Archief per maand

Juni 2017

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3173

Foto's Kasteel Ruurlo - Museum MORE

Museum MORE stuurde ons nog een aantal prachtige foto's van Kasteel Ruurlo en de kunstcollectie. U kunt ze bekijken in de fotoalbums via deze link.   RedactieGorssel.nl30 juni 2017  lees meer..

4029

Kookreis naar Toscane met Hapjezz!

Hapjezz! uit Gorssel organiseert in het najaar weer een kookreis naar Toscane. Met elkaar de omgeving verkennen, de markt afstruinen voor heerlijke lokale producten, samen koken en natuurlijk gezellig... lees meer..

2639

“Als de pieper gaat stijgt de spanning”

De Brandweer Gorssel bestaat dit jaar 75 jaar, een mooie aanleiding voor een portret in Uitgelicht. Gorssel.nl sprak met postcommandant Albert Wichers. Het werd een leerzaam en boeiend bezoek aan ee lees meer..

2984

De gemeente helpt u verder met ideeën voor leefbaarheid

De gemeente heeft ideeënmakelaars waar inwoners kunnen aankloppen met een idee om de leefbaarheid van hun omgeving te verbeteren. Zij kunnen u snel adviseren en met de juiste personen in contact breng... lees meer..

2958

Fotowedstrijd voor de nieuwe gemeentegids

In het voorjaar van 2018 verschijnt de nieuwe gemeentegids. Het handige boekje kan natuurlijk niet zonder mooie foto’s en daarom organiseren de gemeente en de uitgever een fotowedstrijd. Helpt u mee h... lees meer..

5020

Het niet-perfecte is perfect, ruim 60 jaar kunstenaarschap

Een maand na het overlijden van de controversiële kunstenaar Herman Gordijn (1932-2017) opent Museum MORE een overzichtstentoonstelling van hoogtepunten uit zestig jaar kunstenaarschap met schilderije... lees meer..

2866

Fotoalbum van open dag Brandweer

De Brandweer van Almen en van Gorssel vierden zaterdag hun 75-jarig bestaan met een feestprogramma op de Roskamweide. Simke Kamphorst maakte voor Gorssel.nl een uitgebreid fotoverslag van oude voert lees meer..

2899

Collecteren voor meer natuur

Van maandag 26 juni tot en met zaterdag 1 juli gaan duizenden vrijwilligers van Natuurmonumenten collecteren in het hele land. Ook in Gorssel. De opbrengst van deze collecte komt ten goede aan de besc... lees meer..

2720

Wilt u Gorssel.nl steunen?

Waardeert u Gorssel.nl?Met uw steun kunnen we weer jaren vooruitGorssel.nl wordt al ruim 5 jaar bijgehouden door een enthousiaste groep vrijwilligers. Toch is er geld nodig om de website en social lees meer..

3562

Repair Café Gorssel uitgebreid met computerhulp

Het Repair Café Gorssel, iedere laatste maandagochtend van de maand in De Borkel, is uitgebreid met een computerexpert. U kunt er nu terecht voor de meest uiteenlopende klusjes, van naaiwerk tot haper... lees meer..

3154

Zelf bloemen plukken in 't Kloosterhofke

De bloemenpluktuin van 't Kloosterhofke is weer open. Iedere zaterdagochtend kunt u tegen een geringe vergoeding zelf een bos bloemen plukken. De fraaie tuin ligt aan de Zutphenseweg 75 in Eefde, net lees meer..

3686

Joke Barteling wint schilderij tijdens Buitenkunstig

Twee kunstenaars van de Teken- en Schildersclub Het Koerhuis stelden tijdens Buitenkunstig schilderijen ter beschikking voor de winnaars van raadspelletjes. Joke Barteling uit Gorssel won een olieverf... lees meer..

4867

Museum MORE, een geschenk aan de Achterhoek…

Op 27 juni opent de tweede locatie van Museum MORE in kasteel Ruurlo. In het kasteel zijn werken van Carel Willink te zien en veel creaties van Fong Leng. Gorssel.nl mocht al een kijkje nemen en doet ... lees meer..

3418

Fotoverslag Buitenkunstig Gorssel

Het was een prachtig feest zondag 18 juni jl, Buitenkunstig Gorssel. Het centrum was het decor van straatfestival, markten met brocante, kunst en streekproducten, kunstexpositie, leuke kinderactivit lees meer..

4245

Restaurant Bij Jansen & Jansen

Maarten en Rosenna Jansen maakten hun droom waar: een gezellig familierestaurant aan de Kwekerijweg in Gorssel, bij camping Jong Amelte. Gorssel.nl ging op bezoek. Zie het portret in de rubriek Uitg lees meer..

3342

Ook Bolderhoek stopt met inzameling oud papier

Uit een nagekomen bericht blijkt dat ook speeltuinvereniging De Bolderhoek stopt met inzamelen van oud papier. Ook de bewoners van dit inzamelgebied krijgen een eigen papiercontainer. Berichtten wi... lees meer..

