2017

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3861

Een goed moment om Museum MORE en Kasteel Ruurlo te bezoeken

Kasteel Ruurlo is tot en met 7 januari gehuld in kerstsfeer en in het Gorssels museum is nog tot 21 januari de bijzondere overzichtstentoonstelling van Hermanus Berserik te zien. Twee maal sfeer en kunst op hoog niveau, dus een goede reden om in de komende dagen de musea te ... lees meer..

5874

Te huur: Smitskamp 1 en Beukenlaan 3

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Smitskamp 1 en een eengezinswoning aan de Beukenlaan 3. Voor beide geldt voorrang voor dorpsbinding. ... lees meer..

3851

Inschrijving Gorssel Huilt vanaf 1 januari mogelijk

De voorbereidingen worden weer opgepakt, op zaterdag 8 september a.s. gaan de deelnemers van Gorssel Huilt weer de strijd aan voor de titel ‘Smartlap Koning(in) van Gorssel’. Grote en kleine talenten kunnen zich vanaf 1 januari a.s. opgeven. ... lees meer..

3782

Kerkklokken Joppe beieren weer

Dankzij de Vriendenstichting van de kerk in Joppe kunnen kerkgangers en omwonenden het gebeier van de kerkklokken weer horen. De Vrienden hebben met ingezamelde gelden de aandrijving van twee kerkklokken kunnen laten vernieuwen en er staat meer op de wenslijst. ... lees meer..


4038

Op weg naar het nieuwe Dorpsplan Gorssel 2018-2022

De Kerngroep DOP (DorpsOntwikkelingsPlan 2018-2022 e.v.) voert gesprekken met betrokken Gorsselnaren over de toekomst van Gorssel. Op 20 februari 2018 is er ‘s avonds een dorpsbijeenkomst in De Borkel. ... lees meer..

3141

Fijne feestdagen!

Het team van Gorssel.nl wenst u fijne feestdagen. Ook volgend jaar mag u weer op ons rekenen. Bijvoorbeeld met nieuws en leuke berichten uit ons mooie dorp, een complete agenda, tips voor uitjes en mooie foto’s. Van, voor & door Gorssel.  ... lees meer..


5750

Multifunctionele accommodatie in Gorssel?

Er is een verkennend onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van een multifunctionele accommodatie (MFA) in Gorssel. Een MFA biedt kansen, maar kent ook risico’s. Er komt een vervolgonderzoek. ... lees meer..

3442

Leerlingen Vullerschool spekken de kas van het Glazen Huis

Leerlingen van de basisscholen van Gorssel, Epse en Joppe hebben vanochtend bij het Glazen Huis in Apeldoorn een cheque afgegeven van € 12.278. Dat is de opbrengst van de Rotary Kidsrun die op 22 september jl. op de Roskamweide werd gehouden. ... lees meer..

3618

Petra Scheele 40 jaar lid Scouting ‘Kompasnaald’

Scouting de ‘Kompasnaald’ heeft afgelopen weekend tijdens een kerstworkshop gevierd dat Petra Scheele al 40 jaar lid is. In 1977 kwam zij bij de kabouters en nu is zij een belangrijke trekker van allerlei activiteiten van de scouting. ... lees meer..

3816

Foto’s van Museum STAAL in het Tramstation

Tot 15 januari 2018 is in het Tramstation in Gorssel een fotoreportage te zien van de hand van de Almense fotograaf Geert de Groot. De foto’s tonen het bouwproces van Museum STAAL in Almen. ... lees meer..


3769

Kerstfeest in Joppe

Tijdens de viering van Kerstmis in de r.-k. kerk in Joppe is de traditionele buitenkerststal weer te bewonderen. Op kerstavond is er een familieviering, en op Eerste kerstdag is er ‘s middags het ‘Kindje Wiegen’. ... lees meer..

3395

De Herdertjestocht presenteert: Engelen bestaan!

Zaterdagavond 23 december a.s. is er weer de Herdertjestocht. Het is een sfeervolle korte wandeling in Gorssel langs diverse taferelen die op humoristische wijze het kerstverhaal vertellen. ... lees meer..

