Archief per maand

November 2017

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
2292

Sinterklaas in Gorssel

De voorbereidingen voor een warm welkom in Gorssel voor Sinterklaas verlopen voorspoedig. Maar, gaat het wel goed met de ogen van Sinterklaas?  Aankomst van Sinterklaas in 2016 De voorbe... lees meer..

3191

Met de SWL-bus naar Middachten in kerstsfeer

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Op woensdag 13 december 2017 is de bestemming kasteel Middachten. Een dagje uit ... lees meer..

2926

Bechtle is al 87 jaar een begrip in Gorssel

Drie generaties Bechtle hebben vanuit drie panden aan de Hoofdstraat hun klanten bediend. Grootvader Guus begon in 1930 een kapsalon en winkel in koffie, thee en tabaksartikelen in het pand waa lees meer..

2957

Kasteel Ruurlo ontvangt 100.000ste bezoeker

Kasteel Ruurlo, de tweede vestiging van Museum MORE, heeft vandaag zijn 100.000ste bezoeker ontvangen sinds de opening op 23 juni jl. De vestiging in Gorssel verwacht dit jaar 150.000 bezoekers. Zo... lees meer..

143

Mooie opbrengst cadeautjesmarkt De Borkel

Het was zondag 19 november gezellig druk op de cadeautjesmarkt in De Borkel. De opbrengst (€ 1.200) wordt nog eens verdubbeld door een bijdrage van het Nationaal Ouderenfonds. Op zondagmiddag ... lees meer..


4711

Open dag bij salon en atelier Marianne en Hans Groenenberg

De schoonheidssalon van Marianne en het atelier van Hans aan de Molenweg 51 hebben een kleine verbouwing ondergaan. Reden om a.s. zaterdag de deuren open te zetten en bezoekers meer te vertellen over ... lees meer..

4450

Te huur: Poststraat 2-K

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement op de eerste verdieping aan de Poststraat 2-K. IJsseldal Wonen biedt in de... lees meer..

4897

Wijkschouw in centrum Gorssel

Zaterdagmorgen 9 december organiseert de Dorpsraad Gorssel samen met Gorssel Buitengewoon een ‘schouw’ in het centrum van Gorssel. Inwoners van Gorssel kunnen knelpunten doorgeven, maar  (na aanm... lees meer..

4991

Te huur: Acaciaplein 16

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan het Acaciaplein 16. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. IJss... lees meer..

4642

Themapartners DOP stellen zich voor

Er is een nieuw DorpsOntwikkelingsPlan Gorssel 2018-2022 (kortweg: DOP) in de maak. De leden van de Kerngroep DOP hebben zich al voorgesteld. Nu is het de beurt aan de themapartners. Er is een nieu... lees meer..

5256

Binnenkort in Gorssel: touroperator Polenreizen

Per 1 december aanstaande vestigt touroperator ‘Polenreizen’ zich in Den Oldenhof in Gorssel. Er is een vacature voor een medewerker. Touroperator ‘Polenreizen’ uit Den Haag, gespecialiseerd i... lees meer..

5002

Crowdfunding voor een nieuwe CD van D-licious Vocals

De akoestische topformatie ‘D-licious Vocals’ doet opnieuw een beroep op hun fans en sponsoren om door middel van crowdfunding een nieuwe CD te kunnen uitbrengen. Een eerdere sponsoractie voor hun alb... lees meer..

4263

Hans Riesewijk uit Joppe schrijft kinderboek

Onlangs verscheen ‘Poepert de aap en de duizendballonnenballon’, het eerste kinderboek van Hans Riesewijk uit Joppe. Poepert is een aap, maar ook een mens ... Onlangs verscheen ‘Poepert de aap en d... lees meer..

3249

Werkzoekenden ontmoeten werkgevers tijdens de Werkmarkt

Werkzoekenden grepen vrijdag 10 november in de hal van het gemeentehuis in Lochem hun kans om kennis te maken met werkgevers die vacatures in hun bedrijf of organisatie hebben. Er werden veel vervolga... lees meer..

3666

Film ‘Droomoord’ in De Borkel

Op woensdagmiddag 29 november wordt in De Borkel de film ‘Droomoord’ vertoond. De film is gemaakt door ouderen uit de buurt in samenwerking met FIT-ART. Ook niet-bewoners van De Borkel zijn welkom. ... lees meer..

