Archief per maand

Mei 2018

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
2428

Concept Dorpsplan Gorssel 2018-2023 gepresenteerd

Gisteravond besprak de ledenvergadering van de Vereniging Dorpsraad Gorssel, waar ook niet-leden welkom waren, het concept Dorpsplan 2018-2023. Voorzieningen en verkeer waren belangrijke discussiepunt... lees meer..

3563

VV Gorssel 85 jaar: “Trots dat we er nog zijn!”

A.s. vrijdag 1 juni is het precies 85 jaar geleden dat de Gorsselse voetbalclub werd opgericht. Daarom is er op die dag groot feest op ‘Sportpark Gerstlo‘, maar ook een goede aanleiding voor Gorssel.n... lees meer..

2191

Film ‘Droomoord’ ontvangt prijs

De film ‘Droomoord’ is in de prijzen gevallen. Cast (onder meer gevormd door senioren uit Gorssel) en regisseur ontvingen afgelopen zondag een Gouden Caleidoscoop en een geldbedrag van Het Fonds voor ... lees meer..

2179

Fotografie in Museum MORE: ‘Het trage lage land’

De eerste fotografie­tentoonstelling van Museum MORE met de titel ‘Het trage lage land’ is een oer-Hollandse. De focus ligt op Nederland, gezien door 21 Nederlandse fotografen. Gorssel.nl was bij ... lees meer..

1961

Openluchttheater Gorssel viert eerste lustrum

In het weekend van 9 en 10 juni gaat het Openluchttheater Gorssel helemaal los! In 2013 is het theater geheel gerenoveerd en vervolgens op 17 mei met een feestelijke opening in gebruik genomen. Daarme... lees meer..

2471

Te huur: Poststraat 1-G en Haerkamp 39

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Nieuw te huur: een appartement aan de Poststraat 1-G (met voorrang voor dorpsbinding) en een eengezinswoning aan de... lees meer..

2491

Gezellige boekenmarkt bij de molen

Ondanks de hitte was het gisteren weer een gezellige boekenmarkt bij de molen Geertruida Cornelia in Gorssel. De opbrengst is, zoals altijd, bestemd voor het onderhoud van de molen. Ondanks de hitt... lees meer..

2377

Woensdag 30 mei: belevingsvlucht

Op woensdag 30 mei wordt een zogenaamde belevingsvlucht georganiseerd om inwoners de effecten van het toekomstig vliegverkeer van en naar Lelystad Airport te laten ervaren. Boven Gorssel/Epse is de be... lees meer..

1549

Gorsselse Avond4daagse voor jong en oud

Na een aantal jaren keert de Avond4Daagse weer terug in Gorssel. Vier avonden wandelplezier in en rondom Gorssel voor jong en oud. Van dinsdag 5 t/m vrijdag 8 juni vanaf de Vullerschool. Na een aan... lees meer..

1886

Videovlogger Marije Alma finalist MoJo-Awards

Marije Alma van het in Gorssel gevestigde mediabedrijf Alma Media is samen met de Larense Harmke Oudenampsen genomineerd voor een internationale journalistenprijs voor hun vlog, waarin ze hun kennis d... lees meer..

1896

Ontmoeting en gesprek in Gorssel

Gorsselnaren Hans de Weger en Rudi Thomas willen bijeenkomsten organiseren waarbij ontmoeting en gesprek, het delen van inspiratie en interesse voor elkaars mening voorop staan. Op 14 juni is er een i... lees meer..

1432

'Samen in Gorssel’ organiseert een Gorssels Buffet

Gorsselnaren die het leuk vinden om nieuwe - en bekende - mensen te ontmoeten kunnen op woensdag 13 juni aanschuiven bij het 'Gorssels Buffet' in De Brink. Het buffet wordt georganiseerd door ‘Samen v... lees meer..

1883

Concept Dorpsplan 2018-2023 ter inzage

De Kerngroep DOP laat weten dat het concept Dorpsplan Gorssel 2018-2023 klaar is. Het plan is in te zien via Gorssel.nl en in papieren vorm in de bibliotheek in Gorssel. De Kerngroep DOP laat weten... lees meer..

1430

De Borkel collecteert voor het Oranje Fonds

Medewerkers en vrijwilligers van De Borkel gaan volgende week collecteren voor het Oranje Fonds. De helft van de totale opbrengst in Gorssel komt ten goede aan de activiteiten van De Borkel.  ... lees meer..

3407

Ze zijn er weer: aardbeien van Makkink!

Ze zijn er weer: vers geplukte aardbeien van de bongerd van Gerdi en Henk Makkink aan de Gorsselse Enkweg. De bongerd is op Eerste Pinksterdag gesloten, maar op Tweede Pinksterdag (maandag) van 12.0 t... lees meer..

