Archief per maand

November 2018

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
2528

Nieuwbouw Hoofdstraat 'in beeld' op informatiebord

Bij een van de twee bouw­vlakken aan de Hoofd­straat is een bouw­bord geplaatst, waarop een afbeelding van het nieuwe pand te zien is. Hoe het er­naast op te richten winkel­pand er... lees meer..

7996

Frendz: een nieuwe kapsalon met beleving

Dinsdag 4 december opent kapsalon Frendz. Zaterdag 1 december is er open huis en kan iedereen de prachtige belevings­store bekijken. Gorssel.nl ging alvast op bezoek en sprak met eigenaar Erick Br... lees meer..

2028

'Groene zorg' en leesbevordering op de ABC-eilanden

Henk en Evelien van Dort bezochten de eilanden Aruba, Bonaire en Cura­çao, waar ze lezingen en work­shops gaven. Ze namen pakketten met kinder­boeken mee voor de plaatselijke scholen. G... lees meer..

1841

Computerclub KansPlus Gorssel krijgt laptops

Witteveen+Bos heeft vijf lap­tops geschonken aan de computer­club van KansPlus voor mensen met een verstan­delijke beperking in de Everdina­hof. McVelsen IT Solutions uit Gorssel heeft... lees meer..

1612

Speculaasactie van de Gorsselnarren geannuleerd

Carnavals­vereniging de Gorssel­narren heeft de eerder aange­kondigde speculaas­actie helaas moeten annuleren. Ze hebben een foute levering ontvangen waardoor de speculaas niet kan wor... lees meer..

1914

Kerstdiner voor inwoners gemeente Lochem

Voor het vierde jaar op rij organiseert een groep vrijwilligers weer het Lochemse kerst­diner. Voor slechts € 3,- kan men aanschuiven in de hal van het gemeente­huis. Wie meehelpt kan zel... lees meer..

1451

Met de SWL-bus op stap: kerstmarkt Vaassen

De bestemming van het maandelijkse uitstapje van Stichting Wel­zijn Lochem is deze keer de kerst­markt in Vaassen, in de middag en (begin van de) avond van vrijdag 7 decem­ber. Opgave... lees meer..

2016

Raadsel Sinterklaas opgelost

Het Gorsselse Sinterklaas­comité haalt opgelucht adem. Het mysterie van alsmaar tv kijkende en neuriënde Sint is opgelost. Sint wil meedoen aan The Voice Senior, en de Gorsselse kinderen gaan hem ... lees meer..

2846

Werk in uitvoering: 30 km zone Hoofdstraat

De werkzaam­heden ten behoeve van het instellen van een 30 km zone in de Hoofd­straat leiden tot vragen. Staan die borden nou verkeerd, blijft dat zebra­pad onbegaan­baar? Gorssel.nl z... lees meer..

1590

Iet Looise kookt weer voor nieuwbouw tempel

Op 1 en 2 december kookt Iet Looise van Yaany Catering in Gorssel Thaise maal­tijden ten bate van de nieuwbouw van een boeddhis­tische tempel in Purmerend.  Er is altijd veel belangste... lees meer..

2608

Daverend feest van de Harmonie Gorssel-Eefde

De Harmonie Gorssel-Eefde bestaat in 2018 110 jaar en het orkest vierde dat gister­avond met een jubileumconcert in de Buiten­sociëteit in Zutphen. Gorssel.nl was er­bij en genoot van een ... lees meer..

1807

Expositie Annemarie Hakvoort in het Tramstation

Gedurende de maand december is in het Tramstation in Gorssel een expo­sitie te zien van het werk van Annemarie Hakvoort. De Zutphense kunstenares schildert verstilde land­schappen in acryl- en... lees meer..

1923

Nieuwe leesclub

Houdt u van lezen en vindt u het leuk om daar met anderen over te praten? Bij vol­doende interesse komt er een nieuwe lees­club die gebruik maakt van de lees­wijzers van Senia. Maandag­... lees meer..

