Archief per maand

December 2016

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3132

Kerstviering in Joppe druk bezocht

De kerstviering in de r.-k. kerk in Joppe werd beide dagen druk bezocht. Het ‘Kindje Wiegen’ en de buitenkerststal zijn een traditie geworden. De kerstviering in Joppe is sfeervol verlopen en de ke... lees meer..

5958

Afdeling Dans en bewegen van Sportclub Gorssel naar Yoin

Vanaf 1 januari gaat de afdeling Dans en bewegen van Sportclub Gorssel over naar Yoin, de naam waaronder Ellen de Vries, docent pilates en Power Yoga bij de Omnivereniging, voor zichzelf is begonnen. ... lees meer..

3452

Pendeldienst LochemEnergie stopt

Na twee jaar wordt de gratis pendeldienst van LochemEnergie naar het gemeentehuis in Lochem gestaakt. LochemEnergie heeft vanaf 1 januari 2017 niet langer de beschikking over de gebruikte elektrische ... lees meer..


2790

Nieuwe serie yogalessen op donderdagavond

Yogadocente Camee Michon start weer met een nieuwe serie van 13 yogalessen. Op 5 januari is de eerste les.   Yogadocente Camee Michon start weer met een nieuwe serie yogalessen. Op 5... lees meer..

2655

Goed voornemen 2017: ga voorlezen!

De Bibliotheken in Gorssel en Lochem zoeken vrijwilligers die bij gezinnen thuis willen voorlezen.Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling bij kinderen. De VoorleesExpress is een project van de Bib... lees meer..

4984

Wanneer vuurwerk kopen en afsteken?

Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. Dat is een landelijke regeling. Vuurwerk is te koop op 29, 30 en 31 december in winkels met een vergunning. In Gorssel... lees meer..


2864

Herdertjestocht in teken van ‘Kroamschudd’n ‘bij Maria

Zondag 18 december heeft een lange stoet mensen de Herdertjestocht gelopen. Een prachtig evenement van de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse, dat niet meer weer weg te denken is in Gorssel. Zondag ... lees meer..

4314

Huisartsenpraktijk Salimans: ‘ouderwets’ dokteren op hoog niveau

Gorssel.nl sprak met Leon Salimans en Lily Hulshof van huisartsenpraktijk Salimans aan de Hoofdstraat in Gorssel. Een praktijk waar zowel zorg als service op hoog niveau staan en de sfeer laagdrempeli... lees meer..3543

Kerstdiner Trefpunt smakelijk succes

Het traditionele kerstdiner van afgelopen zondag in ’t Trefpunt was weer gezellig en het smaakte prima, met dank aan ‘chef’kok Bertus Broyl. Zondagmiddag 18 december 2016 konden zo’n zestig pe... lees meer..

3690

NLdoet 2017: aanmelding geopend

Op 10 en 11 maart 2017 zijn er weer de landelijke NLdoet klusdagen. Verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties kunnen zich hiervoor aanmelden bij het Oranje Fonds. Lift mee met de vele... lees meer..

3447

The Cosy Country Store, landelijke beleving op z’n best

Gorssel.nl werd vorstelijk ontvangen door The Cosy Country Store. Gerrit Boesveld en het team vertellen trots over hun prachtige zaak. Aan ‘het landelijkste warenhuis van Nederland’ is op dit moment e... lees meer..

16469

Keukenstudio Stormink gaat door!

Per 1 januari 2017 zal Mathijs Marang (27 jaar) uit Holten Keukenstudio Stormink overnemen van Erik en Jolanda Stormink. Een grote persoonlijke stap, maar voor de klant zal er niet veel veranderen. ... lees meer..

5694

Kaalslag aan de Dorrewold?

Jongstleden dinsdag kregen bewoners van de Dorrewold in Gorssel-Noord het bericht dat de gemeente het plantsoen in hun buurt binnenkort wil gaan vervangen door een grasveld. De aanwonenden voelen zich... lees meer..

3585

Museum MORE trekt dit jaar 100.000 bezoekers naar Gorssel

Ook dit jaar mag Museum MORE zich verheugen op mooie bezoekersaantallen. Inmiddels heeft het museum in 2016 al 100.000 bezoekers kunnen verwelkomen. En Gorssel dus ook! Ook dit jaar mag Museum MORE... lees meer..

3455

Wetenschap en techniek in de Joppeschool

De buitenschoolse opvang van de Joppeschool organiseert in januari 2017 lessen wetenschap en techniek. Alle kinderen uit Joppe, Gorssel en omgeving kunnen meedoen. Na een succesvolle eerste reeks b... lees meer..

4031

Ontwerp en inpassingsplan schakelstation

Na een lange periode van procedures en voorbereidingen is het ontwerp van het nieuwe schakelstation van netbeheerder Liander aan de Groenweg in Gorssel gereed. Omwonenden en de dorpsraad Gorssel hebbe... lees meer..

