April 2018

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4492

Veranderingen in de Hoofdstraat

Twee winkelpanden aan de Hoofdstraat zijn sinds enige tijd in andere handen en zullen worden gesloopt. In de nieuwbouwplannen voor de panden is wel weer in ruimte voor winkels voorzien. Hoe die worden ingevuld is nog ongewis. ... lees meer..

2896

Geweldige Koningsdag 2018 in Gorssel

Het was een mooie Koningsdag in Gorssel, met goed weer en massaal toegestroomde bezoekers op de Roskamweide. Geniet nog even na met het verslag en foto’s van de Oranje Vereniging. ... lees meer..

2276

Zwembad de Boskoele open vanaf 5 mei

Op 19 en 20 april was er vanwege het warme weer al een voorproefje in De Boskoele en dat smaakte naar meer. De baden van Gorssel en Almen gaan zaterdag 5 mei officieel open voor het nieuwe seizoen.  ... lees meer..

2416

Dorpsplan (7): Toerisme, recreatie en cultuur

In het zevende deel van de serie rond de thema's van het nieuwe Dorpsplan  belicht de Kerngroep DOP het thema ‘toerisme, recreatie en cultuur’. ... lees meer..

1808

Bootcamp voor 55+’ers in ‘t Trefpunt

Iedere donderdagmorgen is een groep 55+’ers in ’t Trefpunt lekker aan het sporten, onder leiding van Ed van Orden, voormalig CIOS-docent. Het sporten gaat ‘spelenderwijs’ en er is plaats voor meer leden. Doe lekker mee! ... lees meer..

2399

Lintje voor Gorsselnaar Johan Wolters

Vandaag ontvingen zeven inwoners van de gemeente Lochem een Koninklijke onderscheiding, waaronder Johan Wolters uit Gorssel. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. ... lees meer..

2477

Te huur: Ruiterweg 15

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning voor 55+’ers aan de Ruiterweg 15. ... lees meer..

1775

Spieren voor Spieren Rally 2018: inschrijving geopend

Rotary Gorssel organiseert voor de vierde maal de Spieren voor Spieren Rally. Zaterdag 2 juni a.s. zullen de deelnemers dit maal de IJssel overgaan naar de Veluwe. ... lees meer..

2216

Het belooft weer een gezellige Koningsdag te worden

De Roskamweide is weer het middelpunt van de festiviteiten van Koningsdag, die de Oranje Vereniging Gorssel voor jong en oud aanbiedt. Er is dit jaar zelfs een Fotocabine, waar men zich alleen, in groepen of met familie kan laten vereeuwigen. ... lees meer..

1852

Verkeersbesluit snelheidsproef N348 ter inzage

Zoals bekend wil de provincie Gelderland een proef met snelheidsverlaging uitvoeren op de N348 tussen Eefde en Gorssel. Daarvoor is een verkeersbesluit nodig, dat nu ter inzage ligt. ... lees meer..

2974

Te huur: Vinkenstraat 12

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Vinkenstraat 12. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. ... lees meer..

1516

Formatie bijna afgerond, formateur tevreden

Formateur Jan Bart Wilschut bracht vanavond tussentijds verslag uit van de formatiebesprekingen tussen beoogd colatiepartners Gemeentebelangen, VVD en GroenLinks.De namen van de kandidaat-wethouders zijn bekend. ... lees meer..

1337

Belanghebbenden controleren peil schakelstation

Zoals onlangs gemeld is netbeheerder Liander begonnen met de bouw van een schakelstation aan de Groeneweg in Gorssel. Vanmorgen kregen belanghebbenden de gelegenheid de maat- en hoogtevoering te controleren. ... lees meer..

1581

Scouting IJsselgroep viert Sint Jorisdag

Zaterdag 21 april vierde Scouting IJsselgroep Sint Jorisdag. Deze dag staat in het teken van Sint Joris, een dappere ridder die een verschrikkelijke draak versloeg en de scouts brengen dan een bezoek aan de begraafplaats. ... lees meer..

1570

Fairtrade Week bij Eerlijk!Genieten

Van 5 tot en met 13 mei 2018 is het Wereld Fairtrade Week. Het internationale thema dit jaar is: ‘Stand4fairness’. Ook Eerlijk!Genieten in Gorssel doet mee met speciale acties. ... lees meer..

1712

Nieuwe serie ‘Kunst beleven en ontmoeten’

Na het succes van vorig jaar komen er weer vier lunches ‘Kunst beleven en ontmoeten’ in de Zorgtuin, bestemd voor senioren en mantelzorgers. Een deelnemer: “Ik knap er helemaal van op”. Op 16 mei is de eerste ‘ontmoeting’. ... lees meer..

2617

Dorpsplan Gorssel (6): landschap en natuur

In eerdere delen van het verslag van de dorpsbijeenkomst van 20 februari jl. ging het over dorps karakter, wonen en leven, voorzieningen, zorg en verkeer. Nu gaat het over landschap en natuur.  ... lees meer..

3102

Wielerclub nodigt geïnteresseerden uit

‘Fiets mee met de WTC’ dat is het motto waarmee de WielerToerClub Gorssel geïnteres­seerden uitnodigt om op 29 april en 13 mei mee te fietsen met de zondagse clubronde. De meefietsdagen zijn een goede gelegenheid om op een gezellige manier kennis te maken met fietsen in ... lees meer..