2515

Nieuwe uitgave van HiER in Gorssel

Gisteren is een vernieuwde uitgave van het boekje HiER in Gorssel gepresenteerd in Museum MORE. Het is alweer de vierde druk sinds het in juni 2015 tegelijk met de opening van het museum het licht zag. ... lees meer..

3977

Scouts gaan oliebollen bakken

Aan een veertigjarige traditie komt een eind: de scouts van de IJsselgroep gaan dit jaar geen kaarsen verkopen, maar oliebollen bakken. Bestel ze nu en ze worden op 29 of 30 december thuisbezorgd. ... lees meer..

3535

Voltallige Wmo-raad stapt op uit onvrede met college

De leden van de Wmo-raad van de gemeente Lochem leggen per het einde van deze maand hun functie neer. Ze verwijten het college van B&W een slechte ondersteuning en samenwerking. ... lees meer..

4554

Topjaar voor Museum MORE

Museum MORE en Kasteel Ruurlo draaien een topjaar. De locatie in Gorssel komt dit jaar uit op ongeveer 150.000 bezoekers en Kasteel Ruurlo stevent in de zes maanden vanaf de opening af op 120.000 bezoekers. ... lees meer..

3072

Witte Kerstmarkt bij ’t Trefpunt

Een flinke sneeuwlaag bedekte de kramen die buiten bij de Creatieve Kerstmarkt van ’t Trefpunt stonden. Binnen was het warm en gezellig. ... lees meer..


4844

Wijkschouw in centrum Gorssel

Op zaterdag 9 december werd op initiatief van de Dorpsraad Gorssel een wijkschouw gehouden in het gebied rondom de Hoofdstraat in Gorssel. De aandachtspunten in de openbare ruimte werden geïnventariseerd. ... lees meer..

2315

Pieten op bezoek bij huisartsen en cliënten van Buurtzorg

Op 5 december kregen cliënten van Buurtzorg en de huisartsen van Gorssel en Epse bezoek van twee pieten. Zij kregen een mooi gedicht en een chocoladeletter. De verrassing was groot en iedereen genoot van dit spontane bezoek. ... lees meer..

3750

Te huur: Mezenstraat 8

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Mezenstraat 8. ... lees meer..2680

Kerngroep DOP bezoekt Gorsselse buurtverenigingen

De leden van de Kerngroep DOP (DorpsOntwikkelingsPlan 2018-2022) maakten onlangs een ronde langs de vijf buurtverenigingen die in Gorssel actief zijn. Dat leverde nuttige informatie op. ... lees meer..

4970

Voor de wielerliefhebber: Bikefitting bij Fysio Den Oldenhof

Sneller fietsen met dezelfde inspanning? Last van fiets-gerelateerde klachten aan zitvlak, nek, knie, handen of rug? Jasper van Haaster van Fysiotherapie Den Oldenhof heeft de kennis en apparatuur om een racefiets optimaal af te stellen, waardoor fietsen plezieriger en gemak... lees meer..

3451

Ook in Gorssel schrijfmarathon Amnesty

Ieder jaar rond de Dag van de Mensenrechten schrijven wereldwijd mensen namens Amnesty International brieven en kaarten voor mensen die zijn gemarteld, gediscrimineerd of vastgezet omdat ze voor hun mening uitkwamen. Op 9 december wordt er ook in Gorssel geschreven. ... lees meer..

4357

Schilderijen leerlingen John Ligtenberg in hal Trefpunt

Het is Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga, die de exposities bij ’t Trefpunt verzorgen, weer gelukt om de tentoonstelling te vernieuwen. Er is nu een groot aantal fraaie figuratieve en abstracte kunstwerken te bewonderen en eventueel te kopen. ... lees meer..


3165

Film ‘Waking Ned Devine’ in De Borkel

Op zondagmiddag 17 december organiseert de initiatiefgroep ‘Samen voor Gorssel’ een filmmiddag in de activiteitenruimte van De Borkel. Jong en oud is welkom bij de vertoning van de film ‘Waking Ned Devine’ (1998). ... lees meer..

