Archief per maand

Mei 2017

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3053

Swing Coöperation doet mee met groot korenfestival Hengelo

Gorssels popkooor Swing Coöperation doet mee met het gezelligste korenfestival van het oosten, dat op zaterdag 10 juni in de binnenstad van Hengelo (Ov) wordt gehouden. Ruim 100 koren van alle genres ... lees meer..

3355

Gorssel JO9-1 wint net niet de KNVB districtsbeker

De pupillen van VV Gorssel JO9 waren door hun goede spel doorgedrongen tot de finale van de KNVB districtsbeker. Afgelopen zaterdag speelden zij in Varsseveld een spannende finale tegen HSC’21 uit Haa... lees meer..

5999

Vanaf 31 mei weer aardbeien van Makkink te koop

De bongerd van Henk en Gerdi Makkink bij de Gorsselse Molen is een begrip in Gorssel en wijde omgeving. Vanaf woensdag 31 mei kunt u er weer terecht voor versgeplukte aardbeien en later in het seizoen... lees meer..

3189

Goed nieuws: pendeldienst gemeentehuis rijdt weer

De pendeldienst van LochemEnergie vanuit de westelijke kernen naar het gemeentehuis in Lochem rijdt binnenkort weer. De service is bestemd voor mensen zonder vervoer.  De pendeldienst vanuit d... lees meer..

3577

‘Dooie dagen’ van Pim Hermans op shortlist Schaduwprijs

De misdaadroman ‘Dooie dagen’ van de Gorsselse auteur Pim Hermans is een van de drie genomineerde boeken voor de jaarlijkse Schaduwprijs. De uitreiking van de prijs is op 8 juni  bij RTL Late Nig... lees meer..

2970

Bijzonder concert in Openluchttheater Gorssel

Claptunes gaf zaterdag 20 mei jl. een uitstekend concert in het Openluchttheater. Het werd tevens een hommage aan de enkele dagen daarvoor overleden Appie Daalmeijer, met wie de voorman van de Claptun... lees meer..

3624

Joppeschool 50 jaar: Montmartre en brocante op het plein

De Joppeschool bestaat 50 jaar en dat wordt in stijl gevierd met ‘Montmartre en brocante op het plein!’ Op vrijdag 2 juni kun je de typisch zomerse, Franse sfeer op het schoolplein proeven. Iedereen i... lees meer..

2828

Vacature muzikaal jeugdleider bij de Harmonie

Muziekvereniging de Harmonie is op zoek naar een geïnspireerd jeugdleider, iemand die een brug kan slaan met de jeugd van onze samenleving. Het betreft een betaalde functie voor ongeveer een dagdeel i... lees meer..

4001

Expositie en lezing Roderick Hietbrink

Kunstenaar Roderick Hietbrink, oud-Epsenaar, exposeert vanaf 27 mei in het Tramstation. Te zien zijn fotowerk en video-installaties. Hietbrink introduceert zijn werk op 24 mei in een lezing in de prot... lees meer..

4223

Kunstschilder Johannes Grützke overleden

De Duitse kunstschilder Johannes Grützke is woensdag overleden. Museum MORE wijdt momenteel een grote tentoonstelling ‘Der Pinsel hat gesprochen’ aan de kunstenaar die nog tot en met 11 juni te zien i... lees meer..

6042

Carel Willink krijgt in Ruurlo een monumentaal thuis

Op 23 juni a.s. wordt kasteel Ruurlo, de tweede vestiging van Museum MORE, officieel geopend door Mr. Pieter van Vollenhoven. Deze locatie toont het werk en leven van Carel Willink, bekend van zijn ma... lees meer..

3018

Swing Coöperation collecteert voor de Anjeractie

Leden van popkoor Swing Coöperation gaan deze week in Gorssel langs de deuren om geld op te halen. Zij doen dat in het kader van de Anjeractie de jaarlijkse collectieweek voor cultuur en natuur. Le... lees meer..

6144

10 jaar Hapjezz Kookstudio in Gorssel!

Eigenlijk is Joyce Vonk bijna haar hele leven al bezig met Hapjezz!, maar tien jaar geleden zette ze de stap naar een eigen bedrijf voor catering, kookworkshops, private dinners en kookreizen. Tot gro... lees meer..

2554

Verkeersregelaars ontbraken bij Stille Tocht

Tijdens de Stille Tocht van 4 mei jongstleden van het centrum naar de begraafplaats in Gorssel lieten de ingehuurde verkeersregelaars verstek gaan. De Oranje Vereniging betreurt dit zeer, en neemt maa... lees meer..