2316

De Boskoele donderdag 19 en vrijdag 20 april open

Zwembad De Boskoele opent a.s. donderdag 19 en vrijdag 20 april van 12.00-18.00 uur haar deuren voor een voorproefje op de zomer. Officieel gaat het zwembad open op 5 mei. ... lees meer..

1644

Museum STAAL vanaf 1 juli geopend

Vlak voor de officiële opening in december 2017 werd museum STAAL in Almen getroffen door brandstichting. De opening kon niet doorgaan en de schade was groot. De nieuwe officiële opening staat nu gepland voor 28 juni a.s. en het museum is voor publiek vanaf 1 juli geopend. ... lees meer..

2991

Deventerweg Gorssel-Epse komend weekend afgesloten

De N348 tussen Gorssel-noord en Epse is het komende weekeinde afgesloten voor auto’s in verband met het aanbrengen van een nieuwe deklaag van het asfalt. De stremming is van vrijdag 20 april 20.00 uur tot zondag 22 april 15.00 uur. ... lees meer..

1883

Scouting 'Kompasnaald' naar landelijke wedstrijden

De scouts van de Gorsselse Scoutinggroep ‘Kompasnaald’ hebben in het afgelopen weekeinde de Scoutingwedstrijden van de Graafschap gewonnen. Daarom mogen ze met Pinksteren meedoen aan de Landelijke Scouting Wedstrijd in Baarn. ... lees meer..

2249

Veer Gorssel-Wilp vanaf 22 april weer in de vaart

Het Dommerholtsveer is vanaf zondag 22 april weer in de vaart. Voetgangers en fietsers kunnen dan dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur de IJssel oversteken naar een mooi wandel- en fietsgebied en Museumcafé De Kribbe, het gerestaureerde Slot Nijenbeek en koffieschenkerij. ... lees meer..

2301

Dorpsplan (5): verkeer en mobiliteit in Gorssel

In eerdere delen van het verslag van de dorpsbijeenkomst op 20 februari jl. ging het over ‘natuur en dorps karakter’, ‘wonen en leven’, ‘voorzieningen’ en ‘zorg’. Nu een verslag van het thema ‘verkeer’. ... lees meer..

2891

Gedichten van Mark van Essen in poëziebundel

Gorsselnaar Mark van Essen hoorde bij de genomineerden voor de poëziewedstrijd ‘Het andere gedicht’. Twee van zijn gedichten zijn opgenomen in de bundel ‘Waar ik Weg Waai’.   ... lees meer..

2453

Nieuwe raadsleden geïnstalleerd

Op 29 maart jl. is de nieuwe raad van de gemeente Lochem geïnstalleerd. De 23 personen die door de kiezers op 21 maart zijn gekozen, zijn nu beëdigd.  ... lees meer..

2511

Tekeningen schakelstation beschikbaar

Netbeheerder Liander bouwt een schakelstation aan de Groeneweg in Gorssel. De definitieve bouwtekeningen zijn  nu beschikbaar en de planning is bekend. ... lees meer..

2274

Zwemseizoen 2018 bijna van start!

Burgemeester Van ’t Erve heeft de eerste zwemwijzer ontvangen. De voorverkoop van de zwemabonnementen is begonnen en daarna barst het nieuwe zwemseizoen echt los! ... lees meer..

3825

Nieuw in Gorssel: ‘Korte Lijntjes’

Wie er niet aan toe komt zijn website bij te houden, zijn klanten regelmatig van informatie te voorzien of hulp zoekt voor het organiseren van evenementen, kan sinds kort terecht bij Lisette Okx en haar onderneming ‘Korte Lijntjes’. ... lees meer..

1899

Coalitiebesprekingen Lochem verder met drie partijen

Op 21 maart jl. waren de Lochemse gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn gesprekken tussen Gemeentebelangen, VVD en Groen Links, die samen tot een college willen komen.  ... lees meer..

2353

Te huur: Reuvekamp 36

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod is een appartement (begane grond) aan de Reuvekamp 36. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. ... lees meer..

1932

Weer Avond4daagse in Gorssel

Begin juni komt er weer een Avond4daagse in Gorssel. Buurtverenigingen en de Ouderraad van de Vullerschool slaan de handen ineen. ... lees meer..

1752

Met de SWL-Bus op stap: Hellendoorn

De bus van Stichting Welzijn Lochem rijdt op woensdag 18 april naar Hellendoorn en omgeving. U wordt van huis opgehaald en weer thuisgebracht. Opgave kan alleen op 9 april a.s. ... lees meer..

1943

Digitale hulp in de Gorsselse bieb

Nog niet zo heel erg vaardig met de computer en internet? Volg dan in de bieb in Gorssel de cursus Klik & Tik. Er is begeleiding van ervaren gebruikers en deelname is gratis. ... lees meer..

1610

Collecte Oranje Vereniging succesvol

De Oranje Vereniging Gorssel hield onlangs haar jaarlijkse collecte en dat leverde een bedrag op van € 2.340. De vereniging is er blij mee en bedankt zowel de collectanten als de gulle gevers. ... lees meer..

Resultaten 1 - 35 van 35