Archief per maand

Augustus 2017

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
5299

Nog één keer naar De Keihave

Wie nog een laatste keer De Keihave wil bezoeken, moet dat dit weekend doen, want dat is écht de laatste keer dat deze prachtige tuin geopend is voor publiek. De Keihave in Gorssel, de prachtig aan... lees meer..

3874

Dick van Welzen wint de Citer-Poëzieprijs

Gorsselnaar Dick van Welzen heeft jl. zondag de 13de dichtwedstrijd van ‘Het Park Vertelt’ gewonnen. 56 dichters zonden 100 gedichten in. Hij kreeg met zijn gedicht 'Inleiding tot een park' de Citer-w... lees meer..

3146

Mientje Stormink erelid van Buurtvereniging Quatre Bras

Tijdens de jaarlijkse barbecue heeft buurtvereniging Quatre Bras Mientje Stormink (82) benoemd tot erelid. Ze neemt ruim 77 jaar trouw deel aan de activiteiten van de buurtvereniging, ook al woont ze ... lees meer..

4186

Rotary Kidsrun voor 3FM Serious Request

De derde Rotary Kidsrun die binnenkort wordt gehouden staat geheel in het teken van 3FM Serious Request. Op 22 september zullen de kinderen van de basisscholen van Gorssel, Joppe en Epse hun rondjes r... lees meer..

4407

Grootse line-up voor IJsseljazz

Op zondag 10 september 2017 verwelkomt Gorssel grote namen op de podia van IJsseljazz. Duizenden liefhebbers van jazz en blues zullen het vrij toegankelijke festival in het sfeervolle dorpshart van Go... lees meer..

3003

Kinderatelier bij Het Rode Schaap

Na de schoolvakantie begint er weer een serie lessen op woensdagmiddag van Kinderatelier Het Rode Schaap. Deze keer wordt er een groot dier of knuffel gemaakt. Doe je mee? Na de schoolvakantie begi... lees meer..

3563

Rommelmarkt Scoutinggroep de Kompasnaald

Op 16 september houdt De Kompasnaald weer een rommelmarkt in ‘t Trefpunt. Zaterdag 9 september halen de scouts in de kom van Epse en Gorssel tussen 9.00 en 12.30 uur huis aan huis spullen op. ... lees meer..

2187

Te huur: Prunusweg 19

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Prunusweg 19. De woning wordt via loting aangeboden. IJsseldal W... lees meer..

6455

Thuistandarts voor wie niet naar de tandarts kan

Gorssel heeft verrassende initiatieven op het gebied van zorg en ondernemen. Zo biedt Thuistandarts.nl volledige tandzorg in zorginstellingen en zelfs bij mensen thuis die niet naar de tandarts kunnen... lees meer..

4060

Gorssel zwemt voor ALS/Amsterdam City Swim

Op 3 september wordt de jaarlijkse Amsterdam City Swim gehouden om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Gorsselnaar Robert Paul Wielinga en zijn team zwemmen weer mee. Doneren kan nog... lees meer..

3446

No Romeo’s op Festa Paesana in Deventer

Vocal Group No Romeo’s uit Gorssel is zondag 3 september te beluisteren tijdens het Italiaans-Nederlandse Festa Paesana in de Lebuïnuskerk in Deventer. Daarna volgen optredens in Scheveningen, Rotterd... lees meer..

2895

Diex Design, drie ambachten onder één dak

Sinds november 2016 heeft Anita de Jong haar winkel Diex Design aan de Hoofdstraat in Gorssel. In het voorjaar van 2017 hebben zich twee nieuwe shops bij Diex gevoegd: Edelsmid Precious Works en De lees meer..

3006

In voor Yoga helpt bij ontspannen en gezond blijven

Bent u op zoek naar manieren om te ontspannen en gezond te blijven? Dan is yoga misschien iets voor u. Karin Hibma van In voor Yoga biedt kennismakingslessen aan om te ervaren wat yoga voor u kan bete... lees meer..

3803

Semper Fidelis organiseert regiokampioenschappen eventing

Het grote paardensportevenement SGW met als geliefd onderdeel de cross dat Semper Fidelis jaarlijks organiseert is dit jaar tevens het regiokampioenschap. Op 9 en 10 september zullen zo’n 360 ruiters ... lees meer..