3491

Lunch en kunstbeleving in de Zorgtuin

Het Gorssels Broodmandje brengt in een sociaal project samen met de Gorsselse Zorgtuin senioren en mantelzorgers bij elkaar, met een lunch, ontmoeting en kunstbeleving in de Zorgtuin. In de zomer v... lees meer..

11659

Viva Italia in Gorssel

Begin juni is Gorssel een Italiaans restaurant rijker! Odette de Koning gaat aan de Hoofdstraat een specialiteitenrestaurant met de fraaie naam ‘Gusto’ exploiteren.      ... lees meer..

2933

Peuters van Kindercentrum.nl op bezoek bij de boerderij

De peuters van De Veldmuis en Villa Veldhof mochten op bezoek bij de boerderij van de familie Oostenenk. Ze hadden er al lang naar uitgekeken. De koeien, varkens, paarden en kippen werden bewonderd en... lees meer..

3206

Gorsselse deelnemers aan actie ‘Hart voor de Achterhoek’

Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek stelt een bedrag van € 400.000 beschikbaar voor het verenigingsleven in de regio via de actie Hart voor de Achterhoek. Leden van de bank kunnen meebeslissen ove... lees meer..

3151

Eric Clapton tribute band in het Openluchttheater

Claptunes, een Eric Clapton tribute band, geeft zaterdagavond 20 mei een concert in het Openluchttheater Gorssel. Deze geweldige bluesband treedt op in de plaats van het eerder aangekondigde concert v... lees meer..

3980

Gorssel ademt kunst op Buitenkunstig

Zondag 18 juni is de dorpskern van Gorssel het decor van Buitenkunstig Gorssel: straattheater, markten met kunst, streekproducten en brocante, muziek, kinderactiviteiten, een kunstexpositie en een gez... lees meer..

4413

Ledenvergadering Dorpsraad Gorssel op 31 mei 2017

De Dorpsraad Gorssel houdt op woensdag 31 mei a.s. haar jaarlijkse ledenvergadering. Een belangrijk agendapunt is het nieuwe dorpsplan dat begin 2018 klaar moet zijn. De Vereniging Dorpsraad Gorsse... lees meer..

4763

Derde editie Triathlon Gorssel een succes

Met een verdubbeling van het aantal inschrijvingen, vele helpers, een mooi parcours, prima weer en een gezellig slot bij finishlocatie De Hoek kan de derde editie van de Triathlon Gorssel gerust succe... lees meer..

3418

Groentenfeest op tuinderij De Veldhof

Tuinderij De Veldhof in Joppe organiseert op 13 mei een open dag voor iedereen die belangstelling heeft voor de producten die er op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier worden geteeld. Er is e... lees meer..

3048

Met de SWL-bus op stap naar Diepenheim

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Op woensdag 17 mei 2017 rijdt de bus naar het Oranjemuseum in Diepenheim. Een da... lees meer..

3784

Spieren voor Spieren Rally 2017: inschrijving geopend

Rotary Gorssel organiseert ook dit jaar weer de Spieren voor Spieren Rally. Zaterdag 3 juni wordt het evenement voor de derde maal gehouden. De klassieke en exotische auto’s staan voor de start opgest... lees meer..

4741

Open (jeugd)avond van de Harmonie

Maandag 15 mei houdt de Harmonie in ’t Trefpunt een 'instrumentenkeuzeavond'. Iedere (jeugdige) geïnteresseerde kan komen kijken, luisteren en eventueel zelf instrumenten bespelen. Maandag 15 mei... lees meer..

3698

Veel deelnemers aan de start bij de Triathlon Gorssel

De Triathlon Gorssel, die aanstaande zondag voor de derde maal wordt gehouden, wordt steeds populairder in de regio. Dit jaar zullen maar liefst 102 deelnemers aan de start verschijnen. Daaronder zes ... lees meer..

3380

Koningsdag in Gorssel: het blijft een feest!

Wat was het koud op Koningsdag 2017. Toch was het Oranjefeest in Gorssel ouderwets gezellig; veel Gorsselnaren feestten zich warm. En afgelopen zondag bracht een echt oranjezonnetje, dus meefietsen me... lees meer..

3962

De Boskoele op 6 mei open!

Zwembad de Boskoele opent zaterdag 6 mei de deuren. Om 12.00 uur zijn zwemmers welkom. En: de watertemperatuur is altijd minimaal 23 graden! Langzaam kruipt de buitentemperatuur omhoog. Reden genoe... lees meer..

3266

Moederdag en koffie-actie bij Eerlijk! Genieten

Op zaterdag 13 mei is het World Fairtrade Dag. Ook bij Eerlijk! Genieten, ‘de culturele cadeauwinkel van Gorssel’, wordt hier aandacht aan besteed. Voor Moederdag zijn er 'eerlijke' cadeaus. Op zat... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 30