Archief per maand

November 2016

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
2926

Natuurdrogist speelt voor Sint en Kerstman

De feestmaand december is een gezellige, maar ook vaak dure maand. Daarom speelt Natuurdrogist Gorssel een beetje voor Sint en Kerstman, om iedereen deze periode in goede conditie te houden. De fee... lees meer..

5309

Thuis bij Kien bestaat 2 jaar!

Op de kop af twee jaar geleden openden Danielle en Maarten Kien de deuren van hun winkel Thuis bij Kien, aan de Hoofdstraat in Gorssel. Ze noemen het een belevingswinkel, een conceptstore. Maar wat mo... lees meer..

6083

‘Rehoboth’ in Joppe te huur of te koop

Het gebouw Rehoboth aan de Dommerholtsweg in Joppe is beschikbaar voor huur of koop. De bestemming is ‘Maatschappelijke voor-zieningen’. Het gebouw Rehoboth in Joppe, eigendom van de Diaconie van d... lees meer..

3646

Sinterklaas koopt Gorsselse waar

Sinterklaas raadt Gorsselnaren aanom eens voor ‘eigen’ waar te gaan.Als ze daarmee zijn verjaardag vierenzou hem dat heel erg plezieren. Gorssel, ooit dorp in eeuwige rust Lijkt tegenwoordig als Do... lees meer..

6463

Prachtige nieuwe kerkzaal in Gorssel

Vanmiddag is de verbouwde kerkzaal van de kerk in Gorssel officieel in gebruik genomen.Er was een grote opkomst, en het is dan ook prachtig geworden! De kerkzaal van de protestantse kerk in Gorssel... lees meer..


4284

Zorgtuin Gorssel biedt cliënten Borkel kunstzinnig welzijn

Op initiatief van Henk en Evelien van Dort kunnen cliënten van de Borkel Museum MORE bezoeken. Immers, ook kunst prikkelt de zintuigen. Henk van Dort (r.) oogst boerenkool'Als je niet kunt delen, k... lees meer..

2859

Hulpwijzerlochem.nl helpt inwoners op weg

De gemeente Lochem wil inwoners helpen bij het vinden van oplossingen op het gebied van zorg, jeugd, werk en wonen. Hiervoor is nu een digitaal informatieloket beschikbaar: Hulpwijzerlochem.nl. De ... lees meer..

7284

Staatsbosbeheer sluit wandelpaden in de Ravenswaarden

Staatsbosbeheer heeft twee wandelpaden in de Ravenswaarden bij het Zandgat, het zogeheten struinpad en het pad langs de IJssel, afgesloten voor publiek. Het gaat hier om wandelpaden die over gronden l... lees meer..

3329

Met de SWL-bus op stap naar de kerstmarkt in Bocholt

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Woensdag 7 de-cember 2016 rijdt de bus naar de kerstmarkt in Bocholt. Een dagje ... lees meer..

3353

Clinic van Olympisch volleyballer Reinder Nummerdor

Aanstaande woensdag 23 november geeft vijfvoudige Olympiër Reinder Nummerdor een volleybal-clinic aan de jeugdleden van Sportclub Gorssel. De club nodigt iedereen uit om te komen kijken. Woensda... lees meer..

5993

Facebook weigert afbeelding van beroemd schilderij Pyke Koch

Facebook heeft een advertentie van Museum MORE geweigerd. Het gaat om een afbeelding van het beroemde schilderij Hollandsche maagd II (1977) van Pyke Koch. Het betreffende werk zou volgens Facebook te... lees meer..

3280

Inpassingsplannen N348 ter inzage

De inpassingsplannen voor de kruispunten Quatre Bras-Flierderweg en Jodendijk-Scheuterdijk liggen vanaf 17 november tot en met 30 december 2016 ter inzage. Gedurende zes weken kan beroep worden ingest... lees meer..

3447

Nieuwe kerkzaal in Gorssel: zien is geloven

De verbouwing en modernisering van het interieur van de kerk is bijna klaar. Zondagmiddag 27 november is iedereen welkom om het resultaat te komen bekijken. De laatste hand wordt gelegd aan de nieu... lees meer..

3089

Draagvlakonderzoek windturbines Twentekanaal in februari

De energiecoöperaties binnen de gemeenten Lochem, Zutphen, Brummen en Voorst en het Waterschap Rijn en IJssel hebben plannen voor drie windturbines nabij het Twentekanaal en Eefde. Er is een principeb... lees meer..

4401

VV Gorssel scoort !

Voetbalvereniging VV Gorssel heeft meegedaan aan een nieuw initiatef, ‘Scoren voor je Club’. Jeugdleden van de club hebben er veel succes mee behaald.   Dit jaar was er een nieuw initiati... lees meer..

3067

‘Lezen vergroot je wereld’ op Sint Eustatius

Henk en Evelien van Dort, initiatiefnemers van de Gorsselse Stichting Munira, bezochten onlangs vier basisscholen en de bibliotheek op Sint Eustatius. In het kader van het kinderboeken lees- en boe... lees meer..

4506

Judoschool Pot start met Judo voor vrouwen

Judoschool Pot verzorgt sinds vorig jaar judolessen in 't Trefpunt. Omdat regelmatig ook vrouwen interesse blijken te hebben voor judoën start de judoschool met lessen speciaal voor deze doelgroep. ... lees meer..

