December 2016

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3180

Kerstviering in Joppe druk bezocht

De kerstviering in de r.-k. kerk in Joppe werd beide dagen druk bezocht. Het ‘Kindje Wiegen’ en de buitenkerststal zijn een traditie geworden. ... lees meer..

6050

Afdeling Dans en bewegen van Sportclub Gorssel naar Yoin

Vanaf 1 januari gaat de afdeling Dans en bewegen van Sportclub Gorssel over naar Yoin, de naam waaronder Ellen de Vries, docent pilates en Power Yoga bij de Omnivereniging, voor zichzelf is begonnen. ... lees meer..

3493

Pendeldienst LochemEnergie stopt

Na twee jaar wordt de gratis pendeldienst van LochemEnergie naar het gemeentehuis in Lochem gestaakt. LochemEnergie heeft vanaf 1 januari 2017 niet langer de beschikking over de gebruikte elektrische auto. ... lees meer..


2832

Nieuwe serie yogalessen op donderdagavond

Yogadocente Camee Michon start weer met een nieuwe serie van 13 yogalessen. Op 5 januari is de eerste les.   ... lees meer..

2705

Goed voornemen 2017: ga voorlezen!

De Bibliotheken in Gorssel en Lochem zoeken vrijwilligers die bij gezinnen thuis willen voorlezen.Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling bij kinderen. ... lees meer..

5117

Wanneer vuurwerk kopen en afsteken?

Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. Dat is een landelijke regeling. Vuurwerk is te koop op 29, 30 en 31 december in winkels met een vergunning. In Gorssel is dat bij de Welkoop. Carbidschieten mag alleen als daar vergunning voor ... lees meer..


2908

Herdertjestocht in teken van ‘Kroamschudd’n ‘bij Maria

Zondag 18 december heeft een lange stoet mensen de Herdertjestocht gelopen. Een prachtig evenement van de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse, dat niet meer weer weg te denken is in Gorssel. ... lees meer..

4359

Huisartsenpraktijk Salimans: ‘ouderwets’ dokteren op hoog niveau

Gorssel.nl sprak met Leon Salimans en Lily Hulshof van huisartsenpraktijk Salimans aan de Hoofdstraat in Gorssel. Een praktijk waar zowel zorg als service op hoog niveau staan en de sfeer laagdrempelig, gemoedelijk en vooral persoonlijk is. Lees het portret van huisarts... lees meer..3602

Kerstdiner Trefpunt smakelijk succes

Het traditionele kerstdiner van afgelopen zondag in ’t Trefpunt was weer gezellig en het smaakte prima, met dank aan ‘chef’kok Bertus Broyl. ... lees meer..

3732

NLdoet 2017: aanmelding geopend

Op 10 en 11 maart 2017 zijn er weer de landelijke NLdoet klusdagen. Verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties kunnen zich hiervoor aanmelden bij het Oranje Fonds. Lift mee met de vele publiciteit om vrijwilligers te krijgen voor uw klus en ontvang bovendien ... lees meer..

3576

The Cosy Country Store, landelijke beleving op z’n best

Gorssel.nl werd vorstelijk ontvangen door The Cosy Country Store. Gerrit Boesveld en het team vertellen trots over hun prachtige zaak. Aan ‘het landelijkste warenhuis van Nederland’ is op dit moment een warme kerstsfeer toegevoegd en bezoekers vanuit heel Nederland nemen pla... lees meer..

16611

Keukenstudio Stormink gaat door!

Per 1 januari 2017 zal Mathijs Marang (27 jaar) uit Holten Keukenstudio Stormink overnemen van Erik en Jolanda Stormink. Een grote persoonlijke stap, maar voor de klant zal er niet veel veranderen. ... lees meer..

5776

Kaalslag aan de Dorrewold?

Jongstleden dinsdag kregen bewoners van de Dorrewold in Gorssel-Noord het bericht dat de gemeente het plantsoen in hun buurt binnenkort wil gaan vervangen door een grasveld. De aanwonenden voelen zich overvallen. ... lees meer..

3642

Museum MORE trekt dit jaar 100.000 bezoekers naar Gorssel

Ook dit jaar mag Museum MORE zich verheugen op mooie bezoekersaantallen. Inmiddels heeft het museum in 2016 al 100.000 bezoekers kunnen verwelkomen. En Gorssel dus ook! ... lees meer..

3498

Wetenschap en techniek in de Joppeschool

De buitenschoolse opvang van de Joppeschool organiseert in januari 2017 lessen wetenschap en techniek. Alle kinderen uit Joppe, Gorssel en omgeving kunnen meedoen. ... lees meer..

4101

Ontwerp en inpassingsplan schakelstation

Na een lange periode van procedures en voorbereidingen is het ontwerp van het nieuwe schakelstation van netbeheerder Liander aan de Groenweg in Gorssel gereed. Omwonenden en de dorpsraad Gorssel hebben meegedacht over de inpassing in het landschap. ... lees meer..

3970

No Romeo’s treedt op voor Serious Request

De Gorsselse vocalgroup No Romeo’s staat dinsdag 20 december op het podium van de Deventer Schouwburg. Dan vindt de tweede editie plaats van ‘Deventer op zijn best voor Serious Request’ met als thema ‘ademloos’. ... lees meer..

