Mei 2017

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3126

Swing Coöperation doet mee met groot korenfestival Hengelo

Gorssels popkooor Swing Coöperation doet mee met het gezelligste korenfestival van het oosten, dat op zaterdag 10 juni in de binnenstad van Hengelo (Ov) wordt gehouden. Ruim 100 koren van alle genres zullen er optreden. ... lees meer..

3408

Gorssel JO9-1 wint net niet de KNVB districtsbeker

De pupillen van VV Gorssel JO9 waren door hun goede spel doorgedrongen tot de finale van de KNVB districtsbeker. Afgelopen zaterdag speelden zij in Varsseveld een spannende finale tegen HSC’21 uit Haaksbergen. De wedstrijd kon pas na strafschoppen en volgens de Gorsselnaren ... lees meer..

6082

Vanaf 31 mei weer aardbeien van Makkink te koop

De bongerd van Henk en Gerdi Makkink bij de Gorsselse Molen is een begrip in Gorssel en wijde omgeving. Vanaf woensdag 31 mei kunt u er weer terecht voor versgeplukte aardbeien en later in het seizoen zullen daar nog veel andere fruitsoorten bijkomen. ... lees meer..

3229

Goed nieuws: pendeldienst gemeentehuis rijdt weer

De pendeldienst van LochemEnergie vanuit de westelijke kernen naar het gemeentehuis in Lochem rijdt binnenkort weer. De service is bestemd voor mensen zonder vervoer.  ... lees meer..

3637

‘Dooie dagen’ van Pim Hermans op shortlist Schaduwprijs

De misdaadroman ‘Dooie dagen’ van de Gorsselse auteur Pim Hermans is een van de drie genomineerde boeken voor de jaarlijkse Schaduwprijs. De uitreiking van de prijs is op 8 juni  bij RTL Late Night. ... lees meer..

3050

Bijzonder concert in Openluchttheater Gorssel

Claptunes gaf zaterdag 20 mei jl. een uitstekend concert in het Openluchttheater. Het werd tevens een hommage aan de enkele dagen daarvoor overleden Appie Daalmeijer, met wie de voorman van de Claptunes, Stef Woestenenk, aanvankelijk samen zou optreden als Appie & Stef. ... lees meer..

3709

Joppeschool 50 jaar: Montmartre en brocante op het plein

De Joppeschool bestaat 50 jaar en dat wordt in stijl gevierd met ‘Montmartre en brocante op het plein!’ Op vrijdag 2 juni kun je de typisch zomerse, Franse sfeer op het schoolplein proeven. Iedereen is welkom! ... lees meer..

2868

Vacature muzikaal jeugdleider bij de Harmonie

Muziekvereniging de Harmonie is op zoek naar een geïnspireerd jeugdleider, iemand die een brug kan slaan met de jeugd van onze samenleving. Het betreft een betaalde functie voor ongeveer een dagdeel in de week. ... lees meer..

4066

Expositie en lezing Roderick Hietbrink

Kunstenaar Roderick Hietbrink, oud-Epsenaar, exposeert vanaf 27 mei in het Tramstation. Te zien zijn fotowerk en video-installaties. Hietbrink introduceert zijn werk op 24 mei in een lezing in de protestantse kerk in Epse. ... lees meer..

4303

Kunstschilder Johannes Grützke overleden

De Duitse kunstschilder Johannes Grützke is woensdag overleden. Museum MORE wijdt momenteel een grote tentoonstelling ‘Der Pinsel hat gesprochen’ aan de kunstenaar die nog tot en met 11 juni te zien is. ... lees meer..

6132

Carel Willink krijgt in Ruurlo een monumentaal thuis

Op 23 juni a.s. wordt kasteel Ruurlo, de tweede vestiging van Museum MORE, officieel geopend door Mr. Pieter van Vollenhoven. Deze locatie toont het werk en leven van Carel Willink, bekend van zijn magisch realisme, en een grote collectie mantels van Fong-Leng. ... lees meer..

3069

Swing Coöperation collecteert voor de Anjeractie

Leden van popkoor Swing Coöperation gaan deze week in Gorssel langs de deuren om geld op te halen. Zij doen dat in het kader van de Anjeractie de jaarlijkse collectieweek voor cultuur en natuur. ... lees meer..

6259

10 jaar Hapjezz Kookstudio in Gorssel!

Eigenlijk is Joyce Vonk bijna haar hele leven al bezig met Hapjezz!, maar tien jaar geleden zette ze de stap naar een eigen bedrijf voor catering, kookworkshops, private dinners en kookreizen. Tot groot genoegen van haarzelf én van haar klanten. ... lees meer..

2590

Verkeersregelaars ontbraken bij Stille Tocht

Tijdens de Stille Tocht van 4 mei jongstleden van het centrum naar de begraafplaats in Gorssel lieten de ingehuurde verkeersregelaars verstek gaan. De Oranje Vereniging betreurt dit zeer, en neemt maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen. ... lees meer..

