Archief per maand

Maart 2018

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
2664

Bewoners Dorrewold blij met aanleg nieuw plantsoen

Vanwege gemeentelijke bezuinigingen dreigde het grote middenplantsoen aan de Dorrewold omgevormd te worden naar een kaal gazon. Bewoners kwamen in actie en nu wordt een nieuw, onderhoudsarm plantsoen ... lees meer..

1921

Laat de fakkels maar komen ...

Na een dag hard werken door de brengers van snoeihout, scouts, Rick van Loonbedrijf Boschloo en De Hoek ligt er aan de Dommerholtsweg een prachtige Paasboake. Op eerste paasdag mogen de kinderen de be... lees meer..

2188

Gorssel in gesprek over de voorzieningen

Maandagavond 26 maart ontmoetten bijna 300 Gorsselnaren elkaar in de kerk in Gorssel. Het onderwerp was: de toekomst van de voorzieningen voor ontmoeting, onderwijs, sport, cultuur. Een verslag. Ma... lees meer..

1785

Samen klussen in De Boskoele

Op zaterdag 7 april organiseert zwembad De Boskoele in Gorssel de jaarlijkse klusdag. Tussen 9.30 uur en 14.00 uur gaan vrijwilligers in de weer om de laatste hand te leggen aan het zwembad(terre... lees meer..

2682

Kunst in hal Trefpunt Gorssel vernieuwd

Kortgeleden werden de schilderijen in de hal van ’t Trefpunt vervangen door werk van een andere kunstenaar. De komende maanden hangen er schilderijen van lokale kunstenares Boukelien Brinkman. Kort... lees meer..

2216

Expositie Rie de Balbian Verster in het Tramstation

Van dinsdag 3 april tot en met dinsdag 1 mei worden in het Tramstation in Gorssel schilderijen van Rie de Balbian Verster tentoongesteld. Jan Frans en Els de Hartog, nazaten van de kunstenares, zijn t... lees meer..

2177

Volop te doen in Gorssel met komend paasweekend

Voor wie dat wil worden het drukke paasdagen: drie dagen kunst kijken, eieren gooien, fakkeloptocht en paasvuur met live optreden van NODOX, beurs voor verzamelaars en paasbrunch. En zaterdag kan nog ... lees meer..

3575

Gorssel toont grote betrokkenheid bij voorzieningen

De informatieavond over de maatschappelijke voorzieningen leverde gisteravond een tot het balkon gevulde kerk op. Bijna 300 dorpsbewoners toonden hun belangstelling, discussieerden in groepen, gaven h... lees meer..

2458

‘Sterk werk in de kerk’ tijdens paasweekend

Wellicht heeft u al ergens de flyer zien liggen van de expositie ‘Sterk werk in de kerk’. Deze driedaagse expositie is georganiseerd door Gorsselse kunstenaars Agnes Oolthuis en Dorien Plaat. De tento... lees meer..

1712

Gorssel ‘schoner’ door kinderen Villa Veldhof

Gisteren was het weer Landelijke Opschoondag. Hieraan doen steeds meer jongeren mee. De kinderen van BSO Villa Veldhof in Gorssel gaven hun eigen invulling aan dit ‘schone doel'. Op 24 maart 2018 w... lees meer..

1788

Informatieavond bouw schakelstation in Loetje Gorssel

De bouw van het schakelstation aan de Groeneweg gaat in april van start. Op 28 maart is er een informatieavond in Loetje Gorssel. Netbeheerder Liander bouwt een schakelstation aan de Groeneweg in G... lees meer..

2044

Opruiming bij Eerlijk! genieten

Nu de lente in aantocht is, wordt het tijd dat de winterartikelen, zoals sjaals en kaarsen, plaatsmaken voor frisse nieuwe cadeau-artikelen. Aantrekkelijke kortingen bij Eerlijk! genieten dus. Nu d... lees meer..

2276

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018

De definitieve uitslag van de gemeente-raadsverkiezingen 2018 van de gemeente Lochem is bekendgemaakt tijdens de zitting van het Centraal Stembureau.  De Gorsselse Linda Sanders komt met voorkeur... lees meer..

