Archief per maand

September 2017

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3541

Gehandicapten genieten van jaarlijkse rit met koetsen

Koetsiervereniging ‘Achter ’t Peerd’ houdt jaarlijks een tocht voor ruiters van de Pasmanmanege met een geestelijke of lichamelijke beperking. Zaterdag 23 september j.l. konden 40 deelnemers weer geni... lees meer..

3865

VV Gorssel JO19 speelt wedstrijd met vluchtelingen

Het jeugdteam JO19 van VV Gorssel speelt zondag een vriendschappelijke wedstrijd tegen vluchtelingen van ongeveer 18 jaar die dolgraag willen voetballen. Het jeugdteam JO19 van VV Gorssel speelt zo... lees meer..

3864

Fotograaf Guus Lemain exposeert in het Tramstation

Tot en met dinsdag 14 november 2017 exposeert fotograaf Guus Lemain uit Eefde in het Tramstation in Gorssel. “Als fotograaf ben ik altijd op zoek naar een mooi lijnenspel of een mooie kleurencombinati... lees meer..

4129

Inloopbijeenkomst over wegcategorisering

De gemeente Lochem heeft een conceptwegcategorisering vastgesteld voor de wegen in het buitengebied, als basis voor ‘onderhoud op maat’. Gorsselnaren kunnen op 10 oktober hun reactie geven tijdens een... lees meer..

3160

Notes zorgt voor prachtige seizoensafsluiting Openluchttheater

Een dunne trui was genoeg tijdens de prachtige nazomeravond in het Gorssels openluchttheater. De twaalf stemmen van Notes troffen de goede noot waar 250 mensen van genoten. Een dunne trui was genoe... lees meer..

4222

Rotary Kidsrun: record opbrengst voor 3FM Serious Request

320 kinderen van de drie basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse hebben gisteren tijdens de Rotary Kidsrun een recordbedrag van € 12.003,- bij elkaar gelopen voor 3FM Serious Request. &... lees meer..

3479

Chauffeurs voor SWL-busjes gezocht

Vorige week kregen de chauffeurs van de busjes van SWL als bedankje een rondleiding bij museum Boer Kip en een lunch. Een paar chauffeurs namen afscheid en daarom is er plek voor twee nieuwe chauffeur... lees meer..

3562

Henk van Dort bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Gorsselnaar Henk van Dort ontving vandaag uit handen van wethouder Bert Groot Wesseldijk een Koninklijke onderscheiding. Henk van Dort was al Lid in de Orde van Oranje-Nassau en is nu Ridder in de Ord... lees meer..

4148

Origineel programma voor nieuwe seizoen Kapel op ’t Rijsselt

Kapel op ’t Rijsselt biedt voor komend seizoen een gevarieerd programma op hoog niveau. Grote namen als bariton Ernst Daniël Smit, Nederlands meest gelouterde pianist Daniël Wayenberg en violist Shuns... lees meer..

3989

Bommen bij sluis Eefde worden vrijdag tot ontploffing gebracht

Tijdens werkzaamheden voor de bouw van de tweede sluiskolk in Eefde zijn twee vliegtuigbommen van 500 pond uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. A.s. vrijdag worden deze op locatie gecontroleerd vernie... lees meer..

3489

Weer schilderijen in hal Trefpunt

Sinds vandaag hangt er weer kunst in de hal van ’t Trefpunt. Na de verbouwing van de afgelopen maanden kan dat weer en er is ook nog ruimte voor meer schilderijen.       &nb... lees meer..

3379

Kubbvereniging Pleinvrees naar toernooi in Oud-Beijerland

Kubbvereniging Pleinvrees doet op 30 september a.s. met drie teams mee aan een internationaal kubbtoernooi in Oud-Beijerland. Volgend jaar wil Pleinvrees deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. ... lees meer..

3604

Computercursus Klik & Tik heeft weer plek

De gratis beginnerscursus Klik & Tik in de bibliotheken van Lochem, Zutphen, Warnsveld en Gorssel is een groot succes. Er is nu weer plek om mee te doen. De gratis beginnerscursus Klik & Ti... lees meer..

