Juni 2018

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

5568

Museum STAAL, verrijking voor de regio

“Elk weet, waar 't Almensch Kerkje staat”. En daar tegenover is een klein museum verrezen dat op een boeiende manier inzicht geeft in werk en leven van dichter A.C.W. Staring en de streek waarin hij woonde: de Achterhoek. ... lees meer..

2632

Meefietsen op de elektrische duofiets

De Borkel beschikt sinds kort over een duofiets met elektrische trapondersteuning. Wie wil er deze zomer eens met een bewoner meefietsen? ... lees meer..

2239

Te huur: Goudenregenstraat 10 en Poststraat 3-H

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning voor 55+’ers aan de Goudenregenstraat 1 en een appartement (via loting) aan de Poststraat 3-H. ... lees meer..

2906

Mathilde, 80 jaar muze in Kasteel Ruurlo

Zaterdag 7 juli is het 80 jaar geleden dat Mathilde, de extravagante muze van Carel Willink, werd geboren. Op die dag geeft Museum MORE daarom een flitscollege bij het beroemde schilderij van Mathilde en de eerste tien bezoekers ontvangen een biografie. ... lees meer..

3270

‘Kids Fun’ bij Jansen & Jansen

Er staat een groot nieuw speeltoestel in de speelhal van restaurant Bij Jansen & Jansen. De oude klimtoren staat nu buiten. Louise Tietge maakte kleurrijke foto’s. ... lees meer..

2364

Te huur: Ruiterweg 15

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning voor 55+’ers aan de Ruiterweg 15. De woning wordt toegewezen op basis van loting. ... lees meer..

1678

Zwem4Daagse in De Boskoele wordt gezellig spektakel

De zwemvierdaagse in zwembad De Boskoele start dit jaar op maandag 2 juli en wordt op 6 juli afgesloten. Vanaf maandag kun je de hele week banen zwemmen en spelen! De organisatie van de zwemvierdaagse maakt er dit jaar een gezellig spektakel van. ... lees meer..

1785

Fototentoonstelling en zomersluiting Tramstation

Gedurende de zomerperiode is het Tramstation, zetel van De Elf Marken, gesloten. In de door glas omgeven perronruimte hangen foto’s uit de oude gemeente Gorssel. De expositie is van buitenaf te zien. ... lees meer..

2141

Fotoverslag van Buitenkunstig Gorssel

Gorssel Buitenkunstig was een mooi feest, afgelopen zondag 17 juni. Het is een prachtig straatfestival, met kramen met brocante, kunst en streekproducten, met kunst, muziek, leuke kinderactiviteiten, met straattheater en lekker eten en drinken. Het plezier spat van de foto’s... lees meer..

2421

Looptraining voor senioren

Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge in Gorssel biedt een looptraining aan voor ouderen die minder goed lopen of problemen hebben met hun evenwicht. De training kan ook aan huis worden gegeven. ... lees meer..

2235

Schilderijen Iduun Noppen verloot tijdens ‘Buitenkunstig’

Teken- en schilderclub Het Koerhuis heeft zondag tijdens Gorssel Buitenkunstig twee schilderijen van wijlen Iduun Noppen verloot. De animo voor Buitenkunstig was geweldig en de kraam van Het Koerhuis werd druk bezocht. ... lees meer..

4677

Atelier de School opent deuren tijdens Buitenkunstig

Zondag 17 juni, tijdens Buitenkunstig Gorssel, is de eerste openingsdag van Atelier de School aan het Nijverheidsplein in Gorssel. Dan is Gorssel een prachtige zaak met atelier, galerie en winkel voor kunst en brocante rijker. ... lees meer..

2292

Schilderijen Henk van Lottum in ‘t Trefpunt

Vanaf medio juni zijn weer nieuwe schilderijen in de hal van ’t Trefpunt te zien. Henk van Lottum toont voorbeelden van zijn werk, dat voornamelijk de natuur als onderwerp heeft. Soms leidt dat tot abstracte schilderijen. ... lees meer..

1768

Bouw je eigen hut in de zomervakantie

Scouting IJsselgroep organiseert een leuke activiteit voor kinderen van 6 tot 12 jaar in de zomervakantie: Bouw in twee dagen je eigen hut of misschien wel kasteel van hout. Op 23 en 24 augustus; aanmelden voor 21 juli. ... lees meer..

