Augustus 2017

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

5391

Nog één keer naar De Keihave

Wie nog een laatste keer De Keihave wil bezoeken, moet dat dit weekend doen, want dat is écht de laatste keer dat deze prachtige tuin geopend is voor publiek. ... lees meer..

3964

Dick van Welzen wint de Citer-Poëzieprijs

Gorsselnaar Dick van Welzen heeft jl. zondag de 13de dichtwedstrijd van ‘Het Park Vertelt’ gewonnen. 56 dichters zonden 100 gedichten in. Hij kreeg met zijn gedicht 'Inleiding tot een park' de Citer-wisseltrofee. ... lees meer..

3217

Mientje Stormink erelid van Buurtvereniging Quatre Bras

Tijdens de jaarlijkse barbecue heeft buurtvereniging Quatre Bras Mientje Stormink (82) benoemd tot erelid. Ze neemt ruim 77 jaar trouw deel aan de activiteiten van de buurtvereniging, ook al woont ze al jaren niet meer in deze buurt. ... lees meer..

4230

Rotary Kidsrun voor 3FM Serious Request

De derde Rotary Kidsrun die binnenkort wordt gehouden staat geheel in het teken van 3FM Serious Request. Op 22 september zullen de kinderen van de basisscholen van Gorssel, Joppe en Epse hun rondjes rennen op de Roskamweide en alle ouders en grootouders worden opgeroepen hen... lees meer..

4455

Grootse line-up voor IJsseljazz

Op zondag 10 september 2017 verwelkomt Gorssel grote namen op de podia van IJsseljazz. Duizenden liefhebbers van jazz en blues zullen het vrij toegankelijke festival in het sfeervolle dorpshart van Gorssel weer bezoeken. ... lees meer..

3052

Kinderatelier bij Het Rode Schaap

Na de schoolvakantie begint er weer een serie lessen op woensdagmiddag van Kinderatelier Het Rode Schaap. Deze keer wordt er een groot dier of knuffel gemaakt. Doe je mee? ... lees meer..

3635

Rommelmarkt Scoutinggroep de Kompasnaald

Op 16 september houdt De Kompasnaald weer een rommelmarkt in ‘t Trefpunt. Zaterdag 9 september halen de scouts in de kom van Epse en Gorssel tussen 9.00 en 12.30 uur huis aan huis spullen op. ... lees meer..

2235

Te huur: Prunusweg 19

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Prunusweg 19. De woning wordt via loting aangeboden. ... lees meer..

6615

Thuistandarts voor wie niet naar de tandarts kan

Gorssel heeft verrassende initiatieven op het gebied van zorg en ondernemen. Zo biedt Thuistandarts.nl volledige tandzorg in zorginstellingen en zelfs bij mensen thuis die niet naar de tandarts kunnen. ... lees meer..

4138

Gorssel zwemt voor ALS/Amsterdam City Swim

Op 3 september wordt de jaarlijkse Amsterdam City Swim gehouden om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Gorsselnaar Robert Paul Wielinga en zijn team zwemmen weer mee. Doneren kan nog steeds! ... lees meer..

3487

No Romeo’s op Festa Paesana in Deventer

Vocal Group No Romeo’s uit Gorssel is zondag 3 september te beluisteren tijdens het Italiaans-Nederlandse Festa Paesana in de Lebuïnuskerk in Deventer. Daarna volgen optredens in Scheveningen, Rotterdam en Middenbeemster. ... lees meer..


3057

In voor Yoga helpt bij ontspannen en gezond blijven

Bent u op zoek naar manieren om te ontspannen en gezond te blijven? Dan is yoga misschien iets voor u. Karin Hibma van In voor Yoga biedt kennismakingslessen aan om te ervaren wat yoga voor u kan betekenen. ... lees meer..

3883

Semper Fidelis organiseert regiokampioenschappen eventing

Het grote paardensportevenement SGW met als geliefd onderdeel de cross dat Semper Fidelis jaarlijks organiseert is dit jaar tevens het regiokampioenschap. Op 9 en 10 september zullen zo’n 360 ruiters uit heel Nederland deelnemen aan de wedstrijden. ... lees meer..

