April 2017

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

6350

Zilveren Knoop voor Erik Stormink

Vanmiddag ontving Erik Stormink uit handen van burgemeester Van ’t Erve een Zilveren Knoop. Erik kreeg de Zilveren Knoop als blijk van waardering voor zijn verbindende rol in Gorssel en de regio. ... lees meer..

7924

Nieuw in Gorssel: Nicole van Heeswijk, edelsmid

Sinds kort is in de winkel van Diex Design ‘Precious Works’ gevestigd: prachtige moderne sieraden van edelsmid Nicole van Heeswijk. Nicole heeft een eigen collectie en verzorgt maatwerk. ... lees meer..

5132

Scouting steekt de draak met leiding

Afgelopen zaterdag, 22 april, hield Scouting IJsselgroep zijn jaarlijkse Sint-Jorisviering. Deze dag, die in het teken staat van ‘goed en kwaad’, heeft plechtige en leerzame momenten, maar er is ook tijd voor plezier. ... lees meer..

4833

Lintjesregen Gorssel 2017

Vandaag ontvingen vijf inwoners van de gemeente Lochem een Koninklijke onderscheiding, waaronder Ella Boere en Jannie Hietbrink, beiden actief in Gorssel.  ... lees meer..

3255

Gorssel JO9-1 bereikt bekerfinale

Gorssel JO9-1 (nieuwe naam voor F-1) van Voetbalvereniging Gorssel heeft afgelopen zaterdag de finale van het KNVB Jeugdbekertoernooi bereikt. Best uniek, want de laatste keer dat een Gorssels team de bekerfinale heeft gespeeld, is alweer een aantal jaren geleden.  ... lees meer..

3628

Wachtrij bij Repair Café in De Borkel

De Borkel in Gorssel heeft het initiatief genomen voor een Repair Café. De eerste (feestelijke) bijeenkomst was vanmorgen en was meteen al een succes. Het café wordt iedere laatste maandagmorgen van de maand georganiseerd. ... lees meer..

4037

Spannende clubkampioenschappen bij Semper Fidelis

De leden van Rijvereniging en Ponyclub Semper Fidelis in Gorssel streden op Tweede Paasdag om de felbegeerde clubkampioenstitel, zowel in de categorie pony’s als paarden. Semper Fidels kijkt terug op uitermate gezellige en sportieve clubkampioenschappen. ... lees meer..

5104

Programma Koningsdag Gorssel belooft veel!

Ook dit jaar is de Roskamweide weer het middelpunt van de festiviteiten van Koningsdag. De Oranje Vereniging Gorssel is er ook nu in geslaagd om nog mooiere attracties te organiseren. Nu het weer nog! ... lees meer..

3204

Training voor kinderen in Rehoboth: ‘Ik leer leren’

Susanne de Munck Mortier begint binnenkort in Rehoboth in Joppe met haar eerste training voor kinderen: ’Ik leer leren’, manieren van leren ontdekken en een slimme aanpak kiezen. ... lees meer..

3821

Repair Café Gorssel: maandag 24 april feestelijke start

Maandagochtend is er het eerste Repair Café in Gorssel. Het is een initiatief van De Borkel. Duurzaamheid, mensen helpen en gezelligheid in de Borkel gaan zo hand in hand. ... lees meer..

3939

Fiets mee met WTC Gorssel

Denkt u er wel eens over om mee te fietsen met een fietsgroep, maar twijfelt u of het iets voor u is? Dan biedt de Wieler Toer Club (WTC) Gorssel u de mogelijkheid om op 23 en 30 april mee te gaan met een mooie tocht. Er wordt gefietst in drie groepen, ieder met zijn eigen n... lees meer..

2797

Abraham Gezien: krachtig en sfeervol

De organisatie van het Openluchttheater Gorssel week voor de eerste voorstelling van het seizoen i.v.m. de lage temperatuur uit naar ’t Trefpunt. Daar gaf salonorkest Abraham een hartverwarmend en sfeervol optreden. ... lees meer..


4420

In de gemeente Lochem weinig draagvlak voor windturbines Eefde

Onderzoekbureau Enneüs publiceerde gisteren de uitkomsten van een draagvlakonderzoek onder inwoners van Zutphen, Brummen, Lochem en Voorst, waaronder inwoners van Eefde en omgeving, voor de bouw van drie windturbines bij Eefde. In de gemeente Lochem zijn meer tegen- dan voor... lees meer..

4107

Hockeyclub wil op eigen benen

Vanwege nadere ontwikkelingen is dit artikel niet meer actueel. De hockeyclub in Epse wil zelfstandig verder, maar het bestuur van de omnivereniging staat daar niet achter.   lees meer..

4649

Te huur: Ruiterweg 11

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Ruiterweg 11. De minimumleeftijd is 55 jaar. ... lees meer..