2691

Sinterklaas in Gorssel

De voorbereidingen voor een warm welkom in Gorssel voor Sinterklaas verlopen voorspoedig. Maar, gaat het wel goed met de ogen van Sinterklaas?  ... lees meer..

3260

Met de SWL-bus naar Middachten in kerstsfeer

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Op woensdag 13 december 2017 is de bestemming kasteel Middachten. ... lees meer..


3054

Kasteel Ruurlo ontvangt 100.000ste bezoeker

Kasteel Ruurlo, de tweede vestiging van Museum MORE, heeft vandaag zijn 100.000ste bezoeker ontvangen sinds de opening op 23 juni jl. De vestiging in Gorssel verwacht dit jaar 150.000 bezoekers. ... lees meer..

244

Mooie opbrengst cadeautjesmarkt De Borkel

Het was zondag 19 november gezellig druk op de cadeautjesmarkt in De Borkel. De opbrengst (€ 1.200) wordt nog eens verdubbeld door een bijdrage van het Nationaal Ouderenfonds. ... lees meer..


4912

Open dag bij salon en atelier Marianne en Hans Groenenberg

De schoonheidssalon van Marianne en het atelier van Hans aan de Molenweg 51 hebben een kleine verbouwing ondergaan. Reden om a.s. zaterdag de deuren open te zetten en bezoekers meer te vertellen over beide praktijken. ... lees meer..

4523

Te huur: Poststraat 2-K

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement op de eerste verdieping aan de Poststraat 2-K. ... lees meer..

5114

Wijkschouw in centrum Gorssel

Zaterdagmorgen 9 december organiseert de Dorpsraad Gorssel samen met Gorssel Buitengewoon een ‘schouw’ in het centrum van Gorssel. Inwoners van Gorssel kunnen knelpunten doorgeven, maar  (na aanmelding) ook meelopen. ... lees meer..

5086

Te huur: Acaciaplein 16

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan het Acaciaplein 16. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. ... lees meer..

4828

Themapartners DOP stellen zich voor

Er is een nieuw DorpsOntwikkelingsPlan Gorssel 2018-2022 (kortweg: DOP) in de maak. De leden van de Kerngroep DOP hebben zich al voorgesteld. Nu is het de beurt aan de themapartners. ... lees meer..

5398

Binnenkort in Gorssel: touroperator Polenreizen

Per 1 december aanstaande vestigt touroperator ‘Polenreizen’ zich in Den Oldenhof in Gorssel. Er is een vacature voor een medewerker. ... lees meer..

5076

Crowdfunding voor een nieuwe CD van D-licious Vocals

De akoestische topformatie ‘D-licious Vocals’ doet opnieuw een beroep op hun fans en sponsoren om door middel van crowdfunding een nieuwe CD te kunnen uitbrengen. Een eerdere sponsoractie voor hun album ‘Forgotten Treasures’ was een succes. Gorssel.nl was aanwezig bij opname... lees meer..

4463

Hans Riesewijk uit Joppe schrijft kinderboek

Onlangs verscheen ‘Poepert de aap en de duizendballonnenballon’, het eerste kinderboek van Hans Riesewijk uit Joppe. Poepert is een aap, maar ook een mens ... ... lees meer..

3350

Werkzoekenden ontmoeten werkgevers tijdens de Werkmarkt

Werkzoekenden grepen vrijdag 10 november in de hal van het gemeentehuis in Lochem hun kans om kennis te maken met werkgevers die vacatures in hun bedrijf of organisatie hebben. Er werden veel vervolgafspraken gemaakt. ... lees meer..

3778

Film ‘Droomoord’ in De Borkel

Op woensdagmiddag 29 november wordt in De Borkel de film ‘Droomoord’ vertoond. De film is gemaakt door ouderen uit de buurt in samenwerking met FIT-ART. Ook niet-bewoners van De Borkel zijn welkom. ... lees meer..

