2018

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1579

Gorssel.nl wenst u een goed 2019

Wij wensen alle inwoners en bezoekers van Gorssel een gelukkig nieuwjaar. Een nieuw jaar voor onze actieve gemeen­schap, met een bruisend verenigings­leven, uitgebreid winkel­aanbod, succesvol ondernemer­schap en prima voor­zieningen. lees meer..

2382

Ben Rutenfrans stopt als coördinator Natuurwerkgroep

Ook bij vrijwilligerswerk is er een tijd van komen en een tijd van gaan. Ben Rutenfrans uit Gorssel is 15 jaar een van de coördinatoren geweest voor de Natuur­werk­groep en geeft dat stokje nu over aan Hans Pasman. ... lees meer..

3020

Foto’s Herdertjestocht

Het plensde van de regen, maar halver­wege de start van de Herder­tjestocht werd het toch nog droog en konden de 600 deelnemers genieten van de sfeervolle Herdertjestocht. Simke Kamphorst maakte een foto­verslag. ... lees meer..

2303

Op zoek naar een goed voornemen? Word vrijwilliger

Op zoek naar een goed voornemen voor 2019? Word vrijwilliger! Er zijn vacatures in de omge­ving, onder andere bij De Borkel en Het Spijk. Ook de SWL-bus zoekt chauffeurs. ... lees meer..

2264

‘Bomen hebben een ziel’

Wethouder Henk van Zeijts heeft samen met bestuur­ders van dorps­raad en ondernemers­vereniging vrijdag een tulpen­boom geplant, op de prominente plek bij de Everdina­hof waar tot begin deze week de monumentale maar slechte beuk stond. ... lees meer..

2329

In Gorssel één loket voor gemeentelijke voorzieningen

Inwoners van de westelijke kernen in de gemeen­te Lochem kunnen straks met alle vragen over zorg, jeugd, werk en in­komen terecht in Gorssel. In Den Olden­hof komt een vestiging van ’t Baken. ... lees meer..

1474

Scouting Gorssel pleegt onderhoud

Op het terrein van de beide scoutinggroepen in Gorssel worden terwille van de veilig­heid voor de gebruikers dode bomen ge­rooid. De werkzaamheden vinden binnen­kort plaats.  lees meer..

2324

Kerstdiner Trefpunt smakelijke traditie

Alweer voor de vijfde keer organiseerde ’t Trefpunt een sfeer­vol kerst­diner, dit jaar op 16 december. Het was een aangename en smakelijke maaltijd. ... lees meer..

4842

Loetje Gorssel stopt met hotelkamers

De hotelfunctie van Loetje Gorssel stopt eind dit jaar. De tien hotelkamers zijn te reser­veren tot en met 30 december. Investeren in een opknap­beurt is financieel niet aantrekkelijk.  ... lees meer..

1977

Beuk bij Everdinahof gekapt

Maandag is de grote beuk bij de Everdinahof gekapt. De boom verkeerde in slechte staat. Jammer natuurlijk, maar het leverde mooie foto’s op...  ... lees meer..

2711

Opnieuw kampioenschap voor VV Gorssel

Afgelopen zaterdag werd het team JO-19 van VV Gorssel kam­pioen in de 2e klasse. De jongens versloegen de tegen­stander met 5 tegen 0 en bleven in de competitie ongeslagen. ... lees meer..

1608

Welpen plaatsen kerstboom op Roskamweide

Hebt u de mooi versierde kerstboom op de Roskamweide gezien? De boom is ge­plaatst door de welpen van Scouting IJssel­groep ter gelegenheid van hun ‘kerst’­kamp. lees meer..

2503

Te huur: Goudenregenstraat 4

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouw­woning aan de Goudenregen­straat 4. De woning is bestemd voor 55+’ers. ... lees meer..

2355

JO12-1 van VV Gorssel kampioen

Inmiddels al enkele weken geleden is het team JO12-1 van VV Gorssel kampioen geworden in de 3e klasse. ... lees meer..

