November 2018

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

2601

Nieuwbouw Hoofdstraat 'in beeld' op informatiebord

Bij een van de twee bouw­vlakken aan de Hoofd­straat is een bouw­bord geplaatst, waarop een afbeelding van het nieuwe pand te zien is. Hoe het er­naast op te richten winkel­pand er uit komt te zien is nog niet bekend. ... lees meer..

8379

Frendz: een nieuwe kapsalon met beleving

Dinsdag 4 december opent kapsalon Frendz. Zaterdag 1 december is er open huis en kan iedereen de prachtige belevings­store bekijken. Gorssel.nl ging alvast op bezoek en sprak met eigenaar Erick Brouwer. ... lees meer..

2090

'Groene zorg' en leesbevordering op de ABC-eilanden

Henk en Evelien van Dort bezochten de eilanden Aruba, Bonaire en Cura­çao, waar ze lezingen en work­shops gaven. Ze namen pakketten met kinder­boeken mee voor de plaatselijke scholen. ... lees meer..

1886

Computerclub KansPlus Gorssel krijgt laptops

Witteveen+Bos heeft vijf lap­tops geschonken aan de computer­club van KansPlus voor mensen met een verstan­delijke beperking in de Everdina­hof. McVelsen IT Solutions uit Gorssel heeft een nieuw besturings­systeem op de laptops gezet en deze verder geschi... lees meer..

1652

Speculaasactie van de Gorsselnarren geannuleerd

Carnavals­vereniging de Gorssel­narren heeft de eerder aange­kondigde speculaas­actie helaas moeten annuleren. Ze hebben een foute levering ontvangen waardoor de speculaas niet kan worden verkocht.  ... lees meer..

1980

Kerstdiner voor inwoners gemeente Lochem

Voor het vierde jaar op rij organiseert een groep vrijwilligers weer het Lochemse kerst­diner. Voor slechts € 3,- kan men aanschuiven in de hal van het gemeente­huis. Wie meehelpt kan zelfs gratis mee-eten ... lees meer..

1499

Met de SWL-bus op stap: kerstmarkt Vaassen

De bestemming van het maandelijkse uitstapje van Stichting Wel­zijn Lochem is deze keer de kerst­markt in Vaassen, in de middag en (begin van de) avond van vrijdag 7 decem­ber. Opgave  op vrijdag 30 novem­ber. ... lees meer..

2088

Raadsel Sinterklaas opgelost

Het Gorsselse Sinterklaas­comité haalt opgelucht adem. Het mysterie van alsmaar tv kijkende en neuriënde Sint is opgelost. Sint wil meedoen aan The Voice Senior, en de Gorsselse kinderen gaan hem daarbij helpen! ... lees meer..

2941

Werk in uitvoering: 30 km zone Hoofdstraat

De werkzaam­heden ten behoeve van het instellen van een 30 km zone in de Hoofd­straat leiden tot vragen. Staan die borden nou verkeerd, blijft dat zebra­pad onbegaan­baar? Gorssel.nl zocht het uit.  ... lees meer..

1645

Iet Looise kookt weer voor nieuwbouw tempel

Op 1 en 2 december kookt Iet Looise van Yaany Catering in Gorssel Thaise maal­tijden ten bate van de nieuwbouw van een boeddhis­tische tempel in Purmerend.  ... lees meer..

2665

Daverend feest van de Harmonie Gorssel-Eefde

De Harmonie Gorssel-Eefde bestaat in 2018 110 jaar en het orkest vierde dat gister­avond met een jubileumconcert in de Buiten­sociëteit in Zutphen. Gorssel.nl was er­bij en genoot van een prachtig concert. ... lees meer..

1880

Expositie Annemarie Hakvoort in het Tramstation

Gedurende de maand december is in het Tramstation in Gorssel een expo­sitie te zien van het werk van Annemarie Hakvoort. De Zutphense kunstenares schildert verstilde land­schappen in acryl- en olieverf. ... lees meer..

1995

Nieuwe leesclub

Houdt u van lezen en vindt u het leuk om daar met anderen over te praten? Bij vol­doende interesse komt er een nieuwe lees­club die gebruik maakt van de lees­wijzers van Senia. Maandag­ochtend is er een info-bijeenkomst. ... lees meer..