3977

Leden Kerngroep DOP stellen zich voor

Er is een nieuw DorpsOntwikkelingsPlan Gorssel 2018-2022 (kortweg: DOP) in de maak. De zes leden van de Kernwerkgroep DOP stellen zich voor. ... lees meer..

4939

Te huur: Haerkamp 7

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Haerkamp 7. ... lees meer..

3360

Vergaderingen gemeenteraad en overleg met burgers veranderen

Voortaan gaat de raad van de gemeente Lochem iedere twee weken vergaderen en daaraan voorafgaand is er een vragenhalfuur en zijn er mogelijkheden voor inwoners om raadsleden en het college te ontmoeten en zijn er inspraakmogelijkheden. Tezamen gaat dat ‘Politieke avond’ hete... lees meer..

4465

Bankje huisarts Wouter Dekker door brandstichting vernield

Het bankje dat huisartsenpraktijk Van Gelderen achter de Oldenhof had staan is door brandstichting onherstelbaar beschadigd. Het bankje was een aandenken aan de lang geleden overleden huisarts Wouter Dekker. ... lees meer..

3736

Tapas eten met de wethouder

Bent u ondernemer en komt u zaken tegen waarvan u denkt: Dít wil ik wel eens aankaarten bij de gemeente Lochem? Dan kunt u aanschuiven tijdens de tapas-ontmoeting met wethouder Ingrid de Pagter op woensdag 22 november bij Loetje. ... lees meer..

3831

Gorsselse Whisky Week bij De Wingerd

Van 13 tot en met 18 november is het feest voor whiskyliefhebbers bij Slijterij De Wingerd in Gorssel. Tijdens de Gorsselse Whisky Week staat de winkel in het teken van het 'levenswater' uit Schotland. Ook enkele collega-ondernemers uit Gorssel helpen mee. lees meer..

3137

Proeverij van fair trade wijnen tijdens ‘Ode aan ’t Wild’

Op zondag 12 november is er een speciale koopzondag in Gorssel, die in het teken staat van het wildseizoen. Ook ‘Eerlijk! Genieten doet mee met een proeverij van fair trade wijnen. ... lees meer..

3212

Heggenvlechten in Gorssel voor een mooier landschap

Op zaterdag 11 november wordt de meidoornhaag langs de Eefdese Enkweg/hoek Wolferinksweg gevlochten. Het vlechten duurt van 10.00 tot ongeveer 15.30 uur. ... lees meer..

3046

Vocal group No Romeo’s succesvol op Balk Topfestival

Afgelopen zaterdag heeft vocal group No Romeo’s met dirigente Juliette Dumoré de derde prijs in haar categorie weten te bemachtigen op het Balk Topfestival in Rotterdam. ... lees meer..

3322

‘Kaalslag’ Dorrewold van de baan

Circulus Berkel BuitenRuimte wilde het plantsoen aan de Dorrewold vervangen door gazon. De omwonenden tekenden protest aan en nu is er in goed overleg een beter plan gemaakt. De omwonenden zijn er blij mee. ... lees meer..

6510

Proef met snelheidsverlaging N348 Gorssel-Eefde

Vandaag werd bekend dat de provincie Gelderland een proef gaat doen om de maximumsnelheid op de N348 tussen Gorssel en de rotonde in Eefde te verlagen, misschien naar 60 kilometer per uur. ... lees meer..

3863

Jumbo Gorssel Brinkman helpt GOVOS met actie

GOVOS voert actie ten behoeve van een rioleringsproject in Cochabamba in Bolivia.  Bij Jumbo Gorssel Brinkman staat een collectebus bij de flessenautomaat. ... lees meer..

3222

De Harmonie Gorssel-Eefde zet in op jeugd

De Harmonie Gorssel-Eefde zet ‘vol’ in op muziekopleidingen voor de jeugd. Er is nog plaats op de blokfluitgroepen en bij het Leerlingen- en Jeugdorkest. ... lees meer..

3088

‘Blaadje sla’, verzameling columns Joop Hekkelman

Zoals eerder aangekondigd ligt vanaf vrijdag een nieuw boek van Joop Hekkelman in de winkel: een bundel met columns voor LokaalGelderland.nl.  ... lees meer..