3752

Sloop Poststraat 7 begonnen

10 december is begonnen met de sloop van het uit 1923 daterende Gebouw voor Christe­lijke Belangen. De laatste jaren stond het groten­deels leeg en is het verloederd, maar ooit was het een belangrijk gebouw voor Gorssel. Een stukje geschiedenis verdwijnt... lees meer..

1924

No Romeo’s presenteren: Christmas à la Carte

Bij kerst horen muziek en zang, gezellig­heid en een verrassend (muzikaal) menu. De dames van No Romeo’s hebben dat goed begrepen en presen­teren een concert Christmas à la Carte. Van de twee voor­stellingen op zondag 23 december in de kerk is er nu al een uitver... lees meer..

1895

Creatieve Kerstmarkt bij Trefpunt gezellig druk

Voor een gezellige Kerst­markt hoefden de inwoners van Gorssel en omstreken niet naar Duits­land af te reizen. Zondag stonden in en rond ’t Trefpunt ruim 50 kramen van zo’n 35 expo­santen opge­steld en het was gezellig druk. ... lees meer..

2588

Herdertjestocht 2018: Stralende sterren

Ook dit jaar begint de kerst­vakantie weer met de Herdertjes­tocht. Zaterdag­avond 22 december zullen duizend lichtjes de honder­den deel­nemers in kerstsfeer langs bijbel­taferelen, toneel en muziek naar Josef en Maria leiden. ... lees meer..

2221

Bakker Terpstra bakt oliebollen verkoopactie Scouting

Vorig jaar was de oliebollen­actie van Scouting IJssel­groep een groot succes en dat vraagt natuurlijk om een vervolg. Dit jaar komen de bollen van Bakkerij Terpstra. Bestel snel en dan worden ze 29 of 30 december geleverd. lees meer..

2505

Fotoalbum intocht Sinterklaas

Het was een extra swingende intocht van Sinter­klaas dit jaar. Sint wil meedoen aan The Voice Senior en hij kreeg tal van ideeën hiervoor. Femke Beijn­voort legde het vast in een mooi fotoverslag. ... lees meer..

3236

In gesprek met Henk Veenendaal

Henk is Gorsselnaar in hart en nieren en sinds twee jaar full time vrij­williger. Hij speelt regel­matig voor goede doelen, is chauffeur voor SWL, aanjager van Gorssel Huilt en actief voor het open­lucht­theater. Wie kent Henk eigen­lijk niet? Gorssel.nl ... lees meer..

3688

Nog meer moois onder één dak

Knipkunst by Annemarie viert op 15 december een feestje. De kap­salon bestaat alweer ruim een jaar, huid­coach Roos Lagrené is onlangs bij Annema­rie in­getrokken en nu heeft ook nagel­styliste Alette Stegink er een plek. ... lees meer..

2409

‘De kerk is dwars’

‘De kerk is niet links, is niet rechts, maar de kerk is dwars’ is een citaat van theo­loog/dichter Willem Barnard. Het is Daan Bargerbos, predi­kant bij de Protes­tantse Gemeente Gorssel/Epse, uit het hart gegrepen.  ... lees meer..

2671

Russische klanken in Gorsselse kerk

Gisteravond trad het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor op in de kerk in Gorssel. Een volle kerk­zaal genoot van gewijde en vrolijke Russische muziek. Gorssel.nl doet verslag. ... lees meer..

2702

Achter de schermen van de Vullerschool

Wim Finkers is sinds augustus van dit jaar directeur van de Vuller­school. Het is een man met veel ervaring in het basis­onderwijs. Gorssel.nl zocht hem op en sprak met hem over uitdagingen en ambities. Er komt heel wat bij kijken om anno nu een basis­school te l... lees meer..

2086

Beheer openbare ruimte: maatwerk

Het college van de gemeente Lochem wil per kern maat­werk voor het onderhoud van de openbare ruimte. Dat blijkt uit het collegeplan voor de ‘leef­omgeving’. Gorssel.nl las het en ontdekte leuke  cijfers over Gorssel.  ... lees meer..