3532

Lunch en kunstbeleving in de Zorgtuin

Het Gorssels Broodmandje brengt in een sociaal project samen met de Gorsselse Zorgtuin senioren en mantelzorgers bij elkaar, met een lunch, ontmoeting en kunstbeleving in de Zorgtuin. ... lees meer..

11811

Viva Italia in Gorssel

Begin juni is Gorssel een Italiaans restaurant rijker! Odette de Koning gaat aan de Hoofdstraat een specialiteitenrestaurant met de fraaie naam ‘Gusto’ exploiteren. ... lees meer..

2992

Peuters van Kindercentrum.nl op bezoek bij de boerderij

De peuters van De Veldmuis en Villa Veldhof mochten op bezoek bij de boerderij van de familie Oostenenk. Ze hadden er al lang naar uitgekeken. De koeien, varkens, paarden en kippen werden bewonderd en .... de babykoetjes zitten in een box, net als in Villa Veldhof. ... lees meer..

3242

Gorsselse deelnemers aan actie ‘Hart voor de Achterhoek’

Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek stelt een bedrag van € 400.000 beschikbaar voor het verenigingsleven in de regio via de actie Hart voor de Achterhoek. Leden van de bank kunnen meebeslissen over de verdeling. Ook verenigingen en clubs uit Gorssel doen mee. ... lees meer..

3196

Eric Clapton tribute band in het Openluchttheater

Claptunes, een Eric Clapton tribute band, geeft zaterdagavond 20 mei een concert in het Openluchttheater Gorssel. Deze geweldige bluesband treedt op in de plaats van het eerder aangekondigde concert van Appie & Stef. ... lees meer..

4018

Gorssel ademt kunst op Buitenkunstig

Zondag 18 juni is de dorpskern van Gorssel het decor van Buitenkunstig Gorssel: straattheater, markten met kunst, streekproducten en brocante, muziek, kinderactiviteiten, een kunstexpositie en een gezellig foodplein. ... lees meer..

4455

Ledenvergadering Dorpsraad Gorssel op 31 mei 2017

De Dorpsraad Gorssel houdt op woensdag 31 mei a.s. haar jaarlijkse ledenvergadering. Een belangrijk agendapunt is het nieuwe dorpsplan dat begin 2018 klaar moet zijn. ... lees meer..

4860

Derde editie Triathlon Gorssel een succes

Met een verdubbeling van het aantal inschrijvingen, vele helpers, een mooi parcours, prima weer en een gezellig slot bij finishlocatie De Hoek kan de derde editie van de Triathlon Gorssel gerust succesvol noemen. ... lees meer..

3479

Groentenfeest op tuinderij De Veldhof

Tuinderij De Veldhof in Joppe organiseert op 13 mei een open dag voor iedereen die belangstelling heeft voor de producten die er op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier worden geteeld. Er is een proeverij en er worden rondleidingen gegeven. ... lees meer..

3107

Met de SWL-bus op stap naar Diepenheim

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Op woensdag 17 mei 2017 rijdt de bus naar het Oranjemuseum in Diepenheim. ... lees meer..

3827

Spieren voor Spieren Rally 2017: inschrijving geopend

Rotary Gorssel organiseert ook dit jaar weer de Spieren voor Spieren Rally. Zaterdag 3 juni wordt het evenement voor de derde maal gehouden. De klassieke en exotische auto’s staan voor de start opgesteld bij Den Oldenhof. De Rotaryclub hoopt dit jaar weer minstens € 15.000 o... lees meer..

4837

Open (jeugd)avond van de Harmonie

Maandag 15 mei houdt de Harmonie in ’t Trefpunt een 'instrumentenkeuzeavond'. Iedere (jeugdige) geïnteresseerde kan komen kijken, luisteren en eventueel zelf instrumenten bespelen. ... lees meer..

3737

Veel deelnemers aan de start bij de Triathlon Gorssel

De Triathlon Gorssel, die aanstaande zondag voor de derde maal wordt gehouden, wordt steeds populairder in de regio. Dit jaar zullen maar liefst 102 deelnemers aan de start verschijnen. Daaronder zes triatleten van Triatlongroep De Boskoele en trio’s van drie generaties. ... lees meer..

3457

Koningsdag in Gorssel: het blijft een feest!

Wat was het koud op Koningsdag 2017. Toch was het Oranjefeest in Gorssel ouderwets gezellig; veel Gorsselnaren feestten zich warm. En afgelopen zondag bracht een echt oranjezonnetje, dus meefietsen met de gezinstocht: heerlijk! ... lees meer..

4040

De Boskoele op 6 mei open!

Zwembad de Boskoele opent zaterdag 6 mei de deuren. Om 12.00 uur zijn zwemmers welkom. En: de watertemperatuur is altijd minimaal 23 graden! ... lees meer..

3307

Moederdag en koffie-actie bij Eerlijk! Genieten

Op zaterdag 13 mei is het World Fairtrade Dag. Ook bij Eerlijk! Genieten, ‘de culturele cadeauwinkel van Gorssel’, wordt hier aandacht aan besteed. Voor Moederdag zijn er 'eerlijke' cadeaus. ... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 30