Oktober 2018

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4409

Fotoalbum sloop panden Jacq Shoes en Berghuis

De winkelpanden van Jacq Shoes en Berghuis zijn niet meer .... De Poorte Joppe heeft snel en goed werk geleverd met de sloop ervan. Kaal is het wel, en het is nog wachten op de definitieve nieuw­bouw­plannen. Janny Schiphorst maakte voor Gorssel.nl een foto­versl... lees meer..

1893

Gorssel en Laren in de prijzen als schoonste winkelgebied

De kernen Gorssel en Laren hebben gezamen­lijk de 3e prijs gewonnen in de race om het schoonste winkel­gebied voor kleine gemeentes in Nederland. In totaal deden er 123 gemeenten mee, waarvan 45 in de categorie kleine gemeenten. ... lees meer..

1533

Dankdag 2018: Voedselbank Zutphen

Ter gelegenheid van de Dank­­dag voor Gewas en Arbeid 2018 houdt de Protestantse Kerk Gorssel/Epse op 10 november een inzameling voor de Voedselbank. Een mooie invulling van het begrip ‘Dankdag voor Gewas en Arbeid’. ... lees meer..

1994

Op herhaling: BIJeen in de Enk

Vanaf woensdag 31 oktober kunnen lief­hebbers van korf­vlechten hun hart weer op­halen aan bijen, stro, gezellig­heid en koeien aan de Eekweg 4 in Gorssel. Er gaat een nieuwe cursus van start. ... lees meer..

1816

Museum STAAL klaar voor de winterrust

Na de eerste drukke zomer is het Staring museum in Almen toe aan een rustige winter. Het museum is dan drie dagen per week open met de tentoon­stelling ‘Winterrust’. ... lees meer..

2161

‘De Buurt leest voor’ zoekt voorlezers

‘De Buurt leest voor’ is een voorlees­project van de bibliotheek in Gorssel. De bieb zoekt nieuwe voor­lezers voor kinderdag­verblijven in Eefde en Gorssel. ... lees meer..

2116

Muziek bij Emile van der Peet in de keuken

Tenor en saxofonist Emile van der Peet organiseert in zijn keuken aan de Voo­rende 5 in Gorssel klein­schalige concerten. Het eerst­volgende concert is op 18 november. ... lees meer..

2596

Presentatie boek over de historie van Gorssel

De Historische Vereniging de Elf Marken presenteert op 30 november het boek ‘Gorssel van Agrarische Gemeenschap tot Forensen­dorp’. Op 3 november is er een open dag in het Tram­station met informatie over het boek.  ... lees meer..

1953

WTC Gorssel organiseert de 32e Heideveldtoertocht

Mountainbikers en cyclo­crossers kunnen zondag 4 november weer hun hart ophalen tijdens de 32e Heide­veld­toertocht. De route is dit jaar geheel herzien en gaat over paadjes en land­goederen die normaal niet toegankelijk zijn. ... lees meer..

1947

D-licious Vocals presenteert prachtige tweede CD

Zondag presenteerde D-licious Vocals hun tweede CD getiteld ‘Uncovered’ in de kerk te Epse. Gorssel.nl was erbij en was onder de indruk van de muziek en het concert. ... lees meer..

1616

Met de SWL-bus op stap: Airborne Museum

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan op woensdag 7 november. De bestemming is deze keer het Air­borne Museum in Ooster­beek. ... lees meer..

2569

Beuk voor Everdinahof wordt vervangen

De monumentale beuk voor de Everdina­hof in Gorssel, ter hoogte van Hoofdstraat 43, is in slechte staat en wordt in december gekapt. Er komt een Tulpen­boom voor in de plaats. ... lees meer..

1638

Avondje-uit in ’t Trefpunt: cabaret

Cabaretier Arie Vuyk komt op 3 november naar ’t Trefpunt met zijn voorstelling: ‘Altijd prijs’. ’t Trefpunt serveert naar wens een buffet voorafgaand aan het avondje-uit. ... lees meer..

1782

Fairtrade Week bij Eerlijk!Genieten in Gorssel

Van 27 oktober tot 4 november is het weer Fairtrade Week. De Fairtrade Week staat dit jaar in het teken van ‘Women Empowering’. Eerlijk!Genieten heeft speciale acties. ... lees meer..

1866

Expositie Henk van Lottum in het Tramstation

Tot en met 28 november is in het Tram­station in Gorssel een expositie te zien van het werk van Henk van Lottum. De Gorsselse kunstenaar schildert natuur en land­schap, maar maakt ook abstract werk. ... lees meer..

1969

Dit jaar geen pont meer naar de overkant

De veerpont van Gorssel naar Wilp komt dit seizoen niet meer in de vaart. De water­stand van de IJssel is nog steeds zeer laag. Het wachten is nu op het voor­jaar van 2019. ... lees meer..