3000

Herdertjestocht zoekt Licht Coördinator

De werkgroep van de Herdertjestocht, die in december voor de zesde keer wordt gehouden, zoekt een ‘Licht Coördinator'.   De werkgroep van de Herdertjestocht is druk met de voorbereiding... lees meer..

3390

TheaterErf ’t Walle start weer met lessen jeugdtheater

Wilma Makkink start met TheaterErf 't Walle binnenkort weer met nieuwe lessen voor kinderen van 5 t/m 7 jaar en van 8 tot 12 jaar. Opgeven kan nog. Wilma Makkink geeft met TheaterErf ’t Walle al ja... lees meer..

3643

Rommelmarkt scouting ‘Kompasnaald‘ geslaagd

Scoutinggroep ‘De Kompasnaald’ in Gorssel is blij met de opbrengst van de rommelmarkt van afgelopen zaterdag. Hiermee kan in het clubhuis een nieuwe vloer worden gelegd en kan de contributie voor de l... lees meer..

3452

Eventing wedstrijd Semper Fidelis trotseert herfstregens

Door de heftige regen in de voorafgaande dagen was het de vraag of het grote paarden-sportevenement op 9 en 10 september door kon gaan. Gelukkig voor alle deelnemers en de vele vrijwilligers die al ma... lees meer..

4098

De Kleine Haarloop: een traditie

Trim- en ATB-club Sport '88 startte al direct na de oprichting met de Kleine Haarloop, een evenement vanuit wat toen nog 'Jeugdherberg de Kleine Haar' heette. Inmiddels doen er ruim 500 lopers in alle... lees meer..

6368

Eten met gemak: Verse maaltijden aan huis

Brigitte Postma uit Gorssel start 2 oktober met Eten met gemak Stedendriehoek. Dan zal zij verse en gevarieerde maaltijden aan huis bezorgen in o.m. Gorssel. Zij heeft ruim 26 jaar in het bedrijfsleve... lees meer..

4766

Bijzonder treffen tussen VV Gorssel 45+ en VVOJ eindigt in 8-4

VVOJ heeft deze zomer op de velden van VV Gorssel mogen voetballen. Het veld bij de Mettray waar zij normaal spelen werd in die periode gerenoveerd. De samenwerking werd woensdagavond, toen de storm n... lees meer..

3964

Aandacht en waardering voor vrijwilligerswerk

Vrijwilligerscentrale Lochem organiseert een Vrijwilligers Workshop Festival op 11 november. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse workshop over de vele aspecten van vrijwilligerswerk of persoonlijke d... lees meer..

3341

Engelse les voor peuters op de Vullerschool

Op de Vullerschool kunnen kinderen, ook peuters, Engelse les volgen. Er is plaats bij een extra peutergroep (2,5 tot 4 jaar). Ook in het schooljaar 2017/2018 kunnen kinderen op de Vullerschool Enge... lees meer..

5468

Foto's IJsseljazz

IJsseljazz 2017 was een prachtig feest, met een uitstekende line-up, veel bezoekers, mooi weer en een geweldige sfeer. Janny Schiphorst maakte voor Gorssel.nl een fraai fotoverslag >> &nb lees meer..

5133

Vernielingen op IJsseljazz en Gorssel Huilt

Afgelopen weekend heeft jeugd in Gorssel verschillende vernielingen gepleegd rond het evenement IJsseljazz, inclusief Gorssel Huilt. Afgelopen weekend heeft jeugd in Gorssel verschillende vernielin... lees meer..

2836

Geen verdere financiering IJsselwind

De gemeente Lochem verstrekt geen vervolglening aan IJsselwind voor de bouw van twee windturbines ten noorden van het Twentekanaal. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond besloten. De Lochemse gemee... lees meer..

5094

Nieuwe yoga-studio Yoin open!

