Februari 2017

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

6381

Johannes Grützke, ’Der Pinsel hat gesprochen’

Tot en met 11 juni zijn in Museum MORE in Gorssel werken te zien van de Duitse schilder Johannes Grützke, die wordt gezien als de laatst levende der grote realistische kunstenaars. Gorssel.nl was bij de pers preview en bewonderde het barokke, humorvolle werk. De kunstenaar w... lees meer..

4981

Carnavallen in Kakkersgat

Gorssel heet komend weekend weer Kakkersgat. Carnaval wordt in Gorssel goed gevierd en natuurlijk op geheel eigen wijze. Carnavalsvereniging De Gorsselnarren is er klaar voor en nodigt u uit voor het feest. ... lees meer..

3549

Voetbalquiz bij VV Gorssel

VV Gorssel organiseert op vrijdagavond 7 april een voetbalquiz. Ben je een doorgewinterde voetbalkenner of vind je het gewoon leuk om mee te doen? Geef je alvast op. Ook voor niet-leden van VV Gorssel. ... lees meer..

4351

Weven voor de vogels of leren vilten

In maart beginnen vogels weer een nest te bouwen. Kinderen kunnen ze daarbij helpen door een weefwerkje te maken. Daar plukken ze dan hun bouwmateriaal uit! Weef je mee? Atelier Het Rode Schaap helpt je erbij. ... lees meer..

6911

Meidenvoetbal is booming: trainer gezocht!

Meidenvoetbal is de snelst groeiende teamsport in Nederland. VV Gorssel is vorig jaar gestart met een meidenteam en inmiddels spelen er al meer dan 30 meisjes in het geel-zwart van de club. Dat succes vraagt om een extra trainer. Iets voor u? ... lees meer..


4826

Versterking gezocht voor IJsseljazz

Ieder jaar op de tweede zondag in september komen duizenden bezoekers naar Gorssel voor IJsseljazz, het gratis jazzfestival. Tientallen vrijwilligers maken dat mogelijk. Heeft u zin om mee te helpen? Er is voor ieder talent wel iets leuks. ... lees meer..

5182

See me, Feel me – een prikkelend concert van No Romeo’s

Vocal group No Romeo’s geeft 12 maart twee concerten in de kerk in Gorssel. De dames zullen de zintuigen van het publiek op scherp zetten. Wat te denken van het prikkelende nummer See me, Feel me van The Who? ... lees meer..

2726

Jantje Beton komt langs!

Kinderen moeten kunnen buitenspelen. Daarom collecteren de Gorsselse scoutinggroepen en speeltuinvereniging De Wielewaal voor Jantje Beton. ... lees meer..

3790

Expositie Gerda van Goor-Pruyt in het Tramstation

In het Tramstation in Gorssel is vanaf donderdag 16 februari tot en met 21 maart 2017 een expositie van het werk van Gerda van Goor te zien. ... lees meer..

6052

Berghuis: een vertrouwd gezicht verdwijnt uit de Hoofdstraat

Erik-Jan en Marjan Berghuis hebben besloten met hun zaak te stoppen. Berghuis Schoenen en Lederwaren, al 35 jaar een vertrouwd gezicht in de Hoofdstraat, zal over enkele maanden sluiten. ... lees meer..

3933

Uitstapje met De Wingerd naar Belgische brouwerij

Slijterij en wijnhuis De Wingerd organiseert op zaterdag 20 mei een geheel verzorgd uitstapje naar Brouwerij Het Anker, gevestigd in het Groot Begijnhof van Mechelen. Daar wordt al door vijf generaties bier gebrouwen en whisky gestookt. Meld u snel aan, want de luxe touringc... lees meer..

3992

Popkoor Swing Coöperation zoekt mannen

Het bekende en succesvolle koor uit Gorssel bestaat uit 45 mannen en vrouwen, maar de mannen zijn wel wat in de minderheid. Dus tenoren en bassen, Swing Coöperation heeft u nodig! Proefzingen kan tijdens de repetities op donderdagavond. ... lees meer..

2973

NLdoet: Helpt u mee op 10 en 11 maart?

Vele duizenden Nederlanders steken 10 en 11 maart de handen uit de mouwen tijdens de twaalfde editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Verenigingen en instellingen hebben klussen voorbereid en nodigen u uit om hen daarmee te helpen.  In Gorssel k... lees meer..

4388

Restaurant EriC wordt Huiskamerrestaurant Gorssel

Restaurant EriC was een groot succes de afgelopen twee jaar, met elke maand een ander gezelschap aan de Groeneweg 7 in Gorssel. Ook in 2017 kan iedereen weer aanschuiven, met dit jaar iedere maand een andere (gast)kok. ... lees meer..


3305

Bieb zoek vrijwilligers voor begeleiding computercursus

De Bibliotheek Gorssel start binnenkort met de cursus Klik & Tik, bedoeld voor mensen zonder computerervaring. De bieb is daarvoor op zoek naar vrijwilligers om de cursisten te begeleiden. ... lees meer..

3196

Stichting Marke Gorsselse Heide zoekt secretaris

De Stichting Marke Gorsselse Heide zoekt een nieuwe secretaris. De Stichting heeft als doelstelling herstel en beheer van de Gorsselse Heide. ... lees meer..

4852

Cliënten van Zozijn vinden het fijn bij ‘Zo en Nu’

Anoeska en Ruthima, cliënten van Zozijn, hebben plezier in hun werk bij ‘Zo en Nu’. Anoeska: “Dit is voor mij een tweede huis”. Het toverwoord: structuur. ... lees meer..

4230

Expositie Hans Groenenberg in gemeentehuis Lochem

Kunstenaar en binnenhuisarchitect Hans Groenenberg uit Gorssel exposeert met werk in de hal van het gemeentehuis van Lochem. De expositie duurt tot 1 april a.s. en is vrij te bezichtigen. ... lees meer..

3323

‘Frozen’ Elsa op bezoek bij het Kindercentrum

Elsa bracht een bezoek aan de peuters van peuterspeelgroep De Veldmuis en kinderdagverblijf Villa Veldhof. Het personage uit de populaire film ‘Frozen’ heeft met de kinderen gedanst en sneeuw getoverd. Het was een magische ochtend! ... lees meer..

3698

Stichting Hulpfonds Gorssel helpt!

Vanaf 2011 is in Gorssel en de omliggende dorpen de Stichting Hulpfonds Gorssel en omstreken actief. De Stichting heeft als doel het verhelpen van bijzondere noden. ... lees meer..

3830

Mountainbiken met de midwintertocht van WTC Gorssel

WTC Gorssel organiseert a.s. zondag voor de 23e keer de Midwinter Veldtoertocht. Een 'NTFU-klassieker' door het prachtige buitengebied van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen. ... lees meer..

2882

Vriendjesmiddag scouting groot succes!

Afgelopen zaterdagmiddag werd er bij de scouting in Gorssel een vriendjes- en vriendinnetjesmiddag gehouden. Er deden ruim veertig jongens en meisjes mee. ... lees meer..


3914

Startnotitie MER windpark IJsselwind ter inzage

Voor het beoogde windpark bij Eefde is de eerste stap in de procedure voor een milieu-effectrapportage (MER) gezet. De startnotitie ligt ter inzage. Gedurende vier weken kunnen bij de gemeente Zutphen zienswijzen worden ingediend. ... lees meer..

3945

Te huur: Rietdekkerweg 45

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Rietdekkerweg 45. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. ... lees meer..

Resultaten 1 - 27 van 27