Juli 2017

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3033

SummerFUN voor Lochemse jeugd

Stichting Welzijn Lochem organiseert in de laatste week van de zomervakantie ( 14 t/m 18 augustus) SummerFUNactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 14 jaar. Er trekt een karavaan langs de verschillende kernen in de gemeente Lochem met leuke attracties en activiteiten, te beginn... lees meer..

7461

De Hoek en Jumbo moeten bordjes aan lantaarnpalen verwijderen

Eetcafé De Hoek en Jumbo moeten de bordjes die zij aan lantaarnpalen hebben hangen verwijderen van de gemeente Lochem. Iemand had hierover geklaagd. De kleine gele bordjes van de Jumbo hangen er al vele jaren; het bordje van De Hoek is nieuw. ... lees meer..

3940

Vriendenactie Gorssel.nl verloopt uitstekend

Gorssel.nl heeft veel vrienden. Acht weken geleden zijn we een actie gestart voor fundraising voor vernieuwing van de website. Inmiddels hebben we ongeveer 120 ‘vrienden’, particulieren, bedrijven en instellingen die ons financieel steunen. “Wat een geweldige waardering en lees meer..

3486

In het najaar weer nieuwe lezingen in De Borkel

De succesvolle lezingenserie, eerder dit jaar in De Borkel, krijgt een vervolg. In het najaar zijn er weer nieuwe sprekers, onder wie Jan Terlouw. ... lees meer..

3701

Berkelmarathon en 1/8 Triathlon bij zwembad Almen

Zwembad de Berkel organiseert op zondag 20 augustus een zwemmarathon in de Berkel en op 27 augustus een 1/8 triatlon. De inschrijving is geopend. ... lees meer..

4491

Oud papier in Gorssel: De Harmonie blijft trouw ophalen!

De Harmonie haalt al jaren bij een aantal vaste adressen in Gorssel iedere eerste zaterdag van de maand papier op. En dat zullen zij blijven doen, ook nu de inwoners van Gorssel containers voor oud papier krijgen. ... lees meer..

4046

Jaarlijks evenement eind juli: Tuinweekend Gorssel

Op vrijdag 28 juli, zaterdag 29 juli en zondag 30 juli vindt het jaarlijkse Tuinweekend Gorssel plaats. Dan zijn in en rond Gorssel zes prachtige tuinen te bezichtigen die zeer uiteenlopend zijn wat betreft stijl, inrichting, vormgeving en collecties. ... lees meer..

3157

Zomersluiting gemeenteloket Gorssel

Van woensdag 26 juli tot en met 16 augustus is het gemeenteloket in Den Oldenhof in Gorssel gesloten. Stukken die daar ter inzage liggen kunt u ook in deze periode bekijken en het loket in stad Lochem is gewoon open. ... lees meer..

5483

Atelier Dorien Plaat is verhuisd naar de Molenweg

Het atelier van de Gorsselse schilderes Dorien Plaat is verhuisd van het Nijverheidsplein naar de Molenweg bij de fietsenzaak van Ter Harmsel. Een prima nieuwe plek, maar helaas niet meer dicht bij Museum MORE. ... lees meer..

4459

Brand bij Gusto snel geblust en zonder veel gevolgen

Afgelopen nacht is de brandweer uitgerukt voor een brand bij Italiaans restaurant Gusto. Het vuur was alleen op een stukje van het dak en was snel onder controle. In het restaurant is geen schade en het zal a.s. woensdag weer geopend zijn. ... lees meer..

6642

Wil Maatman neemt na 45 jaar afscheid van zijn bloemenpassie

45 jaar geleden ging Willy Maatman op zijn brommertje vanuit woonplaats Raalte naar zijn stageplek Bloemisterij Viola van Gerard Alberts aan de Hoofdstraat in Gorssel, de zaak die hij later overnam en omdoopte tot Edelweiss Bloemen. De winkel is bijna niet weg te denken uit ... lees meer..

5144

MORE organiseert een Mathilde Muze Event & Contest

Op de geboortedag van Mathilde de Doelder, 7 juli, heeft Museum MORE de aftrap gegeven voor een ode aan de vrouw die we eigenlijk beter met alleen haar voornaam kennen: Mathilde, levend kunstwerk, muze. Het museum nodigt iedereen uit een lookalike-foto van zichzelf te plaats... lees meer..

3188

Een mooie samenwerking

Stichting Hulpfonds Lochemse Kerken heeft een tas samengesteld voor kinderen van Lochemse minima. De tas is gevuld met bonnen van diverse bedrijven voor een ijsje, een frietje, een bezoek aan het zwembad en het gebruik van een auto van LochemEnergie. ... lees meer..

4321

Schommel Oldenhofpark gesloopt

De boomschommel in het Oldenhofpark is door vandalen gesloopt. De touwen zijn in brand gestoken en wat resteert is een hoopje gesmolten plastic en metalen beugels op de grond. Touwslagerij Steenbergen heeft aangeboden touwwerk voor een nieuwe schommel te maken. ... lees meer..

4734

Poëziebundel ‘Dichter op de IJssel’

In het kader van de IJsselbiënnale is een speciale poëziebundel uitgegeven als ode aan de IJssel. De bundel is onder meer te koop bij Bechtle. Zondagmiddag 6 augustus dragen dichters hun werk voor in tuin ‘De Uiterwaard in Epse. ... lees meer..

3281

Rondleidingen bij Touwslagerij Steenbergen

In Gorssel staat een bijzonder bedrijf: Touwslagerij Steenbergen, één van de laatste ambachtelijke touwslagerijen van Nederland. In de zomermaanden zijn er op donderdagochtend rondleidingen. ... lees meer..

Resultaten 1 - 16 van 16