Archief per maand

Augustus 2018

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
1325

Gemeente geeft subsidie aan bepaalde verenigingen

De gemeente Lochem geeft aan bepaalde organisaties een zogenaamde waarderings­subsidie. Aanvragen hiervoor moeten voor 1 oktober a.s. worden ingediend. De gemeente Lochem geeft aan bepaalde cat... lees meer..

2749

Aanzicht Hoofdstraat 51-53 nog onduidelijk

Twee naast elkaar gelegen winkelpanden aan de Hoofdstraat komen er anders uit te zien. Nr. 49 wordt nieuw opgebouwd, maar de toekomst van nr. 51-53 is nog ongewis, al is er wel een omgevingsvergunning... lees meer..

2641

Promotiefilm Gorssel en Dorpsplan op ALV Dorpsraad

Op 5 september houdt de Vereniging Dorpsraad Gorssel een extra algemene ledenvergadering (ALV), met de première van een promotiefilm over Gorssel, de presentatie van het nieuwe Dorpsplan en de verkiez... lees meer..

2112

IJsseljazz 2018

Krupa & The Genes, De Raad van Toezicht, Jeangu Macrooy & Band en Hans Dulfer. Het is een greep uit het mooie programma dat IJsseljazz dit jaar weer biedt. Het gratis toegankelijke festival is... lees meer..

2425

Nu ook 'lichte' lessen pilates en yoga bij Yoin

Een jaar geleden opende Ellen de Vries haar eigen Yoga en Pilates studio Yoin in ’t Trefpunt. Ze biedt nu ook lessen lichte pilates en yoga. Ellen: “Gewoon ‘voor proef’ een keertje meedoen!“ Een ja... lees meer..

2354

Lot Buitenkunstig Gorssel aan een zijden draadje

Het jaarlijkse evenement Buitenkunstig Gorssel dreigt te verdwijnen. Het organisatieteam doet een dringende (laatste) oproep voor nieuwe leden en vrijwilligers. Het is nog maar de vraag of er in 20... lees meer..

1468

Huttendorp van de Scouting groot succes

Op 23 en 24 augustus hebben maar liefst 81 ridders en jonkvrouwen koningin Guinevere geholpen bij het bouwen van haar nieuwe kasteel. Groepsfoto van koningin Guinevere met alle deelnemers bij de ka... lees meer..

2085

De ANWB-paddestoelen in Gorssel

Op veel plekken in Gorssel staan nog ANWB-paddestoelen, maar niet altijd meer in goede staat. De Dorpsraad Gorssel trekt zich het lot van de paddestoelen aan en komt in actie.  Kent u ze nog, ... lees meer..

1284

Voorverkoop Gorssel Huilt loopt voorspoedig

“Wat een mooie start van de kaartverkoop!” aldus een enthousiaste Henk Veenendaal, een van de organisatoren van het smartlappen­festival Gorssel Huilt. Tijdens de voorverkoop op zaterdagochtend 25... lees meer..

3678

Schilder- en tekenles in Gorssel

Kunstenares Grada Buren geeft in haar nieuwe atelier aan huis aan de Ketenbosweg 17 in Gorssel teken- en schilderles aan beginners en gevorderden. Op 24 september is er ’s avonds een introductieles. ... lees meer..

1692

Scouts zoeken spullen voor rommelmarkt

Scoutinggroep de Kompasnaald houdt zaterdag 15 september een rommelmarkt in ’t Trefpunt. Zaterdag 8 September komen zij tussen 9.30 en 12.30 uur de spullen huis aan huis ophalen in de bebouwde kom Gor... lees meer..

4026

Robert Paul Wielinga: 'Door ALS ben ik intenser gaan leven'

Gorsselnaar Robert-Paul Wielinga doet op 9 september a.s. voor de derde keer mee aan de Amsterdam City Swim. Deze bijzondere prestatie is landelijk nieuws: op de website van de Telegraaf staan een moo... lees meer..

1615

Expositie Zoo-tex in het Tramstation

In september exposeert de kunstenaarsgroep Zoo-tex textielkunst in het Tramstation.De expositie is tijdens openingsuren van het Tramstation te bezichtigen, maar is via de glazen wand van buitenaf perm... lees meer..

2564

Te huur: Mezenstraat 9

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Mezenstraat 9.  IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel w... lees meer..

4326

De Bloemenkamp in Gorssel zestig jaar

Appartementengebouw De Bloemenkamp (een ontwerp van de Deventer architect Knuttel) aan de Beukenlaan bestaat dit jaar zestig jaar. De bewoners laten graag hun woonomgeving zien tijdens een zomermarkt ... lees meer..

2423

Klassiek ballet voor kinderen in ‘t Trefpunt

Op 31 augustus presenteren huurders, clubs en (sport)verenigingen zich bij de seizoensopening van ’t Trefpunt. Een nieuwe aanbieder is Base4Dance, dat lessen (klassiek) ballet voor kinderen  ... lees meer..