3659

Veel te doen tijdens het paasweekend in Gorssel

Voor wie dat wil worden het drukke paasdagen: Kunstroute, concert in het openluchttheater, eieren gooien op de Roskamweide, fakkeloptocht en paasvuur, clubkampioenschappen bij Semper Fidelis. ... lees meer..

3337

Lochem 3.0 krijgt toch subsidie

De gemeenteraad van Lochem sprak gisteravond opnieuw over Lochem 3.0. De raad besloot het vorige maand nog afgewezen subsidiebedrag toch beschikbaar te stellen. ... lees meer..

3901

Speciale 3+ groep bij De Veldmuis

Peuterspeelgroep De Veldmuis heeft op de woensdagochtend een speelgroep speciaal voor kinderen die allemaal drie jaar oud zijn. Juist in die groep spelen kinderen meer mét elkaar en niet alleen naast elkaar. ... lees meer..

3835

Klusdag bij zwembad De Boskoele

Op zaterdag 15 april organiseert zwembad De Boskoele in Gorssel een klusdag om het zwembad weer gereed te maken voor het nieuwe seizoen. Iedereen die een ochtendje een helpende hand wil bieden is van harte welkom. ... lees meer..


4578

Kerk in Joppe in 2018 150 jaar

Het is in 2018 150 jaar geleden dat de r.-k. kerk in Joppe als parochiekerk in gebruik werd genomen.Dat wordt herdacht en de eerste voorbereidingen zijn getroffen. ... lees meer..

3446

De Harmonie gaat op tournee in Oost-Duitsland

De Harmonie Gorssel-Eefde gaat op Music Tour in Oost-Duitsland. In het Hemelvaartweekend zal het orkest optreden in Leipzig, Maagdenburg en de Hexentanzplatz in de Harz. Op 1 april was er een geslaagd voorproefje in Eefde. Tijdens het voorjaarsconcert werd het publiek meegen... lees meer..

4057

Tijdelijk kunstwerk bij veerpont wordt metalen constructie

Op 14 juni begint de IJsselbiënnale, een cultureel evenement in de IJsselvallei. Een omgevings-vergunning voor het (tijdelijke) kunstwerk bij de veerstoep in Gorssel is inmiddels verleend. ... lees meer..

3526

Collecte Oranjevereniging Gorssel groot succes

De collecte voor de Oranje Vereniging Gorssel heeft maar liefst € 2.397 opgebracht. Het bedrag zal geheel ten goede komen aan de gemeenschap met evenementen op en rond Koningsdag. ... lees meer..

3290

Gorssel ‘transition town’?

Een aantal bevlogen Gorsselnaren onderzoekt de mogelijkheid om in Gorssel een ‘transitiebeweging’ in gang te zetten. Op 23 april is er een eerste ‘brainstorm’sessie. ... lees meer..

6522

Fysiotherapie Den Oldenhof jubileert en breidt uit

Fysiotherapie Den Oldenhof bestaat tien jaar als zelfstandige praktijk en zit sinds 2012 op een prachtige plek in de nieuwe Oldenhof. Zes medewerkers bieden daar een uitgebreid pakket van specialisaties, programma’s en fitness. ... lees meer..

4246

Expositie in Gorsselse kerk groot succes

Van verschillende kanten klonk zaterdagmiddag in de Gorsselse kerk: “Wat een mooie expositieruimte”. Dat leverde glunderende gezichten op van de schilders van Het Koerhuis die er hun werk exposeerden en van de mensen die de kerk in Gorssel beheren. ... lees meer..

4040

Vocalgroup No Romeo’s zoekt hoge sopraan en lage alt

Twintig sterke vrouwen en fraaie stemmen zoeken versterking om hun publiek nog meer in vervoering te brengen met close harmony en ritmische arrangementen. Iets voor u? ... lees meer..

3859

De Wingerd werkt samen met lokale wijnmakers

Slijterij en wijnhuis De Wingerd verkoopt veel lokale producten. De wijnen van De Zessprong in Joppe zijn zeer gewild en daar is onlangs het assortiment van Wijngoed Gelders Laren aan toegevoegd. Kwaliteitswijnen die ook in toprestaurants als De Librije worden geserveerd. ... lees meer..

4300

Spannende vondst in Gorsselse kerk

Na de verbouwing van de protestantse kerk in Gorssel is een kluis met heel oude archiefstukken aangetroffen. De vondst is op 28 april in De Brink te zien. ... lees meer..

3926

Zwembaden De Boskoele en De Berkel klaar voor de start

Het is al mooi lenteweer en dat doet verlangen naar zomerse dagen in de fraaie zwembaden in Gorssel en Almen. Over een kleine maand gaan deze open. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve is er al klaar voor. Deze week ontving hij als eerste de zwembadwijzers. ... lees meer..

3098

Funny heeft talent

Onlangs is 'Funny heeft talent' verschenen, het twaalfde en tevens laatste deel van de populaire reeks over de avonturen van Funny, de pony van Eva, geschreven door Evelien van Dort uit Gorssel. ... lees meer..

Resultaten 1 - 34 van 34