Archief per maand

Februari 2017

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
6258

Johannes Grützke, ’Der Pinsel hat gesprochen’

Tot en met 11 juni zijn in Museum MORE in Gorssel werken te zien van de Duitse schilder Johannes Grützke, die wordt gezien als de laatst levende der grote realistische kunstenaars. Gorssel.nl was bij ... lees meer..

4908

Carnavallen in Kakkersgat

Gorssel heet komend weekend weer Kakkersgat. Carnaval wordt in Gorssel goed gevierd en natuurlijk op geheel eigen wijze. Carnavalsvereniging De Gorsselnarren is er klaar voor en nodigt u uit voor het ... lees meer..

3506

Voetbalquiz bij VV Gorssel

VV Gorssel organiseert op vrijdagavond 7 april een voetbalquiz. Ben je een doorgewinterde voetbalkenner of vind je het gewoon leuk om mee te doen? Geef je alvast op. Ook voor niet-leden van VV Gorssel... lees meer..

4287

Weven voor de vogels of leren vilten

In maart beginnen vogels weer een nest te bouwen. Kinderen kunnen ze daarbij helpen door een weefwerkje te maken. Daar plukken ze dan hun bouwmateriaal uit! Weef je mee? Atelier Het Rode Schaap helpt ... lees meer..

6844

Meidenvoetbal is booming: trainer gezocht!

Meidenvoetbal is de snelst groeiende teamsport in Nederland. VV Gorssel is vorig jaar gestart met een meidenteam en inmiddels spelen er al meer dan 30 meisjes in het geel-zwart van de club. Dat succes... lees meer..

3258

Bakker Gerrit van Helvoort houdt van ambachtelijk werk

Al bijna 38 jaar voorziet bakker Gerrit van Helvoort Gorssel van brood en banket.Gorssel.nl keek hem en zijn team op de vingers. Kijkt u mee? Redactie Gorssel.nl16 februari 2017   lees meer..

4789

Versterking gezocht voor IJsseljazz

Ieder jaar op de tweede zondag in september komen duizenden bezoekers naar Gorssel voor IJsseljazz, het gratis jazzfestival. Tientallen vrijwilligers maken dat mogelijk. Heeft u zin om mee te helpen? ... lees meer..

5095

See me, Feel me – een prikkelend concert van No Romeo’s

Vocal group No Romeo’s geeft 12 maart twee concerten in de kerk in Gorssel. De dames zullen de zintuigen van het publiek op scherp zetten. Wat te denken van het prikkelende nummer See me, Feel me van ... lees meer..

2683

Jantje Beton komt langs!

Kinderen moeten kunnen buitenspelen. Daarom collecteren de Gorsselse scoutinggroepen en speeltuinvereniging De Wielewaal voor Jantje Beton. Van 13 t/m 25 februari 2017 wordt de jaarlijkse collecte ... lees meer..

3688

Expositie Gerda van Goor-Pruyt in het Tramstation

In het Tramstation in Gorssel is vanaf donderdag 16 februari tot en met 21 maart 2017 een expositie van het werk van Gerda van Goor te zien. Vanaf donderdag 16 februari tot en met 21 maart 2017 is ... lees meer..

5993

Berghuis: een vertrouwd gezicht verdwijnt uit de Hoofdstraat

Erik-Jan en Marjan Berghuis hebben besloten met hun zaak te stoppen. Berghuis Schoenen en Lederwaren, al 35 jaar een vertrouwd gezicht in de Hoofdstraat, zal over enkele maanden sluiten. &n... lees meer..

3872

Uitstapje met De Wingerd naar Belgische brouwerij

Slijterij en wijnhuis De Wingerd organiseert op zaterdag 20 mei een geheel verzorgd uitstapje naar Brouwerij Het Anker, gevestigd in het Groot Begijnhof van Mechelen. Daar wordt al door vijf generatie... lees meer..

3889

Popkoor Swing Coöperation zoekt mannen

Het bekende en succesvolle koor uit Gorssel bestaat uit 45 mannen en vrouwen, maar de mannen zijn wel wat in de minderheid. Dus tenoren en bassen, Swing Coöperation heeft u nodig! Proefzingen kan tijd... lees meer..

2932

NLdoet: Helpt u mee op 10 en 11 maart?

