Maart 2018

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

2738

Bewoners Dorrewold blij met aanleg nieuw plantsoen

Vanwege gemeentelijke bezuinigingen dreigde het grote middenplantsoen aan de Dorrewold omgevormd te worden naar een kaal gazon. Bewoners kwamen in actie en nu wordt een nieuw, onderhoudsarm plantsoen ingericht.  ... lees meer..

1986

Laat de fakkels maar komen ...

Na een dag hard werken door de brengers van snoeihout, scouts, Rick van Loonbedrijf Boschloo en De Hoek ligt er aan de Dommerholtsweg een prachtige Paasboake. Op eerste paasdag mogen de kinderen de berg met hun fakkels aansteken en kan ... ... lees meer..

2274

Gorssel in gesprek over de voorzieningen

Maandagavond 26 maart ontmoetten bijna 300 Gorsselnaren elkaar in de kerk in Gorssel. Het onderwerp was: de toekomst van de voorzieningen voor ontmoeting, onderwijs, sport, cultuur. Een verslag. ... lees meer..

1861

Samen klussen in De Boskoele

Op zaterdag 7 april organiseert zwembad De Boskoele in Gorssel de jaarlijkse klusdag. Tussen 9.30 uur en 14.00 uur gaan vrijwilligers in de weer om de laatste hand te leggen aan het zwembad(terrein) voor het nieuwe seizoen. ... lees meer..

2809

Kunst in hal Trefpunt Gorssel vernieuwd

Kortgeleden werden de schilderijen in de hal van ’t Trefpunt vervangen door werk van een andere kunstenaar. De komende maanden hangen er schilderijen van lokale kunstenares Boukelien Brinkman. ... lees meer..

2378

Expositie Rie de Balbian Verster in het Tramstation

Van dinsdag 3 april tot en met dinsdag 1 mei worden in het Tramstation in Gorssel schilderijen van Rie de Balbian Verster tentoongesteld. Jan Frans en Els de Hartog, nazaten van de kunstenares, zijn te gast bij het GKKCafé.  ... lees meer..

2283

Volop te doen in Gorssel met komend paasweekend

Voor wie dat wil worden het drukke paasdagen: drie dagen kunst kijken, eieren gooien, fakkeloptocht en paasvuur met live optreden van NODOX, beurs voor verzamelaars en paasbrunch. En zaterdag kan nog snoeihout worden gebracht. ... lees meer..

3797

Gorssel toont grote betrokkenheid bij voorzieningen

De informatieavond over de maatschappelijke voorzieningen leverde gisteravond een tot het balkon gevulde kerk op. Bijna 300 dorpsbewoners toonden hun belangstelling, discussieerden in groepen, gaven hun mening. Gorssel, een dorp uit duizenden. ... lees meer..

2564

‘Sterk werk in de kerk’ tijdens paasweekend

Wellicht heeft u al ergens de flyer zien liggen van de expositie ‘Sterk werk in de kerk’. Deze driedaagse expositie is georganiseerd door Gorsselse kunstenaars Agnes Oolthuis en Dorien Plaat. De tentoonstelling biedt prachtig uiteenlopend werk van goede kunstenaars. ... lees meer..

1783

Gorssel ‘schoner’ door kinderen Villa Veldhof

Gisteren was het weer Landelijke Opschoondag. Hieraan doen steeds meer jongeren mee. De kinderen van BSO Villa Veldhof in Gorssel gaven hun eigen invulling aan dit ‘schone doel'. ... lees meer..

1848

Informatieavond bouw schakelstation in Loetje Gorssel

De bouw van het schakelstation aan de Groeneweg gaat in april van start. Op 28 maart is er een informatieavond in Loetje Gorssel. ... lees meer..

2111

Opruiming bij Eerlijk! genieten

Nu de lente in aantocht is, wordt het tijd dat de winterartikelen, zoals sjaals en kaarsen, plaatsmaken voor frisse nieuwe cadeau-artikelen. Aantrekkelijke kortingen bij Eerlijk! genieten dus. ... lees meer..