2635

Nieuwbouw Hoofdstraat 'in beeld' op informatiebord

Bij een van de twee bouw­vlakken aan de Hoofd­straat is een bouw­bord geplaatst, waarop een afbeelding van het nieuwe pand te zien is. Hoe het er­naast op te richten winkel­pand er uit komt te zien is nog niet bekend. ... lees meer..

8679

Frendz: een nieuwe kapsalon met beleving

Dinsdag 4 december opent kapsalon Frendz. Zaterdag 1 december is er open huis en kan iedereen de prachtige belevings­store bekijken. Gorssel.nl ging alvast op bezoek en sprak met eigenaar Erick Brouwer. ... lees meer..

2126

'Groene zorg' en leesbevordering op de ABC-eilanden

Henk en Evelien van Dort bezochten de eilanden Aruba, Bonaire en Cura­çao, waar ze lezingen en work­shops gaven. Ze namen pakketten met kinder­boeken mee voor de plaatselijke scholen. ... lees meer..

1912

Computerclub KansPlus Gorssel krijgt laptops

Witteveen+Bos heeft vijf lap­tops geschonken aan de computer­club van KansPlus voor mensen met een verstan­delijke beperking in de Everdina­hof. McVelsen IT Solutions uit Gorssel heeft een nieuw besturings­systeem op de laptops gezet en deze verder geschi... lees meer..

1683

Speculaasactie van de Gorsselnarren geannuleerd

Carnavals­vereniging de Gorssel­narren heeft de eerder aange­kondigde speculaas­actie helaas moeten annuleren. Ze hebben een foute levering ontvangen waardoor de speculaas niet kan worden verkocht.  ... lees meer..

2026

Kerstdiner voor inwoners gemeente Lochem

Voor het vierde jaar op rij organiseert een groep vrijwilligers weer het Lochemse kerst­diner. Voor slechts € 3,- kan men aanschuiven in de hal van het gemeente­huis. Wie meehelpt kan zelfs gratis mee-eten ... lees meer..

1529

Met de SWL-bus op stap: kerstmarkt Vaassen

De bestemming van het maandelijkse uitstapje van Stichting Wel­zijn Lochem is deze keer de kerst­markt in Vaassen, in de middag en (begin van de) avond van vrijdag 7 decem­ber. Opgave  op vrijdag 30 novem­ber. ... lees meer..

2127

Raadsel Sinterklaas opgelost

Het Gorsselse Sinterklaas­comité haalt opgelucht adem. Het mysterie van alsmaar tv kijkende en neuriënde Sint is opgelost. Sint wil meedoen aan The Voice Senior, en de Gorsselse kinderen gaan hem daarbij helpen! ... lees meer..

3015

Werk in uitvoering: 30 km zone Hoofdstraat

De werkzaam­heden ten behoeve van het instellen van een 30 km zone in de Hoofd­straat leiden tot vragen. Staan die borden nou verkeerd, blijft dat zebra­pad onbegaan­baar? Gorssel.nl zocht het uit.  ... lees meer..

1678

Iet Looise kookt weer voor nieuwbouw tempel

Op 1 en 2 december kookt Iet Looise van Yaany Catering in Gorssel Thaise maal­tijden ten bate van de nieuwbouw van een boeddhis­tische tempel in Purmerend.  ... lees meer..

2699

Daverend feest van de Harmonie Gorssel-Eefde

De Harmonie Gorssel-Eefde bestaat in 2018 110 jaar en het orkest vierde dat gister­avond met een jubileumconcert in de Buiten­sociëteit in Zutphen. Gorssel.nl was er­bij en genoot van een prachtig concert. ... lees meer..

1925

Expositie Annemarie Hakvoort in het Tramstation

Gedurende de maand december is in het Tramstation in Gorssel een expo­sitie te zien van het werk van Annemarie Hakvoort. De Zutphense kunstenares schildert verstilde land­schappen in acryl- en olieverf. ... lees meer..

