Archief per maand

April 2018

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
4418

Veranderingen in de Hoofdstraat

Twee winkelpanden aan de Hoofdstraat zijn sinds enige tijd in andere handen en zullen worden gesloopt. In de nieuwbouwplannen voor de panden is wel weer in ruimte voor winkels voorzien. Hoe die worden... lees meer..

2829

Geweldige Koningsdag 2018 in Gorssel

Het was een mooie Koningsdag in Gorssel, met goed weer en massaal toegestroomde bezoekers op de Roskamweide. Geniet nog even na met het verslag en foto’s van de Oranje Vereniging. Met nauwelijks wi... lees meer..

2227

Zwembad de Boskoele open vanaf 5 mei

Op 19 en 20 april was er vanwege het warme weer al een voorproefje in De Boskoele en dat smaakte naar meer. De baden van Gorssel en Almen gaan zaterdag 5 mei officieel open voor het nieuwe seizoen.&nb... lees meer..

2366

Dorpsplan (7): Toerisme, recreatie en cultuur

In het zevende deel van de serie rond de thema's van het nieuwe Dorpsplan  belicht de Kerngroep DOP het thema ‘toerisme, recreatie en cultuur’. Tijdens de dorpsbijeenkomst in De Borkel op... lees meer..

1760

Bootcamp voor 55+’ers in ‘t Trefpunt

Iedere donderdagmorgen is een groep 55+’ers in ’t Trefpunt lekker aan het sporten, onder leiding van Ed van Orden, voormalig CIOS-docent. Het sporten gaat ‘spelenderwijs’ en er is plaats voor meer led... lees meer..

2323

Lintje voor Gorsselnaar Johan Wolters

Vandaag ontvingen zeven inwoners van de gemeente Lochem een Koninklijke onderscheiding, waaronder Johan Wolters uit Gorssel. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op donderdag 26 apr... lees meer..

2407

Te huur: Ruiterweg 15

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning voor 55+’ers aan de Ruiterweg 15. IJsseldal Wonen biedt in de kern Gors... lees meer..

1730

Spieren voor Spieren Rally 2018: inschrijving geopend

Rotary Gorssel organiseert voor de vierde maal de Spieren voor Spieren Rally. Zaterdag 2 juni a.s. zullen de deelnemers dit maal de IJssel overgaan naar de Veluwe. Rotary Gorssel organiseert voor d... lees meer..

2173

Het belooft weer een gezellige Koningsdag te worden

De Roskamweide is weer het middelpunt van de festiviteiten van Koningsdag, die de Oranje Vereniging Gorssel voor jong en oud aanbiedt. Er is dit jaar zelfs een Fotocabine, waar men zich alleen, in gro... lees meer..

1812

Verkeersbesluit snelheidsproef N348 ter inzage

Zoals bekend wil de provincie Gelderland een proef met snelheidsverlaging uitvoeren op de N348 tussen Eefde en Gorssel. Daarvoor is een verkeersbesluit nodig, dat nu ter inzage ligt. De provincie G... lees meer..

2854

Te huur: Vinkenstraat 12

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Vinkenstraat 12. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. IJsseldal... lees meer..

1469

Formatie bijna afgerond, formateur tevreden

Formateur Jan Bart Wilschut bracht vanavond tussentijds verslag uit van de formatiebesprekingen tussen beoogd colatiepartners Gemeentebelangen, VVD en GroenLinks.De namen van de kandidaat-wethouders z... lees meer..

1280

Belanghebbenden controleren peil schakelstation

Zoals onlangs gemeld is netbeheerder Liander begonnen met de bouw van een schakelstation aan de Groeneweg in Gorssel. Vanmorgen kregen belanghebbenden de gelegenheid de maat- en hoogtevoering te contr... lees meer..

1474

Scouting IJsselgroep viert Sint Jorisdag

Zaterdag 21 april vierde Scouting IJsselgroep Sint Jorisdag. Deze dag staat in het teken van Sint Joris, een dappere ridder die een verschrikkelijke draak versloeg en de scouts brengen dan een bezoek ... lees meer..

1521

Fairtrade Week bij Eerlijk!Genieten

Van 5 tot en met 13 mei 2018 is het Wereld Fairtrade Week. Het internationale thema dit jaar is: ‘Stand4fairness’. Ook Eerlijk!Genieten in Gorssel doet mee met speciale acties. Van 5 tot en me... lees meer..

1660

Nieuwe serie ‘Kunst beleven en ontmoeten’

Na het succes van vorig jaar komen er weer vier lunches ‘Kunst beleven en ontmoeten’ in de Zorgtuin, bestemd voor senioren en mantelzorgers. Een deelnemer: “Ik knap er helemaal van op”. Op 16 mei is d... lees meer..

2543

Dorpsplan Gorssel (6): landschap en natuur

In eerdere delen van het verslag van de dorpsbijeenkomst van 20 februari jl. ging het over dorps karakter, wonen en leven, voorzieningen, zorg en verkeer. Nu gaat het over landschap en natuur.  ... lees meer..

3017

Wielerclub nodigt geïnteresseerden uit

‘Fiets mee met de WTC’ dat is het motto waarmee de WielerToerClub Gorssel geïnteres­seerden uitnodigt om op 29 april en 13 mei mee te fietsen met de zondagse clubronde. De meefietsdagen zijn een g... lees meer..