2365

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018

De definitieve uitslag van de gemeente-raadsverkiezingen 2018 van de gemeente Lochem is bekendgemaakt tijdens de zitting van het Centraal Stembureau.  De Gorsselse Linda Sanders komt met voorkeurstemmen in de raad (Groen Links). ... lees meer..

3548

Bewegen voor ouderen in 't Trefpunt

Margriet Timmer geeft al jarenlang bewegingsles aan ouderen. Bewegen maakt botten en spieren sterker en houdt je langer fit, gezond en zelfredzaam. ... lees meer..

2009

Dorpsplan (4): zorg, welzijn en gezondheid in Gorssel

In het vierde deel van de serie rond de bevindingen van de Kerngroep DOP staan zorg, welzijn en gezondheid in Gorssel centraal. Er zijn door Gorsselnaren veel ideeën en verbeterpunten aangedragen. ... lees meer..

2451

Te huur: Haerkamp 34

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning (55+) aan de Haerkamp 34. ... lees meer..

2341

Gemeentebelangen blijft grootste partij in de raad

De huidige coalitie van CDA, Gemeentebelangen en D66 heeft haar meerderheid in de Lochemse raad verloren. Gemeentebelangen won een zetel. 56% van de inwoners stemden voor bij het referendum. ... lees meer..

3557

Glasvezel in het buitengebied: waar kunt u uit kiezen?

In het buitengebied is de digitale bereikbaarheid vaak slecht. Glasvezel biedt dan een oplossing. Er zijn twee partijen die een aanbieding doen: als voldoende inwoners zich aanmelden zal een daarvan het netwerk gaan aanleggen. ... lees meer..

2612

Te huur: Acaciaplein 31

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan het Acaciaplein 31. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. ... lees meer..

2005

De Harmonie en Politiekapel zorgden voor mooie avond

Afgelopen zaterdagavond was er, ondanks de kou, een hartverwarmende muzikale avond van Muziekvereniging de Harmonie en de Politiekapel. ... lees meer..

2024

Prachtig concert van Wayenberg en Oei in Eefde

De verwachtingen waren hooggespannen, want hoe vaak horen we Daniël Wayenberg (88) in onze eigen omgeving? En dan ook nog tijdens een optreden samen met de 22-jarige Martin Oei? Het publiek genoot van een prachtig concert vanmorgen in Eefde. ... lees meer..

1820

Lesprogramma voor overgewicht bij Corpus State

Fysiotherapie de Boer & de Jonge en Diëtiste Rosella Berghuis starten een speciaal lesprogramma Slank & Fit voor mensen die last hebben van overgewicht. Het is een laagdrempelig programma met intensieve begeleiding, waarbij plezier, voeding en bewegen centraal s... lees meer..

3177

Dorpsplan (3): voorzieningen in Gorssel

In het derde deel van de serie rond de bevindingen van de kerngroep DOP komt de toekomst van de voorzieningen in Gorssel aan de orde. De Dorpsraad nodigt alle inwoners uit voor een extra dorpsavond op 26 maart a.s.  ... lees meer..

1999

Nog twee weken om aan te melden voor Gorssel Huilt

Op zaterdag 8 september a.s. gaan de deelnemers weer de strijd aan voor de titel ‘Smartlap Koning(in) van Gorssel’. Interesse? 31 maart sluit de inschrijving. ... lees meer..

2331

‘Actie op Aruba’, nieuw boek van Evelien van Dort

Kinderboekenauteur Evelien van Dort uit Gorssel schreef een nieuw boek: ‘Actie op Aruba’. In het boek staan vriendschap, cultuur en de multiculturele samenleving op Aruba centraal. ... lees meer..

2052

Voordelige Demo Dagen bij Studio IJsseldijk

Louis Gerrits en Mariske Hekkenberg runnen een professionele studio waar regelmatig bekende artiesten voor opnames komen. Zij willen ook graag wat voor de regio betekenen en daarom komen er voordelige Demo Dagen voor kids, volwassenen en koren. ... lees meer..

2191

Yoga- en pilatesstudio Yoin breidt lesaanbod uit

Bij Yoin kun je binnenkort ook terecht voor Pilates Flow en Kinderyoga. Deze nieuwe lessen zullen worden gegeven door Carmen, het nieuwste lid van het team van Ellen de Vries. ... lees meer..

