November 2017

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

2633

Sinterklaas in Gorssel

De voorbereidingen voor een warm welkom in Gorssel voor Sinterklaas verlopen voorspoedig. Maar, gaat het wel goed met de ogen van Sinterklaas?  ... lees meer..

3249

Met de SWL-bus naar Middachten in kerstsfeer

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Op woensdag 13 december 2017 is de bestemming kasteel Middachten. ... lees meer..


3037

Kasteel Ruurlo ontvangt 100.000ste bezoeker

Kasteel Ruurlo, de tweede vestiging van Museum MORE, heeft vandaag zijn 100.000ste bezoeker ontvangen sinds de opening op 23 juni jl. De vestiging in Gorssel verwacht dit jaar 150.000 bezoekers. ... lees meer..

228

Mooie opbrengst cadeautjesmarkt De Borkel

Het was zondag 19 november gezellig druk op de cadeautjesmarkt in De Borkel. De opbrengst (€ 1.200) wordt nog eens verdubbeld door een bijdrage van het Nationaal Ouderenfonds. ... lees meer..


4869

Open dag bij salon en atelier Marianne en Hans Groenenberg

De schoonheidssalon van Marianne en het atelier van Hans aan de Molenweg 51 hebben een kleine verbouwing ondergaan. Reden om a.s. zaterdag de deuren open te zetten en bezoekers meer te vertellen over beide praktijken. ... lees meer..

4513

Te huur: Poststraat 2-K

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement op de eerste verdieping aan de Poststraat 2-K. ... lees meer..

5086

Wijkschouw in centrum Gorssel

Zaterdagmorgen 9 december organiseert de Dorpsraad Gorssel samen met Gorssel Buitengewoon een ‘schouw’ in het centrum van Gorssel. Inwoners van Gorssel kunnen knelpunten doorgeven, maar  (na aanmelding) ook meelopen. ... lees meer..

5066

Te huur: Acaciaplein 16

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan het Acaciaplein 16. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. ... lees meer..

4781

Themapartners DOP stellen zich voor

Er is een nieuw DorpsOntwikkelingsPlan Gorssel 2018-2022 (kortweg: DOP) in de maak. De leden van de Kerngroep DOP hebben zich al voorgesteld. Nu is het de beurt aan de themapartners. ... lees meer..

5375

Binnenkort in Gorssel: touroperator Polenreizen

Per 1 december aanstaande vestigt touroperator ‘Polenreizen’ zich in Den Oldenhof in Gorssel. Er is een vacature voor een medewerker. ... lees meer..

5062

Crowdfunding voor een nieuwe CD van D-licious Vocals

De akoestische topformatie ‘D-licious Vocals’ doet opnieuw een beroep op hun fans en sponsoren om door middel van crowdfunding een nieuwe CD te kunnen uitbrengen. Een eerdere sponsoractie voor hun album ‘Forgotten Treasures’ was een succes. Gorssel.nl was aanwezig bij opname... lees meer..

4431

Hans Riesewijk uit Joppe schrijft kinderboek

Onlangs verscheen ‘Poepert de aap en de duizendballonnenballon’, het eerste kinderboek van Hans Riesewijk uit Joppe. Poepert is een aap, maar ook een mens ... ... lees meer..

3315

Werkzoekenden ontmoeten werkgevers tijdens de Werkmarkt

Werkzoekenden grepen vrijdag 10 november in de hal van het gemeentehuis in Lochem hun kans om kennis te maken met werkgevers die vacatures in hun bedrijf of organisatie hebben. Er werden veel vervolgafspraken gemaakt. ... lees meer..

3750

Film ‘Droomoord’ in De Borkel

Op woensdagmiddag 29 november wordt in De Borkel de film ‘Droomoord’ vertoond. De film is gemaakt door ouderen uit de buurt in samenwerking met FIT-ART. Ook niet-bewoners van De Borkel zijn welkom. ... lees meer..

3960

Leden Kerngroep DOP stellen zich voor

Er is een nieuw DorpsOntwikkelingsPlan Gorssel 2018-2022 (kortweg: DOP) in de maak. De zes leden van de Kernwerkgroep DOP stellen zich voor. ... lees meer..