3308

Grootste deel van Gorssel krijgt container voor oud papier

Per 1 september stoppen V.V. Gorssel, SC Gorssel en OR van de Vullerschool in  Gorssel met het ophalen van oud papier. Circulus-Berkel neemt de inzameling over en doet dat ook in het buitengebied... lees meer..

4244

Te huur: Wielewaalpad 4

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een tussenwoning aan het Wielewaalpad 4. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. IJsseldal Wo... lees meer..

3396

Met de SWL-bus naar Manderveen

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand. Het eerstvolgende uitje is op woensdag 28 juni 2017. Dan rijdt de bus naar 'De Manderveense Aardbei’ in Manderveen. ... lees meer..

3131

Bijdragen Gorsselse deelnemers via Hart voor de Achterhoek

Dertien Gorsselse verenigingen en stichtingen deden mee aan de actie Hart voor de Achterhoek van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek. Dankzij stemmen van de leden van de bank werden er mooie bedrage... lees meer..

3141

Met de raad in gesprek over Kadernota 2018

De gemeenteraad van Lochem wil met inwoners en organisaties in gesprek over de kadernota 2018. Een belangrijk onderwerp voor Gorssel is het beleid van de gemeente rond ‘duurzaam bomenbeheer’. ... lees meer..

3102

Iedereen mocht mee, op de spannende reis naar zee

Zondag was het Openluchttheater het decor van een spannende reis van Dolf Moed. De kinderen lieten zich volledig meenemen in zijn verhaal, hij is een man die een prachtige sfeer weet te creëren. ... lees meer..

4243

Gorsselse biljarters naar het Nederlands Kampioenschap

Het Gorsselse biljartteam De Hoek I, bestaande uit teamleider Miron Foss, Gerard Hissink, Hans Wichers en Jo Roelofs heeft zich weten te plaatsen voor de finale van het Nederlands Kampioenschap drieba... lees meer..

4571

Gusto Ristorante e pizzaria open

Na een ingrijpende verbouwing gaat vrijdag 9 juni 2017 Gusto open. Gorssel.nl mocht vast even een kijkje nemen. Het is prachtig geworden en wat een uitstekende aanvulling op wat Gorssel al te bieden lees meer..

3423

Spieren voor Spieren Rally: topdag met €15.000 opbrengst

De Spieren voor Spieren Rally van Rotary Gorssel heeft zich definitief gevestigd onder de populaire rally’s van Nederland. De derde editie van de rally bracht zaterdag 51 equipes aan de start en lever... lees meer..

3495

Contouren kunstwerk zichtbaar

Het tijdelijke kunstwerk dat tijdens de IJsselbiënnale 2017 in het weiland ten zuiden van de Gorsselse veerstoep te zien zal zijn, wordt momenteel opgebouwd. De avondschemering liet nog net enkele fot... lees meer..

3582

Expositie in Zorgtuin tijdens IJsselbiënnale

Tijdens de IJsselbiënnale is in het tuinhuis van de Zorgtuin Gorssel de expositie ‘IJsselgeluk’ te zien, waaronder etsen van Vera de Meester. Er is ook werk te koop. De Zorgtuin Gorssel is opgenome... lees meer..

3571

't Elf Uur, huiskamer van Gorssel

Wie op weg is naar het veerpontje in Gorssel komt langs het restaurant met de bijzondere naam 't Elf Uur. Gorssel.nl sprak met bedrijfsleider Santo Koopmans. Lees zijn verhaal in de rubriek Uitgelic lees meer..


2879

Onvergetelijke Music Tour van De Harmonie

Tijdens het Hemelvaartweekend was De Harmonie Gorssel-Eefde vier dagen op tournee in het oosten van Duitsland. Het was een ‘wunderbare Music Tour’. Tijdens het Hemelvaartweekend van 25 t/m 28 mei 2... lees meer..

2984

Nog geen besluit LochemEnergie over windturbines IJsselwind

De ledenvergadering van LochemEnergie is kritisch over de plannen van IJsselwind B.V. voor de bouw van windturbines bij Eefde. Besluitvorming over deelname van LochemEnergie vindt plaats in een extra ... lees meer..

2772

Vocal group No Romeo’s te zien op theaterfestival Oerol

Vocal group No Romeo’s uit Gorssel timmert flink aan de weg. De groep zingt inmiddels op zo’n hoog niveau dat ze samenwerken met professionele musici. Binnenkort treedt het koor op met de Amsterdam Kl... lees meer..

3273

Voorbereiding nieuw dorpsplan verloopt stroef

Op woensdag 31 mei 2017 hield de Vereniging Dorpsraad Gorssel haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Belangrijkste onderwerp was de opmaat naar een nieuw dorpsplan. Dat proces verloopt nog niet vl... lees meer..

Resultaten 1 - 33 van 33