1779

Gemeente biedt zorgverzekering bij laag inkomen

De gemeente Lochem biedt samen met Salland Zorg­verzekeringen een zorg­verzekering aan voor inwoners van de gemeente Lochem met een laag inkomen. Over­stappen kan tot en met 31 december. ... lees meer..

2094

Veel belangstelling voor geschiedenisboek Gorssel

Er zijn al meer dan 500 exemplaren van het boek ‘Gorssel van Agrarische Gemeenschap tot Forensendorp’ besteld. De voor­verkoop loopt nog tot en met 25 november.  ... lees meer..

1662

Nog kaarten beschikbaar voor optreden Kozakkenkoor

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het concert van het Enschede’s Byzan­tijns Kozakken Koor op zaterdag 1 december in de kerk in Gorssel. Byzantijnse muziek: oer­oude zang van engelen. ... lees meer..

2074

Tijd en gelegenheid? Word vrijwilliger

De Vrijwilligerscentrale, onder­deel van SWL, brengt vraag en aanbod van vrijwilligers­vacatures bij elkaar. Er zijn momen­teel vacatures in Gorssel (bij Eerlijk! Genieten) en Epse. ... lees meer..

1750

Sinterklaascomité maakt zich zorgen om Sint

Sinterklaas is weer in het land en op 5 december komt hij naar Gorssel. Maar het Gorsselse Sinter­klaas­comité vraagt zich af of het wel goed zal gaan. Sint zit maar voor de tv, hij neuriet veel en lijkt het Grote Boek te vergeten. ... lees meer..

4307

Gorsselnarren verder met Prins Mats en Prinses Susanne

Mats Imming en Susanne Vroklage zijn het Prinsen­paar voor het komend carnavals­jaar van Carnavals­vereniging de Gorssel­narren. ... lees meer..

1365

Voordrachten sportverkiezing zijn weer mogelijk

Het is vanaf nu weer mogelijk om sporters, teams en vrij­willigers voor te dragen om te strijden voor de titels Sport­talent, Sport­vrouw, Sport­man, Jeugd­sport­ploeg, Sport­ploeg of Sport­­vrijwilliger van het jaar van de gemeente Lochem... lees meer..

2791

Huiskamer voor veteranen in Detmerskazerne

In de voormalige Detmers­kazerne in Eefde is een ontmoetings­centrum voor veteranen gevestigd, geleid door Gorssel­naar Serge van Dijk. Het ontmoeting­s­centrum (in huiskamer­sfeer) staat open voor alle veteranen. ... lees meer..

2004

110-jarige Harmonie geeft groots jubileumconcert

110 jaar geleden werd fanfare­korps ‘Looft den Heer’ opgericht, de huidige Muziek­vereniging ‘De Harmonie’, een bloeiende vereniging met meerdere orkesten. 24 november is er een groots jubileum­concert in de Hanzehof. lees meer..

3079

Fraaie dronebeelden van Zandgat en bossen Joppe

Robert Bruggeman stuurde ons prachtige opnames met een drone van de omgeving van het Zandgat bij Gorssel en de bossen bij Joppe. Klik snel en bekijk de beelden. ... lees meer..

1779

Informatiebijeenkomst waterkracht

Op initiatief van LochemEnergie wordt nabij de sluis in Eefde een waterkracht­turbine gebouwd. Inwoners van postcode­gebieden rond Eefde (waar­onder Gorssel) kunnen via water­certificaten deel­nemen in het project. ... lees meer..

2693

Nieuw Prinsenpaar Kakkersgat zaterdag ‘onthuld’

Naar goed gebruik begint het nieuwe carnavals­jaar op de elfde van de elfde. Omdat een goed feest daar natuurlijk bij hoort, vieren de Gorssel­narren het a.s. zaterdag. Dan wordt ook het nieuwe Prinsen­paar ‘onthuld’. ... lees meer..

2530

Gorssel mag weer huilen, op 7 september 2019

De organisatoren van Gorssel Huilt en IJsseljazz zijn eruit: zaterdag 7 september is er weer het smart­lappen­festival Gorssel Huilt. ... lees meer..

2166

Hoog water in de Joppelaan

Vanmorgen is tijdens het leggen van kabels aan de Joppe­laan, ter hoogte van de kruising met de Huzarenlaan, een water­leiding geraakt. Vervelend, maar het leverde mooie foto’s op!  ... lees meer..