Vele duizenden Nederlanders steken 10 en 11 maart de handen uit de mouwen tijdens de twaalfde editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Verenigingen en instellingen hebben kluss... lees meer..

4290

Restaurant EriC wordt Huiskamerrestaurant Gorssel

Restaurant EriC was een groot succes de afgelopen twee jaar, met elke maand een ander gezelschap aan de Groeneweg 7 in Gorssel. Ook in 2017 kan iedereen weer aanschuiven, met dit jaar iedere maand een... lees meer..

2709

Een nieuw concept, maar nog steeds duurzaam en fair

Het is al weer twee jaar geleden dat de Gorsselse Wereldwinkel zich transformeerde tot Eerlijk! genieten, dus de vrijwilligers van deze winkel en Gorssel.nl waren het roerend met elkaar eens: tijd v lees meer..

3257

Bieb zoek vrijwilligers voor begeleiding computercursus

De Bibliotheek Gorssel start binnenkort met de cursus Klik & Tik, bedoeld voor mensen zonder computerervaring. De bieb is daarvoor op zoek naar vrijwilligers om de cursisten te begeleiden. De B... lees meer..

3148

Stichting Marke Gorsselse Heide zoekt secretaris

De Stichting Marke Gorsselse Heide zoekt een nieuwe secretaris. De Stichting heeft als doelstelling herstel en beheer van de Gorsselse Heide. De Stichting Marke Gorsselse Heide heeft als doelstelli... lees meer..

4784

Cliënten van Zozijn vinden het fijn bij ‘Zo en Nu’

Anoeska en Ruthima, cliënten van Zozijn, hebben plezier in hun werk bij ‘Zo en Nu’. Anoeska: “Dit is voor mij een tweede huis”. Het toverwoord: structuur. Piekdrukte, seizoenswisselingen, veel klan... lees meer..

4149

Expositie Hans Groenenberg in gemeentehuis Lochem

Kunstenaar en binnenhuisarchitect Hans Groenenberg uit Gorssel exposeert met werk in de hal van het gemeentehuis van Lochem. De expositie duurt tot 1 april a.s. en is vrij te bezichtigen. Kunstenaa... lees meer..

3232

‘Frozen’ Elsa op bezoek bij het Kindercentrum

Elsa bracht een bezoek aan de peuters van peuterspeelgroep De Veldmuis en kinderdagverblijf Villa Veldhof. Het personage uit de populaire film ‘Frozen’ heeft met de kinderen gedanst en sneeuw getoverd... lees meer..

3619

Stichting Hulpfonds Gorssel helpt!

Vanaf 2011 is in Gorssel en de omliggende dorpen de Stichting Hulpfonds Gorssel en omstreken actief. De Stichting heeft als doel het verhelpen van bijzondere noden. Vanaf 2011 is in Gorssel en de o... lees meer..

3793

Mountainbiken met de midwintertocht van WTC Gorssel

WTC Gorssel organiseert a.s. zondag voor de 23e keer de Midwinter Veldtoertocht. Een 'NTFU-klassieker' door het prachtige buitengebied van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen. Wieler Toer Club (WTC) G... lees meer..

2843

Vriendjesmiddag scouting groot succes!

Afgelopen zaterdagmiddag werd er bij de scouting in Gorssel een vriendjes- en vriendinnetjesmiddag gehouden. Er deden ruim veertig jongens en meisjes mee. Zaterdagmiddag 4 februari 2017 werd er bij... lees meer..

2687

Ieder product heeft zijn eigen verhaal

“Ieder product heeft zijn eigen verhaal”. Dat vertellen René Vos en zijn medewerkers over hun buitensportzaak ‘René Vos Outdoor & Sports’. Gorssel.nl laat ze aan het woord in de rubriek Uitgelic lees meer..

3863

Startnotitie MER windpark IJsselwind ter inzage

Voor het beoogde windpark bij Eefde is de eerste stap in de procedure voor een milieu-effectrapportage (MER) gezet. De startnotitie ligt ter inzage. Gedurende vier weken kunnen bij de gemeente Zutphen... lees meer..

3907

Te huur: Rietdekkerweg 45

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Rietdekkerweg 45. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. IJsseldal Wo... lees meer..

Resultaten 1 - 27 van 27