1697

De Harmonie heeft ‘Zomerzin’

Het was een echte Zomerzin-zondagmiddag. Publiek en musici van De Harmonie zaten heerlijk op het pleintje voor ijs- en lunchsalon Zo en Nu. Een echt ‘wie doet me wat-sfeertje’, niet  het minst door al die relaxte muziek van De Harmonie en de feestelijke aankleding. ... lees meer..

2826

Flinke bedragen voor Gorsselse clubs van Rabobank

Maandagmiddag reikte de Rabobank cheques uit aan deelnemers van de actie Hart voor de Achterhoek. Er deden tien Gorsselse clubs en instellingen mee die tezamen € 5.177 kregen van de bank. Gorssel.nl deed ook mee en kreeg € 523,50 ... lees meer..

1524

Openluchttheater vierde een prachtig lustrum

Het Gorsselse openluchttheater baadde een weekeinde lang in de zon. Het lustrumweekeinde op 9 en 10 juni verliep harmonieus en plezierig met een receptie voor betrokkenen, optreden van Moonyard en een kindermiddag. ... lees meer..

1696

Avond4Daagse in beeld

Vrijdag was de laatste dag van de Avond4Daagse in Gorssel. Natuurlijk werden de deelnemers feestelijk binnengehaald. Louise Tietge maakte een fotoverslag van de laatste avond. Bekijk het album op Gorssel.nl onder 'Foto's'. ... lees meer..

1459

Het leukste tennisevent van het jaar

Het Zomer Markepaaltoernooi heeft alles in huis voor tennissers en tennisliefhebbers: Mooi tennis, live muziek, een hapje en een drankje. Het toernooi is van maandag 25 juni tot en met zondag 1 juli. Inschrijven kan tot 15 juni. ... lees meer..

214

Gorssel JO11-3 kampioen

In de afgelopen 85 jaar hebben de teams van VV Gorssel al vele kampioenschappen behaald. Maar zo’n bloedstollende ontknoping als bij het kampioenschap van Gorssel JO11-3 was er vast nooit eerder! ... lees meer..

2137

Inwonertal Gorssel stabiel, vergrijzing zet door

De gemeente Lochem publiceerde onlangs de definitieve bevolkingscijfers per 1 januari 2018 (vastgesteld door het CBS op 9 april 2018). Het inwonertal van Gorssel bleef stabiel t.o.v. vorig jaar.  lees meer..

1460

Gratis lessen voor vrijwilligers

De Vrijwilligersacademie, onderdeel van SWL, biedt een drietal trainingen aan voor vrijwilligers in de gemeente Lochem: gesprekstechniek, werven van vrijwilligers en meditatie. ... lees meer..

1790

De Tuin der Lusten in Laren

Op 22, 23 en 24 juni komt De Tuin der Lusten naar kasteel Oolde in Laren. De Tuin der Lusten is een kleinschalig festival met diner, theater, dans en beeldende kunst. Debby Petter treedt op met 'In mijn hoofd'.  ... lees meer..

2208

Te huur: Prunusweg 19

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning aan de Prunusweg 19. Er geldt een minimumleeftijd van 55 jaar. ... lees meer..

2403

Workshop meesterfotografie bij Museum MORE

Naar aanleiding van de fototentoonstelling ‘Het trage lage land’ die momenteel te zien is, geeft topfotograaf Bert Teunissen (1959) een workshop. Hoe kun je mensen prachtig vastleggen in hun eigen interieur? Hoe werk je met puur daglicht? ... lees meer..

1683

Sportieve activiteiten in De Boskoele

Nieuw in De Boskoele: bootcamp voor kinderen van 6-12 jaar, op woensdag in de even weken. Ook trainen in De Boskoele atleten voor de triatlon en dat werpt vruchten af! ... lees meer..

1557

Collecteren om insecten te redden

Van maandag 11 juni tot en met zaterdag 16 juni wordt er gecollecteerd voor Natuurmonumenten. De collecte staat dit jaar in het teken van insecten. Het aantal insecten neemt dramatisch af. ... lees meer..

2735

Spieren voor Spieren Rally levert € 15.000 op

De vierde editie van de door Rotary Gorssel georganiseerde Spieren voor Spieren Rally had een record aantal van 62 klassieke en exotische wagens aan de start. De royale opbrengst van deelnemers en sponsoren is voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen. ... lees meer..

1844

Stem op Gorssel.nl en andere goede doelen

Leden van de Rabobank kunnen t/m woensdag 6 juni stemmen op Gorssel.nl en een aantal andere locale goede doelen, die daarmee een bijdrage van die bank krijgen. ... lees meer..

Resultaten 1 - 29 van 29