3854

Zwemvierdaagse in de Boskoele

Vanaf maandag 28 augustus start de zwemvierdaagse in zwembad de Boskoele te Gorssel. De hele week kan er gezwommen worden en er is iedere dag wat extra's zoals een duikclinic, waterpoloën en discozw lees meer..

5237

Yoga en Pilates van Yoin in nieuwe studio bij ’t Trefpunt

Ellen de Vries van Yoin zal het komende seizoen lessen pilates en verschillende vormen van yoga geven in een nieuwe ruimte in ’t Trefpunt. Zaterdag 9 september is de opening en zijn er demonstraties v... lees meer..

3038

Lunch en kunst in de Zorgtuin

Eerder dit jaar organiseerden Willeke Stegeman en Henk van Dort een succesvolle serie ‘Kunst beleven en Ontmoeten' in de Zorgtuin in Gorssel voor mantelzorgers. In de nazomer is er een nieuwe ree... lees meer..

7047

‘Noorsche Huis’ in Gorssel te koop

Het bijzondere ‘Noorsche Huis’ in Gorssel zoekt nieuwe bewoners.Het gemeentelijk monument met de drakenkoppen staat sinds gisteren te koop. Het bijzondere ‘Noorsche Huis’ aan de Molenweg in Gorssel... lees meer..

2653

Met de SWL-bus op stap: per huifkar over de Veluwe

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Het eerstvolgende uitje is op woensdag 30 augustus 2017: een huifkartocht over de V... lees meer..

3185

Geslaagd lustrum fietsbridgedrive ‘Rondje Gorssel’

De vijfde fietsbridgedrive op zaterdag 12 augustus van bridgeclub Alert05 uit Gorssel was weer een succes en had maar liefst 150 deelnemers. De organisatie gaat er dan voorlopig ook mee door. De vi... lees meer..

3878

Voorverkoop Gorssel Huilt 2017 op 26 augustus

De repetities voor Gorssel Huilt zijn in volle gang. Er zijn zo'n twintig enthousiaste zangers en zangeressen.Op zaterdag 26 augustus is de voorverkoop van kaarten in Eetcafé De Hoek. Op zaterdag 2... lees meer..

3222

Gorsselse zussen exposeren in het Tramstation

Tot en met 5 september exposeren de zussen Willie Hekkelman-Berndsen en Dorie Kloppers-Berndsen in het Tramstation in Gorssel. Van beide zussen zijn schilderijen en foto’s te zien. Tot en met dinsd... lees meer..

4307

Een nieuw seizoen, een nieuw geluid bij de Gorsselse Kunstkring

De bijna 70 jaar ‘jonge’ Gorsselse Kunstkring heeft voor het nieuwe seizoen een boeiend en divers programma samengesteld. Van ‘foute’ kunstenaars tot Bach. Iedere eerste dinsdag van de maand is er bov... lees meer..

2811

Erop uit met Gorssel.nl

Gorssel.nl heeft een uitgebreide rubriek met ideeën voor uitjes en activiteiten in en rond Gorssel. Handig voor de inwoners van Gorssel én voor onze bezoekers en toeristen.Wandelen door bossen en ui lees meer..

3428

Marianne Gerestein uit Gorssel exposeert in Ruurlo

De Gorsselse kunstenares Marianne Gerestein exposeert in de weekeinden van 12, 13 en 19, 20 augustus in de tuin van KunstWerkPlaats in Ruurlo. Binnen zijn daar schilderijen te zien van Margreet Markus... lees meer..

3679

Geen vervolglening voor plan IJsselwind

Het college van burgemeester en wethouders van Lochem wil geen vervolglening beschikbaar stellen voor de plannen van IJsselwind voor twee windturbines ten noorden van het Twentekanaal in Zutphen. &nbs... lees meer..

3545

Thaise maaltijden bestellen bij Yaany Catering

Voor komend weekend en voor het weekend van 26 en 27 augustus kunt u weer Thaise maaltijden bestellen bij Iet Looise van Yaany Catering. Er wordt een bedrag geschonken voor de slachtoffers van de over... lees meer..

Resultaten 1 - 27 van 27