September 2018

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3774

Proef maximum snelheid N348 begonnen

De proef met verlaging van de maximum snelheid op de N348 tussen Gorssel en Eefde tot 60 km/u is begonnen. De benodigde borden zijn geplaatst. ... lees meer..

2084

Fotoalbum Rotary Kidsrun

De Roskamweide kleurde blauw en geel vanmiddag. Blauw van de honderden kinderen van de basisscholen van Gorssel, Epse en Joppe, en geel van de Rotarians en vrijwilligers die het evenement organiseerden. Het was een vrolijke boel en hopelijk hebben de kids veel geld bij elkaa... lees meer..

4052

Bridgen voor Saldus in Letland

De Stichting Hulp Letland organiseert op 3 november een bridgedrive, waarvan de opbrengst bestemd is voor hulp aan kinderen en ouderen in de plaats Saldus in Letland. ... lees meer..

1845

Toekomstverkenning kerkgemeenten Gorssel/Epse en Eefde

De protestantse kerkgemeenten van Eefde en Gorssel/Epse onderzoeken een mogelijke toekomstige samenwerking. De kerkenraden van beide gemeenten hebben daartoe een stuurgroep ingesteld. ... lees meer..

4998

Jacques Wezenberg vertrekt en gaat nieuwe uitdaging aan

Jacques Wezenberg van Wezenberg Groente, fruit, delicatessen en traiteur vertrekt en de winkel gaat binnenkort over naar dochter Maud en haar man Wouter Averdijk. Wouter wilde Jacques in het zonnetje zetten en regelde een gesprek met Gorssel.nl. ... lees meer..

2644

Museum MORE wint Sacha Tanja Penning 2018

Museum MORE krijgt de Sacha Tanja Penning 2018, een prijs ter promotie en stimulering van figuratieve kunst. Het aan de prijs verbonden geldbedrag wordt mede besteed aan de aankoop van een schilderij van Lara de Moor. ... lees meer..

2248

Kerngroep DOP: “Het zit er op!”

Voor de Kerngroep Dorps­Ontwikkelings­Plan (DOP) Gorssel 2018-2023 zit het werk erop. Voor dorp en Dorpsraad begint de klus nu pas echt, namelijk het uitvoeren van de plannen. lees meer..

1571

‘Vriendschap’ centraal tijdens Kinderboekenweek

Van 3 t/m 14 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Vriendschap. Het Kinderboeken­week­geschenk van 2018 is het boek De eilandenruzie. ... lees meer..

1979

De Kleine Haarloop: 7 oktober voor de 30e en laatste keer

Sport ’88 organiseert voor de laatste keer de Kleine Haarloop. Dat is echter geen reden voor treurige gezichten. Het moet juist een feestje worden en daarom heeft de trimloop deze keer een extra kidsrun, een wandeltocht en een lunch na afloop. ... lees meer..

1993

Team iessel diesel uit Gorssel 2e op NK

Tractor pulling Team iessel diesel, de Ford 9600 uit Gorssel is 2e geworden in het Nederlands Kampioenschap Light Superstock 2018. Het team kwam net iets tekort voor de eerste plek. ... lees meer..

3879

Mooi onder één dak

Op 1 oktober opent Roos Lagrené de deuren van haar eigen schoonheidssalon in hartje Gorssel, onder één dak met kapsalon Knipkunst by Annemarie. Roos: “Mijn grote droom”. ... lees meer..

2240

Twee bijzondere tentoonstellingen in Museum MORE

Van 23 september tot en met 6 januari 2019 zijn in Museum MORE twee tentoonstellingen te zien: Johan Polet: Beeldhouwer en Kees Timmer: Mens & Dier. Een bijzondere combinatie. ... lees meer..

2651

Veel belangstelling voor initiatief ‘Knarrenhof’

De op 19 september jl. gehouden initiatiefavond over een mogelijk ‘Knarrenhof’ in Gorssel werd druk bezocht. Ruim tachtig belangstellenden kregen uitleg over de mogelijkheden van deze nieuwe woonvorm. lees meer..

1917

Byzantijns Kozakkenkoor komt naar Gorssel

In 2014 gaf een beroemd Duits/Pools kozakkenkoor een prachtig kerstconcert in een volle kerk. Binnenkort komt er weer een vooraanstaand kozakkenkoor naar Gorssel. Op 1 december zal het Enschede’s Byzantijns Kozakkenkoor op het podium staan van de vernieuwde Gorsselse kerk. ... lees meer..