Zaterdag 9 september is in ’t Trefpunt de nieuwe yoga-studio van Yoin feestelijk geopend. Gorssel.nl was erbij. Ellen de Vries van Yoin en Bob Kempink van 't Trefpunt ondertekenen de huurovereenkom... lees meer..

5379

Gorssel Huilt, Gorssel Lacht, Gorssel viert Feest

Gorssel en omgeving liep weer massaal uit voor het smartlappenfestival Gorssel Huilt. Het publiek zong volop mee met bekende levensliederen en tranentrekkers, die verrassend sterk werden uitgevoerd do... lees meer..

4401

Te huur: Grooterkamp 24

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan Grooterkamp 24. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. IJsseldal Won... lees meer..


5247

Een dagje uit met de Museum Plus Bus

Donderdag 26 oktober organiseert Stichting Welzijn Lochem een uitstapje met de Museum Plus Bus naar Museum TwentseWelle in Enschede. Deze busreis is bedoeld voor senioren die graag naar het museum gaa... lees meer..

3213

Nieuwe serie yogalessen van Camee Michon

Yoga docente Camee Michon start weer een nieuwe serie van 12 lessen. De lessen zijn op donderdagavonden van 14 september tot kerst.      Yoga docente Camee Michon start weer een nieu... lees meer..

3045

Vocalgroup No Romeo’s op Italiaans feestje in Deventer

Dameskoor No Romeo’s uit Gorssel werd tijdens het Festa Paesana afgelopen zondag in de Lebuïnus kerk in Deventer getrakteerd op een hartverwarmend applaus. De dames konden het goed vinden met mannenko... lees meer..

3141

Werk van Dorien Plaat in de kamers van B&W

In de maanden september en oktober exposeert de Gorsselse kunstschilder Dorien Plaat in de werkkamers van burgemeester en wethouders. De schilderijen zijn ook op schermen in de hal van het gemeentehui... lees meer..

3586

Graafschap bibliotheken zoekt twee leden voor raad van toezicht

Stichting Graafschap bibliotheken zoekt twee nieuwe leden voor de raad van toezicht. Voor deze vacatures worden kandidaten met het profiel bedrijfsvoering en met het profiel human resources gezocht. ... lees meer..

3764

Popkoor Swing Coöperation zoekt mannen

Tenoren en bassen die met plezier zingen en graag mee willen doen in een koor zijn van harte welkom bij popkoor Swing Coöperation. Tenoren en bassen die met plezier zingen en graag mee willen doen ... lees meer..

2525

Kleuterdans op de woensdagmiddag in ‘t Trefpunt

Vanaf 13 september kunnen kleuters van 4 t/m 6 jaar op woensdagmiddag dansen met Carmen Stuitje. Een proefles kan ook.   Vanaf 13 september kunnen kleuters van groep 1 en 2, in de leeftij... lees meer..

10163

Bakker Van Helvoort gaat en bakker Terpstra komt

Gerrit en Gerrie van Helvoort van Bakkerij G. van Helvoort gaan na 1 oktober a.s. van hun pensioen genieten. Anouk Terpstra heeft de bakkerij overgenomen en opent op 5 oktober haar vernieuwde zaak. Go... lees meer..

5422

Team Robert Paul Wielinga haalt € 68.528 op met A'dam City Swim

De 75 leden van het team van Robert Paul Wielinga hebben met de Amsterdam City Swim het fantastische bedrag van € 68.528 opgehaald. Negen zwemmers van het team komen uit Gorssel. De 75 leden van he... lees meer..

2950

Bent of kent u een mantelzorger? Vraag een mantelzorgcompliment

De gemeente Lochem stelt voor mantelzorgers een bedrag van € 100,- ter beschikking als blijk van waardering: het Mantelzorgcompliment. Daarnaast is er extra aandacht voor jonge mantelzorgers die ... lees meer..

3084

Open Monumentendag: Boeren, burgers en buitenlui

Op zaterdag 9 september is het Open Monu-mentendag, met als thema ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’. Een fietstocht voert van Deventer naar Wilp en (via het pontje over de IJssel) naar het Tramstation in... lees meer..

Resultaten 1 - 40 van 40