Archief per maand

September 2018

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3721

Proef maximum snelheid N348 begonnen

De proef met verlaging van de maximum snelheid op de N348 tussen Gorssel en Eefde tot 60 km/u is begonnen. De benodigde borden zijn geplaatst. De proef om de maximum snelheid op de N348 tussen Gors... lees meer..

2038

Fotoalbum Rotary Kidsrun

De Roskamweide kleurde blauw en geel vanmiddag. Blauw van de honderden kinderen van de basisscholen van Gorssel, Epse en Joppe, en geel van de Rotarians en vrijwilligers die het evenement organiseerde... lees meer..

4010

Bridgen voor Saldus in Letland

De Stichting Hulp Letland organiseert op 3 november een bridgedrive, waarvan de opbrengst bestemd is voor hulp aan kinderen en ouderen in de plaats Saldus in Letland. Langzamerhand is het een tradi... lees meer..

1795

Toekomstverkenning kerkgemeenten Gorssel/Epse en Eefde

De protestantse kerkgemeenten van Eefde en Gorssel/Epse onderzoeken een mogelijke toekomstige samenwerking. De kerkenraden van beide gemeenten hebben daartoe een stuurgroep ingesteld. De protestant... lees meer..

4912

Jacques Wezenberg vertrekt en gaat nieuwe uitdaging aan

Jacques Wezenberg van Wezenberg Groente, fruit, delicatessen en traiteur vertrekt en de winkel gaat binnenkort over naar dochter Maud en haar man Wouter Averdijk. Wouter wilde Jacques in het zonnetje ... lees meer..

2575

Museum MORE wint Sacha Tanja Penning 2018

Museum MORE krijgt de Sacha Tanja Penning 2018, een prijs ter promotie en stimulering van figuratieve kunst. Het aan de prijs verbonden geldbedrag wordt mede besteed aan de aankoop van een schilderij ... lees meer..

2205

Kerngroep DOP: “Het zit er op!”

Voor de Kerngroep Dorps­Ontwikkelings­Plan (DOP) Gorssel 2018-2023 zit het werk erop. Voor dorp en Dorpsraad begint de klus nu pas echt, namelijk het uitvoeren van de plannen. Voor de Ker lees meer..

1495

‘Vriendschap’ centraal tijdens Kinderboekenweek

Van 3 t/m 14 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Vriendschap. Het Kinderboeken­week­geschenk van 2018 is het boek De eilandenruzie. Het Kinderboekenweekgeschenk van ... lees meer..

1874

De Kleine Haarloop: 7 oktober voor de 30e en laatste keer

Sport ’88 organiseert voor de laatste keer de Kleine Haarloop. Dat is echter geen reden voor treurige gezichten. Het moet juist een feestje worden en daarom heeft de trimloop deze keer een extra kidsr... lees meer..

1929

Team iessel diesel uit Gorssel 2e op NK

Tractor pulling Team iessel diesel, de Ford 9600 uit Gorssel is 2e geworden in het Nederlands Kampioenschap Light Superstock 2018. Het team kwam net iets tekort voor de eerste plek. Tractor pulling... lees meer..

3801

Mooi onder één dak

Op 1 oktober opent Roos Lagrené de deuren van haar eigen schoonheidssalon in hartje Gorssel, onder één dak met kapsalon Knipkunst by Annemarie. Roos: “Mijn grote droom”. Op 1 oktober 2018 opent Roo... lees meer..

2159

Twee bijzondere tentoonstellingen in Museum MORE

Van 23 september tot en met 6 januari 2019 zijn in Museum MORE twee tentoonstellingen te zien: Johan Polet: Beeldhouwer en Kees Timmer: Mens & Dier. Een bijzondere combinatie. Van 23 september ... lees meer..

2573

Veel belangstelling voor initiatief ‘Knarrenhof’

De op 19 september jl. gehouden initiatiefavond over een mogelijk ‘Knarrenhof’ in Gorssel werd druk bezocht. Ruim tachtig belangstellenden kregen uitleg over de mogelijkheden van deze nieuwe woonvor lees meer..

1848

Byzantijns Kozakkenkoor komt naar Gorssel

In 2014 gaf een beroemd Duits/Pools kozakkenkoor een prachtig kerstconcert in een volle kerk. Binnenkort komt er weer een vooraanstaand kozakkenkoor naar Gorssel. Op 1 december zal het Enschede’s Byza... lees meer..