2148

Nieuwe leesclub

Houdt u van lezen en vindt u het leuk om daar met anderen over te praten? Bij vol­doende interesse komt er een nieuwe lees­club die gebruik maakt van de lees­wijzers van Senia. Maandag­ochtend is er een info-bijeenkomst. ... lees meer..

1808

Gemeente biedt zorgverzekering bij laag inkomen

De gemeente Lochem biedt samen met Salland Zorg­verzekeringen een zorg­verzekering aan voor inwoners van de gemeente Lochem met een laag inkomen. Over­stappen kan tot en met 31 december. ... lees meer..

2134

Veel belangstelling voor geschiedenisboek Gorssel

Er zijn al meer dan 500 exemplaren van het boek ‘Gorssel van Agrarische Gemeenschap tot Forensendorp’ besteld. De voor­verkoop loopt nog tot en met 25 november.  ... lees meer..

1704

Nog kaarten beschikbaar voor optreden Kozakkenkoor

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het concert van het Enschede’s Byzan­tijns Kozakken Koor op zaterdag 1 december in de kerk in Gorssel. Byzantijnse muziek: oer­oude zang van engelen. ... lees meer..

2116

Tijd en gelegenheid? Word vrijwilliger

De Vrijwilligerscentrale, onder­deel van SWL, brengt vraag en aanbod van vrijwilligers­vacatures bij elkaar. Er zijn momen­teel vacatures in Gorssel (bij Eerlijk! Genieten) en Epse. ... lees meer..

1811

Sinterklaascomité maakt zich zorgen om Sint

Sinterklaas is weer in het land en op 5 december komt hij naar Gorssel. Maar het Gorsselse Sinter­klaas­comité vraagt zich af of het wel goed zal gaan. Sint zit maar voor de tv, hij neuriet veel en lijkt het Grote Boek te vergeten. ... lees meer..

4372

Gorsselnarren verder met Prins Mats en Prinses Susanne

Mats Imming en Susanne Vroklage zijn het Prinsen­paar voor het komend carnavals­jaar van Carnavals­vereniging de Gorssel­narren. ... lees meer..

1395

Voordrachten sportverkiezing zijn weer mogelijk

Het is vanaf nu weer mogelijk om sporters, teams en vrij­willigers voor te dragen om te strijden voor de titels Sport­talent, Sport­vrouw, Sport­man, Jeugd­sport­ploeg, Sport­ploeg of Sport­­vrijwilliger van het jaar van de gemeente Lochem... lees meer..

2857

Huiskamer voor veteranen in Detmerskazerne

In de voormalige Detmers­kazerne in Eefde is een ontmoetings­centrum voor veteranen gevestigd, geleid door Gorssel­naar Serge van Dijk. Het ontmoeting­s­centrum (in huiskamer­sfeer) staat open voor alle veteranen. ... lees meer..

2033

110-jarige Harmonie geeft groots jubileumconcert

110 jaar geleden werd fanfare­korps ‘Looft den Heer’ opgericht, de huidige Muziek­vereniging ‘De Harmonie’, een bloeiende vereniging met meerdere orkesten. 24 november is er een groots jubileum­concert in de Hanzehof. lees meer..

3118

Fraaie dronebeelden van Zandgat en bossen Joppe

Robert Bruggeman stuurde ons prachtige opnames met een drone van de omgeving van het Zandgat bij Gorssel en de bossen bij Joppe. Klik snel en bekijk de beelden. ... lees meer..

1816

Informatiebijeenkomst waterkracht

Op initiatief van LochemEnergie wordt nabij de sluis in Eefde een waterkracht­turbine gebouwd. Inwoners van postcode­gebieden rond Eefde (waar­onder Gorssel) kunnen via water­certificaten deel­nemen in het project. ... lees meer..