3176

Bewegen voor ouderen in 't Trefpunt

Margriet Timmer geeft al jarenlang bewegingsles aan ouderen. Bewegen maakt botten en spieren sterker en houdt je langer fit, gezond en zelfredzaam. Margriet Timmer geeft al jarenlang bewegingsles a... lees meer..

1927

Dorpsplan (4): zorg, welzijn en gezondheid in Gorssel

In het vierde deel van de serie rond de bevindingen van de Kerngroep DOP staan zorg, welzijn en gezondheid in Gorssel centraal. Er zijn door Gorsselnaren veel ideeën en verbeterpunten aangedragen. ... lees meer..

2324

Te huur: Haerkamp 34

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning (55+) aan de Haerkamp 34. IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woni... lees meer..

2260

Gemeentebelangen blijft grootste partij in de raad

De huidige coalitie van CDA, Gemeentebelangen en D66 heeft haar meerderheid in de Lochemse raad verloren. Gemeentebelangen won een zetel. 56% van de inwoners stemden voor bij het referendum. De hui... lees meer..

3503

Glasvezel in het buitengebied: waar kunt u uit kiezen?

In het buitengebied is de digitale bereikbaarheid vaak slecht. Glasvezel biedt dan een oplossing. Er zijn twee partijen die een aanbieding doen: als voldoende inwoners zich aanmelden zal een daarvan h... lees meer..

2534

Te huur: Acaciaplein 31

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan het Acaciaplein 31. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. IJsseldal... lees meer..

1934

De Harmonie en Politiekapel zorgden voor mooie avond

Afgelopen zaterdagavond was er, ondanks de kou, een hartverwarmende muzikale avond van Muziekvereniging de Harmonie en de Politiekapel. Afgelopen zaterdagavond was er, ondanks de kou, een hartverwa... lees meer..

1961

Prachtig concert van Wayenberg en Oei in Eefde

De verwachtingen waren hooggespannen, want hoe vaak horen we Daniël Wayenberg (88) in onze eigen omgeving? En dan ook nog tijdens een optreden samen met de 22-jarige Martin Oei? Het publiek genoot van... lees meer..

1745

Lesprogramma voor overgewicht bij Corpus State

Fysiotherapie de Boer & de Jonge en Diëtiste Rosella Berghuis starten een speciaal lesprogramma Slank & Fit voor mensen die last hebben van overgewicht. Het is een laagdrempelig programma met ... lees meer..

3101

Dorpsplan (3): voorzieningen in Gorssel

In het derde deel van de serie rond de bevindingen van de kerngroep DOP komt de toekomst van de voorzieningen in Gorssel aan de orde. De Dorpsraad nodigt alle inwoners uit voor een extra dorpsavond op... lees meer..

1941

Nog twee weken om aan te melden voor Gorssel Huilt

Op zaterdag 8 september a.s. gaan de deelnemers weer de strijd aan voor de titel ‘Smartlap Koning(in) van Gorssel’. Interesse? 31 maart sluit de inschrijving. Op zaterdag 8 september a.s. gaan de... lees meer..

2279

‘Actie op Aruba’, nieuw boek van Evelien van Dort

Kinderboekenauteur Evelien van Dort uit Gorssel schreef een nieuw boek: ‘Actie op Aruba’. In het boek staan vriendschap, cultuur en de multiculturele samenleving op Aruba centraal. Kinderboekenaute... lees meer..

1980

Voordelige Demo Dagen bij Studio IJsseldijk

Louis Gerrits en Mariske Hekkenberg runnen een professionele studio waar regelmatig bekende artiesten voor opnames komen. Zij willen ook graag wat voor de regio betekenen en daarom komen er voordelige... lees meer..

2117

Yoga- en pilatesstudio Yoin breidt lesaanbod uit

Bij Yoin kun je binnenkort ook terecht voor Pilates Flow en Kinderyoga. Deze nieuwe lessen zullen worden gegeven door Carmen, het nieuwste lid van het team van Ellen de Vries. Bij Yoin kun je binne... lees meer..