1734

Gemeente biedt zorgverzekering bij laag inkomen

De gemeente Lochem biedt samen met Salland Zorg­verzekeringen een zorg­verzekering aan voor inwoners van de gemeente Lochem met een laag inkomen. Over­stappen kan tot en met 31 december. ... lees meer..

2041

Veel belangstelling voor geschiedenisboek Gorssel

Er zijn al meer dan 500 exemplaren van het boek ‘Gorssel van Agrarische Gemeenschap tot Forensendorp’ besteld. De voor­verkoop loopt nog tot en met 25 november.  Er zijn al meer dan 500 ex... lees meer..

1573

Nog kaarten beschikbaar voor optreden Kozakkenkoor

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het concert van het Enschede’s Byzan­tijns Kozakken Koor op zaterdag 1 december in de kerk in Gorssel. Byzantijnse muziek: oer­oude zang van engelen. ... lees meer..

1988

Tijd en gelegenheid? Word vrijwilliger

De Vrijwilligerscentrale, onder­deel van SWL, brengt vraag en aanbod van vrijwilligers­vacatures bij elkaar. Er zijn momen­teel vacatures in Gorssel (bij Eerlijk! Genieten) en Epse. De ... lees meer..

1693

Sinterklaascomité maakt zich zorgen om Sint

Sinterklaas is weer in het land en op 5 december komt hij naar Gorssel. Maar het Gorsselse Sinter­klaas­comité vraagt zich af of het wel goed zal gaan. Sint zit maar voor de tv, hij neuriet ve... lees meer..

4210

Gorsselnarren verder met Prins Mats en Prinses Susanne

Mats Imming en Susanne Vroklage zijn het Prinsen­paar voor het komend carnavals­jaar van Carnavals­vereniging de Gorssel­narren. Prins Mats en Prinses Susanne met links daarvan Hofd... lees meer..

1316

Voordrachten sportverkiezing zijn weer mogelijk

Het is vanaf nu weer mogelijk om sporters, teams en vrij­willigers voor te dragen om te strijden voor de titels Sport­talent, Sport­vrouw, Sport­man, Jeugd­sport­ploeg, Sport&s... lees meer..

2672

Huiskamer voor veteranen in Detmerskazerne

In de voormalige Detmers­kazerne in Eefde is een ontmoetings­centrum voor veteranen gevestigd, geleid door Gorssel­naar Serge van Dijk. Het ontmoeting­s­centrum (in huiskamer&... lees meer..

1935

110-jarige Harmonie geeft groots jubileumconcert

110 jaar geleden werd fanfare­korps ‘Looft den Heer’ opgericht, de huidige Muziek­vereniging ‘De Harmonie’, een bloeiende vereniging met meerdere orkesten. 24 november is er een groots jubileu lees meer..

3020

Fraaie dronebeelden van Zandgat en bossen Joppe

Robert Bruggeman stuurde ons prachtige opnames met een drone van de omgeving van het Zandgat bij Gorssel en de bossen bij Joppe. Klik snel en bekijk de beelden. Robert Bruggeman stuurde ons onderst... lees meer..

1735

Informatiebijeenkomst waterkracht

Op initiatief van LochemEnergie wordt nabij de sluis in Eefde een waterkracht­turbine gebouwd. Inwoners van postcode­gebieden rond Eefde (waar­onder Gorssel) kunnen via water­certifica... lees meer..

2630

Nieuw Prinsenpaar Kakkersgat zaterdag ‘onthuld’

Naar goed gebruik begint het nieuwe carnavals­jaar op de elfde van de elfde. Omdat een goed feest daar natuurlijk bij hoort, vieren de Gorssel­narren het a.s. zaterdag. Dan wordt ook het nieuw... lees meer..

2486

Gorssel mag weer huilen, op 7 september 2019

De organisatoren van Gorssel Huilt en IJsseljazz zijn eruit: zaterdag 7 september is er weer het smart­lappen­festival Gorssel Huilt. Winnaar van Gorssel Huilt 2018: De Gorsselse Mopjes met... lees meer..

