December 2017

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3861

Een goed moment om Museum MORE en Kasteel Ruurlo te bezoeken

Kasteel Ruurlo is tot en met 7 januari gehuld in kerstsfeer en in het Gorssels museum is nog tot 21 januari de bijzondere overzichtstentoonstelling van Hermanus Berserik te zien. Twee maal sfeer en kunst op hoog niveau, dus een goede reden om in de komende dagen de musea te ... lees meer..

5873

Te huur: Smitskamp 1 en Beukenlaan 3

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Smitskamp 1 en een eengezinswoning aan de Beukenlaan 3. Voor beide geldt voorrang voor dorpsbinding. ... lees meer..

3851

Inschrijving Gorssel Huilt vanaf 1 januari mogelijk

De voorbereidingen worden weer opgepakt, op zaterdag 8 september a.s. gaan de deelnemers van Gorssel Huilt weer de strijd aan voor de titel ‘Smartlap Koning(in) van Gorssel’. Grote en kleine talenten kunnen zich vanaf 1 januari a.s. opgeven. ... lees meer..

3782

Kerkklokken Joppe beieren weer

Dankzij de Vriendenstichting van de kerk in Joppe kunnen kerkgangers en omwonenden het gebeier van de kerkklokken weer horen. De Vrienden hebben met ingezamelde gelden de aandrijving van twee kerkklokken kunnen laten vernieuwen en er staat meer op de wenslijst. ... lees meer..


4038

Op weg naar het nieuwe Dorpsplan Gorssel 2018-2022

De Kerngroep DOP (DorpsOntwikkelingsPlan 2018-2022 e.v.) voert gesprekken met betrokken Gorsselnaren over de toekomst van Gorssel. Op 20 februari 2018 is er ‘s avonds een dorpsbijeenkomst in De Borkel. ... lees meer..

3141

Fijne feestdagen!

Het team van Gorssel.nl wenst u fijne feestdagen. Ook volgend jaar mag u weer op ons rekenen. Bijvoorbeeld met nieuws en leuke berichten uit ons mooie dorp, een complete agenda, tips voor uitjes en mooie foto’s. Van, voor & door Gorssel.  ... lees meer..


5750

Multifunctionele accommodatie in Gorssel?

Er is een verkennend onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van een multifunctionele accommodatie (MFA) in Gorssel. Een MFA biedt kansen, maar kent ook risico’s. Er komt een vervolgonderzoek. ... lees meer..

3442

Leerlingen Vullerschool spekken de kas van het Glazen Huis

Leerlingen van de basisscholen van Gorssel, Epse en Joppe hebben vanochtend bij het Glazen Huis in Apeldoorn een cheque afgegeven van € 12.278. Dat is de opbrengst van de Rotary Kidsrun die op 22 september jl. op de Roskamweide werd gehouden. ... lees meer..

3618

Petra Scheele 40 jaar lid Scouting ‘Kompasnaald’

Scouting de ‘Kompasnaald’ heeft afgelopen weekend tijdens een kerstworkshop gevierd dat Petra Scheele al 40 jaar lid is. In 1977 kwam zij bij de kabouters en nu is zij een belangrijke trekker van allerlei activiteiten van de scouting. ... lees meer..

3816

Foto’s van Museum STAAL in het Tramstation

Tot 15 januari 2018 is in het Tramstation in Gorssel een fotoreportage te zien van de hand van de Almense fotograaf Geert de Groot. De foto’s tonen het bouwproces van Museum STAAL in Almen. ... lees meer..


3769

Kerstfeest in Joppe

Tijdens de viering van Kerstmis in de r.-k. kerk in Joppe is de traditionele buitenkerststal weer te bewonderen. Op kerstavond is er een familieviering, en op Eerste kerstdag is er ‘s middags het ‘Kindje Wiegen’. ... lees meer..

3395

De Herdertjestocht presenteert: Engelen bestaan!

Zaterdagavond 23 december a.s. is er weer de Herdertjestocht. Het is een sfeervolle korte wandeling in Gorssel langs diverse taferelen die op humoristische wijze het kerstverhaal vertellen. ... lees meer..