3380

Natuurherstel Gorsselse Heide afgerond

Het natuurherstelplan van de Gorsselse Heide is afgerond. De Stichting Marke Gorsselse Heide vierde dit met een congres in de kerk in Gorssel. Er zijn ook kritische geluiden. ... lees meer..

4559

Te huur: Reuvekamp 52

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement (begane grond) aan de Reuvekamp 52. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. ... lees meer..

3016

Extra concert Daniël Wayenberg in Kapel op ‘t Rijsselt

Al een half jaar van te voren is het concert van meesterpianist Daniël Wayenberg in Kapel op ’t Rijsselt uitverkocht. Daarom komt er op die zondag 18 maart 2018 een tweede uitvoering. De organisatie verwacht dat ook die kaartjes snel de deur uit zullen zijn. ... lees meer..

3267

Swing Coöperation verzacht het leed dat wintertijd heet

Swing Coöperation heeft zondag twee spetterende concerten gegeven met als thema ‘het magisch uur’, dat betrekking had op de overgang van zomer- naar wintertijd. ... lees meer..

3096

Cursus korfvlechten

Altijd al eens willen leren korfvlechten? Dat kan ook dit jaar weer in eigen dorp, gezellig in een ligboxenstal bij Gerrit Steging aan de Eekweg in Gorssel. ... lees meer..

3144

Aanmeldingen voor Sportverkiezingen Lochem

Op 17 februari a.s. is de finale van de Lochemse Sportverkiezing. Kandidaten kunnen tot 19 december a.s. worden voorgedragen en er zijn diverse categorieën. ... lees meer..

3149

Heeft u spullen voor de Wintermarkt van de kerk?

De kerk houdt zaterdag 9 december weer haar jaarlijkse wintermarkt, een gezellige rommelmarkt in kerstsfeer. Als u spullen heeft dan kunt u die nu al brengen.  ... lees meer..

2655

De kerk zamelt in voor de Voedselbank

Ter gelegenheid van de Dankdag houdt de Protestantse kerk Gorssel/Epse op 4 november een inzameling voor de Voedselbank. Een mooie hedendaagse invulling van het eeuwenoude begrip ‘Dankdag voor Gewas en Arbeid’ ... lees meer..

3300

Vierde editie Beursvloer voor maatschappelijk ondernemen

Bedrijvennetwerk De Lochemse Uitdaging organiseert op 21 november weer een ‘Beursvloer’, deze keer in Eefde. Ook bedrijven en verenigingen uit Gorssel zijn welkom. ... lees meer..

5879

Nieuw dorpsplan in de maak

Er is een nieuw dorpsplan voor Gorssel in de maak. Een kernwerkgroep is gevormd en Gorssel.nl helpt mee. Via een speciale digitale ‘muurkrant’ zal Gorssel.nl zorgen voor directe communicatie tussen de kernwerkgroep en inwoners.  ... lees meer..

4132

Groene stroom uit waterkracht: vijzelturbine bij Eefde

Inwoners van Eefde, Gorssel, Joppe, Harfsen en Almen kunnen door het kopen van ‘Watercertificaten’ deelnemen aan de bouw van een waterkrachtturbine in de Berkel bij Eefde. Op zaterdag 28 oktober heeft ‘EefdeWaterkracht’ een informatiestand in de Hoofdstraat in Gorssel. ... lees meer..

4288

MTB evenement 'Heideveldtoertocht' op zondag 5 november a.s.

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 5 november voor de 31e keer de Heideveldtoertocht. Het is in de regio een groot evenement met al jaren ongeveer 1000 deelnemers. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er een gratis MTB Clinic van Kanjers voor Kanjers. ... lees meer..

4891

Snelle fietsroute Deventer-Zutphen in de maak

De Regio Stedendriehoek heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een snelle fietsroute te realiseren tussen Deventer en Zutphen. Onderdeel van het gekozen voorkeurstracé is een nieuw aan te leggen fietspad langs de rondweg om Gorssel. ... lees meer..

Resultaten 1 - 75 van 372