Januari 2017

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3450

Peuters De Veldmuis bezoeken Joppeschool

Twee weken geleden bezochten de kinderen van peuterspeelgroep De Veldmuis in Gorssel de Joppeschool. Ze waren uitgenodigd voor een peuterochtend met verschillende winterse activiteiten. ... lees meer..

4278

Nieuw initiatief in Epse: Repair Café

De Dorpsraad Epse/Joppe heeft het initiatief genomen voor de oprichting van een ‘Repair Café’. Ook de stad Lochem kent al jaren een soortgelijk project. Gorssel heeft nog geen ‘duurzaam’ café. ... lees meer..

8466

Kookreis naar Toscane

Italiaanse kookworkshops, lekker eten, een prachtige locatie, uitstapjes in de Toscaanse omgeving. Joyce Vonk van Hapjezz organiseert van 19 tot 23 april een kookreis naar Volterra. ... lees meer..

3601

Kampioenschap voor Annemoon van Dienst

Vorige week zaterdag werd Annemoon van Dienst uit Gorssel Nederlands jeugdkampioen Veldrijden in categorie 6 (meisjes 14 jaar). Een prachtige prestatie! ... lees meer..

3374

Vriendjesmiddag bij de scouting

Scouting IJsselgroep (jongens) en Scouting Kompasnaald (meiden) uit Gorssel hebben ruimte voor nieuwe leden en daarom houden ze op zaterdag 4 februari  een ‘vriendjes- en vriendinnetjes’ middag. ... lees meer..

3121

Kink in de kabel glasvezel nog niet opgelost

Er wordt voorlopig geen glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Lochem aangelegd. Overleg over de ontstane vertraging met de marktpartij die het netwerk moet aanleggen bracht geen uitsluitsel.  ... lees meer..

4344

Jan Kottelenberg verlaat Lochem

Wethouder Jan Kottelenberg verlaat het college van B & W van Lochem. Hij wordt per 7 april 2017 de nieuwe burgemeester van de gemeente Neder-Betuwe. Over zijn opvolging in de gemeente Lochem is nog niets bekend. ... lees meer..


3934

Nieuw initiatief De Borkel: Themacafé De Buren

Bij De Borkel werd afgelopen woensdag de eerste bijeenkomst gehouden van Themacafé De Buren. Volgende maand is Josha Zwaan te gast. ... lees meer..

3391

Met de SWL-bus op stap naar Otterlo

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem. Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Het eerstvolgende uitje is op woensdag 1 februari naar het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo. ... lees meer..

5503

Verdiepingsles Yoga bij SH Studio

Op zaterdag 28 januari is er bij SH Studio een verdiepingsles yoga. In deze actieve les leert u meer over de verschillende yogahoudingen en hoe deze toegepast kunnen worden ter ondersteuning van uw gezondheid. Een leuke manier om eens vrijblijvend kennis te maken met de yoga... lees meer..

5090

Puin in Zandgat zichtbaar door laag water

De waterstand van de IJssel is erg laag, zeker voor de tijd van het jaar. Als gevolg daarvan staan delen van het Zandgat droog en komt puin en sloopafval met betonijzer droog te liggen. Als er zomers met hogere waterstand gezwommen wordt, is dat gevaarlijk voor zwemmers, opb... lees meer..

4758

Bruggeman Sanitair viert twee jubilea

Anton Bruggeman is 40 jaar werkzaam in het vak waarvan 12½ jaar als zelfstandig ondernemer onder de naam Montagebedrijf Anton Bruggeman. Bovendien is de showroom aan het Nijverheidsplein nu helemaal klaar. Dat wordt gevierd met een gezellige ontvangst tijdens twee open dagen... lees meer..

3461

Draagvlakonderzoek windturbines Eefde binnenkort van start

Onderzoeksbureau Enneüs start binnenkort met een onderzoek naar de opvattingen van inwoners in Eefde en omgeving over de bouw van drie windturbines bij Eefde. Bewoners binnen een straal van vijf kilometer rond de locatie ontvangen in februari een uitnodiging om mee te doen a... lees meer..

6550

Gorssel.nl is al vijf jaar van, voor en dóór Gorssel

Mag Gorssel.nl even aandacht voor zichzelf? We zijn namelijk jarig en vieren ons eerste lustrum. Een beetje trots zijn we daar wel op, want Gorssel.nl heeft met 800 bezoekers per dag een vaste plaats in onze mooie gemeenschap. Clubs, ondernemers en instellingen in Gorssel be... lees meer..

4073

Nieuwe kunst in de hal van 't Trefpunt

Onlangs werden de foto’s van Ton Kannegieter die enkele maanden in de hal van ’t Trefpunt hebben gehangen vervangen door kleurige schilderijen van Dies Makkinje en Jan Dorman. ... lees meer..

