Juni 2017

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 


4079

Kookreis naar Toscane met Hapjezz!

Hapjezz! uit Gorssel organiseert in het najaar weer een kookreis naar Toscane. Met elkaar de omgeving verkennen, de markt afstruinen voor heerlijke lokale producten, samen koken en natuurlijk gezellig tafelen. Een inspirerende ervaring.  ... lees meer..


3048

De gemeente helpt u verder met ideeën voor leefbaarheid

De gemeente heeft ideeënmakelaars waar inwoners kunnen aankloppen met een idee om de leefbaarheid van hun omgeving te verbeteren. Zij kunnen u snel adviseren en met de juiste personen in contact brengen. ... lees meer..

3029

Fotowedstrijd voor de nieuwe gemeentegids

In het voorjaar van 2018 verschijnt de nieuwe gemeentegids. Het handige boekje kan natuurlijk niet zonder mooie foto’s en daarom organiseren de gemeente en de uitgever een fotowedstrijd. Helpt u mee het boekje te verfraaien en ervoor te zorgen dat alle kernen goed vertegenwo... lees meer..

5087

Het niet-perfecte is perfect, ruim 60 jaar kunstenaarschap

Een maand na het overlijden van de controversiële kunstenaar Herman Gordijn (1932-2017) opent Museum MORE een overzichtstentoonstelling van hoogtepunten uit zestig jaar kunstenaarschap met schilderijen, etsen en gravures. Ondanks zijn afnemende gezondheid had Gordijn een gro... lees meer..


2949

Collecteren voor meer natuur

Van maandag 26 juni tot en met zaterdag 1 juli gaan duizenden vrijwilligers van Natuurmonumenten collecteren in het hele land. Ook in Gorssel. De opbrengst van deze collecte komt ten goede aan de bescherming en aankoop van natuurgebieden in de buurt.   ... lees meer..


3661

Repair Café Gorssel uitgebreid met computerhulp

Het Repair Café Gorssel, iedere laatste maandagochtend van de maand in De Borkel, is uitgebreid met een computerexpert. U kunt er nu terecht voor de meest uiteenlopende klusjes, van naaiwerk tot haperende lampen, van kapotte stekkers tot weigerende apparaten, van loszittende... lees meer..

3226

Zelf bloemen plukken in 't Kloosterhofke

De bloemenpluktuin van 't Kloosterhofke is weer open. Iedere zaterdagochtend kunt u tegen een geringe vergoeding zelf een bos bloemen plukken. De fraaie tuin ligt aan de Zutphenseweg 75 in Eefde, net na de rotonde. lees meer..

3748

Joke Barteling wint schilderij tijdens Buitenkunstig

Twee kunstenaars van de Teken- en Schildersclub Het Koerhuis stelden tijdens Buitenkunstig schilderijen ter beschikking voor de winnaars van raadspelletjes. Joke Barteling uit Gorssel won een olieverfschilderij van Dick van Welzen en Frans Slomp uit Deventer won een aquarel ... lees meer..

4974

Museum MORE, een geschenk aan de Achterhoek…

Op 27 juni opent de tweede locatie van Museum MORE in kasteel Ruurlo. In het kasteel zijn werken van Carel Willink te zien en veel creaties van Fong Leng. Gorssel.nl mocht al een kijkje nemen en doet verslag van al het moois. ... lees meer..3380

Ook Bolderhoek stopt met inzameling oud papier

Uit een nagekomen bericht blijkt dat ook speeltuinvereniging De Bolderhoek stopt met inzamelen van oud papier. Ook de bewoners van dit inzamelgebied krijgen een eigen papiercontainer. ... lees meer..

3352

Grootste deel van Gorssel krijgt container voor oud papier

Per 1 september stoppen V.V. Gorssel, SC Gorssel en OR van de Vullerschool in  Gorssel met het ophalen van oud papier. Circulus-Berkel neemt de inzameling over en doet dat ook in het buitengebied. De inzameling door de Bolderhoek blijft op de oude voet doorgaan.  ... lees meer..

