September 2017

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3663

Gehandicapten genieten van jaarlijkse rit met koetsen

Koetsiervereniging ‘Achter ’t Peerd’ houdt jaarlijks een tocht voor ruiters van de Pasmanmanege met een geestelijke of lichamelijke beperking. Zaterdag 23 september j.l. konden 40 deelnemers weer genieten van een tocht door de mooie omgeving van Gorssel. ... lees meer..

3935

VV Gorssel JO19 speelt wedstrijd met vluchtelingen

Het jeugdteam JO19 van VV Gorssel speelt zondag een vriendschappelijke wedstrijd tegen vluchtelingen van ongeveer 18 jaar die dolgraag willen voetballen. ... lees meer..

3996

Fotograaf Guus Lemain exposeert in het Tramstation

Tot en met dinsdag 14 november 2017 exposeert fotograaf Guus Lemain uit Eefde in het Tramstation in Gorssel. “Als fotograaf ben ik altijd op zoek naar een mooi lijnenspel of een mooie kleurencombinatie.” ... lees meer..

4215

Inloopbijeenkomst over wegcategorisering

De gemeente Lochem heeft een conceptwegcategorisering vastgesteld voor de wegen in het buitengebied, als basis voor ‘onderhoud op maat’. Gorsselnaren kunnen op 10 oktober hun reactie geven tijdens een inloopbijeenkomst in de kerk in Gorssel. ... lees meer..

3219

Notes zorgt voor prachtige seizoensafsluiting Openluchttheater

Een dunne trui was genoeg tijdens de prachtige nazomeravond in het Gorssels openluchttheater. De twaalf stemmen van Notes troffen de goede noot waar 250 mensen van genoten. ... lees meer..

4341

Rotary Kidsrun: record opbrengst voor 3FM Serious Request

320 kinderen van de drie basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse hebben gisteren tijdens de Rotary Kidsrun een recordbedrag van € 12.003,- bij elkaar gelopen voor 3FM Serious Request. ... lees meer..

3557

Chauffeurs voor SWL-busjes gezocht

Vorige week kregen de chauffeurs van de busjes van SWL als bedankje een rondleiding bij museum Boer Kip en een lunch. Een paar chauffeurs namen afscheid en daarom is er plek voor twee nieuwe chauffeurs. ... lees meer..

3628

Henk van Dort bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Gorsselnaar Henk van Dort ontving vandaag uit handen van wethouder Bert Groot Wesseldijk een Koninklijke onderscheiding. Henk van Dort was al Lid in de Orde van Oranje-Nassau en is nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. ... lees meer..

4252

Origineel programma voor nieuwe seizoen Kapel op ’t Rijsselt

Kapel op ’t Rijsselt biedt voor komend seizoen een gevarieerd programma op hoog niveau. Grote namen als bariton Ernst Daniël Smit, Nederlands meest gelouterde pianist Daniël Wayenberg en violist Shunske Sato komen naar de Kapel aan de Mettrayweg in Eefde. ... lees meer..

4121

Bommen bij sluis Eefde worden vrijdag tot ontploffing gebracht

Tijdens werkzaamheden voor de bouw van de tweede sluiskolk in Eefde zijn twee vliegtuigbommen van 500 pond uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. A.s. vrijdag worden deze op locatie gecontroleerd vernietigd. ... lees meer..

3568

Weer schilderijen in hal Trefpunt

Sinds vandaag hangt er weer kunst in de hal van ’t Trefpunt. Na de verbouwing van de afgelopen maanden kan dat weer en er is ook nog ruimte voor meer schilderijen. ... lees meer..

3451

Kubbvereniging Pleinvrees naar toernooi in Oud-Beijerland

Kubbvereniging Pleinvrees doet op 30 september a.s. met drie teams mee aan een internationaal kubbtoernooi in Oud-Beijerland. Volgend jaar wil Pleinvrees deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. ... lees meer..

