Maart 2017

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4048

Wilt u Buitenkunstig Gorssel financieel bijstaan of sponsoren?

Jaarlijks organiseert een groep enthousiaste vrijwilligers het gratis straatfestival Buitenkunstig Gorssel. Het is een grote publiekstrekker en een belangrijke promotie van Gorssel. De ondernemers van Gorssel steunen het evenement financieel, maar andere bijdragen, bijvoorbe... lees meer..

3498

Openluchttheater Gorssel weer ‘in de lucht’ vanaf 15 april

Het vijfde seizoen van het openluchttheater in Gorssel komt eraan. Zaterdag 15 april zal salonorkest Abraham Gezien optreden en daarna volgen nog vijf voorstellingen. Een gevarieerd programma met klassiek, blues, pop en een kindervoorstelling. ... lees meer..

6736

Museum MORE verwerft twee topstukken van Jan Mankes

Met de aankoop van twee schilderijen van Jan Mankes heeft het museum nu de grootste collectie van deze schilder. De werken worden door het publiek zeer gewaardeerd. De nieuwe stukken zijn dus een prachtige aanwinst.   ... lees meer..


3147

De gemeente nodigt u uit om mee te denken

Geeft u graag uw mening over belangrijke zaken die onze gemeente aangaan? Dan kunt u zich aanmelden voor het digitaal inwonerpanel Lochem Spreekt. Meedoen is gratis, kost weinig tijd en u hoort altijd als eerste de uitkomst. ... lees meer..

2899

Buurtzorg Nederland tien jaar!

Thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland bestaat in 2017 tien jaar. Dat werd ook in Gorssel gevierd met een feestje voor de cliënten. Plaatselijke ondernemers werkten mee. ... lees meer..

3143

Invooryoga breidt haar uren uit in Corpus State Gorssel

Karin Hibma is twee jaar geleden gestart met ‘Invooryoga’ in de praktijkruimtes van Corpus State aan de Nijverheidsstraat. U kunt op een laagdrempelige manier kennismaken in kleine groepen met Hatha Yoga of een korte cursus hardloop yoga volgen. ... lees meer..

3127

Het Koerhuis exposeert in Gorsselse kerk

De teken- en schilderclub Het Koerhuis exposeert in het weekend van 1 en 2 april met ongeveer 40 werken in de gerenoveerde kerkzaal in Gorssel. Zaterdag is om 16.00 uur de officiële opening met livemuziek van het trio Hotclub ‘73. ... lees meer..

7351

Prikpost Gorssel verhuist

De prikpost voor bloedafname van het Deventer Ziekenhuis in Gorssel verhuist maandag 3 april van Den Oldenhof naar ’t Trefpunt. De openingstijden worden verruimd. ... lees meer..


3456

Nieuwe wandeling op Gorssel.nl

Er is een nieuwe wandeling bij Gorssel door de redactie bedacht en beschreven. Mijmeren op een bankje en van het uitzicht genieten. Veel wandelplezier! ... lees meer..

3345

Nogmaals verkiezingen: Hoe heeft Gorssel gestemd

In vervolg op het bericht van vorige week over de verkiezingsuitslag in de gehele gemeente, kunnen we u nu ook laten zien hoe Gorssel heeft gestemd. De VVD, toch al populair in de gemeente, heeft in Gorssel relatief nog meer stemmen behaald, ten koste van PVV en CDA. Maar he... lees meer..

3593

Expositie Henk IJmker in het Tramstation

Vanaf donderdag 23 maart tot en met 25 april is in het Tramstation werk te zien van oud-Gorsselnaar Henk IJmker. IJmker schildert vooral stillevens, maar ook ‘meer verhalende beelden’. ... lees meer..

2651

Te huur: Mezenstraat 9

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Mezenstraat 9. Inwoners van Gorssel hebben voorrang. ... lees meer..

3326

Vocal group No Romeo’s raakt publiek met hart en ziel

Vocal group No Romeo’s wist onder leiding van dirigente Juliette Dumoré op 12 maart de kerk in Gorssel met hun concert 'See me, Feel me’ tot tweemaal toe goed te vullen met een enthousiast publiek. ... lees meer..

4088

Bridgen voor Saldus in Letland

De Stichting Hulp Letland organiseert op 8 april a.s. een bridgemiddag, waarvan de opbrengst bestemd is voor hulp in de plaats Saldus in Letland. Opgave is mogelijk tot 5 april. ... lees meer..

4051

IJsselbiënnale: kunstwerk bij de IJssel Gorssel

Op 14 juni start een groot cultureel evenement dat de IJsselvallei en de daarin liggende Hanzesteden voor binnen- en buitenlands publiek in de schijnwerpers zet. Ook Gorssel krijgt een (tijdelijk) kunstwerk, in de buurt van de veerstoep aan de IJssel. ... lees meer..

3259

Met de SWL-Bus op stap naar Luttenberg

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan i op woensdag 29 maart 2017 naar Dijkman Klompen Atelier in Luttenberg. ... lees meer..

3473

Waterschap Rijn en IJssel wil windturbine op De Mars bij Zutphen

Waterschap Rijn en IJssel bouwt een eigen windturbine op De Mars aan de zuidkant van het Twentekanaal. De turbine vormt een cluster met de geplande turbines van IJsselwind aan de noordkant van het kanaal.  ... lees meer..