3700

De Natuurdrogist Gorssel kan u helpen met ontzuren

Om goed te kunnen functioneren moeten weefsels en organen in ons lichaam de juiste zuurgraad hebben. Door ongezonde voeding, stress en simpelweg door het ouder worden kunnen zuurresten zich vastzetten in het lichaam. De Natuurdrogist Gorssel kan u met de juiste middelen help... lees meer..

4625

Te huur: Poststraat 1-A

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement op de begane grond aan de Poststraat 1-A. ... lees meer..

3915

FIFA 17 Toernooi VV Gorssel geslaagd

Wereldwijd zijn voetballers en gamers in de ban van FIFA 17. Bekende voetbalclubs hebben razend populaire gamers in dienst. Duizenden fans kijken mee met de wedstrijden via grote schermen. Ook VV Gorssel doet mee. Afgelopen vrijdag was er bij de voetbalclub een FIFA 17 toern... lees meer..

5319

Inwonertal Gorssel groeit

De bevolking van de gemeente Lochem is in 2016 in totaal met 234 personen toegenomen. Gorssel noteerde daarbij de sterkste groei: het inwonertal groeide per saldo met 65 personen. ... lees meer..

4836

Dierenartsen naar ‘t Trefpunt

De ‘Maatschap Dierenartsen Lochem en Omstreken’ neemt binnenkort de praktijk over van dierenarts Berndes en vestigt zich als Dierenkliniek Gorssel in ’t Trefpunt. Ina Berndes blijft voorlopig wel werkzaam bij Dierenkliniek Gorssel. ... lees meer..

3005

Forse vuurwerkschade in gemeente Lochem

In de gemeente Lochem is voor € 16.300 vuurwerkschade aan gemeentelijke eigendommen aangericht. Dat is fors meer dan vorig jaar. Van de mogelijkheid om kerstbomen en vuurwerkrommel in te leveren is goed gebruik gemaakt. ... lees meer..

5179

Charity dinner voor Stichting Bo Minnée

Op dinsdag 18 april 2017 organiseren het Bosrestaurant Joppe en Restaurant Boas in Deventer voor de derde maal een charity dinner. Het diner in de sfeervolle ambiance van de Lebuïniskerk in Deventer is ter nagedachtenis aan het in 2014 overleden meisje Bo Minnée. De opbrengs... lees meer..

4166

Lesprogramma voor kinderen met overgewicht

Fysiotherapie de Boer & de Jonge en Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis verzorgen een speciaal lesprogramma KidsFit voor kinderen van groep 4 t/m 8 met overgewicht. Het is een laagdrempelige cursus met intensieve begeleiding van een diëtist en fysiotherapeut waarbij plezi... lees meer..

3564

Sponsoractie tegen kindhuwelijken

In Vietnam komen veel kindhuwelijken voor, met alle gevolgen van dien.Oud-dorpsgenoot Lente Werner organiseert een sponsoractie om deze gedwongen kindhuwelijken tegen te gaan. Ze gaat fietsen door de bergen van Vietnam, en vraagt uw steun. ... lees meer..

3790

Cursus het schilderen van ikonen

De Gorsselse ikonenschilder Peter van den Hoven geeft een cursus om mensen vertrouwd te maken met oude schildertechnieken. Onder zijn deskundige leiding kunt u uw eigen ikoon maken. ... lees meer..

4011

Projectkoor Eefde zoekt zangers voor twee uitvoeringen

Het projectkoor Eefde geeft concerten op 12 en 14 mei in Voorst en Eefde en kan nog goed versterking gebruiken van enkele mannen en vrouwen. Een aantal koorstukken uit bekende opera’s staat op het programma en De Harmonie zorgt voor muzikale begeleiding. ... lees meer..

3690

Sneeuwpop maken bij Het Rode Schaap

Geen sneeuw, maar toch een sneeuwpop maken?Dat kan a.s. woensdagmiddag bij Atelier Het Rode Schaap in Gorssel. ... lees meer..

3672

Inschrijving voor Gorssel Huilt binnenkort van start

De voorbereidingen worden weer opgepakt, op zaterdag 9 september gaan de deelnemers van Gorssel Huilt voor de 13e keer strijden om de titel ‘Smartlap Koning(in) van Gorssel’.Meedoen? Inschrijving kan vanaf 8 januari a.s. ... lees meer..

5109

Te huur: Ewoltstede 15

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Ewoltstede 15.Er geldt voorrang voor dorpsbinding. ... lees meer..

3420

Gorssel.nl wenst u een goed 2017

Wij wensen alle inwoners en bezoekers van Gorssel een gelukkig nieuwjaar. Een nieuw jaar voor onze actieve gemeenschap, met een bruisend verenigingsleven, uitgebreid winkelaanbod, succesvol ondernemerschap en prima voorzieningen. lees meer..

Resultaten 1 - 31 van 31