Juli 2018

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

2287

Seizoensopening ‘t Trefpunt

Op 31 augustus organiseert ‘t Trefpunt ‘s avonds een presentatie van het aanbod in het nieuwe seizoen, met clinics, demonstraties en presentaties. En er is een ‘special guest’. ... lees meer..

1972

Prachtige ‘bloedmaan’ in Gorssel

Edo Boonstra bekeek gisteren vanaf de veerstoep in Gorssel de maansverduistering en maakte prachtige foto’s van de ‘bloedmaan’. Voor wie het gemist heeft!   ... lees meer..

1741

Fotografeer uw ‘BuitenGewone boom'

Maak een verhaal over uw 'BuitenGewone boom' en stuur de tekst na de zomer naar de initiatiefnemers van het project 'Lochem Buitengewoon Groen’. Fotograaf de boom nu alvast. ... lees meer..

1814

Met de SWL-bus op stap: Ootmarsum

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Het eerstvolgende uitje is op woensdag 15 augustus, naar het Openluchtmuseum in Ootmarsum. ... lees meer..

2805

Prachtig resultaat voor dressuurruiter Tosca Visser

Tosca Visser, dressuurruiter uit Gorssel, behaalde vorige week met haar kür een mooie eerste plaats tijdens wedstrijden in het Franse Deauville. In mei was ze al succesvol tijdens de Aachen Dressage. ... lees meer..

1646

Geloofsgemeenschap Joppe helpt Mexico-stad

Dit jaar viert de r.-k. geloofsgemeenschap Joppe haar 150-jarig bestaan. De geloofsgemeenschap omarmt ter gelegenheid hiervan een goed doel in Mexico-stad: het project ‘Een Waardige Woning’. ... lees meer..

2213

Gorsselse bieb zoekt voorlezers

Al jaren lezen vrijwilligers van de Bibliotheek Gorssel voor aan kinderen. De bieb is op zoek naar nieuwe voorlezers. Wie geeft zich op? ... lees meer..

1659

Inschrijving Berkelmarathon geopend

Op zondag 26 augustus vindt bij zwembad Almen de jaarlijkse Berkelmarathon plaats. De inschrijving is geopend. ... lees meer..

1891

Agnes Oolthuis betrokken bij Leeuwarden Fryslân 2018

De Gorsselse kunstenares Agnes Oolthuis-Weelink neemt deel aan de evenementen rond ‘Leeuwarden Fryslân 2018’. Ze maakt in een dag een schilderij dat een onderdeel vormt van een groot gezamenlijk werk van vierhonderd kunstenaars. ... lees meer..

2540

Opnames promotiefilm Gorssel van start

Gorssel.nl, de Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon en de Dorpsraad Gorssel hebben het initiatief genomen voor een promotiefilm over Gorssel. Zaterdag was een belangrijke opnamedag. ... lees meer..

2769

Te huur: Haerkamp 50

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouwwoning voor 55+’ers aan de Haerkamp 50. ... lees meer..

1664

Prinsjesfestival: meelopen naar Den Haag

De derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Gekoppeld aan Prinsjesdag is er elk jaar een Prinsjesfestival in Den Haag. Het college van Lochem nodigt inwoners uit om mee te doen met een van de activiteiten: een wandelestafette. lees meer..

2490

Foto’s van Louise Tietge te zien in Zutphen

De stad Zutphen staat deze zomer in het teken van de fotografie. Er zijn verschillende exposities, onder meer bij Zutphense ondernemers in de binnenstad. Er is ook werk te zien van Gorssel.nl-fotograaf Louise Tietge. ... lees meer..

2435

Tiende en tevens laatste Tuinweekend Gorssel

Het jaarlijkse evenement 'Tuinweekend Gorssel' viert in het laatste weekend van juli zijn tweede lustrum en dit jaar is tevens de laatste editie. Zes ‘lusthoven’ in en rond Gorssel zetten hun tuinhek open, waaronder twee nieuwe tuinen. ... lees meer..

1528

Stappenplan voor zonneparken op bedrijfsdaken

De gemeente Lochem wil in 2030 energieneutraal zijn. LochemEnergie heeft een stappenplan ontwikkeld om zonneparken op bedrijfsdaken mogelijk te maken. Er wordt vooral gezocht naar daken in de westelijke kernen van de gemeente. ... lees meer..