3856

Leden Kerngroep DOP stellen zich voor

Er is een nieuw DorpsOntwikkelingsPlan Gorssel 2018-2022 (kortweg: DOP) in de maak. De zes leden van de Kernwerkgroep DOP stellen zich voor. Er is een nieuw DorpsOntwikkelingsPlan Gorssel 2018... lees meer..

4801

Te huur: Haerkamp 7

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Haerkamp 7. IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen i... lees meer..

3216

Vergaderingen gemeenteraad en overleg met burgers veranderen

Voortaan gaat de raad van de gemeente Lochem iedere twee weken vergaderen en daaraan voorafgaand is er een vragenhalfuur en zijn er mogelijkheden voor inwoners om raadsleden en het college te ontmoete... lees meer..

4338

Bankje huisarts Wouter Dekker door brandstichting vernield

Het bankje dat huisartsenpraktijk Van Gelderen achter de Oldenhof had staan is door brandstichting onherstelbaar beschadigd. Het bankje was een aandenken aan de lang geleden overleden huisarts Wouter ... lees meer..

3663

Tapas eten met de wethouder

Bent u ondernemer en komt u zaken tegen waarvan u denkt: Dít wil ik wel eens aankaarten bij de gemeente Lochem? Dan kunt u aanschuiven tijdens de tapas-ontmoeting met wethouder Ingrid de Pagter op woe... lees meer..

3731

Gorsselse Whisky Week bij De Wingerd

Van 13 tot en met 18 november is het feest voor whiskyliefhebbers bij Slijterij De Wingerd in Gorssel. Tijdens de Gorsselse Whisky Week staat de winkel in het teken van het 'levenswater' uit Schotla lees meer..

3051

Proeverij van fair trade wijnen tijdens ‘Ode aan ’t Wild’

Op zondag 12 november is er een speciale koopzondag in Gorssel, die in het teken staat van het wildseizoen. Ook ‘Eerlijk! Genieten doet mee met een proeverij van fair trade wijnen. Eerlijk! Geniete... lees meer..

3119

Heggenvlechten in Gorssel voor een mooier landschap

Op zaterdag 11 november wordt de meidoornhaag langs de Eefdese Enkweg/hoek Wolferinksweg gevlochten. Het vlechten duurt van 10.00 tot ongeveer 15.30 uur. Op zaterdag 11 november 2017 wordt de meido... lees meer..

2960

Vocal group No Romeo’s succesvol op Balk Topfestival

Afgelopen zaterdag heeft vocal group No Romeo’s met dirigente Juliette Dumoré de derde prijs in haar categorie weten te bemachtigen op het Balk Topfestival in Rotterdam. No Romeos tijdens het Balk ... lees meer..

3234

‘Kaalslag’ Dorrewold van de baan

Circulus Berkel BuitenRuimte wilde het plantsoen aan de Dorrewold vervangen door gazon. De omwonenden tekenden protest aan en nu is er in goed overleg een beter plan gemaakt. De omwonenden zijn er bli... lees meer..

6422

Proef met snelheidsverlaging N348 Gorssel-Eefde

Vandaag werd bekend dat de provincie Gelderland een proef gaat doen om de maximumsnelheid op de N348 tussen Gorssel en de rotonde in Eefde te verlagen, misschien naar 60 kilometer per uur. De provi... lees meer..

3782

Jumbo Gorssel Brinkman helpt GOVOS met actie

GOVOS voert actie ten behoeve van een rioleringsproject in Cochabamba in Bolivia.  Bij Jumbo Gorssel Brinkman staat een collectebus bij de flessenautomaat. GOVOS voert actie ten behoeve van ee... lees meer..

3079

De Harmonie Gorssel-Eefde zet in op jeugd

De Harmonie Gorssel-Eefde zet ‘vol’ in op muziekopleidingen voor de jeugd. Er is nog plaats op de blokfluitgroepen en bij het Leerlingen- en Jeugdorkest. De Harmonie Gorssel-Eefde zet ‘vol’ in op m... lees meer..

3015

‘Blaadje sla’, verzameling columns Joop Hekkelman

Zoals eerder aangekondigd ligt vanaf vrijdag een nieuw boek van Joop Hekkelman in de winkel: een bundel met columns voor LokaalGelderland.nl.  Al eerder kondigde Gorssel.nl een nieuw boek van ... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 30