2179

Bert Groot Wesseldijk kernwethouder van Gorssel

Het nieuwe college van de gemeente Lochem is gisteren benoemd en beëdigd. Bert Groot Wesseldijk is kernwethouder voor Gorssel. In een extra raadsvergadering op 15 mei 2018 lichtten Gemeentebelangen... lees meer..

4450

Gorssel heeft een bijna volledig BuurtWhatsapp-netwerk

Gorssel telt momenteel 20 BuurtWhatsapp-preventie­groepen, waarmee bijna het hele dorp is gedekt. Met de groepen kunnen verdachte personen worden gesignaleerd en gevolgd. Gorssel.nl nam een kijkje... lees meer..

7972

‘Mooiste meisje van de klas’: Esther Warnar uit Epse

Aanstaande maandag staat Esther Warnar-Schuil uit Epse centraal in een aflevering van ‘Het mooiste meisje uit de klas’. Met presentator Jaap Jongbloed gaat zij naar haar geliefde Frankrijk en praat zi... lees meer..

1313

Korte serie Yoga met een speciale meditatievorm

Op donderdag 17 mei start nog een korte lenteserie van 5 lessen van Yogadocente Camee Michon. Er wordt in of tijdens de ontspanning gewerkt met de meditatievorm ‘Latifa’ Op donderdag 17 mei start n... lees meer..

1912

Succesvol optreden No Romeo’s in de kerk in Gorssel

Door het verwachte slechte weer kon No Romeo’s vanmiddag niet optreden in het Openluchttheater. De Gorsselse kerk was een goede vervangende locatie. De opkomst was prima, de kerk zat helemaal vol! ... lees meer..

1285

Concert No Romeo’s verplaatst naar kerk in Gorssel

Vanwege het verwachte slechte weer vindt het concert van No Romeo’s dat vanmiddag om 15.00 uur begint, niet plaats in het Openluchttheater, maar in de protestantse kerk, Hoofdstraat 27 in Gorssel.&nbs... lees meer..

2129

Vandalisme bij veerpont

Helaas zijn er aan de Wilpse kant van het Gorsselse pontje vernielingen aangericht. Er blijkt vaker overlast te zijn bij het veer. Helaas lijken sommigen er plezier in te hebben om overlast te vero... lees meer..

1907

Presentatie concept Dorpsplan op 30 mei 2018

De Dorpsraad Gorssel presenteert tijdens de Algemene Leden Vergadering op 30 mei a.s. het concept Dorpsplan Gorssel 2018-2023. Het concept is vanaf 23 mei beschikbaar. De Vereniging Dorpsraad Gorss... lees meer..

1569

Dichtbij, duurzaam, doen

Dichtbij, duurzaam, doen is de titel van het coalitieakkoord van Gemeentebelangen, VVD en GroenLinks, dat vandaag door de fractievoorzitters van deze partijen is gepresenteerd. Marja-Eggink-Meulema... lees meer..

1887

Hasan al Kasem heeft het naar zijn zin in Gorssel

In de onlangs verschenen Borkelbode, huisorgaan van De Borkel in Gorssel, staat een bijzonder interview met Gorsselnaar Hasan al Kasem, die als vrijwilliger bij De Borkel werkt. Op Gorssel.nl een kort... lees meer..

1999

Dorpsplan (8 en slot): Ondernemend Gorssel

In het achtste en laatste deel van de serie rond de thema’s van het nieuwe Dorpsplan behandelt de Kerngroep DOP het thema ‘ondernemend Gorssel’. Het concept dorpsplan wordt binnenkort gepubliceerd. ... lees meer..

1586

Geslaagde gezinsfietstocht bij prachtig weer

Wat was het afgelopen zondag prachtig weer bij de jaarlijkse gezinsfietstocht van de Oranje Vereniging Gorssel. Gezellig als vanouds, en je komt nog eens ergens … De door de Oranje Vereniging Gorss... lees meer..

2022

Lustrumjaar Openluchttheater Gorssel van start

Op 13 mei gaat het nieuwe seizoen van het Openluchttheater Gorssel van start met een optreden van No Romeo’s. Het OLT bestaat inmiddels vijf jaar en dat wordt op 9 en 10 juni gevierd met optredens en ... lees meer..

2234

Te huur: Ewoltstede 13

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning voor 55+’ers aan de Ewoltstede 13. Er geldt voorrang voor dorpsbinding. ... lees meer..

2220

Excursie GKK: Zeche Zollverein Essen (Dld)

De Gorsselse Kunstkring nodigt belangstellende niet-leden uit voor een busexcursie naar de Zeche Zollverein in Essen op 13  juni. De deelnemersbijdrage is € 52,50 per persoon, opgave voor 25... lees meer..

2529

Buitengebied krijgt glasvezel

Digitale Stad Lochem gaat in het buitengebied van de gemeente Lochem een glasvezelnetwerk aanleggen. Na de zomervakantie wordt begonnen met de aanleg. Glasvezel buitenaf trekt zich terug. Digitale ... lees meer..

Resultaten 1 - 31 van 31