2934

Verkeersbesluit proef lagere snelheid N348 ter inzage

De provincie Gelderland gaat op de N348 tussen Eefde en Gorssel een proef met snelheidsverlaging uitvoeren. Een daartoe strekkend verkeersbesluit ligt nu ter inzage. ... lees meer..

1607

Zomersluiting 2018 gemeenteloket Gorssel

Op de woensdagen 25 juli, 1 augustus, 8 augustus en 15 augustus (week 30 t/m week 33) 2018 is het gemeenteloket  in Gorssel gesloten. Tijdens de zomersluiting moeten burgerzaken worden geregeld in  Lochem. lees meer..

2031

Minicursus ‘Vlinders herkennen’

De KNNV Afdeling Deventer organiseert op 25 juli en 26 juli een minicursus 'Vlinders herkennen'. De lesavonden zijn in Eefde en op 29 juli is er een vlinderexcursie op de Gorsselse heide. lees meer..

1874

‘Naar een levenskrachtig Gorssel’

Op 30 mei jl. presenteerde de Kerngroep DOP het concept Dorpsplan 2018-2023. De Kerngroep doet regelmatig verslag van de laatste ontwikkelingen rond het dorpsplan en praat de inwoners van Gorssel opnieuw bij. ... lees meer..

1706

Gorssel in de strijd om schoonste winkelgebied 2018

Gorssel doet dit jaar mee met de verkiezing van het ‘schoonste winkelgebied’. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Nederland Schoon. Deze zomer wordt het winkelgebied onaangekondigd beoordeeld.  ... lees meer..

3072

Nieuwe website gemeente Lochem

Vanaf vandaag heeft de gemeente Lochem een nieuwe website. Bezoekers van de website kunnen sneller de informatie vinden die ze zoeken. De website is nu ook geschikt voor smartphone en tablet. ... lees meer..

2184

Te huur: Prunusweg 19 en Smitskamp 14

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft seniorenwoningen aan de Prunusweg 19 (via loting) en aan de Smitskamp 14 (voorrang voor dorpsbinding).  ... lees meer..

1430

Sfeer in het Openluchttheater Gorssel

Het publiek in het Openlucht­theater Gorssel beleefde zaterdag een heerlijke zomeravond met Angelique Wardenier, die met haar mooie stem klassiek en Nederlandse liedjes zong. ... lees meer..

1764

Markeweg en Ravensweerdsweg op de schop

Vanaf maandag 9 juli worden nieuwe slijtlagen aangebracht op de Markeweg en de Ravensweerdsweg in het buitengebied van Gorssel. Er zullen tijdens de werkzaamheden mogelijk korte tijd wegafsluitingen en omleidingen zijn.  ... lees meer..

3094

Parkeerterrein Oldenhof krijgt ‘blauwe zone’

Een gedeelte van het parkeerterrein bij Den Oldenhof aan de Hoofdstraat 45 in Gorssel wordt bestemd tot ‘blauwe zone’. De beschikbare parkeercapaciteit wordt hierdoor efficiënter gebruikt. ... lees meer..

6178

Gorssel fietsdorp: nu ook fietsverhuur

In Gorssel een fiets huren? Dat kan nu! Eetcafé De Hoek verhuurt gewone maar ook elektrische fietsen. Gorssel is een echt fietsdorp!  ... lees meer..

1627

Geslaagde eindpresentatie dansmixlessen

Carmen Stuitje geeft al enkele maanden danslessen aan kleuters en groepen oudere basisschoolleerlingen in Gorssel. Afgelopen vrijdag was er een geslaagde eindpresentatie in ‘t Trefpunt. ... lees meer..

1791

Tennissers in actie voor goed doel

Het jaarlijkse Zomer Markepaaltoernooi van LTC Gorssel was niet alleen oergezellig. Het zonnige tennistoernooi leverde ook een mooi bedrag op voor het goede doel. Tennissers kwamen vorige week in actie voor Spieren voor Spieren. lees meer..

Resultaten 1 - 28 van 28