2279

De Boskoele donderdag 19 en vrijdag 20 april open

Zwembad De Boskoele opent a.s. donderdag 19 en vrijdag 20 april van 12.00-18.00 uur haar deuren voor een voorproefje op de zomer. Officieel gaat het zwembad open op 5 mei. Zwembad De Boskoele opent... lees meer..

1602

Museum STAAL vanaf 1 juli geopend

Vlak voor de officiële opening in december 2017 werd museum STAAL in Almen getroffen door brandstichting. De opening kon niet doorgaan en de schade was groot. De nieuwe officiële opening staat nu gepl... lees meer..

2822

Deventerweg Gorssel-Epse komend weekend afgesloten

De N348 tussen Gorssel-noord en Epse is het komende weekeinde afgesloten voor auto’s in verband met het aanbrengen van een nieuwe deklaag van het asfalt. De stremming is van vrijdag 20 april 20.00 uur... lees meer..

1828

Scouting 'Kompasnaald' naar landelijke wedstrijden

De scouts van de Gorsselse Scoutinggroep ‘Kompasnaald’ hebben in het afgelopen weekeinde de Scoutingwedstrijden van de Graafschap gewonnen. Daarom mogen ze met Pinksteren meedoen aan de Landelijke Sco... lees meer..

2206

Veer Gorssel-Wilp vanaf 22 april weer in de vaart

Het Dommerholtsveer is vanaf zondag 22 april weer in de vaart. Voetgangers en fietsers kunnen dan dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur de IJssel oversteken naar een mooi wandel- en fietsgebied en Museumca... lees meer..

2255

Dorpsplan (5): verkeer en mobiliteit in Gorssel

In eerdere delen van het verslag van de dorpsbijeenkomst op 20 februari jl. ging het over ‘natuur en dorps karakter’, ‘wonen en leven’, ‘voorzieningen’ en ‘zorg’. Nu een verslag van het thema ‘verkeer... lees meer..

2748

Gedichten van Mark van Essen in poëziebundel

Gorsselnaar Mark van Essen hoorde bij de genomineerden voor de poëziewedstrijd ‘Het andere gedicht’. Twee van zijn gedichten zijn opgenomen in de bundel ‘Waar ik Weg Waai’.   Tijdens het Groot... lees meer..

2407

Nieuwe raadsleden geïnstalleerd

Op 29 maart jl. is de nieuwe raad van de gemeente Lochem geïnstalleerd. De 23 personen die door de kiezers op 21 maart zijn gekozen, zijn nu beëdigd.  Op 29 maart 2018 is de nieuwe raad van de... lees meer..

2464

Tekeningen schakelstation beschikbaar

Netbeheerder Liander bouwt een schakelstation aan de Groeneweg in Gorssel. De definitieve bouwtekeningen zijn  nu beschikbaar en de planning is bekend. Netbeheerder Liander bouwt een schakelst... lees meer..

2223

Zwemseizoen 2018 bijna van start!

Burgemeester Van ’t Erve heeft de eerste zwemwijzer ontvangen. De voorverkoop van de zwemabonnementen is begonnen en daarna barst het nieuwe zwemseizoen echt los! Het overhandigen van de eerste zwe... lees meer..

3726

Nieuw in Gorssel: ‘Korte Lijntjes’

Wie er niet aan toe komt zijn website bij te houden, zijn klanten regelmatig van informatie te voorzien of hulp zoekt voor het organiseren van evenementen, kan sinds kort terecht bij Lisette Okx en ha... lees meer..

1852

Coalitiebesprekingen Lochem verder met drie partijen

Op 21 maart jl. waren de Lochemse gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn gesprekken tussen Gemeentebelangen, VVD en Groen Links, die samen tot een college willen komen.  Op 21 maart 2018 waren de ... lees meer..

2297

Te huur: Reuvekamp 36

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod is een appartement (begane grond) aan de Reuvekamp 36. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. IJssel... lees meer..

1885

Weer Avond4daagse in Gorssel

Begin juni komt er weer een Avond4daagse in Gorssel. Buurtverenigingen en de Ouderraad van de Vullerschool slaan de handen ineen. Buurtverenigingen in Gorssel en de Ouderraad van de Vullerschool or... lees meer..

1701

Met de SWL-Bus op stap: Hellendoorn

De bus van Stichting Welzijn Lochem rijdt op woensdag 18 april naar Hellendoorn en omgeving. U wordt van huis opgehaald en weer thuisgebracht. Opgave kan alleen op 9 april a.s. Een dagje uit met de... lees meer..

1901

Digitale hulp in de Gorsselse bieb

Nog niet zo heel erg vaardig met de computer en internet? Volg dan in de bieb in Gorssel de cursus Klik & Tik. Er is begeleiding van ervaren gebruikers en deelname is gratis. Digitale vaardighe... lees meer..

1553

Collecte Oranje Vereniging succesvol

De Oranje Vereniging Gorssel hield onlangs haar jaarlijkse collecte en dat leverde een bedrag op van € 2.340. De vereniging is er blij mee en bedankt zowel de collectanten als de gulle gevers. ... lees meer..

Resultaten 1 - 35 van 35