3076

Te huur: Rietdekkerweg 47

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement (tweede verdieping) aan de Rietdekkerweg 47. IJsseldal Wonen biedt in de k... lees meer..

1959

NLdoet bij de scouting

Afgelopen zaterdag is er tijdens de landelijke actie NLdoet hard gewerkt bij de twee scoutinggroepen. De beide terreinen aan de Kwekerijweg zijn weer klaar voor het nieuwe seizoen. Zaterdag 10 maar... lees meer..

2662

Nieuw in Gorssel: ‘Homeopathie aan huis’

Harm Bloemers, klassiek homeopaat, heeft zich begin dit jaar in Gorssel gevestigd met zijn praktijk ‘Homeopathie aan huis’. Harm Bloemers bezoekt mensen die daar een voorkeur voor hebben thuis voor ee... lees meer..

2604

Permanente Make-Up en nagelbehandeling in Gorssel

Sinds 1 maart biedt Monika Groenenberg in Gorssel Permanente Make-up- en nagelbehandelingen. Haar salon is gevestigd in het pand van Schoonheidssalon Marianne Groenenberg aan de Molenweg 51 in Gorssel... lees meer..

3509

Dorpsplan (2): het is goed wonen in Gorssel

In dit tweede deel van de serie rond de bevindingen van de kerngroep DOP komt het thema ‘Wonen en leven in Gorssel’ aan de orde. “Het is goed wonen in Gorssel.” In dit tweede deel van de serie rond... lees meer..

2719

Nieuwe dienstregeling bus 81: vervolg

De nieuwe dienstregeling van buslijn 81 (Zutphen-Deventer v.v.) blijft de gemoederen bezighouden. De aansluiting op de treinen is duidelijk verslechterd en de bus is regelmatig vertraagd. Wat is de hu... lees meer..

1850

No Romeo’s treedt op in Deventer Ziekenhuis

Zaterdagmiddag 17 maart geeft Vocal Group No Romeo's een bezoekuurconcert in de centrale hal van het Deventer Ziekenhuis voor patiënten en hun bezoekers. “Muziek kan troost bieden, maar ook zorgen voo... lees meer..

3922

College moet actiever zijn in dossier Lelystad Airport

Tijdens de politieke avond van vanavond wordt een breed gesteunde motie ingediend die het college van de gemeente Lochem opdraagt zich actiever op te stellen in het dossier Lelystad Airport.  ... lees meer..

3445

Swits in een vernieuwd en ruimer jasje

Lonneke Schaafsma van Swits in Gorssel heeft haar winkel uitgebreid met het naastgelegen hoekpand van Thuis bij Kien. Hierdoor ontstond ook ruimte voor telecomwinkel Telego. De officiële opening van b... lees meer..

2604

Gorssel en de raadsverkiezingen 2018

Op 21 maart 2018 zijn er verkiezingen voor een nieuwe Lochemse gemeenteraad. In Lochem doen zeven partijen mee. Gorssel.nl zet de opvattingen van de partijen over specifiek voor Gorssel belangrijke ke... lees meer..

2292

Kwispelend naar ‘De Vriendschap’

Hondensportvereniging ‘De Vriendschap’ in Epse biedt verschillende cursussen voor puppy’s en oudere honden. Op 19 maart beginnen de voorjaarscursussen achter De Rozentuin in Epse. Hondensportvereni... lees meer..

2827

Dorpsplan (1): natuur en dorps karakter

De komende weken belicht Gorssel.nl de bevindingen van de kerngroep DorpsOntwikkelingsPlan. In afleveringen wordt per thema aangegeven wat Gorsselnaren zoal bezighoudt. In deel 1: behoud van natu... lees meer..

2103

Workshop Ademen bij SH Studio

Op 13 maart geeft Sandra Hellendoorn, gecertificeerd yogadocente, in haar studio aan de Beukenlaan 37 een workshop Ademen. Een gezonde ademhaling helpt bij slaapproblemen, pijn door spanning en vermoe... lees meer..

Resultaten 1 - 40 van 40