1910

Team Buitenkunstig Gorssel is versterkt

Na de noodkreet van 28 augustus j.l. op Gorssel.nl hebben enkele mensen aangeboden om mee te helpen het straatfestival Buitenkunstig Gorssel te organiseren. Het prachtige evenement kan daarmee ook v lees meer..

1775

Introductieles Grada Buren volgeboekt

Voor de introductieles tekenen en schilderen van Grada Buren op 24 september hebben zich veel belangstellenden aangemeld. Aanmelden kan niet meer,  er is een wachtlijst. Voor de gratis introdu... lees meer..

1250

Lochems college zoekt inspiratie

Het Lochemse college wil van de inwoners van de gemeente weten aan welke belangrijke onderwerpen het de komende tijd aandacht zou moeten besteden. Inwoners kunnen de komende tijd met het college in ge... lees meer..

1781

Al 25 jaar klaverjassen in Gorssel

Al 25 jaar wordt er in ’t Trefpunt wekelijks enthousiast geklaverjast. Afgelopen maandag werd het jubileum uitgebreid gevierd. Het is een gezellige club en nieuwe leden zijn welkom. In septemb... lees meer..

1592

De Harmonie en Op Koers zorgen voor mooie afsluiting

Een feest was het, zondagmiddag in het Openluchttheater Gorssel met De Harmonie en shantykoor Op Koers. Zij verzorgden een heerlijk optreden in het knusse theater. Het was alweer het laatste optreden ... lees meer..

1664

Semper Fidelis kijkt terug op geslaagd SGW

Alles zat mee op 8 en 9 september tijdens de eventing-wedstrijden die Rijvereniging Semper Fidelis had georganiseerd: het was prachtig weer, er waren veel deelnemers en het publiek genoot van de ruite... lees meer..

2089

Iris Kroes: ‘Het meisje met de harp’

Iris Kroes, ‘het meisje met de harp’, treedt op tijdens het jubileumconcert van de Harmonie Gorssel-Eefde op 24 november. Wie is Iris en wat drijft haar? De Harmonie vroeg het en Iris gaf onbevangen a... lees meer..

1629

Nieuwe vervoersservice binnen de gemeente Lochem

Wie binnen de gemeente Lochem van kern naar kern wil reizen, maar geen eigen vervoer heeft, kan tegen betaling gebruik maken van E-TRIP, een elektrische auto met chauffeur. De service is ook beschikba... lees meer..

1110

Mooie opbrengst KWF-collecte in Gorssel

De collectanten van KWF kankerbestrijding hebben in Gorssel een bedrag opgehaald van € 3.268,29. KWF kankerbestrijding dankt alle collectanten en gulle gevers. De collectanten van KWF kankerbestrij... lees meer..

1939

Viering 150 jaar kerk Joppe waardig afgesloten

Het is in 2018 150 jaar geleden dat de r.-k. kerk Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Joppe als parochiekerk in gebruik werd genomen.  Op 9 september jl. werden de feestelijkheden afgeslote... lees meer..

1596

Muziekles op de blokfluit bij De Harmonie

Het muzikale seizoen van De Harmonie Gorssel-Eefde is ook bij de jeugd weer begonnen. De blokfluitgroep in Gorssel heeft een open les op 25 september en het HIT Orkest gaf zijn eerste concert  op... lees meer..

1413

Collegevoorstel: loket Gorssel tot en met 2023 open

Het Lochemse college stelt de gemeente­raad voor om het gemeente­loket in Gorssel tot en met 2023 open te houden. De dienst­verlening blijft volgens het voorstel ongewijzigd. In 2015 lees meer..

3152

Nieuw in Gorssel: Nanny Home Oost-Nederland

Chantal Ariëns uit Gorssel zette de stap naar het ondernemer­schap. Per 1 september is aan de Pikeursbaan 5 Nanny Home-Oost Nederland gevestigd. Chantal Ariëns (41) woonde jaren in het buitenla... lees meer..

1296

Met de SWL-bus op stap: Bredevoort

Een uitstapje met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Het eerstvolgende uitje is op vrijdagavond 28 september naar Bredevoort. Een dag... lees meer..

5442

Foto's IJsseljazz

Janny Schiphorst maakte een prachtig fotoverslag van IJsseljazz. Bekijk het album via deze link    Redactie Gorssel.nl11 september 2018   lees meer..

3491

Gorssel geniet van Gorssel Huilt

Een grote parasol hing boven het Nijverheids­plein, maar gelukkig viel er geen spatje regen. Het was een prachtige avond en Gorssel Huilt werd één groot feest. Bakkerij Terpstra mag zich een jaar ... lees meer..