3960

Maud en Wouter Averdijk nieuw Prinsenpaar Gorsselnarren

Maud en Wouter Averdijk zijn het nieuwe Prinsenpaar voor het komend carnavalsjaar van Carnavalsvereniging de Gorsselnarren. Dat werd gisteravond bekendgemaakt in Residentie de Roskam. Maud en Woute... lees meer..

5238

Boek over stoomtramlijn Zutphen-Deventer

Er is een boek verschenen over de geschiedenis van het Gorsselse Tramstation en de stoom-tramlijn tussen Zutphen en Deventer (1926-1945). Het boek in vanaf 19 november te koop. Tussen 1926 en 1945 ... lees meer..

3981

Na Kidsrun: Hase Pino-fiets in gebruik genomen

De opbrengst van de zeer geslaagde Rotary Kidsrun en de Driedorpenloop in Gorssel in september is uitstekend besteed. Maar liefst € 11.000 is besteed aan de aankoop van speciale fietsen voor ALS-... lees meer..

4687

Prikbord Gorssel.nl blijft groeien

Het Prikbord op Gorssel.nl is een van de best bezochte rubrieken op de website. Het aantal bezoekers en geplaatste prikkers stijgt nog steeds.  Het Prikbord op Gorssel.nl is een van de best be... lees meer..

4476

Inpassingsplannen N348 aangenomen

Provinciale Staten stemden vanmiddag in met de inpassingsplannen voor de kruispunten Quatre Bras-Flierderweg en Jodendijk-Scheuterdijk in de N348. Moties om de veiligheid op de weg te bevorderen door ... lees meer..

3211

Scouts terug van Japan

De scouts van Scouting IJsselgroep uit Gorssel zijn afgelopen weekend op kamp geweest en het thema was 'het land van de reizende zon'. Ze sliepen in, brrr, tentjes die waren opgezet op twee in bomen g... lees meer..

3249

Gemeente kapt zieke bomen in Gorssel

De gemeente Lochem kapt binnen de kernen bomen die in een slechte conditie verkeren.  Ook in Gorssel worden bomen gekapt. De gemeente Lochem kapt binnen de kernen bomen die in een slechte cond... lees meer..

3538

WTC Gorssel begroet 900 mountainbikers

Zondag hebben meer dan 900 mountainbikers en cyclo-crossers meegedaan aan de Heideveldtoertocht. Zij hebben genoten van het mooie weer, de bossen in prachtige herfstkleuren en een kop soep met verst... lees meer..

4261

ProRail pakt geluidsoverlast aan

Bewoners van Eefde, Gorssel, Joppe en Epse ondervinden tot 2022 geluidsoverlast van extra goederentreinen op het spoor tussen Zutphen en Deventer. Op 15 november is er in Het Hart in Eefde een infor... lees meer..

4297

Heerlijk smullen bij Heel Gorssel bakt fair

De taartenbakkers hadden zich uitgesloofd om de mooiste en heerlijkste creaties te maken. Bakkers, familie en vrienden wachtten in spanning op de uitslag van de strenge jury. Die had het best moeilijk... lees meer..

2851

Het beheer van de Ravenswaarden, een historische taak

"Trots dat we als organisatie zo'n lange geschiedenis hebben." Bestuursleden van de Commissie Gorsselse en Eschedese Waarden/ Erfgenamen Dijk, ook wel de 'Uiterwaarden-commissie', vertellen over hun lees meer..

3462

Gezellig kaarten bij LTC Gorssel

LTC Gorssel organiseert een nieuwe activiteit: ‘donderdagavond kaartavond’ voor leden en niet- leden. De eerste kaartavond is op donderdag 17 november. Lawn Tennis Club (LTC) Gorssel organiseert ee... lees meer..

4039

Expositie Stoomtramlijn in het Tramstation

In het Tramstation in Gorssel is vanaf zaterdag 5 november een expositie over de stoomtramlijn Zutphen-Deventer (1926-1945) te zien. Op zater-dag 5 november is in het Tramstation een open huis. In ... lees meer..

3393

Dansen voor kleuters

Iedere woensdagmiddag wordt er gedanst in de speelzaal van de Vullerschool. Er is nog plek voor een paar kinderen uit groepen 2 en 3.   Iedere woensdagmiddag wordt er gedanst in de speelzaal ... lees meer..

8820

Conceptstore Diex Design, nieuw in Gorssel

Morgen, woensdag 2 november, opent Anita de Jong haar ‘Conceptstore Diex Design’, in het voormalige Rabobankgebouw aan de Hoofdstraat in Gorssel.   Op woensdag 2 november 2016 opent Anita... lees meer..

4382

‘Hier en Daar en Toen’: foto’s uit de hele wereld

De in Gorssel woonachtige fotograaf Ton Kannegieter heeft een prachtige foto expositie in ’t Trefpunt in Gorssel. Gorssel.nl bekeek de foto’s en sprak met de bijna 91-jarige fotograaf. Maanden... lees meer..

4352

Isabella Werkhoven op RTV Oost

De uitzending van 30 oktober van het RTV Oost-programma 'OverUIT de Kunst' ging over Isabella Werkhoven en haar tentoonstelling in Museum MORE. Het huis in Gorssel waar Isabella opgroeide en een aanta... lees meer..

Resultaten 1 - 35 van 35