3916

Zwemvierdaagse in de Boskoele

Vanaf maandag 28 augustus start de zwemvierdaagse in zwembad de Boskoele te Gorssel. De hele week kan er gezwommen worden en er is iedere dag wat extra's zoals een duikclinic, waterpoloën en discozwemmen. lees meer..

5367

Yoga en Pilates van Yoin in nieuwe studio bij ’t Trefpunt

Ellen de Vries van Yoin zal het komende seizoen lessen pilates en verschillende vormen van yoga geven in een nieuwe ruimte in ’t Trefpunt. Zaterdag 9 september is de opening en zijn er demonstraties voor belangstellenden. ... lees meer..

3082

Lunch en kunst in de Zorgtuin

Eerder dit jaar organiseerden Willeke Stegeman en Henk van Dort een succesvolle serie ‘Kunst beleven en Ontmoeten' in de Zorgtuin in Gorssel voor mantelzorgers. In de nazomer is er een nieuwe reeks lunches met hetzelfde programma in de Zorgtuin. ... lees meer..

7278

‘Noorsche Huis’ in Gorssel te koop

Het bijzondere ‘Noorsche Huis’ in Gorssel zoekt nieuwe bewoners.Het gemeentelijk monument met de drakenkoppen staat sinds gisteren te koop. ... lees meer..

2734

Met de SWL-bus op stap: per huifkar over de Veluwe

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Het eerstvolgende uitje is op woensdag 30 augustus 2017: een huifkartocht over de Veluwe. ... lees meer..

3227

Geslaagd lustrum fietsbridgedrive ‘Rondje Gorssel’

De vijfde fietsbridgedrive op zaterdag 12 augustus van bridgeclub Alert05 uit Gorssel was weer een succes en had maar liefst 150 deelnemers. De organisatie gaat er dan voorlopig ook mee door. ... lees meer..

3915

Voorverkoop Gorssel Huilt 2017 op 26 augustus

De repetities voor Gorssel Huilt zijn in volle gang. Er zijn zo'n twintig enthousiaste zangers en zangeressen.Op zaterdag 26 augustus is de voorverkoop van kaarten in Eetcafé De Hoek. ... lees meer..

3280

Gorsselse zussen exposeren in het Tramstation

Tot en met 5 september exposeren de zussen Willie Hekkelman-Berndsen en Dorie Kloppers-Berndsen in het Tramstation in Gorssel. Van beide zussen zijn schilderijen en foto’s te zien. ... lees meer..

4373

Een nieuw seizoen, een nieuw geluid bij de Gorsselse Kunstkring

De bijna 70 jaar ‘jonge’ Gorsselse Kunstkring heeft voor het nieuwe seizoen een boeiend en divers programma samengesteld. Van ‘foute’ kunstenaars tot Bach. Iedere eerste dinsdag van de maand is er bovendien ‘Gorssels KunstKringCafé’ in De Hoek. ... lees meer..


3489

Marianne Gerestein uit Gorssel exposeert in Ruurlo

De Gorsselse kunstenares Marianne Gerestein exposeert in de weekeinden van 12, 13 en 19, 20 augustus in de tuin van KunstWerkPlaats in Ruurlo. Binnen zijn daar schilderijen te zien van Margreet Markus. ... lees meer..

3715

Geen vervolglening voor plan IJsselwind

Het college van burgemeester en wethouders van Lochem wil geen vervolglening beschikbaar stellen voor de plannen van IJsselwind voor twee windturbines ten noorden van het Twentekanaal in Zutphen.  Er is  onvoldoende draagvlak binnen de gemeente Lochem. ... lees meer..

3610

Thaise maaltijden bestellen bij Yaany Catering

Voor komend weekend en voor het weekend van 26 en 27 augustus kunt u weer Thaise maaltijden bestellen bij Iet Looise van Yaany Catering. Er wordt een bedrag geschonken voor de slachtoffers van de overstromingen in het noord-oosten van Thailand waar Iet vandaan komt. ... lees meer..

Resultaten 1 - 27 van 27