2740

Nieuw Prinsenpaar Kakkersgat zaterdag ‘onthuld’

Naar goed gebruik begint het nieuwe carnavals­jaar op de elfde van de elfde. Omdat een goed feest daar natuurlijk bij hoort, vieren de Gorssel­narren het a.s. zaterdag. Dan wordt ook het nieuwe Prinsen­paar ‘onthuld’. ... lees meer..

2553

Gorssel mag weer huilen, op 7 september 2019

De organisatoren van Gorssel Huilt en IJsseljazz zijn eruit: zaterdag 7 september is er weer het smart­lappen­festival Gorssel Huilt. ... lees meer..

2267

Hoog water in de Joppelaan

Vanmorgen is tijdens het leggen van kabels aan de Joppe­laan, ter hoogte van de kruising met de Huzarenlaan, een water­leiding geraakt. Vervelend, maar het leverde mooie foto’s op!  ... lees meer..

2470

Ode aan ’t Wild goed bezocht (Foto's)

Ondanks dat het weer wat tegenzit was het een geslaagde dag voor de vele bezoekers van Ode aan ’t Wild. Ze genoten van de BBQ-wedstrijd, van de veel kraampjes met (gratis) lekkere wildhapjes, en van een lekker Duits Weissenbiertje in de Bierstube. Bekijk het uitgebreide foto... lees meer..

2345

Reünie Harmonie Gorssel-Eefde

Zaterdag hield muziek­vereniging De Harmonie een reünie ter gelegen­heid van het 110-jarig bestaan. Natuurlijk werd er veel muziek gemaakt en werden herinneringen opgehaald. Ook was er een foto­tentoon­stelling en een buffet. ... lees meer..

2195

Koken voor nieuwbouw Thaise tempel in Purmerend

Op 18 november en 1 en 2 december kookt Iet Looise van Yaany­ Catering Thaise maaltijden ten bate van de nieuwbouw van een boeddhistische tempel in Pur­merend. ... lees meer..


2504

Ode aan ’t Wild in Gorssel op zondag 11 november

Gorsselse winkeliers en horeca organiseren zondag Ode aan het Wild. Er zijn kraampjes en een grote Duitse Bierstube, wildhapjes, live­muziek, jacht­hoorn­blazers en kinder­activiteiten. Ook is er de finale van een landelijke BBQ-wedstrijd. ... lees meer..

1894

LTC Gorssel warmt zich op voor hét wintertennistoernooi

Skiën, schaatsen of sneeuw scheppen? LTC Gorssel kleedt zich van 2 tot 6 januari warm aan voor het Winter Marke­paal­toernooi. De toernooi­commissie nodigt winter­harde tennissers uit de hele regio uit voor het eerste toernooi van 2019. De inschrijving is ges... lees meer..

3141

Bosrestaurant getroffen door brand

Het Bosrestaurant Joppe is dinsdag­ochtend 6 november getroffen door brand. De schade is aanzienlijk en het restaurant zal geruime tijd gesloten zijn. ... lees meer..

3434

Galerie Stijl in Eefde

In het gebouw net over het spoor in Eefde waar tot 2017 galerie BGO132 was gevestigd is opnieuw een expositie­ruimte: Galerie Stijl. Tot en met aanstaande zondag is er een openings­tentoon­stelling die gratis is te bezoeken. ... lees meer..

2596

Zutphen gaat niet verder met biomassacentrale

Het plan voor een experimentele biomassa­centrale bij de voormalige vuilstort Fort de Pol is van de baan. De gemeente Zutphen was erg enthousiast voor het plan uit 2014 hiervoor, waar ook veel kritiek op was. Er zijn nu andere plannen voor het terrein. ... lees meer..

1882

Kerk vraagt spullen voor de jaarlijkse wintermarkt

De Protestantse Kerk Gorssel-Epse houdt op 15 december weer de jaarlijkse winter­markt in kerstsfeer in de kerk in Gorssel. Er kunnen al spullen worden gebracht of op verzoek worden op­gehaald. ... lees meer..

