Archief per maand

Januari 2017

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3421

Peuters De Veldmuis bezoeken Joppeschool

Twee weken geleden bezochten de kinderen van peuterspeelgroep De Veldmuis in Gorssel de Joppeschool. Ze waren uitgenodigd voor een peuterochtend met verschillende winterse activiteiten. Woensdagoch... lees meer..

4167

Nieuw initiatief in Epse: Repair Café

De Dorpsraad Epse/Joppe heeft het initiatief genomen voor de oprichting van een ‘Repair Café’. Ook de stad Lochem kent al jaren een soortgelijk project. Gorssel heeft nog geen ‘duurzaam’ café. ... lees meer..

8436

Kookreis naar Toscane

Italiaanse kookworkshops, lekker eten, een prachtige locatie, uitstapjes in de Toscaanse omgeving. Joyce Vonk van Hapjezz organiseert van 19 tot 23 april een kookreis naar Volterra. Altijd al Itali... lees meer..

3574

Kampioenschap voor Annemoon van Dienst

Vorige week zaterdag werd Annemoon van Dienst uit Gorssel Nederlands jeugdkampioen Veldrijden in categorie 6 (meisjes 14 jaar). Een prachtige prestatie! Op zaterdag 21 januari 2017 werd in Appelsch... lees meer..

3352

Vriendjesmiddag bij de scouting

Scouting IJsselgroep (jongens) en Scouting Kompasnaald (meiden) uit Gorssel hebben ruimte voor nieuwe leden en daarom houden ze op zaterdag 4 februari  een ‘vriendjes- en vriendinnetjes’ middag. ... lees meer..

3092

Kink in de kabel glasvezel nog niet opgelost

Er wordt voorlopig geen glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Lochem aangelegd. Overleg over de ontstane vertraging met de marktpartij die het netwerk moet aanleggen bracht geen uitslui... lees meer..

4196

Jan Kottelenberg verlaat Lochem

Wethouder Jan Kottelenberg verlaat het college van B & W van Lochem. Hij wordt per 7 april 2017 de nieuwe burgemeester van de gemeente Neder-Betuwe. Over zijn opvolging in de gemeente Lochem is no... lees meer..

2823

Bedankt voor alle leuke reacties ...

De felicitaties, complimenten en goede wensen stroomden rijkelijk binnen bij het eerste jubileum van Gorssel.nl. Leuke reacties onder het artikel op de site en op Facebook, berichten op social media lees meer..

3913

Nieuw initiatief De Borkel: Themacafé De Buren

Bij De Borkel werd afgelopen woensdag de eerste bijeenkomst gehouden van Themacafé De Buren. Volgende maand is Josha Zwaan te gast. In 2017 organiseert de activiteitencommissie van De Borkel in sam... lees meer..

3364

Met de SWL-bus op stap naar Otterlo

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem. Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Het eerstvolgende uitje is op woensdag 1 februari naar het Nederlands Tegelmuseum in Otte... lees meer..

5466

Verdiepingsles Yoga bij SH Studio

Op zaterdag 28 januari is er bij SH Studio een verdiepingsles yoga. In deze actieve les leert u meer over de verschillende yogahoudingen en hoe deze toegepast kunnen worden ter ondersteuning van uw ge... lees meer..

5026

Puin in Zandgat zichtbaar door laag water

De waterstand van de IJssel is erg laag, zeker voor de tijd van het jaar. Als gevolg daarvan staan delen van het Zandgat droog en komt puin en sloopafval met betonijzer droog te liggen. Als er zomers ... lees meer..

4711

Bruggeman Sanitair viert twee jubilea

Anton Bruggeman is 40 jaar werkzaam in het vak waarvan 12½ jaar als zelfstandig ondernemer onder de naam Montagebedrijf Anton Bruggeman. Bovendien is de showroom aan het Nijverheidsplein nu helemaal k... lees meer..

3433

Draagvlakonderzoek windturbines Eefde binnenkort van start

Onderzoeksbureau Enneüs start binnenkort met een onderzoek naar de opvattingen van inwoners in Eefde en omgeving over de bouw van drie windturbines bij Eefde. Bewoners binnen een straal van vijf kilom... lees meer..

6510

Gorssel.nl is al vijf jaar van, voor en dóór Gorssel

Mag Gorssel.nl even aandacht voor zichzelf? We zijn namelijk jarig en vieren ons eerste lustrum. Een beetje trots zijn we daar wel op, want Gorssel.nl heeft met 800 bezoekers per dag een vaste plaats ... lees meer..