3923

No Romeo’s treedt op voor Serious Request

De Gorsselse vocalgroup No Romeo’s staat dinsdag 20 december op het podium van de Deventer Schouwburg. Dan vindt de tweede editie plaats van ‘Deventer op zijn best voor Serious Request’ met als t... lees meer..

4238

VV Gorssel JO 19-1 in nieuwe shirts met nieuwe sponsoren

Sinds dit seizoen speelt het JO 19-1 elftal van voetbalvereniging Gorssel in nieuwe shirts met daarop de naam van nieuwe sponsoren. De komende 3 jaar zijn Schildersbedrijf Fresco en Nikkels Natuurstee... lees meer..

3141

True Colors - een kleurrijk kerstconcert

Op zaterdag 17 december zal in ’t Trefpunt een uniek sfeervol concert gegeven worden door Swing Coöperation, het Spijkerkoor, het Kerstprojectkoor en het jeugd Vullerpopkoor. 'True Colors' laat horen ... lees meer..

3056

Fotoalbum Creatieve Kerstmarkt en Kerstwinkelen

Zondag 11 december waren ruim 50 kramen in 't Trefpunt gevuld met allerhande kerst- en winterartikelen. Het koor van True Colors gaf alvast een voorproefje. Het was een gezellige drukte. In het centru... lees meer..

2887

Scouting IJsselgroep speelt met vuur

Afgelopen zaterdag was een spectaculaire opkomst voor de scouts (11 t/m 15 jaar) van Scouting IJsselgroep. Voorlichting over EHBO en veiligheid bij het afsteken van vuurwerk. Welke kleding brandt het ... lees meer..

3780

Sfeervolle kerstviering in Joppe

Tijdens de viering van Kerstmis in de r.-k. kerk in Joppe is de traditionele buitenkerststal weer te bewonderen. Op kerstavond is er een familie-viering, gevolgd door de nachtmis. Op eerste kerstdag i... lees meer..

2845

Buurtzorg, zorg in beweging

Gorssel.nl was op bezoek bij Buurtzorg Gorssel. Opgewekt en enthousiast vertellen Franca Jansen en Gonny Blom over hun werk, de organisatie en het team waarin ze werken. Lees hun verhaal in de rubrie... lees meer..

4830

Herdertjestocht in teken van ‘Kroamschudd’n bij Maria’

Zondag 18 december a.s. organiseert de Protestante Kerk Gorssel/Epse weer de jaarlijkse sfeervolle Herdertjestocht. Een tocht voor iedereen die het kerstverhaal op een bijzondere wijze wil beleven en ... lees meer..

4007

Gemeente compenseert de Stichting Paardrijden Gehandicapten

Door de invoering van de BEST-tas verliest de Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer en omstreken een flinke inkomstenbron, waarmee paardrijlessen van gehandicapten in de Pasmanmanege in Eefde w... lees meer..

4093

Soundwave en Wijnkooperij Klosters trotse sponsoren VV Gorssel

Met ingang van seizoen 2016-2017 zijn Soundwave en Wijnkooperij Klosters de nieuwe shirtsponsoren van de afdelingen JO11 en JO15. Beide bedrijven waren al sponsor van VV Gorssel, maar nu komt hun naam... lees meer..

2839

Aanmeldingen voor Sportverkiezing gestart

Op 4 maart is er weer de jaarlijkse finale avond voor de Sportverkiezing van de gemeente Lochem. Er kunnen voor de verschillende categorieën tot 22 december a.s. kandidaten worden voorgedragen.  ... lees meer..

3307

Hilarische taferelen bij intocht Sint

Gelukkig ... het vervoer van Sinterklaas naar Museum MORE en de Vullerschool was op het laatst toch nog geregeld. Luxe gezeteld in de bak van een stoere shovel kwam hij uitgerust aan bij het plein voo... lees meer..


3347

Sinterklaas houdt Gorssel in spanning ...

Maandagochtend komt Sinterklaas aan bij de veerstoep aan de IJssel. De jaarlijkse intocht is altijd een groot feest, maar dit jaar lijkt het wel heel bijzonder te worden. Hoofdpiet neemt na 25 jaar tr... lees meer..

3133

Kerstdiner voor honderd Lochemers in gemeentehuis

Net als in 2015 organiseert Stichting Welzijn Lochem in samenwerking met vrijwilligers-organisaties op tweede kerstdag van 16.00 tot 19.30 uur een kerstbuffet in de hal van het gemeentehuis in Lochem.... lees meer..

4050

Wie helpt Sinterklaas met vervoer tijdens de intocht?

Maandag komt Sinterklaas aan in Gorssel, maar de Hoofdpiet heeft een groot probleem. Hij gaat na 25 jaar trouwe dienst met pensioen en Amerigo is daar zo ziek van dat hij niet meer wil lopen. Wie help... lees meer..

Resultaten 1 - 36 van 36