4920

Te huur: Haerkamp 7

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Haerkamp 7. ... lees meer..

3342

Vergaderingen gemeenteraad en overleg met burgers veranderen

Voortaan gaat de raad van de gemeente Lochem iedere twee weken vergaderen en daaraan voorafgaand is er een vragenhalfuur en zijn er mogelijkheden voor inwoners om raadsleden en het college te ontmoeten en zijn er inspraakmogelijkheden. Tezamen gaat dat ‘Politieke avond’ hete... lees meer..

4444

Bankje huisarts Wouter Dekker door brandstichting vernield

Het bankje dat huisartsenpraktijk Van Gelderen achter de Oldenhof had staan is door brandstichting onherstelbaar beschadigd. Het bankje was een aandenken aan de lang geleden overleden huisarts Wouter Dekker. ... lees meer..

3722

Tapas eten met de wethouder

Bent u ondernemer en komt u zaken tegen waarvan u denkt: Dít wil ik wel eens aankaarten bij de gemeente Lochem? Dan kunt u aanschuiven tijdens de tapas-ontmoeting met wethouder Ingrid de Pagter op woensdag 22 november bij Loetje. ... lees meer..

3815

Gorsselse Whisky Week bij De Wingerd

Van 13 tot en met 18 november is het feest voor whiskyliefhebbers bij Slijterij De Wingerd in Gorssel. Tijdens de Gorsselse Whisky Week staat de winkel in het teken van het 'levenswater' uit Schotland. Ook enkele collega-ondernemers uit Gorssel helpen mee. lees meer..

3119

Proeverij van fair trade wijnen tijdens ‘Ode aan ’t Wild’

Op zondag 12 november is er een speciale koopzondag in Gorssel, die in het teken staat van het wildseizoen. Ook ‘Eerlijk! Genieten doet mee met een proeverij van fair trade wijnen. ... lees meer..

3196

Heggenvlechten in Gorssel voor een mooier landschap

Op zaterdag 11 november wordt de meidoornhaag langs de Eefdese Enkweg/hoek Wolferinksweg gevlochten. Het vlechten duurt van 10.00 tot ongeveer 15.30 uur. ... lees meer..

3033

Vocal group No Romeo’s succesvol op Balk Topfestival

Afgelopen zaterdag heeft vocal group No Romeo’s met dirigente Juliette Dumoré de derde prijs in haar categorie weten te bemachtigen op het Balk Topfestival in Rotterdam. ... lees meer..

3305

‘Kaalslag’ Dorrewold van de baan

Circulus Berkel BuitenRuimte wilde het plantsoen aan de Dorrewold vervangen door gazon. De omwonenden tekenden protest aan en nu is er in goed overleg een beter plan gemaakt. De omwonenden zijn er blij mee. ... lees meer..

6496

Proef met snelheidsverlaging N348 Gorssel-Eefde

Vandaag werd bekend dat de provincie Gelderland een proef gaat doen om de maximumsnelheid op de N348 tussen Gorssel en de rotonde in Eefde te verlagen, misschien naar 60 kilometer per uur. ... lees meer..

3851

Jumbo Gorssel Brinkman helpt GOVOS met actie

GOVOS voert actie ten behoeve van een rioleringsproject in Cochabamba in Bolivia.  Bij Jumbo Gorssel Brinkman staat een collectebus bij de flessenautomaat. ... lees meer..

3201

De Harmonie Gorssel-Eefde zet in op jeugd

De Harmonie Gorssel-Eefde zet ‘vol’ in op muziekopleidingen voor de jeugd. Er is nog plaats op de blokfluitgroepen en bij het Leerlingen- en Jeugdorkest. ... lees meer..

3074

‘Blaadje sla’, verzameling columns Joop Hekkelman

Zoals eerder aangekondigd ligt vanaf vrijdag een nieuw boek van Joop Hekkelman in de winkel: een bundel met columns voor LokaalGelderland.nl.  ... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 30