Archief per maand

Oktober 2017

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3310

Natuurherstel Gorsselse Heide afgerond

Het natuurherstelplan van de Gorsselse Heide is afgerond. De Stichting Marke Gorsselse Heide vierde dit met een congres in de kerk in Gorssel. Er zijn ook kritische geluiden. De Stichting Marke Gor... lees meer..

4467

Te huur: Reuvekamp 52

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement (begane grond) aan de Reuvekamp 52. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. I... lees meer..

2918

Extra concert Daniël Wayenberg in Kapel op ‘t Rijsselt

Al een half jaar van te voren is het concert van meesterpianist Daniël Wayenberg in Kapel op ’t Rijsselt uitverkocht. Daarom komt er op die zondag 18 maart 2018 een tweede uitvoering. De organisatie v... lees meer..

3182

Swing Coöperation verzacht het leed dat wintertijd heet

Swing Coöperation heeft zondag twee spetterende concerten gegeven met als thema ‘het magisch uur’, dat betrekking had op de overgang van zomer- naar wintertijd. Foto Edo BoonstraZondag 29 oktober j... lees meer..

2982

Cursus korfvlechten

Altijd al eens willen leren korfvlechten? Dat kan ook dit jaar weer in eigen dorp, gezellig in een ligboxenstal bij Gerrit Steging aan de Eekweg in Gorssel. Altijd al eens willen leren korfvle... lees meer..

3072

Aanmeldingen voor Sportverkiezingen Lochem

Op 17 februari a.s. is de finale van de Lochemse Sportverkiezing. Kandidaten kunnen tot 19 december a.s. worden voorgedragen en er zijn diverse categorieën. Op 17 februari 2018 is de finale van de ... lees meer..

3084

Heeft u spullen voor de Wintermarkt van de kerk?

De kerk houdt zaterdag 9 december weer haar jaarlijkse wintermarkt, een gezellige rommelmarkt in kerstsfeer. Als u spullen heeft dan kunt u die nu al brengen.        &n... lees meer..

2583

De kerk zamelt in voor de Voedselbank

Ter gelegenheid van de Dankdag houdt de Protestantse kerk Gorssel/Epse op 4 november een inzameling voor de Voedselbank. Een mooie hedendaagse invulling van het eeuwenoude begrip ‘Dankdag voor Gewas e... lees meer..

3227

Vierde editie Beursvloer voor maatschappelijk ondernemen

Bedrijvennetwerk De Lochemse Uitdaging organiseert op 21 november weer een ‘Beursvloer’, deze keer in Eefde. Ook bedrijven en verenigingen uit Gorssel zijn welkom. Bedrijvennetwerk De Lochemse Uitd... lees meer..

5709

Nieuw dorpsplan in de maak

Er is een nieuw dorpsplan voor Gorssel in de maak. Een kernwerkgroep is gevormd en Gorssel.nl helpt mee. Via een speciale digitale ‘muurkrant’ zal Gorssel.nl zorgen voor directe communicatie tussen de... lees meer..

4061

Groene stroom uit waterkracht: vijzelturbine bij Eefde

Inwoners van Eefde, Gorssel, Joppe, Harfsen en Almen kunnen door het kopen van ‘Watercertificaten’ deelnemen aan de bouw van een waterkrachtturbine in de Berkel bij Eefde. Op zaterdag 28 oktober heeft... lees meer..

4194

MTB evenement 'Heideveldtoertocht' op zondag 5 november a.s.

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 5 november voor de 31e keer de Heideveldtoertocht. Het is in de regio een groot evenement met al jaren ongeveer 1000 deelnemers. Voor kinderen vanaf 6 jaar is e... lees meer..

4762

Snelle fietsroute Deventer-Zutphen in de maak

De Regio Stedendriehoek heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een snelle fietsroute te realiseren tussen Deventer en Zutphen. Onderdeel van het gekozen voorkeurstracé is een nieuw aan te legg... lees meer..

5396

Museum MORE verwerft topstukken van Röling en Willink

Museum MORE heeft portretten aangekocht van Gerard Röling en Carel Willink. “Twee prachtige tegenpolen: betovering en onttovering.” Maar ook overeenkomsten: “Willink en Röling excelleren in deze werke... lees meer..

3643

Sluiting overwegen en verkeerslichten Elf Uur

Op 23 oktober komen tijdens de Ronde en Vierkante Tafel Gesprekken in het gemeentehuis van Lochem onderwerpen aan de orde die ook voor Gorsselnaren van belang zijn. Het gaat om een voorgenomen afsluit... lees meer..

3840

Concept-woonvisie ter inzage

De gemeente Lochem heeft een concept-woonvisie 2018-2025 ter inzage gelegd. Voor de kern Gorssel voorziet men op termijn een tekort aan koopwoningen en een overschot aan sociale huurwoningen. De ge... lees meer..

2789

Veer Gorssel-Wilp tot en met zondag 22 oktober in de vaart

Zondag 22 oktober 2017 is de laatste vaardag van dit seizoen voor het Dommerholtsveer. Wandelaars en fietsers kunnen dus nog tot en met zondag de IJssel oversteken, museumcafé De Kribbe bezoeke lees meer..