4321

Te huur: Wielewaalpad 4

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een tussenwoning aan het Wielewaalpad 4. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. ... lees meer..

3437

Met de SWL-bus naar Manderveen

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand. Het eerstvolgende uitje is op woensdag 28 juni 2017. Dan rijdt de bus naar 'De Manderveense Aardbei’ in Manderveen. ... lees meer..

3170

Bijdragen Gorsselse deelnemers via Hart voor de Achterhoek

Dertien Gorsselse verenigingen en stichtingen deden mee aan de actie Hart voor de Achterhoek van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek. Dankzij stemmen van de leden van de bank werden er mooie bedragen uitgekeerd. ... lees meer..

3178

Met de raad in gesprek over Kadernota 2018

De gemeenteraad van Lochem wil met inwoners en organisaties in gesprek over de kadernota 2018. Een belangrijk onderwerp voor Gorssel is het beleid van de gemeente rond ‘duurzaam bomenbeheer’. ... lees meer..

3149

Iedereen mocht mee, op de spannende reis naar zee

Zondag was het Openluchttheater het decor van een spannende reis van Dolf Moed. De kinderen lieten zich volledig meenemen in zijn verhaal, hij is een man die een prachtige sfeer weet te creëren. ... lees meer..

4337

Gorsselse biljarters naar het Nederlands Kampioenschap

Het Gorsselse biljartteam De Hoek I, bestaande uit teamleider Miron Foss, Gerard Hissink, Hans Wichers en Jo Roelofs heeft zich weten te plaatsen voor de finale van het Nederlands Kampioenschap driebanden B1! ... lees meer..


3476

Spieren voor Spieren Rally: topdag met €15.000 opbrengst

De Spieren voor Spieren Rally van Rotary Gorssel heeft zich definitief gevestigd onder de populaire rally’s van Nederland. De derde editie van de rally bracht zaterdag 51 equipes aan de start en leverde € 15.000 op voor het goede doel. ... lees meer..

3540

Contouren kunstwerk zichtbaar

Het tijdelijke kunstwerk dat tijdens de IJsselbiënnale 2017 in het weiland ten zuiden van de Gorsselse veerstoep te zien zal zijn, wordt momenteel opgebouwd. De avondschemering liet nog net enkele foto’s toe. ... lees meer..

3632

Expositie in Zorgtuin tijdens IJsselbiënnale

Tijdens de IJsselbiënnale is in het tuinhuis van de Zorgtuin Gorssel de expositie ‘IJsselgeluk’ te zien, waaronder etsen van Vera de Meester. Er is ook werk te koop. ... lees meer..2919

Onvergetelijke Music Tour van De Harmonie

Tijdens het Hemelvaartweekend was De Harmonie Gorssel-Eefde vier dagen op tournee in het oosten van Duitsland. Het was een ‘wunderbare Music Tour’. ... lees meer..

3025

Nog geen besluit LochemEnergie over windturbines IJsselwind

De ledenvergadering van LochemEnergie is kritisch over de plannen van IJsselwind B.V. voor de bouw van windturbines bij Eefde. Besluitvorming over deelname van LochemEnergie vindt plaats in een extra ledenvergadering. ... lees meer..

2804

Vocal group No Romeo’s te zien op theaterfestival Oerol

Vocal group No Romeo’s uit Gorssel timmert flink aan de weg. De groep zingt inmiddels op zo’n hoog niveau dat ze samenwerken met professionele musici. Binnenkort treedt het koor op met de Amsterdam Klezmer Band op het Oerol Festival. ... lees meer..

3310

Voorbereiding nieuw dorpsplan verloopt stroef

Op woensdag 31 mei 2017 hield de Vereniging Dorpsraad Gorssel haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Belangrijkste onderwerp was de opmaat naar een nieuw dorpsplan. Dat proces verloopt nog niet vlekkeloos. ... lees meer..

Resultaten 1 - 33 van 33