4317

VV Gorssel JO 19-1 in nieuwe shirts met nieuwe sponsoren

Sinds dit seizoen speelt het JO 19-1 elftal van voetbalvereniging Gorssel in nieuwe shirts met daarop de naam van nieuwe sponsoren. De komende 3 jaar zijn Schildersbedrijf Fresco en Nikkels Natuursteen de shirtsponsoren van dit elftal. ... lees meer..

3185

True Colors - een kleurrijk kerstconcert

Op zaterdag 17 december zal in ’t Trefpunt een uniek sfeervol concert gegeven worden door Swing Coöperation, het Spijkerkoor, het Kerstprojectkoor en het jeugd Vullerpopkoor. 'True Colors' laat horen wat met zingen allemaal mogelijk is. ... lees meer..

3101

Fotoalbum Creatieve Kerstmarkt en Kerstwinkelen

Zondag 11 december waren ruim 50 kramen in 't Trefpunt gevuld met allerhande kerst- en winterartikelen. Het koor van True Colors gaf alvast een voorproefje. Het was een gezellige drukte. In het centrum waren veel winkels geopend.Bekijk de foto's van Femke Beijnvoort op Gorss... lees meer..

2939

Scouting IJsselgroep speelt met vuur

Afgelopen zaterdag was een spectaculaire opkomst voor de scouts (11 t/m 15 jaar) van Scouting IJsselgroep. Voorlichting over EHBO en veiligheid bij het afsteken van vuurwerk. Welke kleding brandt het beste? Dat kan je natuurlijk het beste gewoon uitproberen! ... lees meer..

3834

Sfeervolle kerstviering in Joppe

Tijdens de viering van Kerstmis in de r.-k. kerk in Joppe is de traditionele buitenkerststal weer te bewonderen. Op kerstavond is er een familie-viering, gevolgd door de nachtmis. Op eerste kerstdag is ‘s middags het ‘Kindje Wiegen’. ... lees meer..

2901

Buurtzorg, zorg in beweging

Gorssel.nl was op bezoek bij Buurtzorg Gorssel. Opgewekt en enthousiast vertellen Franca Jansen en Gonny Blom over hun werk, de organisatie en het team waarin ze werken. Lees hun verhaal in de rubriek Uitgelicht... lees meer..

4882

Herdertjestocht in teken van ‘Kroamschudd’n bij Maria’

Zondag 18 december a.s. organiseert de Protestante Kerk Gorssel/Epse weer de jaarlijkse sfeervolle Herdertjestocht. Een tocht voor iedereen die het kerstverhaal op een bijzondere wijze wil beleven en meemaken. Tussen 18.45 uur en 19.30 uur kan er gestart worden vanaf de kerk... lees meer..

4103

Gemeente compenseert de Stichting Paardrijden Gehandicapten

Door de invoering van de BEST-tas verliest de Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer en omstreken een flinke inkomstenbron, waarmee paardrijlessen van gehandicapten in de Pasmanmanege in Eefde werd gefinancierd. De gemeente compenseert de stichting met een eenmalig bed... lees meer..

4280

Soundwave en Wijnkooperij Klosters trotse sponsoren VV Gorssel

Met ingang van seizoen 2016-2017 zijn Soundwave en Wijnkooperij Klosters de nieuwe shirtsponsoren van de afdelingen JO11 en JO15. Beide bedrijven waren al sponsor van VV Gorssel, maar nu komt hun naam dus ook op de shirts van jeugdteams. ... lees meer..

2915

Aanmeldingen voor Sportverkiezing gestart

Op 4 maart is er weer de jaarlijkse finale avond voor de Sportverkiezing van de gemeente Lochem. Er kunnen voor de verschillende categorieën tot 22 december a.s. kandidaten worden voorgedragen.  ... lees meer..

3349

Hilarische taferelen bij intocht Sint

Gelukkig ... het vervoer van Sinterklaas naar Museum MORE en de Vullerschool was op het laatst toch nog geregeld. Luxe gezeteld in de bak van een stoere shovel kwam hij uitgerust aan bij het plein voor het museum. Daar was het groot feest en er werd stevig gedanst en gezonge... lees meer..


3391

Sinterklaas houdt Gorssel in spanning ...

Maandagochtend komt Sinterklaas aan bij de veerstoep aan de IJssel. De jaarlijkse intocht is altijd een groot feest, maar dit jaar lijkt het wel heel bijzonder te worden. Hoofdpiet neemt na 25 jaar trouwe dienst afscheid en in Gorssel is grote onrust want Amerigo is ziek. He... lees meer..

3178

Kerstdiner voor honderd Lochemers in gemeentehuis

Net als in 2015 organiseert Stichting Welzijn Lochem in samenwerking met vrijwilligers-organisaties op tweede kerstdag van 16.00 tot 19.30 uur een kerstbuffet in de hal van het gemeentehuis in Lochem. ... lees meer..

4326

Wie helpt Sinterklaas met vervoer tijdens de intocht?

Maandag komt Sinterklaas aan in Gorssel, maar de Hoofdpiet heeft een groot probleem. Hij gaat na 25 jaar trouwe dienst met pensioen en Amerigo is daar zo ziek van dat hij niet meer wil lopen. Wie helpt? ... lees meer..

Resultaten 1 - 36 van 36