1914

Robert Paul Wielinga loopt de Amsterdam City Swim

Vanwege de beruchte e-coli bacterie werd afgelopen zondag de A'dam City Swim een ‘Amsterdam City Walk'. Gorsselnaar en ALS-patiënt Robert Paul Wielinga en zijn team deden mee en dat leverde € 52.000 o... lees meer..

2758

Opfriscursus verkeerskennis en rijvaardigheid

Veilig Verkeer Nederland en Stichting Welzijn Lochem organiseren op 2 en 3 oktober een rijvaardigheids’opfris’cursus. De cursus bestaat uit een theorieavond en een rijvaardigheidsrit van een uur, beid... lees meer..

1543

Snelheidsproef N348 eind september 2018 van start

Eind september begint een proef met verlaging van de maximum snelheid op de N348 tussen Gorssel en Eefde van 80 naar 60 km/u. De borden zijn inmiddels geplaatst.  Eind september 2018 begint ee... lees meer..

1656

Wegafsluitingen Gorssel 8/9 september 2018

In verband met IJsseljazz en enkele andere gelijktijdige evenementen zullen dit weekend veel wegen in en rond Gorssel tijdelijk voor verkeer zijn afgesloten. In het weekend van 8 en 9 september 2 lees meer..

3007

‘Gorssel Buitengewoon’: de film

De Dorpsraad Gorssel, Gorssel.nl en de Ondernemers­vereniging  Gorssel Buiten­gewoon vroegen filmmaker Jelle Schaap van Black Sheep Media in een korte film een beeld te geven van Gorssel.... lees meer..

3077

Dorpsplan Gorssel gelanceerd

In een druk bezochte ledenvergadering van de Vereniging Dorpsraad Gorssel is gisteravond het definitieve Dorpsplan 2018-2023 gelanceerd. Gorssel kan nu aan de slag. Voorzitter Hans Geerlink (l.) ov... lees meer..

1817

Rotary Kidsrun voor Stichting Hartekind

De vierde Rotary Kidsrun op 28 september staat in het teken van de Stichting Hartekind, die zich inzet voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. De werving van sponsoren is begonnen. ... lees meer..

1701

Patrick Kicken in Gorssel voor interview over yoga

In Gorssel kun je goed ontspannen, onder meer via yoga. Om daar meer te weten te komen en interviewde radiomaker Patrick Kicken Sandra Hellendoorn van SH Studio. Dat je in Gorssel goed kunt ontspan... lees meer..

4251

The Cosy Country Store wordt ‘Belevings Store’

The Cosy Country Store in Gorssel verandert na twintig jaar zijn concept. Assortiment en uitstraling van de zaak worden veranderd en kapsalon Frendz neemt zijn intrek in het pand. The Cosy Country ... lees meer..

147

Gehele lengte Hoofdstraat Gorssel wordt 30 km zone

Op een groot gedeelte van de Hoofdstraat in Gorssel geldt een maximum snelheid van 30 km/h. Binnenkort wordt die zone uitgebreid tot de gehele lengte van de Hoofdstraat. Het verkeersbesluit ligt gedur... lees meer..

1305

Boekjes & Babbels weer van start

De vakantie is voorbij en de kinderen gaan weer naar school. Voor jongere kinderen en hun (groot)ouders begint Boekjes & Babbels in de Bibliotheek Gorssel ook weer. De vakantie is voorbij en de... lees meer..

1681

Laatste serie yogalessen van Camee Michon

Yogadocente Camee Michon sluit per januari 2019 haar yogapraktijk. Er is dit najaar nog een laatste serie van 11 lessen, dus nog één keer de gelegenheid om mee te doen met de energetische, lichte vorm... lees meer..

1618

Start nieuw seizoen bij Scouting IJsselgroep

Op zaterdag 25 augustus jl. ging bij Scouting IJsselgroep het nieuwe seizoen van start. En afgelopen zaterdag deed de IJsselgroep mee met de Airborne wandeltocht, die ieder jaar plaatsvindt op 1 septe... lees meer..

3453

(H)eerlijke cider van Gorsselse bodem

Brouwerij Guit, gevestigd in het buitengebied van Gorssel, maakt (h)eerlijke cider: een mooi nieuw streekproduct van appels van de oevers van de IJssel. Brouwerij Guit, gevestigd in het buitengebie... lees meer..

Resultaten 1 - 44 van 44