1209

Vilten en bandweven bij het Kinderatelier

Op 5 september 2018 begint er weer een serie lessen van Kinderatelier Het Rode Schaap. Je leert vilten en bandweven. Doe je mee? Op 5 september 2018 begint er weer een serie lessen van Kinderatelie... lees meer..

2517

Binnenkort parkeerschijf nodig bij Den Oldenhof

Binnenkort is een parkeerschijf verplicht op een gedeelte van het parkeerterrein bij Den Oldenhof. Uiterlijk half september wordt een blauwe zone aangebracht om de parkeerproblemen bij de ingang van h... lees meer..

1710

Gratis proeflessen kinderdans

Op 31 augustus presenteren huurders, clubs en (sport)verenigingen zich bij de seizoensopening van ’t Trefpunt. Carmen Stuitje doet het anders en laat haar aanbod van kinderdanslessen in ‘t Tref lees meer..

1984

Nieuwe concertserie Kapel op ‘t Rijsselt

Kapel op ’t Rijsselt biedt voor komend seizoen een gevarieerd programma, dat omschreven kan worden als ‘Van Maestro tot Monteverdi’. Voor het eerst is er aandacht voor het Franse chanson en  pian... lees meer..

2787

Knarrenhof in Gorssel?

Ben Leistra, inwoner van Gorssel, heeft het initiatief genomen om te onderzoeken of in Gorssel mogelijkheden zijn voor een zogenaamd ‘Knarrenhof’, een nieuwe woonvorm voor actieve ouderen. Op 19 septe... lees meer..

2324

Fraai boek over 150 jaar kerk in Joppe verschenen

Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de kerk in Joppe is vanavond het eerste exemplaar van het boek ‘150 jaar kerk in Joppe’ aan pastoor Scheve aangeboden. Gorssel.nl las het boek met genoe lees meer..

1447

34e Omloop van Gorssel

Op 19 augustus 2018 organiseert WTC Gorssel wederom de Omloop van Gorssel, een groot eendaags fietsevenement voor mountainbikers en wielrenners waarbij zowel de jeugd als volwassenen kunnen genieten v... lees meer..

1605

Dorpsplan en film op ALV Dorpsraad

Het nieuwe dorpsplan 2018-2023 van Gorssel is klaar. Op woensdagavond 5 september wordt het plan gepresenteerd op de ledenvergadering van de Dorpsraad. Die avond is ook de première van een promotiefil... lees meer..

1987

Aantrekkelijk programma bij Gorsselse KunstKring

Het nieuwe programma van de Gorsselse Kunstkring ziet er aantrekkelijk uit: de onderwerpen variëren van A(rchitectuur) tot Z(adkine). En iedere eerste dinsdag van de maand is er ook weer het ‘Gorssels... lees meer..

2874

Te huur: Poststraat 1-D

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement met twee slaapkamers aan de Poststraat 1-D. IJsseldal Wonen biedt in de ke... lees meer..

1604

Gratis weegconsult bij diëtistenpraktijk Rosella Berghuis

Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis, gevestigd in ‘Corpus State’ in Gorssel, geeft op 1 oktober tussen 16.00 en 17.00 uur een gratis weegconsult. De praktijk heeft gewijzigde openingstijden. Diëtist... lees meer..


1911

Harmonie Gorssel-Eefde 110 jaar

De Harmonie Gorssel-Eefde bestaat dit jaar 110 jaar. Dit wordt gevierd met een speciale muziekavond op 24 november in de Hanzehof in Zutphen en met een reünie op 10 november. Oud-leden kunnen zic... lees meer..

5259

IJsseljazz heeft haar programma compleet

IJsseljazz heeft de laatste namen toegevoegd aan de line-up van het gratis jazz- en bluesfestival dat op zondag 9 september plaatsvindt in het centrum van Gorssel. Op de voorafgaande avond is er weer ... lees meer..

1364

150 jaar Joppekerk: wijding plastiek en boekpresentatie

De kerk in Joppe bestaat in 2018 150 jaar. Op 15 augustus wordt  een plastiek van Maria Tenhemelopneming gewijd en  een boek over de historie van de kerk en het kerkelijk leven gepresentee lees meer..

3799

Veer Gorssel-Wilp uit de vaart

Vanwege de lage waterstand van de IJssel is het Dommerholtsveer vanaf morgen, 5 augustus 2018, uit de vaart. Als varen weer mogelijk is, zal dat zo snel mogelijk bekendgemaakt worden. Foto: Ca... lees meer..

1902

Te huur: Rietdekkerweg 49

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement met twee slaapkamers, op de eerste verdieping aan de Rietdekkerweg 49.  ... lees meer..

Resultaten 1 - 33 van 33