2279

BBQ-wedstrijd tijdens Ode aan 't Wild op 11 november

Zondagmiddag 11 november zijn er in het centrum van Gorssel allerlei activiteiten in het kader van het wild­seizoen. Tijdens dit evenement ‘Ode aan het Wild’ is er ook de finale van een landelijke BBQ-wedstrijd. Ook BBQ-en? Inschrijven kan tot 1 november. ... lees meer..

203

Kunst voor kinderen

Grada Buren geeft in haar atelier aan huis, Atelier No. 15 in Gorssel, schilder- en teken­les aan beginners en gevorderden. Ze biedt nu ook ‘Kunst voor kinderen’ aan, in zes lessen op de woensdag­middag, te beginnen op 7 november. ... lees meer..

1627

Loket Gorssel blijft voorlopig open

Het gemeente­loket in Gorssel blijft voorlopig voor vijf jaar open. Dat besloot de raad van Lochem gisteravond. Een debat was niet nodig, het besluit was unaniem. ... lees meer..

3669

Voetbalvrouwen zoeken vrouwen

Tien Gorsselse vrouwen (30+) zijn begonnen met trainingen in een nieuw senioren vrouwen­team bij VV Gorssel. Ze zoeken mede­speelsters om ook wedstrijden te kunnen spelen. ... lees meer..

1733

Bijzonder concert in Diepenveen

Het Britten Jeugd Strijkorkest geeft op zondag 25 november in klooster Nieuw Sion in Diepenveen een bijzonder concert ten bate van de stichting Mojo 51. Het concert wordt georganiseerd door de Lions Club Deventer Zuid. ... lees meer..

1821

D-licious Vocals presenteert tweede CD

De groep D-licious Vocals presenteert zondag­avond 21 oktober haar tweede CD, getiteld Uncovered, in het kerkje in Epse. De groep bestaat uit drie top­zangeressen, waaronder Mariske Hekkenberg uit Epse en een gitarist. Na het prachtige eerste album zijn de verwachtin... lees meer..

1718

Kozakkenkoor in Gorssel op 1 december

Als vervolg op een geslaagd concert enkele jaren geleden in de kerk in Gorssel, wordt dit jaar opnieuw een concert gegeven door een vooraan­staand Kozakkenkoor, deze keer op 1 december door het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor. ... lees meer..

2789

Expositie Janny en Rudy Volbeda in Atelier de School

Vanaf 19 oktober exposeren Rudy en Janny Volbeda uit Epse hun schilderijen en beelden in Atelier de School in Gorssel. ... lees meer..

1371

Informatieavond: ‘Op weg naar gasloze huizen?’

LochemEnergie organiseert samen met de gemeente Lochem en Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek een informatie­avond over ‘Gasloze huizen’. De avond wordt gehouden op 31 oktober in ’t Trefpunt in Gorssel. ... lees meer..

1452

(The) Voice and Dance in Harmony

De jubilerende muziek­vereniging De Harmonie geeft op zaterdag 24 november een bijzonder concert in de Hanzehof met zangeres/ harpiste Iris Kroes (’het meisje met de harp’) en danser Mars Bentum. Reserveren is al mogelijk. ... lees meer..

2042

Kleine Haarloop, nu echt verleden tijd

Afgelopen zondag organiseerde de trim- en ATB club Sport ’88 voor de 30e en laatste maal De Kleine Haarloop. In de omgeving van hostel StayOkay in de Kring van Dorth zorgden 545 deelnemers voor een eervolle afsluiting. ... lees meer..

2655

Gorssel.nl blijft maar groeien

Aan de groei van de bezoekers­aantallen van Gorssel.nl lijkt maar geen eind te komen. Afgelopen maand bezochten per dag bijna duizend mensen de website. Die bekijken gemiddeld ongeveer 2,5 pagina’s waarvan het Prikbord met 500 hits per dag het meest populair is. ... lees meer..

1709

Eerlijke kleding centraal in diaconale kerkdienst

Op zondag 14 oktober wordt in de protestante kerk in Gorssel een diaconale kerkdienst gehouden. Tijdens de dienst staat het thema ‘Eerlijke kleding’ centraal. ... lees meer..

1586

Met de Museum Plus Bus naar Amsterdam

De Museum Plus Bus rijdt op 19 november naar Amsterdam voor een bezoek aan het Joods Historisch Museum. De busrit is bedoeld voor senioren die niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. ... lees meer..

1691

Inloopavond snelheidsproef N348

Zoals eerder gemeld is de proef om de maximum snelheid op de N348 tussen Gorssel en Eefde te verlagen van 80 naar 60 km/u. inmiddels begonnen. Op 18 oktober is er een inloopavond in Het Hart in Eefde. ... lees meer..

2715

Uiterwaardencommissie viert 175 jarig bestaan

De Gorsselse Uiterwaarden­commissie bestaat 175 jaar. Dat werd onlangs gevierd met de opvoering van een historisch blijspel, waarbij de huidige Commissieleden hun voorgangers vertolkten die in 1843 het unieke ‘waterschap’ oprichtten. ... lees meer..

Resultaten 1 - 32 van 32