1959

Team Buitenkunstig Gorssel is versterkt

Na de noodkreet van 28 augustus j.l. op Gorssel.nl hebben enkele mensen aangeboden om mee te helpen het straatfestival Buitenkunstig Gorssel te organiseren. Het prachtige evenement kan daarmee ook volgend jaar worden gehouden. lees meer..

1861

Introductieles Grada Buren volgeboekt

Voor de introductieles tekenen en schilderen van Grada Buren op 24 september hebben zich veel belangstellenden aangemeld. Aanmelden kan niet meer,  er is een wachtlijst. ... lees meer..

1291

Lochems college zoekt inspiratie

Het Lochemse college wil van de inwoners van de gemeente weten aan welke belangrijke onderwerpen het de komende tijd aandacht zou moeten besteden. Inwoners kunnen de komende tijd met het college in gesprek.  ... lees meer..

1845

Al 25 jaar klaverjassen in Gorssel

Al 25 jaar wordt er in ’t Trefpunt wekelijks enthousiast geklaverjast. Afgelopen maandag werd het jubileum uitgebreid gevierd. Het is een gezellige club en nieuwe leden zijn welkom. ... lees meer..

1641

De Harmonie en Op Koers zorgen voor mooie afsluiting

Een feest was het, zondagmiddag in het Openluchttheater Gorssel met De Harmonie en shantykoor Op Koers. Zij verzorgden een heerlijk optreden in het knusse theater. Het was alweer het laatste optreden van dit seizoen. ... lees meer..

1760

Semper Fidelis kijkt terug op geslaagd SGW

Alles zat mee op 8 en 9 september tijdens de eventing-wedstrijden die Rijvereniging Semper Fidelis had georganiseerd: het was prachtig weer, er waren veel deelnemers en het publiek genoot van de ruiters en de natuur. ... lees meer..

2195

Iris Kroes: ‘Het meisje met de harp’

Iris Kroes, ‘het meisje met de harp’, treedt op tijdens het jubileumconcert van de Harmonie Gorssel-Eefde op 24 november. Wie is Iris en wat drijft haar? De Harmonie vroeg het en Iris gaf onbevangen antwoord. ... lees meer..

1697

Nieuwe vervoersservice binnen de gemeente Lochem

Wie binnen de gemeente Lochem van kern naar kern wil reizen, maar geen eigen vervoer heeft, kan tegen betaling gebruik maken van E-TRIP, een elektrische auto met chauffeur. De service is ook beschikbaar in Gorssel. ... lees meer..

1154

Mooie opbrengst KWF-collecte in Gorssel

De collectanten van KWF kankerbestrijding hebben in Gorssel een bedrag opgehaald van € 3.268,29. KWF kankerbestrijding dankt alle collectanten en gulle gevers. ... lees meer..

2006

Viering 150 jaar kerk Joppe waardig afgesloten

Het is in 2018 150 jaar geleden dat de r.-k. kerk Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Joppe als parochiekerk in gebruik werd genomen.  Op 9 september jl. werden de feestelijkheden afgesloten met een openluchtviering op ‘t Joppe. ... lees meer..

1651

Muziekles op de blokfluit bij De Harmonie

Het muzikale seizoen van De Harmonie Gorssel-Eefde is ook bij de jeugd weer begonnen. De blokfluitgroep in Gorssel heeft een open les op 25 september en het HIT Orkest gaf zijn eerste concert  op 31 augustus jl. ... lees meer..

1464

Collegevoorstel: loket Gorssel tot en met 2023 open

Het Lochemse college stelt de gemeente­raad voor om het gemeente­loket in Gorssel tot en met 2023 open te houden. De dienst­verlening blijft volgens het voorstel ongewijzigd. lees meer..

3287

Nieuw in Gorssel: Nanny Home Oost-Nederland

Chantal Ariëns uit Gorssel zette de stap naar het ondernemer­schap. Per 1 september is aan de Pikeursbaan 5 Nanny Home-Oost Nederland gevestigd. ... lees meer..

1342

Met de SWL-bus op stap: Bredevoort

Een uitstapje met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Het eerstvolgende uitje is op vrijdagavond 28 september naar Bredevoort. ... lees meer..


3582

Gorssel geniet van Gorssel Huilt

Een grote parasol hing boven het Nijverheids­plein, maar gelukkig viel er geen spatje regen. Het was een prachtige avond en Gorssel Huilt werd één groot feest. Bakkerij Terpstra mag zich een jaar lang Smartlappen­koning van Gorssel noemen. ... lees meer..