2515

Nieuwe uitgave van HiER in Gorssel

Gisteren is een vernieuwde uitgave van het boekje HiER in Gorssel gepresenteerd in Museum MORE. Het is alweer de vierde druk sinds het in juni 2015 tegelijk met de opening van het museum het licht zag. ... lees meer..

3977

Scouts gaan oliebollen bakken

Aan een veertigjarige traditie komt een eind: de scouts van de IJsselgroep gaan dit jaar geen kaarsen verkopen, maar oliebollen bakken. Bestel ze nu en ze worden op 29 of 30 december thuisbezorgd. ... lees meer..

3535

Voltallige Wmo-raad stapt op uit onvrede met college

De leden van de Wmo-raad van de gemeente Lochem leggen per het einde van deze maand hun functie neer. Ze verwijten het college van B&W een slechte ondersteuning en samenwerking. ... lees meer..

4554

Topjaar voor Museum MORE

Museum MORE en Kasteel Ruurlo draaien een topjaar. De locatie in Gorssel komt dit jaar uit op ongeveer 150.000 bezoekers en Kasteel Ruurlo stevent in de zes maanden vanaf de opening af op 120.000 bezoekers. ... lees meer..

3072

Witte Kerstmarkt bij ’t Trefpunt

Een flinke sneeuwlaag bedekte de kramen die buiten bij de Creatieve Kerstmarkt van ’t Trefpunt stonden. Binnen was het warm en gezellig. ... lees meer..


4843

Wijkschouw in centrum Gorssel

Op zaterdag 9 december werd op initiatief van de Dorpsraad Gorssel een wijkschouw gehouden in het gebied rondom de Hoofdstraat in Gorssel. De aandachtspunten in de openbare ruimte werden geïnventariseerd. ... lees meer..

2315

Pieten op bezoek bij huisartsen en cliënten van Buurtzorg

Op 5 december kregen cliënten van Buurtzorg en de huisartsen van Gorssel en Epse bezoek van twee pieten. Zij kregen een mooi gedicht en een chocoladeletter. De verrassing was groot en iedereen genoot van dit spontane bezoek. ... lees meer..

3750

Te huur: Mezenstraat 8

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Mezenstraat 8. ... lees meer..2680

Kerngroep DOP bezoekt Gorsselse buurtverenigingen

De leden van de Kerngroep DOP (DorpsOntwikkelingsPlan 2018-2022) maakten onlangs een ronde langs de vijf buurtverenigingen die in Gorssel actief zijn. Dat leverde nuttige informatie op. ... lees meer..

4969

Voor de wielerliefhebber: Bikefitting bij Fysio Den Oldenhof

Sneller fietsen met dezelfde inspanning? Last van fiets-gerelateerde klachten aan zitvlak, nek, knie, handen of rug? Jasper van Haaster van Fysiotherapie Den Oldenhof heeft de kennis en apparatuur om een racefiets optimaal af te stellen, waardoor fietsen plezieriger en gemak... lees meer..

3449

Ook in Gorssel schrijfmarathon Amnesty

Ieder jaar rond de Dag van de Mensenrechten schrijven wereldwijd mensen namens Amnesty International brieven en kaarten voor mensen die zijn gemarteld, gediscrimineerd of vastgezet omdat ze voor hun mening uitkwamen. Op 9 december wordt er ook in Gorssel geschreven. ... lees meer..

4356

Schilderijen leerlingen John Ligtenberg in hal Trefpunt

Het is Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga, die de exposities bij ’t Trefpunt verzorgen, weer gelukt om de tentoonstelling te vernieuwen. Er is nu een groot aantal fraaie figuratieve en abstracte kunstwerken te bewonderen en eventueel te kopen. ... lees meer..


3165

Film ‘Waking Ned Devine’ in De Borkel

Op zondagmiddag 17 december organiseert de initiatiefgroep ‘Samen voor Gorssel’ een filmmiddag in de activiteitenruimte van De Borkel. Jong en oud is welkom bij de vertoning van de film ‘Waking Ned Devine’ (1998). ... lees meer..

Resultaten 1 - 32 van 32