Archief per maand

December 2018

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
1498

Gorssel.nl wenst u een goed 2019

Wij wensen alle inwoners en bezoekers van Gorssel een gelukkig nieuwjaar. Een nieuw jaar voor onze actieve gemeen­schap, met een bruisend verenigings­leven, uitgebreid winkel­aanbod, suc lees meer..

2227

Ben Rutenfrans stopt als coördinator Natuurwerkgroep

Ook bij vrijwilligerswerk is er een tijd van komen en een tijd van gaan. Ben Rutenfrans uit Gorssel is 15 jaar een van de coördinatoren geweest voor de Natuur­werk­groep en geeft dat stokje nu... lees meer..

2944

Foto’s Herdertjestocht

Het plensde van de regen, maar halver­wege de start van de Herder­tjestocht werd het toch nog droog en konden de 600 deelnemers genieten van de sfeervolle Herdertjestocht. Simke Kamphorst maak... lees meer..

2201

Op zoek naar een goed voornemen? Word vrijwilliger

Op zoek naar een goed voornemen voor 2019? Word vrijwilliger! Er zijn vacatures in de omge­ving, onder andere bij De Borkel en Het Spijk. Ook de SWL-bus zoekt chauffeurs. De Vrijwilligerscentra... lees meer..

2194

‘Bomen hebben een ziel’

Wethouder Henk van Zeijts heeft samen met bestuur­ders van dorps­raad en ondernemers­vereniging vrijdag een tulpen­boom geplant, op de prominente plek bij de Everdina­hof waar tot ... lees meer..

2179

In Gorssel één loket voor gemeentelijke voorzieningen

Inwoners van de westelijke kernen in de gemeen­te Lochem kunnen straks met alle vragen over zorg, jeugd, werk en in­komen terecht in Gorssel. In Den Olden­hof komt een vestiging van ’t&nbs... lees meer..

1338

Scouting Gorssel pleegt onderhoud

Op het terrein van de beide scoutinggroepen in Gorssel worden terwille van de veilig­heid voor de gebruikers dode bomen ge­rooid. De werkzaamheden vinden binnen­kort plaats.  Op lees meer..

2184

Kerstdiner Trefpunt smakelijke traditie

Alweer voor de vijfde keer organiseerde ’t Trefpunt een sfeer­vol kerst­diner, dit jaar op 16 december. Het was een aangename en smakelijke maaltijd. Zo’n 55 personen wisten zondagmidd... lees meer..

4647

Loetje Gorssel stopt met hotelkamers

De hotelfunctie van Loetje Gorssel stopt eind dit jaar. De tien hotelkamers zijn te reser­veren tot en met 30 december. Investeren in een opknap­beurt is financieel niet aantrekkelijk.  ... lees meer..

1881

Beuk bij Everdinahof gekapt

Maandag is de grote beuk bij de Everdinahof gekapt. De boom verkeerde in slechte staat. Jammer natuurlijk, maar het leverde mooie foto’s op...  Maandag 17 december is de grote beuk bij de Ever... lees meer..

2510

Opnieuw kampioenschap voor VV Gorssel

Afgelopen zaterdag werd het team JO-19 van VV Gorssel kam­pioen in de 2e klasse. De jongens versloegen de tegen­stander met 5 tegen 0 en bleven in de competitie ongeslagen. Was het enk... lees meer..

1526

Welpen plaatsen kerstboom op Roskamweide

Hebt u de mooi versierde kerstboom op de Roskamweide gezien? De boom is ge­plaatst door de welpen van Scouting IJssel­groep ter gelegenheid van hun ‘kerst’­kamp. Van vrijdag 14 op zat lees meer..

2341

Te huur: Goudenregenstraat 4

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouw­woning aan de Goudenregen­straat 4. De woning is bestemd voor ... lees meer..

2199

JO12-1 van VV Gorssel kampioen

Inmiddels al enkele weken geleden is het team JO12-1 van VV Gorssel kampioen geworden in de 3e klasse. Inmiddels al enkele weken geleden is het team JO12-1 van VV Gorssel bij FC Zutphen kampioen ge... lees meer..

3583

Sloop Poststraat 7 begonnen

10 december is begonnen met de sloop van het uit 1923 daterende Gebouw voor Christe­lijke Belangen. De laatste jaren stond het groten­deels leeg en is het verloederd, maar ooit was het een bel lees meer..

1831

No Romeo’s presenteren: Christmas à la Carte

Bij kerst horen muziek en zang, gezellig­heid en een verrassend (muzikaal) menu. De dames van No Romeo’s hebben dat goed begrepen en presen­teren een concert Christmas à la Carte. Van de twee ... lees meer..

1813

Creatieve Kerstmarkt bij Trefpunt gezellig druk

Voor een gezellige Kerst­markt hoefden de inwoners van Gorssel en omstreken niet naar Duits­land af te reizen. Zondag stonden in en rond ’t Trefpunt ruim 50 kramen van zo’n 35 expo­santen ... lees meer..

2503

Herdertjestocht 2018: Stralende sterren

Ook dit jaar begint de kerst­vakantie weer met de Herdertjes­tocht. Zaterdag­avond 22 december zullen duizend lichtjes de honder­den deel­nemers in kerstsfeer langs bijbel­tafe... lees meer..

2013

Bakker Terpstra bakt oliebollen verkoopactie Scouting

Vorig jaar was de oliebollen­actie van Scouting IJssel­groep een groot succes en dat vraagt natuurlijk om een vervolg. Dit jaar komen de bollen van Bakkerij Terpstra. Bestel snel en dan word lees meer..

2388

Fotoalbum intocht Sinterklaas

Het was een extra swingende intocht van Sinter­klaas dit jaar. Sint wil meedoen aan The Voice Senior en hij kreeg tal van ideeën hiervoor. Femke Beijn­voort legde het vast in een mooi fotovers... lees meer..

3090

In gesprek met Henk Veenendaal

Henk is Gorsselnaar in hart en nieren en sinds twee jaar full time vrij­williger. Hij speelt regel­matig voor goede doelen, is chauffeur voor SWL, aanjager van Gorssel Huilt en actief voor het... lees meer..

3576

Nog meer moois onder één dak

Knipkunst by Annemarie viert op 15 december een feestje. De kap­salon bestaat alweer ruim een jaar, huid­coach Roos Lagrené is onlangs bij Annema­rie in­getrokken en nu heeft ook nagel... lees meer..

2322

‘De kerk is dwars’

‘De kerk is niet links, is niet rechts, maar de kerk is dwars’ is een citaat van theo­loog/dichter Willem Barnard. Het is Daan Bargerbos, predi­kant bij de Protes­tantse Gemeente Gorssel/E... lees meer..

2578

Russische klanken in Gorsselse kerk

Gisteravond trad het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor op in de kerk in Gorssel. Een volle kerk­zaal genoot van gewijde en vrolijke Russische muziek. Gorssel.nl doet verslag. In 2014 trad het... lees meer..

2594

Achter de schermen van de Vullerschool

Wim Finkers is sinds augustus van dit jaar directeur van de Vuller­school. Het is een man met veel ervaring in het basis­onderwijs. Gorssel.nl zocht hem op en sprak met hem over uitdagingen en... lees meer..

1972

Beheer openbare ruimte: maatwerk

Het college van de gemeente Lochem wil per kern maat­werk voor het onderhoud van de openbare ruimte. Dat blijkt uit het collegeplan voor de ‘leef­omgeving’. Gorssel.nl las het en ontdekte leuk... lees meer..

Resultaten 1 - 26 van 26