

Van 5 t/m 16 oktober 2016 is het weer Kinderboekenweek. Opa’s en oma’s staan centraal.Het thema is dit jaar ‘Voor altijd jong!’’ Van 5 t/m 16 oktober 2016 is het weer Kinderboekenweek. Het thema is... lees meer..

Resultaten 1 - 32 van 32