3675

Computercursus Klik & Tik heeft weer plek

De gratis beginnerscursus Klik & Tik in de bibliotheken van Lochem, Zutphen, Warnsveld en Gorssel is een groot succes. Er is nu weer plek om mee te doen. ... lees meer..

3050

Herdertjestocht zoekt Licht Coördinator

De werkgroep van de Herdertjestocht, die in december voor de zesde keer wordt gehouden, zoekt een ‘Licht Coördinator'.   ... lees meer..

3446

TheaterErf ’t Walle start weer met lessen jeugdtheater

Wilma Makkink start met TheaterErf 't Walle binnenkort weer met nieuwe lessen voor kinderen van 5 t/m 7 jaar en van 8 tot 12 jaar. Opgeven kan nog. ... lees meer..

3716

Rommelmarkt scouting ‘Kompasnaald‘ geslaagd

Scoutinggroep ‘De Kompasnaald’ in Gorssel is blij met de opbrengst van de rommelmarkt van afgelopen zaterdag. Hiermee kan in het clubhuis een nieuwe vloer worden gelegd en kan de contributie voor de leden laag gehouden worden. ... lees meer..

3507

Eventing wedstrijd Semper Fidelis trotseert herfstregens

Door de heftige regen in de voorafgaande dagen was het de vraag of het grote paarden-sportevenement op 9 en 10 september door kon gaan. Gelukkig voor alle deelnemers en de vele vrijwilligers die al maanden druk waren met de voorbereidingen konden de terreinen en bospaden goe... lees meer..

4196

De Kleine Haarloop: een traditie

Trim- en ATB-club Sport '88 startte al direct na de oprichting met de Kleine Haarloop, een evenement vanuit wat toen nog 'Jeugdherberg de Kleine Haar' heette. Inmiddels doen er ruim 500 lopers in alle leeftijden aan mee. Zondag 8 oktober is het weer zover ... ... lees meer..

6533

Eten met gemak: Verse maaltijden aan huis

Brigitte Postma uit Gorssel start 2 oktober met Eten met gemak Stedendriehoek. Dan zal zij verse en gevarieerde maaltijden aan huis bezorgen in o.m. Gorssel. Zij heeft ruim 26 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en is nu gestart als franchise-ondernemer van deze maaltijdservic... lees meer..

4881

Bijzonder treffen tussen VV Gorssel 45+ en VVOJ eindigt in 8-4

VVOJ heeft deze zomer op de velden van VV Gorssel mogen voetballen. Het veld bij de Mettray waar zij normaal spelen werd in die periode gerenoveerd. De samenwerking werd woensdagavond, toen de storm nog maar net een beetje was gaan liggen, afgesloten met een leuke pot voetba... lees meer..

4041

Aandacht en waardering voor vrijwilligerswerk

Vrijwilligerscentrale Lochem organiseert een Vrijwilligers Workshop Festival op 11 november. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse workshop over de vele aspecten van vrijwilligerswerk of persoonlijke doeleinden.   ... lees meer..

3424

Engelse les voor peuters op de Vullerschool

Op de Vullerschool kunnen kinderen, ook peuters, Engelse les volgen. Er is plaats bij een extra peutergroep (2,5 tot 4 jaar). ... lees meer..


5205

Vernielingen op IJsseljazz en Gorssel Huilt

Afgelopen weekend heeft jeugd in Gorssel verschillende vernielingen gepleegd rond het evenement IJsseljazz, inclusief Gorssel Huilt. ... lees meer..

2893

Geen verdere financiering IJsselwind

De gemeente Lochem verstrekt geen vervolglening aan IJsselwind voor de bouw van twee windturbines ten noorden van het Twentekanaal. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond besloten. ... lees meer..

5244

Nieuwe yoga-studio Yoin open!

Zaterdag 9 september is in ’t Trefpunt de nieuwe yoga-studio van Yoin feestelijk geopend. Gorssel.nl was erbij. ... lees meer..