3123

VVD favoriet in gemeente Lochem

De VVD heeft met de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Lochem 27,6% van de stemmen gekregen. In 2012 was dat nog 33,3%, maar de partij blijft veruit het populairst in de gemeente, gevolgd door het CDA (15,7%) en D66 (15,0%).Ook hier was de PvdA de grote verliezer. ... lees meer..

2844

Collecte Oranjevereniging Gorssel

De Oranjevereniging Gorssel zal ook dit jaar op Koningsdag voor een uitgebreid programma zorgen, met attracties voor jong en oud, aubade, programma voor de jeugd, lekker eten en drinken. Dat kost natuurlijk het nodige en daarom is er in de week van 20 t/m 25 maart een collec... lees meer..

3334

Triatlon Gorssel weer in de startblokken

Op 7 mei a.s. is er weer voor de derde keer op rij de Triatlon Gorssel. De organisatie van het populaire evenement is druk met de voorbereidingen. Dit jaar zal er gefinisht worden bij Eetcafé de Hoek en is er een verbeterd tijdwaarnemingssysteem. De inschrijving is geopend. ... lees meer..

2722

Leden Gorsselsche Boerendansers gehuldigd

Tijdens de ledenvergadering van de Gorsselsche Boerendansers zijn een vijftal leden gehuldigd vanwege hun jarenlange lidmaatschap en verdienste voor de Boerendansers. ... lees meer..

5226

Vrijwilligers van Natuurwerkgroep onderhouden de heide

Zaterdag 11 maart, de lente zit in de lucht. Op deze schitterende dag zijn twaalf vrijwilligers van de Natuurwerkgroep al vroeg te vinden op de Gorsselse Heide. Zij doen belangrijk werk voor het onderhoud en behoud van de Gorsselse Heide. ... lees meer..

3283

Nog geen raadsbesluit over Lochem 3.0

De Lochemse gemeenteraad vergaderde maandag over het collegevoorstel om Lochem 3.0 een jaarlijkse subsidie van € 90.000 te verlenen. Na een pittige discussie bleek het collegevoorstel niet rijp voor besluitvorming, waarna het werd ingetrokken. ... lees meer..

4655

Canticum …honderd jaar!

Op 13 januari bestond Canticum Gorssel honderd jaar en het koor is nog steeds springlevend. Dat wordt onder meer gevierd met een groot jubileumconcert op 1 oktober in de kerk in Gorssel. ... lees meer..

3177

Gorssel doet het goed met NL Doet

Geholpen door het prachtige weer hebben zo'n honderd Gorsselnaren afgelopen vrijdag en zaterdag geklust bij clubs en instellingen. Nuttig en leuk! ... lees meer..

3346

Louise Tietge exposeert met natuurfotografie in ’t Trefpunt

Op 17 maart opent in ’t Trefpunt een nieuwe expositie, dit keer met prachtige natuurfoto’s van Louise Tietge uit Gorssel. Veel foto’s zijn zodanig bewerkt dat het geëmailleerde koperplaten of aquarellen lijken. ... lees meer..

3699

Boek van Evelien van Dort geselecteerd voor Kinderjury 2017

De Nederlandse Kinderjury 2017 kan tot en met 19 april het beste kinderboek van 2016 kiezen.‘Sanne@Sanne op tournee’ van Evelien van Dort is geselecteerd! ... lees meer..


3676

Jaarlijkse Tripalon van Semper Fidelis is een waar schouwspel

Zondag 19 maart wordt alweer voor de 14e keer de Tripalon georganiseerd door Rijvereniging Semper Fidelis. Er doen 140 deelnemers mee en ook voor bezoekers is het zeker de moeite waard. ... lees meer..

4008

Cantorij Gorssel/Epse zingt al veertig jaar

Op 17 januari was het veertig jaar geleden dat de cantorij Gorssel/Epse voor het eerst in de kerk in Gorssel medewerking verleende aan een kerkdienst. Dat werd op 22 februari in een feestelijke bijeenkomst in de Brink in Gorssel herdacht. ... lees meer..

2611

Logopedisten schenken boeken aan bieb Gorssel

Gisteren was het de Dag van de Logopedie. De bieb Gorssel ontvangt ter gelegenheid hiervan drie (voor)leesboeken uit de serie rond het jongetje Bas. ... lees meer..

519

Nieuwe bestemming voor Rehoboth

Het gebouwtje Rehoboth in Joppe is door de Diaconie van de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse verkocht. De nieuwe eigenaren stellen zich voor. ... lees meer..

4025

Gorssel Buitengewoon: “Stop met Lochem 3.0”

Gorssel Buitengewoon sluit zich aan bij de kritische opstelling van de Ondernemers-vereniging Eefde en de Dorpsraad Eefde jegens het initiatief Lochem 3.0. Ook de Gorsselse ondernemers benadrukken het ontbreken van draagvlak in de westelijke kernen. ... lees meer..

4275

Een hond opvoeden kun je leren

Ook bij honden geldt: jong geleerd is oud gedaan. Hondensportvereniging ‘De Vriendschap’ in Epse begint binnenkort weer met hondentrainingen. ... lees meer..

3193

Omgevingsvergunning voor bouw schakelstation

Voor de bouw van het veelbesproken schakel-station van Liander aan de Groeneweg in Gorssel is inmiddels een omgevingsvergunning verleend. Eventuele bezwaren moeten voor 23 maart worden ingediend. ... lees meer..

Resultaten 1 - 37 van 37