2107

Hoog water in de Joppelaan

Vanmorgen is tijdens het leggen van kabels aan de Joppe­laan, ter hoogte van de kruising met de Huzarenlaan, een water­leiding geraakt. Vervelend, maar het leverde mooie foto’s op!  Va... lees meer..

2386

Ode aan ’t Wild goed bezocht (Foto's)

Ondanks dat het weer wat tegenzit was het een geslaagde dag voor de vele bezoekers van Ode aan ’t Wild. Ze genoten van de BBQ-wedstrijd, van de veel kraampjes met (gratis) lekkere wildhapjes, en van e... lees meer..

2211

Reünie Harmonie Gorssel-Eefde

Zaterdag hield muziek­vereniging De Harmonie een reünie ter gelegen­heid van het 110-jarig bestaan. Natuurlijk werd er veel muziek gemaakt en werden herinneringen opgehaald. Ook was er een fot... lees meer..

2125

Koken voor nieuwbouw Thaise tempel in Purmerend

Op 18 november en 1 en 2 december kookt Iet Looise van Yaany­ Catering Thaise maaltijden ten bate van de nieuwbouw van een boeddhistische tempel in Pur­merend. Op 18 november en 1 en 2 dece... lees meer..


2426

Ode aan ’t Wild in Gorssel op zondag 11 november

Gorsselse winkeliers en horeca organiseren zondag Ode aan het Wild. Er zijn kraampjes en een grote Duitse Bierstube, wildhapjes, live­muziek, jacht­hoorn­blazers en kinder­activiteiten... lees meer..

1817

LTC Gorssel warmt zich op voor hét wintertennistoernooi

Skiën, schaatsen of sneeuw scheppen? LTC Gorssel kleedt zich van 2 tot 6 januari warm aan voor het Winter Marke­paal­toernooi. De toernooi­commissie nodigt winter­harde tennissers uit ... lees meer..

3035

Bosrestaurant getroffen door brand

Het Bosrestaurant Joppe is dinsdag­ochtend 6 november getroffen door brand. De schade is aanzienlijk en het restaurant zal geruime tijd gesloten zijn. Foto: De Stentor - News United / Rens Hulm... lees meer..

3249

Galerie Stijl in Eefde

In het gebouw net over het spoor in Eefde waar tot 2017 galerie BGO132 was gevestigd is opnieuw een expositie­ruimte: Galerie Stijl. Tot en met aanstaande zondag is er een openings­tentoon­... lees meer..

2489

Zutphen gaat niet verder met biomassacentrale

Het plan voor een experimentele biomassa­centrale bij de voormalige vuilstort Fort de Pol is van de baan. De gemeente Zutphen was erg enthousiast voor het plan uit 2014 hiervoor, waar ook veel kri... lees meer..

1805

Kerk vraagt spullen voor de jaarlijkse wintermarkt

De Protestantse Kerk Gorssel-Epse houdt op 15 december weer de jaarlijkse winter­markt in kerstsfeer in de kerk in Gorssel. Er kunnen al spullen worden gebracht of op verzoek worden op­gehaald... lees meer..

4063

Nieuw in Gorssel: Care for Hair by Christel

Gorssel is weer een ondernemer rijker: Christel Hartelman is Kapsalon Care for Hair by Christel gestart. Deze trendy dames- en heren­kapsalon is gevestigd aan de Kwekerij­weg in het pand van r... lees meer..

1568

Cabaretavond in ’t Trefpunt smaakt naar meer

Gisteravond was er voor de eerste keer in de foyer van ’t Trefpunt een cabaret­voorstelling, met buffet vooraf. Een geslaagd initiatief, want het publiek wilde graag een vervolg. Op 3... lees meer..

1773

Leden ‘Het Koerhuis’ exposeren in Trefpunt

De kunst in de hal van ’t Trefpunt is weer vernieuwd. Dit keer is gekozen voor werk van de Gorsselse teken- en schilder­­club ‘Het Koerhuis’ en een tiental leden daarvan hielp met het ophangen... lees meer..

Resultaten 1 - 40 van 40