5463

Gorssel Huilt, Gorssel Lacht, Gorssel viert Feest

Gorssel en omgeving liep weer massaal uit voor het smartlappenfestival Gorssel Huilt. Het publiek zong volop mee met bekende levensliederen en tranentrekkers, die verrassend sterk werden uitgevoerd door lokale amateurs. De Gorssel Huilt Band zorgde voor vakkundige begeleidin... lees meer..

4527

Te huur: Grooterkamp 24

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan Grooterkamp 24. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. ... lees meer..


5367

Een dagje uit met de Museum Plus Bus

Donderdag 26 oktober organiseert Stichting Welzijn Lochem een uitstapje met de Museum Plus Bus naar Museum TwentseWelle in Enschede. Deze busreis is bedoeld voor senioren die graag naar het museum gaan, maar dat zonder deze bus niet kunnen.  ... lees meer..

3286

Nieuwe serie yogalessen van Camee Michon

Yoga docente Camee Michon start weer een nieuwe serie van 12 lessen. De lessen zijn op donderdagavonden van 14 september tot kerst.      ... lees meer..

3118

Vocalgroup No Romeo’s op Italiaans feestje in Deventer

Dameskoor No Romeo’s uit Gorssel werd tijdens het Festa Paesana afgelopen zondag in de Lebuïnus kerk in Deventer getrakteerd op een hartverwarmend applaus. De dames konden het goed vinden met mannenkoor Coro Polifonico uit Sardinië. ... lees meer..

3193

Werk van Dorien Plaat in de kamers van B&W

In de maanden september en oktober exposeert de Gorsselse kunstschilder Dorien Plaat in de werkkamers van burgemeester en wethouders. De schilderijen zijn ook op schermen in de hal van het gemeentehuis te zien. ... lees meer..

3676

Graafschap bibliotheken zoekt twee leden voor raad van toezicht

Stichting Graafschap bibliotheken zoekt twee nieuwe leden voor de raad van toezicht. Voor deze vacatures worden kandidaten met het profiel bedrijfsvoering en met het profiel human resources gezocht. ... lees meer..

3840

Popkoor Swing Coöperation zoekt mannen

Tenoren en bassen die met plezier zingen en graag mee willen doen in een koor zijn van harte welkom bij popkoor Swing Coöperation. ... lees meer..

2647

Kleuterdans op de woensdagmiddag in ‘t Trefpunt

Vanaf 13 september kunnen kleuters van 4 t/m 6 jaar op woensdagmiddag dansen met Carmen Stuitje. Een proefles kan ook.   ... lees meer..

10446

Bakker Van Helvoort gaat en bakker Terpstra komt

Gerrit en Gerrie van Helvoort van Bakkerij G. van Helvoort gaan na 1 oktober a.s. van hun pensioen genieten. Anouk Terpstra heeft de bakkerij overgenomen en opent op 5 oktober haar vernieuwde zaak. Gorssel.nl sprak met Gerrit en Anouk over afscheid nemen en toekomstplannen. ... lees meer..

5537

Team Robert Paul Wielinga haalt € 68.528 op met A'dam City Swim

De 75 leden van het team van Robert Paul Wielinga hebben met de Amsterdam City Swim het fantastische bedrag van € 68.528 opgehaald. Negen zwemmers van het team komen uit Gorssel. ... lees meer..

3002

Bent of kent u een mantelzorger? Vraag een mantelzorgcompliment

De gemeente Lochem stelt voor mantelzorgers een bedrag van € 100,- ter beschikking als blijk van waardering: het Mantelzorgcompliment. Daarnaast is er extra aandacht voor jonge mantelzorgers die opgroeien in een gezin waar iemand langdurig ziek of beperkt is. ... lees meer..

3187

Open Monumentendag: Boeren, burgers en buitenlui

Op zaterdag 9 september is het Open Monu-mentendag, met als thema ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’. Een fietstocht voert van Deventer naar Wilp en (via het pontje over de IJssel) naar het Tramstation in Gorssel, dat die dag geopend is. ... lees meer..

Resultaten 1 - 40 van 40