4046

Nieuwe kunst in de hal van 't Trefpunt

Onlangs werden de foto’s van Ton Kannegieter die enkele maanden in de hal van ’t Trefpunt hebben gehangen vervangen door kleurige schilderijen van Dies Makkinje en Jan Dorman. Dies Makkinje hangt e... lees meer..

3660

De Natuurdrogist Gorssel kan u helpen met ontzuren

Om goed te kunnen functioneren moeten weefsels en organen in ons lichaam de juiste zuurgraad hebben. Door ongezonde voeding, stress en simpelweg door het ouder worden kunnen zuurresten zich vastzetten... lees meer..

4599

Te huur: Poststraat 1-A

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement op de begane grond aan de Poststraat 1-A. IJsseldal Wonen biedt in de kern... lees meer..

3876

FIFA 17 Toernooi VV Gorssel geslaagd

Wereldwijd zijn voetballers en gamers in de ban van FIFA 17. Bekende voetbalclubs hebben razend populaire gamers in dienst. Duizenden fans kijken mee met de wedstrijden via grote schermen. Ook VV Gors... lees meer..

5291

Inwonertal Gorssel groeit

De bevolking van de gemeente Lochem is in 2016 in totaal met 234 personen toegenomen. Gorssel noteerde daarbij de sterkste groei: het inwonertal groeide per saldo met 65 personen. De bevolking van ... lees meer..

4650

Dierenartsen naar ‘t Trefpunt

De ‘Maatschap Dierenartsen Lochem en Omstreken’ neemt binnenkort de praktijk over van dierenarts Berndes en vestigt zich als Dierenkliniek Gorssel in ’t Trefpunt. Ina Berndes blijft voorlopig wel... lees meer..

2965

Forse vuurwerkschade in gemeente Lochem

In de gemeente Lochem is voor € 16.300 vuurwerkschade aan gemeentelijke eigendommen aangericht. Dat is fors meer dan vorig jaar. Van de mogelijkheid om kerstbomen en vuurwerkrommel in te leveren is go... lees meer..

5126

Charity dinner voor Stichting Bo Minnée

Op dinsdag 18 april 2017 organiseren het Bosrestaurant Joppe en Restaurant Boas in Deventer voor de derde maal een charity dinner. Het diner in de sfeervolle ambiance van de Lebuïniskerk in Deventer i... lees meer..

4144

Lesprogramma voor kinderen met overgewicht

Fysiotherapie de Boer & de Jonge en Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis verzorgen een speciaal lesprogramma KidsFit voor kinderen van groep 4 t/m 8 met overgewicht. Het is een laagdrempelige cursus... lees meer..

3480

Sponsoractie tegen kindhuwelijken

In Vietnam komen veel kindhuwelijken voor, met alle gevolgen van dien.Oud-dorpsgenoot Lente Werner organiseert een sponsoractie om deze gedwongen kindhuwelijken tegen te gaan. Ze gaat fietsen door de ... lees meer..

3762

Cursus het schilderen van ikonen

De Gorsselse ikonenschilder Peter van den Hoven geeft een cursus om mensen vertrouwd te maken met oude schildertechnieken. Onder zijn deskundige leiding kunt u uw eigen ikoon maken.   ... lees meer..

3966

Projectkoor Eefde zoekt zangers voor twee uitvoeringen

Het projectkoor Eefde geeft concerten op 12 en 14 mei in Voorst en Eefde en kan nog goed versterking gebruiken van enkele mannen en vrouwen. Een aantal koorstukken uit bekende opera’s staat op het pro... lees meer..

3641

Sneeuwpop maken bij Het Rode Schaap

Geen sneeuw, maar toch een sneeuwpop maken?Dat kan a.s. woensdagmiddag bij Atelier Het Rode Schaap in Gorssel. Geen sneeuw, maar toch een sneeuwpop maken? Dat kan woensdagmiddag 4 januari 2017 bij... lees meer..

3651

Inschrijving voor Gorssel Huilt binnenkort van start

De voorbereidingen worden weer opgepakt, op zaterdag 9 september gaan de deelnemers van Gorssel Huilt voor de 13e keer strijden om de titel ‘Smartlap Koning(in) van Gorssel’.Meedoen? Inschrijving kan ... lees meer..

5071

Te huur: Ewoltstede 15

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Ewoltstede 15.Er geldt voorrang voor dorpsbinding. IJsseldal Wo... lees meer..

3395

Gorssel.nl wenst u een goed 2017

Wij wensen alle inwoners en bezoekers van Gorssel een gelukkig nieuwjaar. Een nieuw jaar voor onze actieve gemeenschap, met een bruisend verenigingsleven, uitgebreid winkelaanbod, succesvol ondernem lees meer..

Resultaten 1 - 31 van 31