3955

Te huur: Smitskamp 9

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning voor 55+’ers aan de Smitskamp 9. IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorss... lees meer..

3563

Bakwedstrijd 'Heel Gorssel bakt fair' komt er weer aan

Eerlijk! Genieten organiseert net als voorgaande jaren weer een fair trade bakwedstrijd. Op 10 november zal tijdens een gezellige avond uit vele heerlijke baksels de allerlekkerste worden gekozen. Jon... lees meer..

4492

Hermanus Berserik: ‘De wereld onder een stolp’

De wereld van dichtbij oftewel ‘de wereld onder een stolp’, zo heet de nieuwe overzichts-tentoonstelling van Hermanus Berserik, van 15 oktober 2017 tot en met 21 januari 2018 te zien in Museum MORE in... lees meer..

5465

Te huur: Haerkamp 19

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Haerkamp 19. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. IJsseldal Won... lees meer..

3384

Check, check, dubbelcheck op internet!

Mediacoach Karin Sieders uit Gorssel heeft de eerste poster over online privacy overhandigd aan de Vullerschool. De poster wordt daarna gratis landelijk verspreid. Kinderen zijn steeds vroeger actief ... lees meer..

3001

Wereldvoedseldag in Gorssel met lekkere soep

Fairtradewinkel Eerlijk! Genieten en Perma-cultuurtuinderij De Veldhof serveren op 14 oktober een lekkere soep ter ere van Wereldvoedseldag. De opbrengst komt ten goede aan het GOVOS-project Cochabamb... lees meer..

4517

Tai Chi met Sofie

Een groep enthousiaste sporters uit Gorssel, Eefde en Zutphen is op 1 oktober gestart met Tai Chi lessen in Sporthal de Stuw in Eefde. Er is nog plek voor meer deelnemers. Een groep enthousiaste sp... lees meer..

2603

Peuterspeelgroep De Veldmuis op bezoek bij de Joppeschool

Met dierendag, 4 oktober, mochten de peuters van de 3+ groep van De Veldmuis met hun knuffels een bezoek van een dierenarts aan de Joppeschool bijwonen. Alle dieren werden onderzocht. Op uitnodigin... lees meer..

4706

Bakkerij Terpstra is prachtig geworden

Bakker Anouk Terpstra heeft de winkel een nieuwe sfeer gegeven. Andere kleuren, een glazen wand waardoor klanten de bakkerij kunnen zien, en het heerlijke patisserie en de bonbons stralen je tegemoe lees meer..

3414

Kleine Haarloop weer succesvol verlopen

Afgelopen zondag deden ongeveer 450 sportievelingen mee aan De Kleine Haarloop. De deelnemers konden kiezen uit vier afstanden en voor de jongsten was er een kidsrun van 2 km. SPORT ’88 organiseerde h... lees meer..

6537

Knipkunst by Annemarie: vertrouwd en toch nieuw

Annemarie Verstraten werkte nog maar 9 maanden bij Pavette in Gorssel toen ze de gelegenheid kreeg deze kapsalon over te nemen. Een buitenkans die ze met beide handen aangreep. De zaak heet nu Knipkun... lees meer..

3674

Hulpmiddelen Wmo, wat vindt u belangrijk?

De gemeente gaat de levering van hulpmiddelen die onder de Wmo vallen opnieuw aanbesteden en hoort graag uw persoonlijke ervaringen en wensen hierover. Vrijdag 13 oktober is er een inloopspreekuur in ... lees meer..

5342

Gorsselse ouderen spelen hoofdrol in speelfilm

Vijftien senioren hebben het goed in Huize Droomoord. Totdat ze eruit moeten van een louche projectontwikkelaar. Ze pikken het niet en komen als ervaren protesttijgers uit de sixties in opstand. Zie h... lees meer..

3653

Nieuwe bundel van Joop Hekkelman op komst

Gorsselnaar Joop Hekkelman brengt binnenkort een bundel uit met columns die hij sinds een jaar wekelijks schrijft voor nieuwswebsite LokaalGelderland.nl.  Schrijver, verhalenverteller en colum... lees meer..

4785

Te huur: Elfuursweg 60

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Elfuursweg 60. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. IJsseldal W... lees meer..

3021

Met de SWL-bus op stap: Boerderijverlichting Markelo

Het eerstvolgende uitje met de bus van Stichting Welzijn Lochem is op de avonden van 19 en 24 oktober. Er wordt dan een tocht langs verlichte boerderijen in Markelo gemaakt. Een dagje uit met de bu... lees meer..

4021

Gorssels ‘Pleinvrees’ op kubbtoernooi in Oud Beijerland

Kubbvereniging Pleinvrees deed zaterdag mee aan een internationaal toernooi. Een toppositie bleef nog even uit, maar het was een prima voorbereiding voor het Nederlands Kampioenschap volgend jaar. Aan... lees meer..

4221

Canticum jubileert met prachtig concert

Zondagmiddag vierde Canticum haar honderdste verjaardag met een sfeervol concert in de onlangs verbouwde kerk in Gorssel.   Canticum Gorssel bestaat dit jaar 100 jaar en het jubileum... lees meer..

Resultaten 1 - 35 van 35