4778

Nieuw in Gorssel: Care for Hair by Christel

Gorssel is weer een ondernemer rijker: Christel Hartelman is Kapsalon Care for Hair by Christel gestart. Deze trendy dames- en heren­kapsalon is gevestigd aan de Kwekerij­weg in het pand van restaurant Bij Jansen & Jansen. ... lees meer..

1661

Cabaretavond in ’t Trefpunt smaakt naar meer

Gisteravond was er voor de eerste keer in de foyer van ’t Trefpunt een cabaret­voorstelling, met buffet vooraf. Een geslaagd initiatief, want het publiek wilde graag een vervolg. ... lees meer..

1884

Leden ‘Het Koerhuis’ exposeren in Trefpunt

De kunst in de hal van ’t Trefpunt is weer vernieuwd. Dit keer is gekozen voor werk van de Gorsselse teken- en schilder­­club ‘Het Koerhuis’ en een tiental leden daarvan hielp met het ophangen van hun schilderijen. ... lees meer..

4476

Fotoalbum sloop panden Jacq Shoes en Berghuis

De winkelpanden van Jacq Shoes en Berghuis zijn niet meer .... De Poorte Joppe heeft snel en goed werk geleverd met de sloop ervan. Kaal is het wel, en het is nog wachten op de definitieve nieuw­bouw­plannen. Janny Schiphorst maakte voor Gorssel.nl een foto­versl... lees meer..

1926

Gorssel en Laren in de prijzen als schoonste winkelgebied

De kernen Gorssel en Laren hebben gezamen­lijk de 3e prijs gewonnen in de race om het schoonste winkel­gebied voor kleine gemeentes in Nederland. In totaal deden er 123 gemeenten mee, waarvan 45 in de categorie kleine gemeenten. ... lees meer..

1561

Dankdag 2018: Voedselbank Zutphen

Ter gelegenheid van de Dank­­dag voor Gewas en Arbeid 2018 houdt de Protestantse Kerk Gorssel/Epse op 10 november een inzameling voor de Voedselbank. Een mooie invulling van het begrip ‘Dankdag voor Gewas en Arbeid’. ... lees meer..

2046

Op herhaling: BIJeen in de Enk

Vanaf woensdag 31 oktober kunnen lief­hebbers van korf­vlechten hun hart weer op­halen aan bijen, stro, gezellig­heid en koeien aan de Eekweg 4 in Gorssel. Er gaat een nieuwe cursus van start. ... lees meer..

1850

Museum STAAL klaar voor de winterrust

Na de eerste drukke zomer is het Staring museum in Almen toe aan een rustige winter. Het museum is dan drie dagen per week open met de tentoon­stelling ‘Winterrust’. ... lees meer..

2197

‘De Buurt leest voor’ zoekt voorlezers

‘De Buurt leest voor’ is een voorlees­project van de bibliotheek in Gorssel. De bieb zoekt nieuwe voor­lezers voor kinderdag­verblijven in Eefde en Gorssel. ... lees meer..

2179

Muziek bij Emile van der Peet in de keuken

Tenor en saxofonist Emile van der Peet organiseert in zijn keuken aan de Voo­rende 5 in Gorssel klein­schalige concerten. Het eerst­volgende concert is op 18 november. ... lees meer..

2648

Presentatie boek over de historie van Gorssel

De Historische Vereniging de Elf Marken presenteert op 30 november het boek ‘Gorssel van Agrarische Gemeenschap tot Forensen­dorp’. Op 3 november is er een open dag in het Tram­station met informatie over het boek.  ... lees meer..

1984

WTC Gorssel organiseert de 32e Heideveldtoertocht

Mountainbikers en cyclo­crossers kunnen zondag 4 november weer hun hart ophalen tijdens de 32e Heide­veld­toertocht. De route is dit jaar geheel herzien en gaat over paadjes en land­goederen die normaal niet toegankelijk zijn. ... lees meer..

Resultaten 1 - 75 van 391