1998

Robert Paul Wielinga loopt de Amsterdam City Swim

Vanwege de beruchte e-coli bacterie werd afgelopen zondag de A'dam City Swim een ‘Amsterdam City Walk'. Gorsselnaar en ALS-patiënt Robert Paul Wielinga en zijn team deden mee en dat leverde € 52.000 op voor de strijd tegen ALS. ... lees meer..

2795

Opfriscursus verkeerskennis en rijvaardigheid

Veilig Verkeer Nederland en Stichting Welzijn Lochem organiseren op 2 en 3 oktober een rijvaardigheids’opfris’cursus. De cursus bestaat uit een theorieavond en een rijvaardigheidsrit van een uur, beide in Laren. ... lees meer..

1587

Snelheidsproef N348 eind september 2018 van start

Eind september begint een proef met verlaging van de maximum snelheid op de N348 tussen Gorssel en Eefde van 80 naar 60 km/u. De borden zijn inmiddels geplaatst.  ... lees meer..

1692

Wegafsluitingen Gorssel 8/9 september 2018

In verband met IJsseljazz en enkele andere gelijktijdige evenementen zullen dit weekend veel wegen in en rond Gorssel tijdelijk voor verkeer zijn afgesloten. lees meer..

3096

‘Gorssel Buitengewoon’: de film

De Dorpsraad Gorssel, Gorssel.nl en de Ondernemers­vereniging  Gorssel Buiten­gewoon vroegen filmmaker Jelle Schaap van Black Sheep Media in een korte film een beeld te geven van Gorssel. Jelle maakte er een aantrekkelijk beeld­verhaal van. ... lees meer..

3145

Dorpsplan Gorssel gelanceerd

In een druk bezochte ledenvergadering van de Vereniging Dorpsraad Gorssel is gisteravond het definitieve Dorpsplan 2018-2023 gelanceerd. Gorssel kan nu aan de slag. ... lees meer..

1871

Rotary Kidsrun voor Stichting Hartekind

De vierde Rotary Kidsrun op 28 september staat in het teken van de Stichting Hartekind, die zich inzet voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. De werving van sponsoren is begonnen. ... lees meer..

1746

Patrick Kicken in Gorssel voor interview over yoga

In Gorssel kun je goed ontspannen, onder meer via yoga. Om daar meer te weten te komen en interviewde radiomaker Patrick Kicken Sandra Hellendoorn van SH Studio. ... lees meer..

4287

The Cosy Country Store wordt ‘Belevings Store’

The Cosy Country Store in Gorssel verandert na twintig jaar zijn concept. Assortiment en uitstraling van de zaak worden veranderd en kapsalon Frendz neemt zijn intrek in het pand. ... lees meer..

198

Gehele lengte Hoofdstraat Gorssel wordt 30 km zone

Op een groot gedeelte van de Hoofdstraat in Gorssel geldt een maximum snelheid van 30 km/h. Binnenkort wordt die zone uitgebreid tot de gehele lengte van de Hoofdstraat. Het verkeersbesluit ligt gedurende zes weken ter inzage. ... lees meer..

1345

Boekjes & Babbels weer van start

De vakantie is voorbij en de kinderen gaan weer naar school. Voor jongere kinderen en hun (groot)ouders begint Boekjes & Babbels in de Bibliotheek Gorssel ook weer. ... lees meer..

1736

Laatste serie yogalessen van Camee Michon

Yogadocente Camee Michon sluit per januari 2019 haar yogapraktijk. Er is dit najaar nog een laatste serie van 11 lessen, dus nog één keer de gelegenheid om mee te doen met de energetische, lichte vorm van yoga van Camee. ... lees meer..

1676

Start nieuw seizoen bij Scouting IJsselgroep

Op zaterdag 25 augustus jl. ging bij Scouting IJsselgroep het nieuwe seizoen van start. En afgelopen zaterdag deed de IJsselgroep mee met de Airborne wandeltocht, die ieder jaar plaatsvindt op 1 september in Oosterbeek. ... lees meer..

3565

(H)eerlijke cider van Gorsselse bodem

Brouwerij Guit, gevestigd in het buitengebied van Gorssel, maakt (h)eerlijke cider: een mooi nieuw streekproduct van appels van de oevers van de IJssel. ... lees meer..

Resultaten 1 - 44 van 44