2442

Ode aan ’t Wild goed bezocht (Foto's)

Ondanks dat het weer wat tegenzit was het een geslaagde dag voor de vele bezoekers van Ode aan ’t Wild. Ze genoten van de BBQ-wedstrijd, van de veel kraampjes met (gratis) lekkere wildhapjes, en van een lekker Duits Weissenbiertje in de Bierstube. Bekijk het uitgebreide foto... lees meer..

2300

Reünie Harmonie Gorssel-Eefde

Zaterdag hield muziek­vereniging De Harmonie een reünie ter gelegen­heid van het 110-jarig bestaan. Natuurlijk werd er veel muziek gemaakt en werden herinneringen opgehaald. Ook was er een foto­tentoon­stelling en een buffet. ... lees meer..

2167

Koken voor nieuwbouw Thaise tempel in Purmerend

Op 18 november en 1 en 2 december kookt Iet Looise van Yaany­ Catering Thaise maaltijden ten bate van de nieuwbouw van een boeddhistische tempel in Pur­merend. ... lees meer..


2475

Ode aan ’t Wild in Gorssel op zondag 11 november

Gorsselse winkeliers en horeca organiseren zondag Ode aan het Wild. Er zijn kraampjes en een grote Duitse Bierstube, wildhapjes, live­muziek, jacht­hoorn­blazers en kinder­activiteiten. Ook is er de finale van een landelijke BBQ-wedstrijd. ... lees meer..

1862

LTC Gorssel warmt zich op voor hét wintertennistoernooi

Skiën, schaatsen of sneeuw scheppen? LTC Gorssel kleedt zich van 2 tot 6 januari warm aan voor het Winter Marke­paal­toernooi. De toernooi­commissie nodigt winter­harde tennissers uit de hele regio uit voor het eerste toernooi van 2019. De inschrijving is ges... lees meer..

3098

Bosrestaurant getroffen door brand

Het Bosrestaurant Joppe is dinsdag­ochtend 6 november getroffen door brand. De schade is aanzienlijk en het restaurant zal geruime tijd gesloten zijn. ... lees meer..

3369

Galerie Stijl in Eefde

In het gebouw net over het spoor in Eefde waar tot 2017 galerie BGO132 was gevestigd is opnieuw een expositie­ruimte: Galerie Stijl. Tot en met aanstaande zondag is er een openings­tentoon­stelling die gratis is te bezoeken. ... lees meer..

2537

Zutphen gaat niet verder met biomassacentrale

Het plan voor een experimentele biomassa­centrale bij de voormalige vuilstort Fort de Pol is van de baan. De gemeente Zutphen was erg enthousiast voor het plan uit 2014 hiervoor, waar ook veel kritiek op was. Er zijn nu andere plannen voor het terrein. ... lees meer..

1850

Kerk vraagt spullen voor de jaarlijkse wintermarkt

De Protestantse Kerk Gorssel-Epse houdt op 15 december weer de jaarlijkse winter­markt in kerstsfeer in de kerk in Gorssel. Er kunnen al spullen worden gebracht of op verzoek worden op­gehaald. ... lees meer..

4466

Nieuw in Gorssel: Care for Hair by Christel

Gorssel is weer een ondernemer rijker: Christel Hartelman is Kapsalon Care for Hair by Christel gestart. Deze trendy dames- en heren­kapsalon is gevestigd aan de Kwekerij­weg in het pand van restaurant Bij Jansen & Jansen. ... lees meer..

1627

Cabaretavond in ’t Trefpunt smaakt naar meer

Gisteravond was er voor de eerste keer in de foyer van ’t Trefpunt een cabaret­voorstelling, met buffet vooraf. Een geslaagd initiatief, want het publiek wilde graag een vervolg. ... lees meer..

1845

Leden ‘Het Koerhuis’ exposeren in Trefpunt

De kunst in de hal van ’t Trefpunt is weer vernieuwd. Dit keer is gekozen voor werk van de Gorsselse teken- en schilder­­club ‘Het Koerhuis’ en een tiental leden daarvan hielp met het ophangen van hun schilderijen. ... lees meer..

Resultaten 1 - 40 van 40