3155

Te huur: Rietdekkerweg 47

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement (tweede verdieping) aan de Rietdekkerweg 47. ... lees meer..

2055

NLdoet bij de scouting

Afgelopen zaterdag is er tijdens de landelijke actie NLdoet hard gewerkt bij de twee scoutinggroepen. De beide terreinen aan de Kwekerijweg zijn weer klaar voor het nieuwe seizoen. ... lees meer..

2873

Nieuw in Gorssel: ‘Homeopathie aan huis’

Harm Bloemers, klassiek homeopaat, heeft zich begin dit jaar in Gorssel gevestigd met zijn praktijk ‘Homeopathie aan huis’. Harm Bloemers bezoekt mensen die daar een voorkeur voor hebben thuis voor een consult. ... lees meer..

2679

Permanente Make-Up en nagelbehandeling in Gorssel

Sinds 1 maart biedt Monika Groenenberg in Gorssel Permanente Make-up- en nagelbehandelingen. Haar salon is gevestigd in het pand van Schoonheidssalon Marianne Groenenberg aan de Molenweg 51 in Gorssel. ... lees meer..

3633

Dorpsplan (2): het is goed wonen in Gorssel

In dit tweede deel van de serie rond de bevindingen van de kerngroep DOP komt het thema ‘Wonen en leven in Gorssel’ aan de orde. “Het is goed wonen in Gorssel.” ... lees meer..

2810

Nieuwe dienstregeling bus 81: vervolg

De nieuwe dienstregeling van buslijn 81 (Zutphen-Deventer v.v.) blijft de gemoederen bezighouden. De aansluiting op de treinen is duidelijk verslechterd en de bus is regelmatig vertraagd. Wat is de huidige stand van zaken? ... lees meer..

1923

No Romeo’s treedt op in Deventer Ziekenhuis

Zaterdagmiddag 17 maart geeft Vocal Group No Romeo's een bezoekuurconcert in de centrale hal van het Deventer Ziekenhuis voor patiënten en hun bezoekers. “Muziek kan troost bieden, maar ook zorgen voor de nodige afleiding”. ... lees meer..

4025

College moet actiever zijn in dossier Lelystad Airport

Tijdens de politieke avond van vanavond wordt een breed gesteunde motie ingediend die het college van de gemeente Lochem opdraagt zich actiever op te stellen in het dossier Lelystad Airport.  ... lees meer..

3571

Swits in een vernieuwd en ruimer jasje

Lonneke Schaafsma van Swits in Gorssel heeft haar winkel uitgebreid met het naastgelegen hoekpand van Thuis bij Kien. Hierdoor ontstond ook ruimte voor telecomwinkel Telego. De officiële opening van beide zaken is op 9 maart. ... lees meer..

2661

Gorssel en de raadsverkiezingen 2018

Op 21 maart 2018 zijn er verkiezingen voor een nieuwe Lochemse gemeenteraad. In Lochem doen zeven partijen mee. Gorssel.nl zet de opvattingen van de partijen over specifiek voor Gorssel belangrijke kernpunten op een rij. ... lees meer..

2481

Kwispelend naar ‘De Vriendschap’

Hondensportvereniging ‘De Vriendschap’ in Epse biedt verschillende cursussen voor puppy’s en oudere honden. Op 19 maart beginnen de voorjaarscursussen achter De Rozentuin in Epse. ... lees meer..

2913

Dorpsplan (1): natuur en dorps karakter

De komende weken belicht Gorssel.nl de bevindingen van de kerngroep DorpsOntwikkelingsPlan. In afleveringen wordt per thema aangegeven wat Gorsselnaren zoal bezighoudt. In deel 1: behoud van natuur en het dorpse karakter van Gorssel. ... lees meer..

2172

Workshop Ademen bij SH Studio

Op 13 maart geeft Sandra Hellendoorn, gecertificeerd yogadocente, in haar studio aan de Beukenlaan 37 een workshop Ademen. Een gezonde ademhaling helpt bij slaapproblemen, pijn door spanning en vermoeidheid. ... lees meer..

Resultaten 1 - 40 van 40